Sparta – Mannheim 2:3 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
HC Sparta Praha
2:3 (0:0, 2:1, 0:1)
Adler Mannheim
Neděle 16.08.2015, 16:00 • Würtharena, Neumarkt • Dolomiten Cup • O 3.–4. místo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00 a budeme z něj přinášet jen důležité informace.
     
    Sparťané zakončí svoji účast na turnaji Dolomiten Cup duelem proti německému mistrovi Adler Mannheim, se kterým se utkají o konečné třetí místo. Sparta v pátečním semifinále turnaje podlehla německému ERC Ingolstadt 3:4, Mannheim o den později nestačil na švýcarský Kloten a prohrál 2:3.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Lukáš (Pöpperle) – Polášek, Glenn, Eminger, Mikuš, Barinka, Čajkovský, Švrček, Hrbas – Kudrna, Hlinka, Buchtele – Kumstát, Pech, Forman – Réway, Cingel, Sabolič – Procházka, Volek, Dvořáček.

    Adler Mannheim: Zifzer (Endras) – Akdag, Wagner, Richmond, Fischer, Reul, Bittner, Carle, Goc – Riefers, Joudrey, Buchwieser, Kink, Hospelt, MacMurchy, Rheault, Ullmann, Hecht, Arendt, Tardif, Raedeke.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    06:51
    Po opatrnějším úvodu je tu první vyloučení zápasu. Martin Buchwieser z Mannheimu ostře dohrál Buchteleho a mstít ho šel Jan Švrček. Po krátké bitce, která skončila remízou, jsou oba vyloučení na dvě minuty za hrubost.
     
    08:55
    A další potyčka! Sparťan Michal Barinka dohrál soupeře a následně se na něj vrhl Jochen Hecht. Oba tak putují na trestnou lavici na dvě minuty za hrubost.
     
    09:18
    Sparta bude hrát ve čtyřem proti třem. Marcus Kink z Mannheimu je vyloučen na dvě minuty za krosček.
     
    13:26
    Góly zatím v Neumarktu k vidění nebyly, zato vyloučení je požehnaně. nyní si putuje odpykat dvě minuty za sekání sparťanský útočník Martin Réway.
     
    13:27
    Na ledě se strhla hromadná potyčka, ze které se oddělily jednotlivé dvojice. A jasně navrch měli sparťané! Svoje bitky jasně vyhráli Jan Buchtele, Michal Čajkovský i Jan Švrček.
     
    13:27
    Jan Buchtele si v pěstním souboji poradil s Dannym Richmondem. Michal Čajkovský se nejprve držel se Sinanem Akdagem a poté v ostré bitce jasně porazil Dannyho Richmonda. V jednu chvíli viseli na Čajkovském dokonce tři soupeři najednou! Jan Švrček svedl vyrovnanější bitvu s Jonem Rheaultem. Ve stejné chvíli se utkal s dalším soupeřem i Jan Buchtele. Do bitky se na sparťanské straně zapojil ještě Slovinec Robert Sabolič.
     
    13:27
    Zde je konečné účtování rozhodčích. Michal Čajkovský a Danny Richmond obdrželi trest na pět minut plus do konce utkání za hrubost. Robert Sabolič, Jan Buchtele a Jon Rheault dostali za stejný prohřešek dvě plus dvě minuty.
     
    16:16
    Za krosček je vyloučen obránce Mannheimu Dominik Bittner.
     
    16:24
    Síly na ledě se vyrovnávají. Na trestnou lavici putuje sparťan Miroslav Forman za držení hole.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině je stav duelu o třetí místo mezi Spartou a Mannheimem bezbrankový. Ale na ledě se toho dělo více než dost! Po dvou předchozích potyčkách dvojic se ve 14. minutě strhla na ledě hromadná bitka, ve které sparťané měli jasně navrch. S tresty do konce zápasu z ní odešli Čajkovský a Richmond, pro které Dolomiten Cup předčasně skončil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    22:10
    Na trestnou lavici míří Mathieu Carle. Tentokrát ne za faul či bitku, ale za zdržovaní hry. Vyhodil totiž kotouč mimo hřiště.
     
    24:35
    Miroslav Forman míří znovu na dvě minuty za katr, tentokrát za hákování.
     
    28:30
    A znovu se nebude hrát v plném počtu hráčů. Andrew Joudrey z Mannheimu vyloučen za držení hole.
     
    30:13
    Sedmnáct vteřin se bude hrát ve čtyřech na obou stranách. Sparťan Adam Polášek vyloučen za držení hole.
     
    31:45
    Mannheim právě vstřelil branku! Adler Mannheim jde do vedení v přesilové hře. Hecht posílal kotouč před branku, kde se ho ujal Ullmann. Jeho střelu ještě Lukáš pokryl, na dorážku JAMIEHO TARDIFA už ale nedosáhl. Asistence: Christoph Ullmann a Jochen Hecht.
     
    37:15
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Kombinaci rozjel obránce Mikuš, který posunul puk na Pecha. Ten našel před brankou PETRA KUMSTÁTA, jenž už doklepával do prázdné branky. Asistence: Lukáš Pech a Juraj Mikuš.
     
    38:00
    Za hákování je na dvě minuty vykázán Christoph Ullman z Mannheimu.
     
    39:15
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané jsou v závěru druhé třetiny do vedení v přesilové hře! V obranném pásmu soupeře roztočili pořádný kolotoč, který skončil pokusem JAROSLAVA HLINKY, který proklouzl kolem bližší tyčky za Zifzera. Asistence: David Dvořáček a Andrej Kudrna.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Zatímco v první třetině se to na ledě hlavně rvalo, v té druhé už padaly branky. Do vedení šel jako první Mannheim zásluhou Tardifa, ale sparťané dokázali otočit skóre a po vyrovnání Kumstáta je poslal do vedení v přesilové hře Hlinka.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    43:09
    Denis Reul z Mannheimu je vyloučen za hákování.
     
    44:25
    Sparta bude hrát necelou minutu v pěti proti třem. K Reulovi se na trestné lavici připojil Jochen Hecht, který byl vykázán za držení.
     
    54:00
    Čas na vyrovnání se Mannheimu krátí. Navíc bude hrát v oslabení, Jon Rheault je vyloučen za sekání.
     
    57:30
    Ještě jedna šance pro Mannheim. Sparťanský útočník Lukáš Pech je totiž vyloučen za podražení.
     
    57:41
    Mannheim právě vstřelil branku! Německý tým tuto možnost využívá a vyrovnává! A gólová akce šla po stejné ose, jako první gól Mannheimu. Autorem branky je JAMIE TARDIF, který dorážel do prázdné branky. Asistence: Christoph Ullmann a Jochen Hecht.
     
    59:16
    Nikolai Goc z Mannheimu je vyloučen na dvě minuty za krosček. Sparta bude hrát v závěru třetí třetiny přesilovku.
     
    59:16
    Ve stejném čase si Sparta vzala oddechový čas.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Mannheimu se v závěru třetí třetiny v přesilové hře povedlo srovnat na 2:2 zásluhou druhé branky Jamieho Tardifa, který zápas poslal do samostatných nájezdů. Pojedou se tři série.
     
    1. série
    0:1
    Jako první jede Christoph Ullmann z Mannheimu, který uspěl kličkou do backhandu.
     
    1. série
    0:1
    Sparťan Lukáš Pech střílel, Zifzer jeho střelu pokryl betonem.
     
    2. série
    0:1
    Jon Rheault zkoušel kličku, zakončoval ale z velkého úhlu a Lukáš jeho pokus bez problémů pokryl u tyčky.
     
    2. série
    0:1
    Mladý Martin Réway zakončoval kličkou, která se od břevna odrazila ven.
     
    3. série
    0:1
    Nájezd Ronnyho Arendta pokryl Lukáš betonem.
     
    3. série
    1:1
    Jan Buchtele musel dát, aby nájezdy pokračovaly, a poradil si mazácky úspěšnou kličkou.
     
    4. série
    1:1
    Pořadí se nyní před čtvrtou sérií obrací a na řadě je Sparta. Podruhé zkoušel štěstí Martin Réway, ani tentokrát neuspěl.
     
    4. série
    1:2
    Brent Raedeke z Mannheimu proměnil naznačením kličky a pokusem mezi nohy gólmana Lukáše, a zajistil tak svému týmu vítězství a třetí místo na turnaji Dolomiten Cup.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Adler Mannheim. Vítězný nájezd si připsal útočník BRENT RAEDEKE.
     
    Konec zápasu.
     
    Sparta nedokázala ani ve druhém duelu na turnaji Dolomiten Cup udržet náskok, který si přinesla do závěrečné třetiny, a končí tak po prohře v samostatných nájezdech na čtvrtém místě. Adler Mannheim je třetí, o první místo si to rozdají švýcarský Kloten a německý Ingolstadt. (18:42:53)

    Tereza Velikovská

    Branky a nahrávky: 38. Kumstát (Pech, Mikuš), 40. Hlinka (Dvořáček, Kudrna) – 32. Tardif (Ullmann, Hecht), 58. Tardif (Ullmann, Hecht), rozh. náj. Raedeke

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Ullmann (MAN)
    0:1   Pech (SPA)
    2. série:
    0:1   Rheault (MAN)
    0:1   Réway (SPA)
    3. série:
    0:1   Arendt (MAN)
    1:1   Buchtele (SPA)
    4. série:
    1:1   Réway (SPA)
    1:2   Raedeke (MAN)


    HC Sparta Praha: Lukáš (Pöpperle) – Polášek, Glenn, Eminger, Mikuš, Barinka, Čajkovský, Švrček, Hrbas – Kudrna, Hlinka, Buchtele – Kumstát, Pech, Forman – Réway, Cingel, Sabolič – Procházka, Volek, Dvořáček.
    Adler Mannheim: Zifzer (Endras) – Akdag, Wagner, Richmond, Fischer, Reul, Bittner, Carle, Goc – Riefers, Joudrey, Buchwieser, Kink, Hospelt, MacMurchy, Rheault, Ullmann, Hecht, Arendt, Tardif, Raedeke.
    bahis siteleri