Dopolední program (1. den) (kon.) | Odpolední program (1. den) (kon.)
konec
Dopolední program (1. den)

Sobota 22.08.2015, 01:30Mistrovství světa
     
    To je z tohoto onlajn přenosu vše, u toho dalšího se s vámi těším na shledanou. (07:05:12)
     
    Program atletického MS pokračuje i odpoledne, na onlajny.com můžete od 12:30 opět sledovat podrobný on-line přenos!
     
    Jak již zmíněno, tímto končí dopolední program úvodního dne 15. MS v atletice, které hostí čínský Peking. Známe prvního mistra světa, kterým se v maratonu mužů stal, hodně překvapivě, Eritrejec Ghirmay Ghebreslassie. Také jsme sledovali marnou snahu českého kladiváře Lukáše Melicha, který se neprobojoval výkonem 72,12 z kvalifikace. Naopak, radost z postupu si užívá slovenský reprezentant Marcel Lomnický, který si jako poslední postup, výkonem 74,51, zajistil!
    V sedmiboji se velmi slušně uvedla Eliška Klučinová, která se blýskla pěkným výkonem ve výšce, kde zdolala 186 cm a připsala si 1054.
     
    100m M
    Nejlepším výkonem v předkvalifikačních rozbězích závodu mužů na 100 m se předvedl Barakat Mubarak Al-Harthi (10,31). Všech dvanáct postupujících se vešlo pod 11 sekund, jako poslední si zajistil postup do klasických rozběhů Riste Panděv z Makedonie (10,94).
     
    100m M
    Posledním předkvalifikačním během mužů na 100 metrů, jež ovládl Jeffrey Vanan ze Surinamu, končí dopolední program úvodního dne atletického MS.
     
    Sed
    Eliška Klučinová se díky vydařené výšce posunula ze třetí desítky do druhé, aktuálně je na sedmnáctém místě se ziskem 2024 bodů, se ztrátou 107. bodů na bronz. Připomínám, že vícebojařky mají za sebou úvodní dvě disciplíny, jejich závod pokračuje v odpoledním programu.
     
    Sed
    Katarina Johnson-Thompsonová (GBR) se neposune do čela průběžného pořadí sedmiboje, ani napotřetí nezdolala výšku 192 cm a s bodovým ziskem 1093 se posouvá na místo druhé.
     
    100m M
    V prvním předkvalifikačním závodě mužů na 100 metrů zvítězil Ratu Banuve Tabakaucoro z Fidži, spolu s ním postupuje do "řádných" rozběhů také druhý Hassan Saajd (MDV) a třetí Md Fakhri Ismail (BRU).
    Britka Johnson-Thompsonová se tímto úspěchem na výšce 189 cm posouvá v celkovém pořadí na druhé místě, za svou krajanku a vedoucí závodnici Ennis-Hillovou!
     
    Sed
    Ve výškařském sektoru je již pouze závod jediné závodnice, a to Britky Johnson-Thompsonové, která jako jediná zdolala laťku ve výšce 189 cm a nyní t o zkouší na výšce 192, první pokus nebyl úspěšný.
     
    100m M
    Čekají nás celkem tři běhy, z nichž tři postupují přímo do další fáze, tedy do rozběhů, z dalších pak postupují tři nejlepší časem.
     
    100m M
    Předkvalifikací mužů na 100 metrů dnes vrcholí dopolední program úvodního dne atletického MS!
     
    Sed
    Také Britka Ennis-Hillová končí na výšce 189 cm a připisuje si body za výšku 186 cm (1054). Stejně tak si vedla i Maďarka Farkasová a Kubánka Rodríguezová. Jako první zdolala laťku ve výšce 189 cm Britka Johnson-Thompsonová.
     
    Sed
    Zpráva ze sedmiboje – Eliška Klučinová ani napotřetí nezdolala laťku ve výšce 189 cm a zapisuje si tak 1054 za výšku 186 cm!
    David Rudisha s přehledem ovládl závěrečný rozběh závodu mužů na 800 metrů
     
    800m M
    David Rudisha si s přehledem zajistil postup do semifinále, tím jsme uzavřeli rozběhy mužů na 800 m.
    Z dnešního dopoledního programu
     
    Sed
    A stejně si vedla i Jessica Ennis-Hillová, která také na druhý pokus shodila!
     
    Sed
    Pozornost se upírá do výškařského sektoru, kde ale Eliška Klučinová ani na druhý pokus nezdolává laťku ve výšce 189 cm.
     
    800m M
    V pátém rozběhu triumfuje Polák Kszczot před Keňanem Kipketerem, jako třetí si přímý postup zajistil Australan Riseley.
     
    Sed
    Zpráva z výšky – Eliška Klučinová, stejně jako favoritka Ennis-Hillová, nezdolala laťku ve výšce 189 cm. Totéž potkalo i Kubánku Rodriguezovou a Maďarku Farkasovou, která tak své osobní maximum zatím nevylepší.
    David Rudisha (KEN)
     
    800m M
    V závěrečném šestém rozběhu se představí favorit favoritů, Keňan David Rudisha, který se již připravuje v útrobách Ptačího hnízda.
     
    800m M
    Reprezentant Kosova Musa Hajdari stanovil časem 1:47,70 nový národní rekord, trochu smolný závěr byl pro Rusa Tolokonnikovem, kterému o setinku utekl přímý postup, byť je jeho postup časem 1:46,07 téměř jistý.
    Dramatický závěr čtvrtého semifinále závodu na 800 metrů M
     
    800m M
    Dramatický závěr čtvrtého semifinále závodu na 800 metrů mužů, vítězí Keňan Rotich, před druhým Maročanem El Manaouim, třetí končí Španěl López, všichni tři mají jistý postup.
     
    800m M
    Ve čtvrtém rozběhu zaznamenáváme zajímavou premiéru – vůbec poprvé se na v atletických závodech představí závodník Kosova, s číslem 712 Musa Hajdari.
     
    Na ploše Ptačího hnízda dostává nyní konečně větší prostor výška vícebojařek, probíhá již pouze tento závod, společně s rozběhy na 800 metrů mužů.
    Eliška Klučinová úspěšná na výšce 186 cm!
     
    Sed
    SKVĚLE! Po úspěšném zdolání výšky 183 vyrovnává následně Eliška Klučinová i svůj nejlepší letošní výkon sezóny – na první pokus dává 186 cm!
     
    800m M
    V zatím nejrychlejším rozběhu zvítězil Amel Tuka, druhý Nader Belhanbel z Maroka i třetí Kolumbijec Rodríguez postupují přímo, na čas by měl postoupit i čtvrtý Američan Sowinski.
     
    800m M
    Sledujeme aktéry již třetího rozběhu závodu mužů na 800 m, z každého běhu si přímý postup zajistí tři nejlepší.
     
    Sed
    Skvělá zpráva z výškařského sektoru, kde se sedmibojařka Eliška Klučinová "zachránila" na třetí pokus na výšce 183 cm!
     
    Sed
    Tak ani na druhý pokus se Eliška Klučinová nedokázala přenést přes laťku ve výšce 183 cm, zbývá poslední pokus. Za zdolaných 180 cm by si Eliška připisovala 978 bodů, za 183 cm by bylo 1016 bodů, tak uvidíme.
     
    Sed
    Pozornost se soustředí na semifinále běhu na 800 metrů mužů, ale my již netrpělivě čekáme na druhý pokus Elišky Klučinové ve výškařském sektoru na výšce 183 cm!
     
    Sed
    Na výšce 183 cm zatím uspěla pouze Britka Ennis-Hillová. A nyní i Kubánka Rodríguezová, upravují jak Češka Klučinová, tak Němky Schäferová s Oeserovou, Nigerijka Osazuwaová, Jonesová (BAR) i Američanka Bougardová.
    Dibabaová si pohlídala závěr třetího rozběhu
     
    1500mŽ
    Genzebe Dibabaová si pohlídala závěr, byť na ní dotírala Keňanka Kipyegonová, ale Etiopská rekordmanka nechtěla prohrát a nakonec vítězí jasně nejlepším časem ze všech aktérek dnešních rozběhů – 4:02,59!
     
    1500mŽ
    Poslední okruh posledního rozběhu závodu na 1500 m žen, Genzebe Dibabaová již na čele!
     
    1500mŽ
    Dibabaová zatím ukryta za vedoucí trojicí závodnic.
     
    Sed
    Tak Eliška Klučinová zažívá první nezdar ve výškařském sektoru, na výšce 183 cm bude opravovat.
     
    Sed
    Eliška Klučinová za malou chvíli absolvuje svůj první pokus na výšce 183 cm!
    Genzebe Dibabaová zahajuje svoji pekingskou misi
     
    1500mŽ
    Aktérky posledního rozběhu závodu na 1500 m žen již na startu, hlavní favoritkou Etiopanka Genzebe Dibabaová.
    Závěr druhého rozběhu závodu na 1500 m žen
     
    1500mŽ
    V posledních metrech Rusce viditelně "došlo", přehnala se přes ní trojice závodnic, zvítězila Hassanová (NED), druhá Etiopanka Seyaumová, třetí Švédka Aregawiová a až čtvrtá nakonec Ruska Tomaševová. Má však jistý postup, stejně jako pátý Simpsonová a nakonec šestá Polka Cichocká.
     
    1500mŽ
    Pokud se nic zvláštního nestane, tak zvítězí v tomto rozběhu právě Ruska Tomaševová, ale za ní se již strhává zajímavý boj!
     
    1500mŽ
    Ruska Tomaševová za to opravdu vzala, má obrovský náskok před zbytkem startovního pole.
    Pokus Rusa Litvinova
     
    Kla-M
    V sektoru kladivářů sledujeme dnešní třetí nejlepší kvalifikační výkon – Rus Sergej Litvinov se pokusem 76,79 posouvá do čela druhé kvalifikační skupiny, před druhého Poláka Nowického.
     
    1500mŽ
    Je odstartováno, závodnice druhého rozběhu si sbíhají k vnitřními okraji dráhy, na čele zatím Jennifer Simpsonová.
    Mistryně světa z roku 2011 Jennifer Simpsonová

     
    1500mŽ
    Pojďme na start druhého rozběhu závodu na 1500 m žen, na startu nechybí mistryně světa z roku 2011, Američanka Jennifer Simpsonová!
     
    Sed
    Favorizovaná Britka Ennis-Hillová "založila" na 174 cm, nyní úspěšná i na výšce 180 cm.
     
    Sed
    Výška sedmibojařek – na 180 cm budou opravovat Američanka Bougardová i Maďarka Zsivoczky-Farkasová.
    Závěr prvního rozběhu závodu na 1500 m žen
     
    1500mŽ
    Finiš prvního rozběhu závodu na 1500 m žen – vítězí Etiopanka Sadoová, druhá Britka Muirová, třetí Keňanka Chepkwemoiová, čtvrtá Američanka Rowburyová, pátá Deslegnová (SAE) a jako poslední přímo postupující Ruska Ščaginová.
     
    Sed
    Skvělá zpráva přišla z výškařského sektoru, kde Eliška Klučinová pokračuje "čistě" – na první pokus zdolala i výšku 180 cm!
     
    1500mŽ
    Na trať vyběhly účastnice prvního ze tří rozběhu závodu na 1500 metrů, hned polovina z této dvanáctky postupuje dál, tedy do semifinále.
     
    Kla-M
    Po prvních pokusech účastníků druhé kvalifikační skupiny kladivářů je jasné, že Lukáš Melich se do finále nepodívá, slovenský reprezentant Marcel Lomnický však stále může své naděje živit. Aktuálně je devátý (postupuje dvanáct borců).
     
    Kla-M
    V sektoru kladivářů začali své kvalifikační pokusy také účastníci druhé kvalifikační skupiny, kde hledejme favority mezi Maďarem Parsem, Finem Seppänenem, Rusem Litvinovem či Egypťanem Elgamelem, který zatím vede výkonem 75,48!
    Závěr posledního rozběhu závodu na 3000 m překážek
     
    3000m
    Oba Keňané si pohlídali postupové příčky, zvítězil Kemboi (8:24,75), jako druhý má jistý postup Maročan Taleb (8:24,84) a stejně tak i třetí Kipruto z Keni (8:24,95), ale protože tento rozběh byl nejrychlejší, postoupí i čtvrtý Polák Zalewski, pátý Američan Huling a šestý Etiopan Amare.
     
    3000m
    V náběhu do posledního kola se skupina na čele zúžila pouze na šest závodníků, to bude strhující závěr!
     
    3000m
    V posledním rozběhu "steeplu" je dvě kola před koncem na čele skupina devíti závodníků, nechybí v ní ani favorizovaní Keňané.
     
    Sed
    Eliška Klučinová uspěla na první pokus také na výšce 1,77, bravo!
     
    Sed
    Na ovále krouží účastníci posledního rozběhu závodu na 3000 metrů překážek, ale nás zajímá výška sedmibojařek, kde se Eliška Klučinová pokusí o zdolání laťky ve výšce 1,77 m.
     
    Kou-Ž
    My již známe i finalistky koulařek – mezi dvanáctkou postupujících nechybí favoritky v podobě Němky Schwanitzové (19,39), Bělorusek Dubickajaové (18,51) a Michnevičové (18,57). Ve finále koulařek budeme také sledovat dvě domácí zástupkyně!
     
    3000m
    Třetí rozběh závodu na 3000 metrů překážek je favoritem Keňan Ezekiel Kemboi (osobní rekord 7:55,76) a jeho krajan Brimin Kiprop Kipruto (osobní rekord 7:53,64). Oba mají také nejlepší časy této sezóny mezi účastníky posledního rozběhu.
     
    Sed
    Krátce z výšky sedmibojařek, na výšce 1,71 opravuje Ruska Tkačevová, Američanka Nwabaová i Lotyška Ikaunieceová.
    Závěrečné metry druhého rozběhu závodu na 3000 m překážek - vítězí Keňan Birech
     
    3000m
    Finiš druhého rozběhu na 3000 m překážek – vítězí Jairus Kipchoge Birech z Keni časem 8:25,77, jako druhý nakonec Alžířan Tabti, který měl skvělý závěr. Třetím místem se přímo kvalifikuje i Američan Cabral. Maročan Ezzine se v závěru propadl, s časem 8:29,26 doběhl až pátý, ovšem časem by se mohl do finále probojovat.
     
    3000m
    Aktuálně ve vedení Keňan Birech, za ním Ezzine a třetí Američan Cabral, tito tři mají nejlepší výchozí pozici kolo před cílem!
     
    3000m
    Pohled na "steepl", kilometr před cílem nejrychlejší favorizovaný Maročan Hamid Ezzine časem 5:43,18.
     
    Sed
    Po očku sledujeme výškařský sektor, kde se ke svému druhému pokusu připravuje Eliška Klučinová, která napoprvé "dala" 1,71 a nyní přidává další centimetry, i na první pokus úspěšná na výšce 1,71, bravo!
     
    3000m
    Ve druhém rozběhu na 3000 metrů překážek hledejme favorita s číslem 680 – Keňan Kipchoge Birech, byť letošní nejlepší čas má Maročan Hamid Ezzine.
     
    Sed
    Pohledem do výškařského sektoru, jako Eliška Klučinová také Němky Schäferová a Oeserová uspěly na výšce 1,71, dále byla na této výšce úspěšná i Kubánka Yorgelid Rodríguezová, Ruska Tkačevová a Američanka Nwabaová, která neuspěla v úvodní disciplíně na 100 m překážek, kde skončila po prvních překážkách na kolenou.
    Krásný finiš úvodního rozběhu závodu na 3000 m překážek
     
    3000m
    Mezitím závěr závodu na 3000 m překážek – o tři postupová místa si to běžci rozdali v závěrečných metrech! Vítězí Keňan Kipruto časem 8:41,41, druhý favorizovaný Američan Evan Jager (8:41,51) a jako třetí si přímý postup zajistil Kanaďan Matthew Hughes časem 8:41,52. Mistr Evropy Yoann Kowal z Francie musí doufat, že postoupí alespoň časem (8:41,65).
     
    Sed
    Výtečně, Eliška Klučinová úspěšná na výšce 1,71 a dostává se do vedení této skupiny.
     
    Sed
    Ale nyní již první pokus Elišky Klučinové, která "zakládá" na výšce 1,71, předchozí výšky 1,65 a 1,68 vynechává.
     
    Sed
    Pohled do výškařského sektoru, kde sedmibojařky začaly na výšce 1,65, některé, jako například Nigerijka Osazuwaová a Američanka Nwabaová, na výšce 1,68 – a úspěšně.
     
    3000m
    Závodníci mají za sebou první třetinu svého závodu, na čele Španěl Martos, hned za ním Američan Jager.
     
    3000m
    Závod odstartoval, favoritem Američan Evan Jager, na čele zatím Maročan Sigueni, který se rozhodl udávat tempo.
     
    3000m
    Živo je i na dráze, kde se k prvnímu z rozběhu řadí závodníci na 3000 m překážek.
     
    Sed
    Ve první skupině, která již začala své pokusy, nechybí ani Eliška Klučinová.
     
    Sed
    Pozornost se přesouvá do sektoru výšky, kde je na programu druhá disciplína sedmibojařek.
     
    Kla-M
    Lukáš Melich je aktuálně desátý a zřejmě již s minimální šancí na finále, kam postupuje nejlepší dvanáctka kladivářů – na řadu totiž za malou chvíli přijde druhá kvalifikační skupina kladivářů.
     
    Kla-M
    Před Lukáše Melicha se ve výsledkové listině kvalifikační části kladivářů posouvá Ukrajinec Vynogradov, který se výkonem 74,09 zařadil za pátého Marcela Lomnického (SVK).
     
    Kla-M
    Lukáš Melich se také zlepšil v posledním hodu, ale bylo to "jen" o necelý metr – výkonem 72,12 se nikam neposune a zůstává devátý.
     
    Kla-M
    A znovu pozor, poslední kvalifikační hod Lukáše Melicha je tady!
    Poslední a nejlepší pokus Marcela Lomnického v kvalifikaci kladivářů
     
    Kla-M
    No vida! Marcel Lomnický zaznamenal svůj nelepší výkon v kvalifikaci a výkonem 74,51 se posouvá na páté místo!
     
    Kla-M
    Ale pozor, je tu třetí a poslední pokus slovenského reprezentanta Marcela Lomnického, který je zatím šestý.
     
    Kla-M
    Polák Fajdek se výkonem 78,38 vyhoupl do čela kvalifikační skupiny, spolu s Britem Millerem má jisté finále!
    Suverénní Christina Schwanitzová (GER) si zajistila prvním pokusem finále
     
    Kou-Ž
    Asi největší favoritka, Němka Christina Schwanitzová, si hned prvním pokusem zajistila finále 19,39 m.
     
    Kou-Ž
    A blíží se další disciplína – kvalifikace koule žen! Zde nechybí ani domácí favoritky, které nyní na sebe strhávají pozornost všech přítomných.
     
    Kla-M
    Američan Ibwe Johnson se pokusem 73,75 vyhoupl na průběžné páté místo, nyní sledujeme možného adepta na medaili, Dilšoda Nazarova z Tádžikistánu – 75,56, to stačí na čtvrté místo.
     
    Kla-M
    Američan A.G. Kruger se ani svým druhým pokusem neposune před českého závodníka Lukáše Melicha, výkonem 71,56 je desátý.
     
    Kla-M
    Na čele kvalifikace kladivářů zatím Brit Nick Miller, který vede výkonem 77,42 metru.
    Druhý pokus Lukáše Melicha v kvalifikaci kladivářů
     
    Kla-M
    Při druhém pokusu se Lomnický trefil svým náčiním mimo výseč a tento pokus se nebude počítat. Ale pozor, je tu Lukáš Melich při svém druhém pokusu! Kladivo letí do vzdálenosti 70,11, což je slabší výkon, než první a Lukáš zůstane maximálně osmý.
     
    Kla-M
    Také slovenský reprezentant Marcel Lomnický má již úvodní pokus za sebou, vedl si lépe, než Čech Lukáš Melich – 73,10, aktuálně páté místo!
     
    Kla-M
    Zřejmě největší favorit kladivářů, Polák Pawel Fajdek, právě absolvoval svůj první pokus, mistr světa z roku 2013 zahajuje výkonem 76,46, což aktuálně stačí na druhé místo.
     
    Kla-M
    Pojďme na kvalifikaci kladivářů, svůj pokus má již za sebou i Lukáš Melich, který náčiní hodil do vzdálenosti 71,89 a je aktuálně osmý.
     
    Mar-M
    Máme za sebou první finálový závod 15. atletického MS, velkým překvapením není jen vítězství devatenáctiletého Eritrejce, ale hlavně totální zmar favorizovaných Keňanů, kteří závod zřejmě "zabalili" v okamžiku, kdy ztratili reálnou šanci na medaili.
    Vítěz maratonského běhu

     
    Mar-M
    Maraton mužů:

    1. Ghirmay Ghebreslassie (ERI)

    2. Yemane Tsegay (ETI)

    3. Munyo Solomon Mutai (UGA)


    4. Ruggero Pertile (ITA)
    5. Shumi Dechasa (BAH)
    6. Stephen Kiprotich (UGA)
     
    Mar-M
    Na stříbrné příčce nakonec závod dokončil Etiopan Tsegay a jako třetí Uganďan Solomon Mutai!
    Ghirmay Ghebreslassie si běží pro zlato na MS 2015!
     
    Mar-M
    Zásluhou devatenáctiletého Ghirmay Ghebreslassieho získává Eritrea historické zlato!
     
    Mar-M
    Pro historické první eritrejské zlato si celkem v klidu běží, věkem ještě teenager, Ghirmay Ghebreslassie!
     
    Mar-M
    Odstup mezi třetím a čtvrtým místem je na 40. kilometru téměř minutu, ve skupině, která zřejmě dnes skončí bez medaile, je i obhájce titulu Stephen Kiprotich z Ugandy a mimo jiné i Ital Ruggero Pertile, který byl velmi aktivní v průběhu celého závodu.
     
    Mar-M
    Jenže také Mutai nabírá velkou ztrátu, ovšem je zajímavé, že za ním je v podstatě pusto, prázdno. Trojice Ghebreslassie (ERI), Tsegay (ETI) a Mutai (UGA) si běží pro cenné kovy!
     
    Mar-M
    Na čtyřicátém kilometru již bojuje zatím druhý Etiopan Tsegay v podstatě hlavně sám se sebou, ohlíží se za sebou, kde se nachází třetí Uganďan Munyo Solomon Mutai.
    Zrodil se možná rozhodující nástup závodu, Eritrejec Ghebresslasie si běží pro zlato?
     
    Mar-M
    Ano, je to tak, Tsegay se nedokázal udržet Ghebresslasieho, který má mnohem lepší výraz a po pár metrech získal již velký náskok!
     
    Mar-M
    Z výrazu Etiopana Tsegaye je patrné, že toho zřejmě má poměrně dost, byť se stále drží Ghebreslassieho.
     
    Mar-M
    Po dvou hodinách závodu se vedoucí dvojice již blíží k Ptačímu hnízdu, mezitím se na třetí místo dokázal dostat Uganďan Munyo Solomon Mutai.
     
    Mar-M
    Oba závodníci na čele již spolu, navíc spolupracují, to vypadá hodně nadějně, náskok před skupinou pronásledovatelů je již poměrně výrazný.
     
    Mar-M
    Vracíme se na mužský maratón, kde se bojuje o první medaile – zde již skončil únik Lesoťana Ramoneneho, naopak na čele je nyní Eritrejec Ghirmay Ghebreslassie, hned za ním ale favorizovaný Etiopan Yemane Tsegay, to vše jen několik kilometrů před cílem!
    V červené mikině soustředěný Lukáš Melich
     
    Kla-M
    S číslem 5 vstoupí již za malou chvíli do kvalifikace v první skupině i český reprezentant Lukáš Melich a s číslem 3 i slovenský reprezentant Marcel Lomnický.
     
    Sed
    Po první disciplíně tak povede pořadí vícebojařek právě Nizozemka Visserová, která ten nejkvalitněji obsazený běh vyhrála časem 12,81, na druhém místě Jessica Ennisová-Hillová časem 12,91, které tak bude patřit místo druhé.
     
    Sed
    Visserová zvítězila časem 12,81, což je její nový osobní rekord!
    Nejkvalitnější závod vícebojařek na 100 metrů překážek ovládla Nizozemka Visserová
     
    Sed
    Vítězí Nizozemka Viserová, Ennisová-Hillová bojovala o druhé místo s Ukrajinkou Mochňjukovou.
     
    Sed
    Účastnice: Kanaďanka Thiesenová, Ukrajinka Mochňjuková, pak Ameriančka Dayová-Monrová, Nizozemka Visserová, Jonesová z Barbadosu, šampionka Ennisová-Hillová z Velké Británie, Koalaová z Burundi a v deváté dráze Američanka Erica Bougardová.
     
    Sed
    V posledním běhu vícebojařek na 100 metrů překážek se představí papírově nejsilnější závodnice, můžeme se těšit!
    Malá osobní tragédie Nwabaové (USA)
     
    Sed
    Časem 13,22 vítězí Lotyška Ikaunieceová, pro níž je to osobní rekord! Naopak, cestu mistrovským sedmibojem ukončila hned na svém úvodu mladá Američanka Nwabaová, která klopýtla na jedné z prvních překážek a závod nedokončila!
     
    Sed
    Představujeme si účastnice dalšího závodu vícebojařek na 100 metrů překážek.
    Tsepo Ramonene z Lesotha - aktuální lídr úvodního závodu letošního atletického MS!
     
    Mar-M
    Vracíme se na mužský maraton, zde se na čele odpoutal Tsepo Ramonene z Lesotha, který má již velmi slušný náskok!
     
    Sed
    Zkušená Němka Oeserová (13,67) se vrací na sedmibojařskou scénu třetím místem!
     
    Sed
    Polka Tyminská zahájila svůj sedmiboj vítězstvím v tomto rozběhu na 100 metrů překážek – 13,52.
     
    Sed
    Na startu závodu 100 překážek další skupina sedmibojařek.
     
    Mar-M
    Na čele stále zůstává jeho krajan Pertile, který však má doslova na zádech skupinu pronásledovatelů. Přímo s ním běží Lesoťan Tsepo Ramonene.
     
    Mar-M
    Pohled zpět na mužský maraton, Ital Meucci již dávno není na čele, naopak, prožívá nepříjemnou krizi a "vlaje" na konci vedoucí skupiny.
    Závod Elišky Klučinové na 100 překážek
     
    Sed
    Ale slušně si vedla i Eliška Klučinová, která doběhla jako čtvrtá časem 14,06 získává 970 bodů.
     
    Sed
    Vítězkou je Kubánka Rodrígueze časem 13,73.
     
    Sed
    Představili jsme si závodnice, první závod sedmiboje za okamžik odstartuje!
    Česká rekordmanka na startu prvního závodu sedmiboje
     
    Sed
    V prvním rozběhu na 100 metrů překážek najdeme i Češku Elišku Klučinovou, která přijela do Číny po sérii nepříjemných zranění, bude fit a ve formě?
    Pohled z hlediště Ptačího hnízda
     
    Sed
    Vůbec poprvé se dostáváme do centra dění, tedy na olympijské Ptačí hnízdo! Zde totiž svou soutěž zahajují vícebojařky.
    Italové Meucci s Pertilem na čele závodu
     
    Mar-M
    Pertile se ohlíží za zbytkem závodníků, každopádně náskok dvojice Italů je již zhruba sedm sekund!
     
    Mar-M
    Náskok dvojice Italů na čele narůstá!
     
    Mar-M
    Pohled na čelo závodu – zde nic nového, Etiopané nechávají na čele dvojici Italů, kteří již mají několikametrový náskok.
     
    Sed
    Již za čtvrt hodiny začíná závod sedmibojařek, v němž budeme sledovat českou závodnici Elišku Klučinovou!
    Na čele aktuálně mistr Evropy Daniele Meucci (ITA)
     
    Mar-M
    Italský mistr Evropy Daniele Meucci na čele závodu, za ním jeho krajan Ruggero Pertile, oba Italové si drží své tempo a v okamžiku, kdy závodníci za nimi trochu zpomalují, se tito dva borci trochu odpoutávají.
    Pohled na čelo závodu - po hodině závodu
     
    Mar-M
    Keňané nechávají čelní trojici trochu odstup, ale stále si trojice Dennis Kipruto Kimetto, Wilson Kipsang Kiprotich, Mark Korir drží závodníky doslova "na dostřel".
     
    Mar-M
    Na čele nyní hned trojice Etopanů Lelisa Desisa, Berhanu Lemi, Yemane Tsegay, mezi nimi stálice z čela Bahrajňan Shumi Dechasa.
     
    Mar-M
    Etiopané zkusili zvýšit tempo a na chvilku se i odpoutali od svých keňských protivníků, ti však nakonec nástup zachytili, ale je to zajímavé hraní na nervy.
     
    Mar-M
    Na měřeném mezičase na patnáctém kilometru v čele Bahrajňan Shumi Dechasa.
     
    Mar-M
    Po čtyřiceti minutách registrujeme na čele již pouze jednoho ze dvou Italů, a to Ruggera Pertileho, za nám Američan Jeffrey Eggleston.
     
    Mar-M
    Dva Italové Daniele Meucci a Ruggero Pertile nyní nastupují, první pokus o nástup a odpoutání se od skupiny.
    Pohled na čelo závodu
     
    Mar-M
    Po půl hodině závodu stále v popředí Mongol Bat-Ochir, nechybí tam ani zástupci Jižní (Si-Hwan Noh) a Severní Koreje (Chol Pak).
     
    Mar-M
    Pohled na čelní skupinu, ta již začíná trochu řídnout, na čele se formuje silný blok závodníků, v němž nechybí hlavně Etiopané a Keňané.
     
    Mar-M
    Mongolský reprezentant Bat-Ochir na čele dnešního maratonu, máme za sebou třiadvacet minut závodu.
     
    Mar-M
    Závodník s číslem 3762 stále na čele skupinky, to musí být rozhodně dobrý běžec, závodníci jsou přibližně na čtvrtém kilometru.
    Startem probíhá stále velké množství závodníků
     
    Mar-M
    Zajímavostí je, že ačkoliv jsou již závodníci téměř sedm minut na trati, bránou Velkého klidu stále proudí tisíce a tisíce závodníků!
     
    Mar-M
    Na úplném čele nyní závodník z "masové" skupiny s číslem 3762, který, evidentně, přepálil začátek a chce si užít svých pět minut slávy. Každopádně tento se nemůže stát mistrem světa.
     
    Mar-M
    Elitní skupina se již, pochopitelně, odpoutává od "masové" skupiny běžců. Aktuálně jsou na čele Brazilci a maratonci z Číny, favorizovaní Etiopané a Keňané "schováni" za nimi.
    Start mužského maratonu
     
    Mar-M
    Je odstartováno! Za elitní skupinou maratonců vyslali organizátoři "masovou" skupinu běžců, kde nechybí děti a mládež.
    Pohled na start
     
    Mar-M
    Favority hledejme hlavně mezi závodníky z Etiopie a Keni.
     
    Mar-M
    Prvním závodem atletického šampionátu je maraton mužů, závodníci jsou již seřazeni na startu u brány Velkého klidu!
     
    Atletický program 1. dne /dopolední program/

    1:35 maraton M
    3:00 100 m př. sedmibojařek (Klučinová)
    3:30 kladivo M – kvalifikace A (Melich)
    4:10 koule Ž – kvalifikace
    4:20 výška sedmibojařek (Klučinová)
    4:25 3000 m př. M – rozběhy
    4:55 kladivo M – kvalifikace B
    5:15 1500 m Ž – rozběhy
    5:50 800 m M – rozběhy
    6:40 100 m M – kvalifikace

     
    Hned první den se na stadionu představí i čtyři čeští reprezentanti, a to sedmibojařka ELIŠKA KLUČINOVÁ, v kvalifikaci pak kladivář LUKÁŠ MELICH a tyčkaři JAN KUDLIČKA s MICHALEM BALNEREM /odpolední program/!
     
    Vítejte u on-line přenosu z dopoledního programu úvodního dne atletického MS v čínském Pekingu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 01:30.

    Martin Dvořák

    Statistiky:

    Konečné pořadí:

    Sedmiboj - Ž po 2 disciplínách (110 m př., výška)
    1. Jessica Ennis-Hillová (GBE) - 2192 bodů (12,91 s, 186 cm)
    2. Katarina Johnson-Thompsonová (GBR) - 2162 bodů (13,37 s, 189 cm)
    3. Nadine Visserová (NED) - 2131 bodů (12,81 s, 180 cm)
    4. Anastasija Mochnjuková (UKR) - 2130 bodů (13,07 s, 183 cm)
    5. Brianne Theisenová Eatonová (CAN) - 2105 bodů (12,98 s, 180 cm)
    6. Erica Bougardová (USA) - 2099 bodů (13,28 s, 183 cm)
    7. Nadine Broersenová (NED) - 2097 bodů (13,55 s, 186 cm)
    8. Akela Jonesová (BAR) - 2077 bodů (13,17 s, 180 cm)
    9. Yorgelis Rodríguezová (CUB) - 2071 bodů (13,73 s, 186 cm)
    10. Nafissatou Thiamová (BEL) - 2057 bodů (13,83 s, 186 cm)
    11. Györgyi Zsivoczky-Farkasová (HUN) - 2054 bodů (13,85 s, 186 cm)
    12. Carolin Schäferová (GER) - 2043 bodů (13,40 s, 180 cm)
    13. Jennifer Oeserová (GER) - 2042 bodů (13,67 s, 183 cm)
    14. Claudia Rathová (GER) - 2037 bodů (13,44 s, 180 cm)
    15. Laura Ikainiece-Admidinaová (LAT) - 2034 bodů (13,21 s, 177 cm)
    16. Uhunoma Osazuwaová (NGR) - 2030 bodů (13,75 s, 183 cm)
    17. Eliška Klučinová (CZE) - 2024 bodů (14,06 s, 186 cm)
    18. Portia Bingová (NZL) - 2015 bodů (13,59 s, 180 cm)
    19. Grit Šadeiková (EST) - 2012 bodů (13,36 s, 177 cm)
    20. Alina Fjodorovová (UKR) - 2008 bodů (14,17 s, 186 cm)
    21. Sharon Day-Monroeová (USA) - 2003 bodů (13,42 s, 177 cm)
    22. Xénia Krizsánová (HUN) - 1999 bodů (13,70 s, 180 cm)
    23. Anouk Vetterová (NED) - 1975 bodů (13,61 s, 177 cm)
    24. Karolina Tyminská (POL) - 1842 bodů (13,52 s, 165 cm)
    25. Sofia Yfantídouová (GRE) - 1841 bodů (13,77 s, 168 cm)
    26. Caroline Agnouová (SUI) - 1818 bodů (13,93 s, 168 cm)
    27. Jekatěrina Voroninová (UZB) - 1808 bodů (15,09 s, 180 cm)
    28. Vanessa Spinolaová (BRA) - 1769 bodů (14,28 s, 168 cm)
    29. Valérie Reggelová (SUI) - 1746 bodů (13,94 s, 162 cm)
    30. Ida Marcussenová (NOR) - 1743 bodů (14,47 s, 168 cm)
    31. Salcia Slacková (JAM) - 1740 bodů (13,98 s, 162 cm)
    32. Ljubov Tkačová (RUS) - 1738 bodů (15,05 s, 174 cm)
    33. Barbara Nwabová (USA) - 941 bodů (DNF, 177 cm)
    Marthe Koalová (BUR) - DNF
    Evelis Aguilarová (COL) - DNS
    Hana Kasjanovová (UKR) - DNS

    Běh na 100 m - M (předkvalifikace)
    1. rozběh:
    1. Ratu Banuve Tabakaucoro (FIJ) - 10,50 s - Q
    2. Hassan Saaid (MDV) - 10,56 s - Q
    3. Md Fakhri Ismail (BRU) - 10,73 s - Q
    4. Mark Angerson (BIZ) - 10,84 s - q
    5. João De Barros (STP) - 11,07 s
    6. La Shondra David Mosa'Ati (TGA) - 11,08 s - PB
    7. Mohamed Lamine Dansoko (GUI) - 11,11 s - PB
    8. Wang Kuong Leong (MAC) - 11,31 s - SB
    9. M. Dagiero Dagiero (NRU) - 11,81 s - PB

    2. rozběh:
    1. Barakat Mubarak Al-Harthi (OMA) - 10,31 s - Q
    2. Rodman Teltull (PLW) - 10,71 s - Q - NR
    3. Riste Pandev (MKD) - 10,94 s - Q
    4. Womel Brandy Mento (VAN) - 11,17 s - PB
    5. Gregory Bradai (PYF) - 11,29 s - PB
    6. Etimoni Timuani (TUV) - 11,72 s - PB
    7. Kimwaua Makin (KIR) - 11,98 s - SB
    8. Tashi Dendup (BHU) - 12,15 s - NR
    Berenger Aymard Bosse (CAF) - DQ

    3. rozběh:
    1. Jeffrey Vanan (SUR) - 10,55 s - Q
    2. Holder Da Silva (GBS) - 10,58 s - Q - SB
    3. Yandountien Tiebekabe (TOG) - 10,76 s - Q
    4. Yaspi Boby (INA) - 10,85 s - q
    5. Mahamat Goubaye Youssouf (CHA) - 10,92 s - q - PB
    6. Rossene Mpingo (COD) - 11,10 s - PB
    7. Masbah Ahmmed (BAN) - 11,13 s - SB
    8. Jidou El Moctar (MTN) - 11,30 s - PB
    9. Claytus Taqimama (SOL) - 11,58 s - PB

    Běh na 800 m - M (kvalifikace
    1. rozběh:
    1. Nijel Amos (BOT) - 1:47,23 min - Q
    2. Antoine Gakeme (BDI) - 1:47,47 min - Q
    3. Ali Al-Deraan (KSA) - 1:47,65 min - Q
    4. Robin Schembera (GER) - 1:48,04 min
    5. Joshua Ralph (AUS) - 1:48,90 min
    6. Casimir Loxsom (USA) - 1:48,97 min
    7. Khalid Benmahdi (ALG) - 1:49,61 min

    2. rozběh:
    1. Mohammed Aman (ETH) - 1:47,87 min - Q
    2. Pierre-Ambroise Bosse (FRA) - 1:47,89 min - Q
    3. Clayton Murphy (USA) - 1:48,08 min - Q
    4. Giordano Benedetti (ITA) - 1:48,15 min
    5. Jozef Repčík (SVK) - 1:48,26 min
    6. Jamal Hairane (QAT) - 1:48,96 min
    7. Kyle Langford (GBR) - 1:49,78 min
    8. Adnan Taess Akkar (IRQ) - 1:54,44 min - SB

    3. rozběh:
    1. Amel Tuka (BIH) - 1:46,12 min - Q
    2. Nader Belhanbel (MAR) - 1:46,23 min - Q
    3. Rafith Rodríguez (COL) - 1:46,39 min - Q
    4. Erik Sowinski (USA) - 1:46,63 min - q
    5. Mark English (IRL) - 1:46,69 min - q
    6. Žan Rudolf (SLO) - 1:47,24 min
    Alex Amankwah (GHA) - DNS

    4. rozběh:
    1. Ferguson Cheruiyot Rotich (KEN) - 1:45,83 min - Q
    2. Amine El Manaoui (MAR) - 1:45,86 min - Q
    3. Kevin López (ESP) - 1:46,06 min - Q
    4. Konstantin Tolokonnikov (RUS) - 1:46,07 min - q
    5. Marcin Lewandowski (POL) - 1:46,25 min - q
    6. Thijmen Kupers (NED) - 1:46,70 min - q
    7. Musa Hajdari (KOS) - 1:47,70 min - NR
    8. Brice Etes (MON) - 1:48,52 min

    5. rozběh:
    1. Adam Kszczot (POL) - 1:46,62 min - Q
    2. Alfred Kipketer (KEN) - 1:46,67 min - Q
    3. Jeffrey Riseley (AUS) - 1:46,79 min - Q
    4. Jena Umar (ETH) - 1:47,03 min - q
    5. Abdelati El Guesse (MAR) - 1:47,49 min
    6. Andreas Almgren (SWE) - 1:48,06 min
    7. Renhardt Van Rensburg (RSA) - 1:48,61 min

    6. rozběh:
    1. David Lekuta Rudischa (KEN) - 1:48,31 min - Q
    2. Abraham Kipchirchir Rotich (BRN) - 1:48,42 min - Q
    3. Musaeb Abdulrahman Balla (QAT) - 1:48,59 min - Q
    4. Michael Rimmer (GBR) - 1:48,70 min
    5. Andreas Bube (DEN) - 1:48,94 min
    6. Artur Kuciapski (POL) - 1:49,22 min
    7. Cleiton Abrão (BRA) - 1:49,79 min
    8. Wais Ibrahim Khairandesh (AFG) - 1:59,51 min

    Hod kladivem - M (kvalifikace, skupina B)
    1. Sergej Litvinov (RUS) - 76,79 m - q
    2. Wojciech Nowicki (POL) - 76,72 m - q
    3. Ashraf Amgad Elseify (QAT) - 76,51 m - q
    4. Mostafa Elgamel (EGY) - 75,48 m - q
    5. Krisztián Pars (HUN) - 75,37 m - q
    6. Roberto Janet (CUB) - 75,28 m - q
    7. Tuomas Seppänen (FIN) - 74,74 m - q - SB
    8. Conor McCullough (USA) - 74,31 m
    9. Mark Dry (GBR) - 73,87 m
    10. Esref Apak (TUR) - 73,01 m
    11. Ivan Cichan (BLR) - 71,88 m
    12. Sergej Marghiev (MDA) - 71,61 m
    13. Ákos Hudi (HUN) - 71,15 m
    14. Javier Cienfuegos (ESP) - 70,96 m
    15. Roberto Sawyers (CRC)

    Běh na 1500 m - Ž (kvalifikace)
    1. rozběh:
    1. Besu Sadová (ETH) - 4:05,39 min - Q
    2. Laura Muirová (GBR) - 4:05,53 min - Q
    3. Nancy Chepkwemoiová (KEN) - 4:05,65 min - Q
    4. Shannon Rowburyová (USA) - 4:05,66 min - Q
    5. Betlhem Desalegnová (UAE) - 4:05,73 min - Q
    6. Anna Ščaginová (RUS) - 4:05,78 min - Q
    7. Lauren Johnsonová (USA) - 4:05,79 min - q
    8. Malika Akkaouiová (MAR) - 4:05,85 min - q
    9. Renata Plisová (POL) - 4:05,89 min - q
    10. Muriel Coneová (COL) - 4:08,31 min - q - NR
    11. Melissa Duncanová (AUS) - 4:09,29 min
    12. Eliane Saholinirinaová (MAD) - 4:19,54 min - SB

    2. rozběh:
    1. Sifan Hassanová (NED) - 4:09,52 min - Q
    2. Dawit Seyaumová (ETH) - 4:09,64 min - Q
    3. Abeba Aregawiová (SWE) - 4:10,77 min - Q
    4. Taťana Tomašovová (RUS) - 4:10,79 min - Q
    5. Jennifer Simpsonová (USA) - 4:10,91 min - Q
    6. Angelika Cichocká (POL) - 4:11,08 min - Q
    7. Viola Cheptoo Lagatová (KEN) - 4:12,15 min
    8. Nicole Sifuentesová (CAN) - 4:12,82 min
    9. Nikki Hamblinová (NZL) - 4:16,65 min
    10. Heidi Seeová (AUS) - 4:20,65 min
    11. Amina Bakhitová (SUD) - 4:22,49 min - SB
    Siham Hilaliová (MAR) - DNF

    3. rozběh:
    1. Genzebe Dibabaová (ETH) - 4:02,59 min - Q
    2. Faith Chepngetich Kipyegonová (KEN) - 4:02,77 min - Q
    3. Rababe Arafiová (MAR) - 4:04,17 min - Q
    4. Maureen Kosterová (NED) - 4:05,55 min - Q
    5. Amela Terzićová (SRB) - 4:06,07 min - Q
    6. Laura Weightmanová (GBR) - 4:06,13 min - Q
    7. Kerri Gallagher (USA) - 4:06,34 min - q
    8. Sofia Ennaouiová (POL) - 4:06,94 min - q
    9. Margherita Magnaniová (ITA) - 4:09,06 min
    10. Luiza Gegaová (ALB) - 4:09,36 min
    11. Florina Pierdevarová (ROU) - 4:13,76 min

    Běh na 3000 m překážek - M (rozběhy)
    1. rozběh:
    1. Conseslus Kipruto (KEN) - 8:41,41 min - Q
    2. Evan Jager (USA) - 8:41,51 min - Q
    3. Matthew Hughes (CAN) - 8:41,52 min - Q
    4. Yoann Kowal (FRA) - 8:41,65 min
    5. Amor Ben Yahia (TUN) - 8:43,11 min
    6. Tafese Seboka (ETH) - 8:47,73 min
    7. Hicham Sigueni (MAR) - 8:49,73 min
    8. Sebastián Martos (ESP) - 8:50,20 min
    9. Nikolaj Čavkin (RUS) - 8:51,22 min
    10. Abdelhamid Zerrifi (ALG) - 8:51,89 min
    11. Benjamin Kiplagat (UGA) - 8:54,46 min
    12. James Nipperess (AUS) - 8:56,01 min
    13. Mitko Cenov (BUL) - 9:02,72 min
    Nelson Kipkosgei Cherutich (BRN) - DNS

    2. rozběh:
    1. Jairus Kipchoge Birech (KEN) - 8:25,77 min - Q
    2. Bilal Tabti (ALG) - 8:26,99 min - Q
    3. Donald Cabral (USA) - 8:27,33 min - Q
    4. Tolosa Nurgi (ETH) - 8:27,65 min - q
    5. Hamid Ezzine (MAR) - 8:29,26 min - q
    6. Dikotsi Lekopa (RSA) - 8:37,43 min
    7. Fernando Carro (ESP) - 8:38,05 min
    8. John Kibet Koech (BRN) - 8:38,62 min
    9. Ilgizar Safiullin (RUS) - 8:39,58 min
    10. Alex Genest (CAN) - 8:52,49 min
    11. Kaur Kivistik (EST) - 8:56,36 min
    12. Gerald Giraldo (COL) - 9:16,47 min
    13. Sapolai Yao (PNG) - 9:51,09 min
    Mohamed Ismail Ibrahim (DJI) - DNS

    3. rozběh:
    1. Ezekiel Kemboi (KEN) - 8:24,75 min - Q
    2. Brahim Taleb (MAR) - 8:24,84 min - Q
    3. Brimin Kiprop Kipruto (KEN) - 8:24,95 min - Q
    4. Krystian Zalewski (POL) - 8:25,10 min - q
    5. Daniel Huling (USA) - 8:25,34 min - q
    6. Hailemariyam Amare (ETH) - 8:25,36 min - q
    7. Hicham Bouchicha (ALG) - 8:30,07 min - q
    8. Taylor Milne (CAN) - 8:43,47 min
    9. Jamel Chatbi (ITA) - 8:47,30 min
    10. Halil Akkas (TUR) - 8:54,04 min
    11. Tumisang Monnatlala (RSA) - 8:55,25 min
    12. Hashim Salah Mohamed (QAT) - 9:17,35 min
    Roberto Alaiz (ESP) - DNF
    Jeroen D'Hoedt (BEL) - DNS

    Vrh koulí - Ž (kvalifikace)
    Skupina A:
    1. Christina Schwanitzová (GER) - 19,39 m - Q
    2. Anita Mártonová (HUN) - 18,85 m - Q
    3. Cleopatra Borelová (TTO) - 18,55 m - Q
    4. Aliona Dubická (BLR) - 18,51 m - Q
    5. Jang Kao (CHN) - 18,21 m - q
    6. Paulina Gubaová (POL) - 17,73 m - q
    7. Tia Brooksová (USA) - 17,71 m
    8. Chiara Rosová (ITA) - 17,54 m
    9. Geisa Arcanjová (BRA) - 17,42 m
    10. Halina Obleščuková (UKR) - 16,97 m
    11. Auriol Dongmová Mekemnanová (CMR) - 16,85 m - NR
    12. Danniel Thomasová (JAM) - 16,62 m

    Skupina B:
    1. Michelle Carterová (USA) - 19,22 m - Q
    2. Li-ťiao Kung (CHN) - 19,11 m - Q
    3. Natalja Michněvičová (BLR) - 18,57 m - Q
    4. Natalia Ducóová (CHI) - 18,29 m - q - SB
    5. Jeneva Stevensová (USA) - 18,05 m
    6. Julia Leanciuková (BLR) - 17,96 m
    7. Tchien-čchien Kuo (CHN) - 17,10 m
    8. Yaniuvis Lópezová (CUB) - 17,10 m
    9. Lejla Rajabiová (IRI) - 17,04 m
    10. Ahymará Espiňozová (VEN) - 16,76 m
    11. Úrsula Ruizová (ESP) - 16,36 m
    12. Keely Medeirosová (BRA) - 15,17 m

    Hod kladivem - M (kvalifikace, skupina A)
    1. Pawel Fajdek (POL) - 78,38 m - Q
    2. Nick Miller (GBR) - 77,42 m - Q
    3. David Söderberg (FIN) - 75,96 m - q
    4. Dilšod Nazarov (TJK) - 75,56 m - q
    5. Marcel Lomnický (SVK) - 74,51 m - q
    6. Jevgen Vynohradov (UKR) - 74,09 m
    7. Kibwe Johnson (USA) - 73,33 m
    8. Jurij Šajunov (BLR) - 72,87 m
    9. Marco Lingua (ITA) - 72,85 m
    10. Lukáš Melich (CZE) - 72,12 m
    11. Wagner Domingos (BRA) - 71,82 m
    12. A.G. Kruger (USA) - 71,56 m
    13. Pavel Barejša (BLR) - 71,23 m
    14. Suhrob Chodjajev (UZB) - 71,24 m
    15. Bence Pásztor (HUN) - 71,14 m

    Maratonský běh
    1. Ghirmay Ghebreslassie (ERI) - 2:12:27 h
    2. Yemane Tsegay (ETH) - 2:13:07 h - SB
    3. Munyo Solomon Mutai (UGA) - 2:13:29 h
    4. Ruggero Pertile (ITA) - 2:14,22 h - SB
    5. Shumi Dechasa (BAH) - 2:14:35 h
    6. Stephen Kiprotich (UGA) - 2:14:42 h
    7. Lelisa Desisa (ETH) - 2:14:53 h
    8. Daniele Meucci (ITA) - 2:14:53 h
    9. Amanuel Mesel (ERI) - 2:15:06 h
    10. Jackson Kiprop (UGA) - 2:15:15 h
    11. Chol Pak (PRK) - 2:15:43 h - SB
    12. Alphonce Felix Simbu (TAN) - 2:16:57 h
    13. Javier Guerra (ESP) - 2:16:59 h
    14. Tsepo Ramonene (LES) - 2:17:16 h - SB
    15. Berhanu Lemi (ETH) - 2:17:36 h

    DQ = diskvalifikace
    DNF = nedokončený závod
    DNS = nenastoupení do závodu
    DQ = diskvalifikace
    NR = národní rekord
    PB = osobní rekord
    SB = sezónní maximum