Kajrat – Bordeaux 2:1 (kon.) | Jablonec – Ajax 0:0 (kon.) | Karabach – Young Boys 3:0 (kon.)
Kazaň – FK Rabotnički 1:0 (kon.) | Fehérvár – Lech Poznaň 0:1 (kon.) | Helsinki – FK Krasnodar 0:0 (kon.)
Thun – Sparta 3:3 (kon.) | Saint-Étienne – Milsami 1:0 (kon.) | Rosenborg – FCSB 0:1 (kon.)
Hajduk Split – Liberec 0:1 (kon.) | Fenerbahce – Atromitos 3:0 (kon.) | Panathinaikos – Qäbälä 2:2 (kon.)
Alkmaar – Astra Giurgiu 2:0 (kon.) | Brøndby – PAOK 1:1 (kon.) | Dortmund – Odd 7:2 (kon.)
Salzburg – Dinamo Minsk 2:0 (2:3 po pen.) | Standard – Molde 3:1 (kon.) | Vojvodina – Plzeň 0:2 (kon.)
Ath. Bilbao – Žilina 1:0 (kon.) | Midtjylland – Southampton 1:0 (kon.) | Legia – Zorja Luhansk 3:2 (kon.)
Belenenses – Rheindorf Altach 0:0 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
7:2 (4:1)
Odds BK
Čtvrtek 27.08.2015, 20:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Evropská liga (předkola) • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Příjemný čtvrteční večer přeji všem fanynkám a fanouškům evropské kopané! Kvalifikace do Evropské ligy se ocitla před svými finálovými branami, už nás čekají pouze odvety v rámci čtvrtého předkola, chcete-li play-off. V tomto textovém online přenosu se zaměříme na jeden z nejatraktivnějších mačů, Borussia Dortmund před zraky svých fanoušků přivítá norský celek Odds BK. Výkop je naplánován na 20:30!
     
    Borussia Dortmund

    V letní pauze se vedení klubu neuchýlilo k nějakým zběsilým nákupům. Nový kouč Tuchel v kádru přivítal jen tři nové tváře: Gonzala Castra z Leverkusenu, Juliana Weigla z druholigového celku TSV Mnichov 1860 a Romana Bürkiho, brankáře, který opustil sestupující Freiburg a měl by se stát novou jedničkou týmu. Naopak klub opustil Ciro Immobile, který odešel hostovat do Sevilly, nebo Miloš Jojić, jehož novým působištěm bude Köln.

    Do nového ročníku Bundesligy vstoupila parta kolem kapitána Hummelse nejlépe jak mohla. Po dvou odehraných kolech se hráči BVB nachází na samé špici ligové tabulky, skóre 8:0 dokazuje obrovskou týmovou pohodu. Do Evropské ligy vstoupili Dortmundští již ve třetím předkole, kde si po výsledcích 1:0 a 5:0 hladce poradili s rakouským Wolfsbergerem.
     
    Odds BK

    Jakožto třetí tým loňského ročníku nejvyšší norské soutěže se Odds kvalifikoval do prvního předkola kvalifikace na Evropskou ligu. Nutno vyzdvihnout, že norský tým ušel pořádný kus cesty, postupně si poradil s Šeriffem Tiraspol (3:0, 0:0), irským celkem Shamrock Rovers (2:0, 2:1) a v severském derby i se švédským Elfsborgem (1:2, 2:0).

    Letošní ročník norské Tippeligaen má za sebou už jednadvacet odehraných kol a Odds se prozatím nachází na páté příčce, přičemž na první Rosenborg ztrácí už propastných šestnáct bodů. Momentálně ovšem svěřenci trenéra Fagerma disponují skvělou formou, což dokázali už v úvodním utkání s Borussií Dortmund. V lize naposledy prohráli v druhém červencovém týdnu a za posledních pět duelů nastříleli celkem šestnáct branek!
     
    První utkání

    Naprosto strhující! Těmito dvěma slovy by se dalo popsat první utkání mezi oběma celky. Po dvaadvaceti minutách vedl norský celek už 3:0! Ten, kdo by tento odvážný tip vznesl před úvodním hvizdem, musel být považován za blázna, ale poté, co se postupně trefili Samuelsen, Nordkvelle a Ruud to s hráči BVB nevypadalo ale vůbec růžově. Dortmundští ale ukázali obrovský charakter a čtyřmi brankami utkání otočili! Do odvety si tak vytvořili velice výhodnou pozici. Přeci jen vstřelit čtyři branky na hřišti soupeře a nepostoupit by byl hřích.

    "Na to, co se stalo na začátku, jsme nebyli připraveni, nebyli jsme dostatečně silní po mentální stránce. Byl jsem zhrozen z toho, jak snadno jsme inkasovali, musíme na tom zapracovat. Ale po změně stran jsme ukázali morálku a to mě těší. Výhru jsme si nakonec zasloužili a výsledek je vlastně příliš nízký," prohlásil po zápase trenér Borussie Thomas Tuchel.
     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Ginter, Hummels "C", Sokratis, Schmelzer – Weigl – Hofmann, Kagawa, Gündogan, Mchitarjan – Reus
    Náhradníci: Bürki – Subotić, Bender, Aubameyang, Ramos, Piszczek, Castro

    Odds BK: Rossbach – Hurme, Bergan, Hagen "C", Grøgaard – Jensen – Halvorsen, Nordkvelle, Berg, Zekhnini – Occéan
    Náhradníci: Myhra – Ruud, Gashi, Samuelsen, Diouf, Flo, Akabueze

    Rozhodčí: Jevgen Aranovskij – Olexandr Vojtjuk, Serhij Bekker (všichni Ukrajina).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Aktéři dnešního utkání právě vstupují na hrací plochu! Před zaplněným Signal Iduna Parkem se domácí představí ve svých typických žlutých dresech, hosté z Norska zvolili bílou kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Za vydatného deště se rozehry ujali hostující hráči, jejichž první dlouhý nakopávaný balón odvrátil Schmelzer.
     
    2
    U míče domácí stopeři, kteří do své kombinace zapojují i zkušeného brankáře Weidenfellera, jehož dlouhý odkop odvrátil Hurme za autovou lajnu.
     
    3
    Už od úvodní minuty panuje na dortmundském stadionu skvělá atmosféra, diváci ženou své miláčky směrem vpřed. Mchitarjan se z levé strany dokázal nacpat do vápna, v poslední chvíli míč na roh odvrátil Bergan.
     
    4
    Hostující obrana nebezpečí odvrátila, z další akcí přispěchal levý bek BVB Schmelzer, jehož pas ovšem skvěle přečetl Jensen a spěchá do protiakce.
     
    5
    Obrovská šance Dortmundu! Kagawa mezi bránícími hráči přiťukl kulatý nesmysl na Schmelzera, který na hranici vápna našel volného Reuse, jehož ránu vyrazil Rossbach těsně nad horní tyč!
    5. Reus (DOR)
     
    6
    Sokratis v těsné blízkosti středového kruhu fauloval Berga – volný přímý kop pro norský Odd.
     
    7
    Ovšem hráči Borussie získali míč bleskurychle zpět a teď s ním vymýšlí své další ofenzivní snažení.
     
    8
    Kagawa si po elegantní kličce poradil s Grøgaardem, jeho následný přízemní centr odvrátil do bezpečí Hagen, ovšem domácí jsou pořád u míče a svírají svého soka kolem velkého vápna.
     
    10
    Téměř po dvou minutách se k míči dostává norský celek. Gündogan nepřesně přihrál směrem k Hofmannovi, bude z toho autové vhazování pro Odd.
     
    11
    Mchitarjan si v souboji s Nordkvellem pomohl ofenzivním faulem, k nelibosti domácích příznivců rozhodčí píská.
     
    11
    Hosté se snažili založit bleskurychlou akci, ovšem Occéan se nechal chytit do ofsajdové pasti.
     
    12
    Tak teď se Rossbach hned třikrát vyznamenal! Nejprve vyrazil střelu i následnou dorážku z kopačky Gintera a poté se fantasticky přemístil proti Mchitarjanově hlavičce! Fantastické zákroky od norského brankáře!
    12. Mchitarjan (DOR)
     
    13
    Rohový kop rozehráli domácí na krátko, Reus se s míčem protáhl až do vápna, jeho záměr ovšem přečetl Rossbach, který má balón ve svém držení.
     
    14
    Hráči BVB opět kombinovali na polovině svého soupeře, Gündoganova riskantní přihrávka ale úspěšná nebyla a akce Dortmundu tak po ztrátě německého středopolaře končí.
     
    15
    Kagawa se opět parádně uvolnil, na jeho centrovaný míč však místo Reuse dosáhl Hagen a rezolutním odkopem zažehnává další potencionální hrozbu.
     
    16
    Po chybě v kombinaci domácích se směrem kupředu po levé straně hnal Zekhnini, ovšem jeho přihrávka mířila Occénovi pouze na paty.
     
    17
    Hned dvě slibné šance si vypracoval Kagawa! Jeho první ránu Rossbach jen tak tak vyrazil, po zmatcích v obraně norského celku se japonský šikula dostal k míči ještě jednou, tentokrát mezi tři tyče nezamířil.
    17. Kagawa (DOR)
     
    18
    Schmelzer v posledním okamžiku odkopl míč od Halvorsenovi pravačky – roh pro Odd.
     
    19
    Odd právě vstřelil branku! První střela, první gól! Po Grøgaardově točeném centru od rohového praporku a zmatcích v obraně Dortmundu se hlavou prosazuje OLE HALVORSEN! Zápletka je na světě!
    19. Ole HALVORSEN - 0:1
     
    21
    Domácí mohli ihned vyrovnat! Hofmannův přízemní centr protečoval Kagawa jen o chloupek vedle pravé tyče!
     
    22
    Gündogan se odhodlal k ráně z uctivé vzdálenosti, ovšem trefil jen před sebou stojícího Jensena. U míče však stále zůstávají svěřenci kouče Tuchela.
     
    23
    První žlutá karta utkání. Po faulu na Schmelzera ji vidí Halvorsen, střelec zatím jediné dnešní branky.
     
    24
    Weiglův centrovaný balón domácí obrana v poklidu odvrátila, akce ale pokračovala a o malou chvíli později přišel centr z druhé strany. Jonas Hofmann však míč netrefil ideálně a Rossbach si pro kulatý nesmysl bez sebemenších starostí došel.
     
    25
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Domácí zcela zaslouženě srovnávají skóre dnešního zápasu! Hummels se vydal na ofenzivní výlet, všiml si volného HENRIKA MCHITARJANA, který parádní ranou na zadní tyč nedal Rossbachovi sebemenší šanci!
    25. Henrik MCHITARJAN - 1:1
     
    26
    S další akcí BVB přispěchal Ginter, jehož centr odvrátil Hagen na rohový kop.
     
    27
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tak toto byla fotbalová paráda v podání Ilkaye Gündogana! Německý středopolař si pohrál se dvěma protihráči a do stoprocentní šance předložil míč MARCU REUSOVI, který už se opravdu nemohl zmýlit – 2:1!
    27. Marco REUS - 2:1
     
    28
    Reus se chtěl blýsknout individuální akcí! Obešel hned dva hráče Oddu, ovšem těsně před vápnem ho tvrdě, ale čistě zastavil kapitán hostí Hagen.
     
    29
    Po Zekhniniho faulu rozehrál z pravé strany hřiště přímý kop Gündogan. Secvičený signál BVB ale nevyšel, Mchitarjan si sice výborně naběhl, ale trefil jen prvního hráče před sebou.
     
    30
    Ojedinělá ofenzivní snaha Oddu končí neslavně – výborně zapracoval Ginter, který díky svému důrazu v osobním souboji nedal Bergovi, jak se lidově říká, čuchnout.
     
    32
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Další nádherná branka v podání hráčů Dortmundu! Güdnoganův bochánek našel přesně nohu rozběhlého Mchitarjana, který ho z první přiťukl MARCU REUSOVI, jenž zakončoval celou akci do prázdné branky! Fotbalová paráda!
    32. Marco REUS - 3:1
     
    33
    V tomto dvojzápase o branky opravdu není nouze! Dočkáme se dnes, stejně jako v prvním měření sil, sedmi gólů? Vůbec bychom se nezlobili!
     
    34
    Velice aktivní Ginter pro svůj tým vybojoval další kop od rohového praporku.
     
    34
    Domácí to zkusili opět na krátko, tentokráte ale neuspěli, celou akci zhatil nepřesnou přihrávkou Kagawa.
     
    35
    Zekhnini si troufl na sprinterský souboj s Sokratisem. Řecký stoper Dortmundu ovšem míč bez problému uzmul pro sebe, nutno ovšem podotknout, že mu hodně pomohl skvěle se vracející Hofmann.
     
    36
    Podle názoru sudího si Weigl počínal v souboji s Halvorsenem nedovoleně a nařizuje volný přímý kop pro Odd.
     
    37
    Hagenův dlouhý nákop hlavou odvrátil Hummels, z následné protiakce se snažil zahrozit Hofmann, ale v souboji jeden na jednoho na Grøgaarda nevyzrál.
     
    38
    Poprvé v utkání je k vidění hlušší pasáž hry, po nepřesnosti v kombinaci Norů uvede míč zpět do hry Roman Weidenfeller.
     
    39
    Gündogan vysunul na steč Reuse, který proti dvojnásobné přesile nezmohl zhola nic.
     
    40
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tohle už zavání debaklem! Po chybě v rozehrávce Oddu se míč dostal na pravou stranu na zcela volného Gintera, jehož centr se štěstím doskákal až k ŠINDŽIMU KAGAWOVI, který zvyšuje na 4:1!
    40. Shinji KAGAWA - 4:1
     
    42
    Neúnavný Reus se hnal s míčem na kopačce po pravé straně hřiště, za záchrannou brzdu ale včas zatáhl Grøgaard.
     
    43
    Ke konci poločasu domácí zvolnili tempo hry a s míčem v poklidu kombinují na vlastní polovině hřiště.
     
    44
    Hbitý Mchitarjan se proháčkoval přes tři dezorientované protihráče, přistrčil míč na Schmelzera, kterého ale zradilo zpracování a balón mu odskočil od nohy.
     
    45
    Ginter v pádu ještě zvládl nacentrovat do vápna, kde nic netušícího Begana předskočil Reus, ovšem jeho následný projektil míří nad branku.
     
    45+1
    Kagawa chytrým dloubáčkem hledal Gintera, před kterého včas předstoupil Grøgaard, který následně míč pro jistotu odkopl až do hlediště.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První půle se hrála jen na jednu branku! Hráči Borussie Dortmund na hřišti dominují, míč mají v drtivé většině hrací doby na svých kopačkách. Ovšem i tak to byl norský Odd, kdo se po Halvorsenově trefě ujal vedení. Poté už svěřenci kouče Tuchela začali proměňovat své šance, za Rossbachem síť rozvlnili Mchitarjan, dvakrát Reus a Kagawa. Troufám si tvrdit, že o postupujícím už je rozhodnuto! Druhý poločas začne zhruba ve 21:40.
     
    Po hostech se nyní i Dortmundští vrací zpět na hřiště. Druhá půle za malou chvíli započne!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Odds BK: ze hřiště odchází Occéan, přichází Flo.
     
    46
    Rozehrávky se nyní pochopitelně ujali domácí, Mchitarjan se na hranici vápna soupeře dopustil útočného faulu.
     
    47
    Kagawa si nevšiml za sebou stojícího Berga a jeho klička tak bůhvíjak pohledně nedopadla. Hosté se zatím prezentují o něco aktivnějším stylem hry než v prvním poločase.
     
    48
    Sokratis si nevěřil na riskantní pas směrem k Schmelzerovi, a proto do kombinace zapojuje Weidenfellera, který hru přenesl na pravou stranu, kde se míče ujímá Ginter.
     
    49
    Schmelzerův centrovaný balón dostal Hofmann na dlouhou nohu a podle toho zakončení mladého německého hráče také vypadalo – míč zamířil vysoko nad branku.
     
    50
    Schmelzer udělal tři rychlé kroky, ale když už to vypadalo, že pošle dlouhý nákop na rozběhnutého Reuse, tak se rozhodl akci zbrzdit a míč posílá směrem vzad na kapitána Hummelse.
     
    51
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tenhle gól jde na vrub brankáře Rossbacha! Hofmann na hranici vápna sklepl míč pro ILKAYE GÜNDOGANA, jehož tvrdou ránu nedokázal brankář Oddu vytěsnit mimo tři tyče!
    51. Ilkay GÜNDOGAN - 5:1
     
    53
    Hráči hostujícího celku působí rezignovaným dojmem, ale nelze se tomu divit.. Dortmund má své kvality prostě o několik stupňů výše.
     
    54
    Další pohledná akce domácích! Gündogan vyslal další ze svých parádních bochánků, Mchitarjan míč následně sklepl pro nabíhajícího Reuse, který ale trefil clonícího Hagena. Následovat bude rohový kop pro BVB.
     
    55
    Z něhož žádné vážně nebezpečí nevzniklo. Halvorsen měl nyní moře času na to s míčem něco vymyslet, ovšem místo toho ho odkopl tam, kde se žádný z jeho spoluhráčů nenacházel.
     
    56
    Teď už to vypadalo, že se Odd dostane k vápnu soupeře, ale Zekhniniho průnik zastavil skvělým skluzem Ginter.
     
    57
    Dortmund právě vstřelil branku!
    A už je to 6:1! Mchitarjan obdržel krásný pas na levé straně vápna soupeře, poté milimetrovým centrem vyzval ke zkompletování hattricku MARCA REUSE a hvězda dortmundského týmu touto nabídkou nepohrdla!
    57. Marco REUS - 6:1
     
    58
    Hostující tým v druhém poločase psychicky doslova odešel. Hráči BVB si s norským mužstvem dělají co chtějí a místy utkání připomíná exhibici.
     
    60
    Pošramocené sebevědomí hostí bylo nyní krásně vidět na zákroku brankáře Rossbacha, kterému vypadl z rukou lehký centr z kopačky Mchitarjana. Norský gólman však prekérní situaci nakonec dokázal vyřešit.
     
    61
    Zcela nevídaný jev je nyní vidět na hrací ploše. Už téměř po dobu jedné minuty drží míč na svých kopačkách hráči Oddu a kombinují s ním na vlastní polovině.
     
    62
    Halvorsen, střelec dnešní úvodní branky, se snažil utancovat Schmelzera, ale na zkušeného zadáka Dortmundu si nakonec nepřišel.
     
    62
    Další blížící se pohromu nepřipustil Rossbach! Gündogan vytáhl další ze svého arzenálu nádherných pasů, jímž oslovil Kagawu, který ho hlavou přiťukl Mchitarjanovi, ten si ovšem na brankáře soupeře tentokráte nepřišel.
     
    64
    Odd právě vstřelil branku! Hosté alespoň snižují! Centrovaný balón z kopačky Grøgaarda přiťukl Halvorsen OLIVERU BERGOVI, na jehož technický pokus byl Roman Weidenfeller krátký.
    64. Oliver BERG - 6:2
     
    64
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Sokratis, přichází Piszczek.
     
    64
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mchitarjan, přichází Aubameyang.
     
    64
    Střídání v týmu Odds BK: ze hřiště odchází Nordkvelle, přichází Gashi.
     
    66
    Se střídáními se roztrhl pytel! Dnes fantasticky hrajícího Gündogana vystřídá Sven Bender.
     
    67
    Domácí přidali sedmou branku, ale ta nemůže být kvůli ofsajdovému postavení Jonase Hofmanna uznána!
     
    68
    V další kombinaci BVB si v jejím závěru neporozuměl Weigl s Aubameyangem, míč zpět do hry pošle brankář Rossbach.
     
    70
    Kagawovi se nepodařili probít přes důrazného Hagena, míč se ovšem odrazil k Aubameyangovi, jehož pokus vyrazil Rossbach přesně na nohu Hofmann, tomu ale rána z první vůbec nesedla.
     
    71
    Hosté napadají rozehrávky stoperů Dortmndu, Hummels v nouzi zvolil přihrávku na Weidenfellera, který si s nepříjemně vypadající situací poradil.
     
    72
    Schmelzer našel nabíhajícího Reuse, po jehož přízemním centru se kulatý nesmysl odrazil od pravačky obránce Hagena a pomalu se šoural za brankovou čáru, ovšem kapitán Oddu na poslední chvíli zachránil celou situaci a balón odkopl!
     
    74
    Kagawův rohový kop byl přetažený, jenže i tak se, po Halvorsenově zaváhání, dostal k míči Reus. Po jeho střele však míč mezi tři tyče nezamířil.
     
    75
    Za hlasitého skandování z ochozů stadionu se Marcel Schmelzer pokusil o další centr, tentokráte byl u míče jako první Bergan, který míč rezolutním odkopem poslal za autovou čáru.
     
    76
    Kagawa na mokrém terénu podklouzl a smolně poslal balón za postranní lajnu – aut pro norský Odd.
     
    77
    Poslední střídání dnešního klání! Ze hřiště odchází Zekhnini, kterého na levé straně zálohy nahradí Akabueze.
     
    78
    Unikajícího Weigla nedovoleně zastavil Gashi, k nevoli domácích fanoušků hlavní sudí Aranovskij žlutou kartu neudělil.
     
    79
    Aubameyang pasem z první našel Reuse, který si všiml z druhé vlny nabíhajícího Piszczeka. Polský zadák ale balón špatně zpracoval a ukopl si ho za brankovou čáru.
     
    80
    Kagawa rozkmital své rychlé nohy, prošel přes svého strážce a z ostrého úhlu prověřil Rossbacha, jenž byl ale na svém místě.
     
    81
    Aubameyang povedeným obloučkem našel rozběhnutého Piszczeka, který ranou z první poslal míč do tyče! Následně se ovšem kulatý nesmysl odrazil přesně do náruče brankáře Rossbacha, který celou situaci uklidňuje.
    81. Piszczek (DOR)
     
    83
    Reus doběhl téměř ztracený balón, přenesl hru na volného Piszczeka, ten si ale vůbec nerozuměl s Aubameyangem a celá akce BVB tak končí.
     
    85
    S další šancí přispěchal po individuálním průniku Hofmann, ovšem jeho ráně scházela razance, brankář Rossbach míč bez problému vyrazil.
     
    86
    Dnešní utkání už se skutečně jen dohrává. Domácí si hlídají jasný náskok a v klidu kombinují na vlastní polovině.
     
    87
    Reus přihrál Hofmannovi, do směru jeho rány se statečně postavil Jensen a míč dokázal zablokovat.
     
    88
    Na hráčích hostujícího celku je vidět značná únava. Přeci jen běhat téměř celé utkání bez balónu není zvlášť příjemná záležitost, při které by se daly pošetřit síly..
     
    90
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Hráči BVB přidávají sedmý hřebíček do norské rakvičky! Obrovské hrubice se dopustil Grøgaard, čehož využil Aubameyang a pod sebe sklepl na neobsazeného ŠINDŽIHO KAGAWU, který bez problému trefil prázdnou branku!
    90. Shinji KAGAWA - 7:2
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje jednu minutu!
     
    90+1
    Zřejmě poslední akce dnešního mače! Po Reusově centru se pěknou hlavičkou prezentoval Hummels, míč lehce lízl horní tyč! Kapitán Dortmundu si ale ve vzdušném souboji pomohl faulem.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konec a po jeho skončení slaví tým Borussie Dortmund jasný postup do základní skupiny Evropské ligy! Rozhodně jsme se nenudili, devět vstřelených branek je toho důkazem! Pojďme se podívat, jak se zápas vyvíjel.

    Už od úvodní minuty to byli domácí, kdo diktoval tempo hry. Do dobrých šancí se dostali Reus, Ginter a Mchitarjan, ale Rossbach se proti jejich pokusům vždy vyznamenal. Hned ze své první příležitosti se Odd prosadil, po rohovém kopu se trefil Ole Halvorsen. Zbytek poločasu už se ale hrálo jen na jednu branku. Nejprve se parádní ranou prezentoval Henrik Mchitarjan, o chvíli později se po Gündoganově parádě do listinu střelců poprvé zapsal Marco Reus. Tentýž hráč se v prvních pětačtyřiceti minutách trefil ještě jednou, na 4:1 zvýšil po zaváhání obrany soupeře Šindži Kagawa.

    V jednapadesáté minutě si slabší chvilku vybral brankář Rossbach, když nedokázal zasáhnout proti ráně z kopačky Ilkaye Gündogana – 5:1! O šest minut později hattrick zkompletoval Marco Reus, jenž těžil z milimetrové přihrávky Mchitarjana. Na rozdíl čtyř branek se díky technické ráně podařilo snížit Oliveru Bergovi, ovšem poslední slovo měl Dortmund. Po obrovské chybě Grøgaarda stanovil konečné skóre utkání Šindži Kagawa.
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a u fotbalu se zase někdy budu těšit na počtenou! (22:47:14)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 25. Mchitarjan, 27. Reus, 32. Reus, 40. Kagawa, 51. Gündogan, 57. Reus, 90. Kagawa – 19. Halvorsen, 64. Berg

    Karty:   23. Halvorsen (ODD)


    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Ginter, Hummels "C", Sokratis (64. Piszczek), Schmelzer – Weigl – Hofmann, Kagawa, Gündogan (66. Bender), Mchitarjan (64. Aubameyang) – Reus
    Náhradníci: Bürki – Subotić, Bender, Aubameyang, Ramos, Piszczek, Castro

    Odds BK: Rossbach – Hurme, Bergan, Hagen "C", Grøgaard – Jensen – Halvorsen, Nordkvelle (64. Gashi), Berg, Zekhnini (76. Akabueze) – Occéan (46. Flo)
    Náhradníci: Myhra – Ruud, Gashi, Samuelsen, Diouf, Flo, Akabueze

    Rozhodčí: Jevgen Aranovskij – Olexandr Vojtjuk, Serhij Bekker (všichni Ukrajina)
    20.08.2015
    Odd - Dortmund 3:4

    Branky: 1. Samuelsen, 19. Nordkvelle, 22. Ruud – 34. Aubameyang, 47. Kagawa, 76. Aubameyang, 84. Mchitarjan

    Karty:   41. Jensen (ODD)

    bahis siteleri