Teplice – Slavia 0:2 (kon.) | Jihlava – Hr. Králové 1:0 (kon.) | Sparta – Plzeň 5:1 (kon.)
Opava – Bohemians 1905 3:0 (kon.) | Pardubice – Zlín 2:1 (kon.) | Slovácko – Jablonec 1:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Č. Budějovice 2:0 (kon.) | Brno – Karviná 0:1 (kon.) | Příbram – Olomouc 2:1 (kon.)
konec
Slezský FC Opava
3:0 (2:0)
Bohemians Praha 1905
Sobota 29.08.2015, 12:00 • U koupaliště • Celostátní liga staršího dorostu • 6. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Příjemné pravé poledne přeji všem fanynkám a fanouškům mládežnického fotbalu. Celostátní liga staršího dorostu má na programu 6. kolo, v jehož rámci budeme sledovat souboj mezi SFC Opava a Bohemians Praha 1905. Utkání začíná ve 12 hodin a informace o změnách stavu vám přímo z místa dění zprostředkuje Lukáš Jasoněk. Zapisovatelem do online přenosu v průběhu zápasu bude Jakub Zoubek.
     
    Slezský Football Club Opava

    Starší dorostenci Slezského FC vstoupili do nového soutěžního ročníku vydřeným vítězstvím nad Libercem, který před svými příznivci udolali nejtěsnějším možným způsobem. V dalším kole ovšem svěřenci trenéra Aloise Skácela tvrdě narazili, když si ze hřiště loňského suverénního mistra Příbrami odvezli pětibrankový debakl. Následující dva zápasy sehráli Opavští opět na své půdě, kde postupně porazili Jihlavu (3:0) a Pardubice (1:0). K pátému utkání zajížděli opavští fotbalisté do Zlína, kde nedokázali vstřelit gól a prohráli 0:1.

    Poslední duel odehrála Opava v Praze, kde byla jejím soupeřem Sparta. Za Slezský se poprvé dostal do brány Filip Kotala, který v letošním ročníku kryje záda Davidu Muczkovi, a zároveň působí jako rozhodčí Moravskoslezského krajského fotbalového svazu. Favorizovaný celek z hlavního města však s mladým gólmanem neměl žádné slitování a v rozmezí necelých dvaceti minut mu uštědřil pětibrankovou lekci. Čtyři góly přitom vstřelil Pulkrab. Po přestávce Slezané svého soka už do žádné šance nepustili, a tak byl výsledek 0:5 konečný.

    Předchozí zápas SFC Opava zhodnotil pro klubový web trenér Alois Skácel: „Vyrobili jsme hrubé chyby, které Sparta tvrdě trestala. Po patnácti minutách bylo po utkání. Do druhého poločasu oba týmy prostřídaly sestavy. Chtěli jsme zápas dohrát se vztyčenou hlavou.“ Opavský stratég se pak krátce vyjádřil také k duelu s pražskou Bohemkou. „Musíme se na tento zápas dobře připravit, zvednout hlavy. Ve Zlíně jsme sice prohráli, ale sahali po bodu. Na Spartě to byl propadák,“ zakončil trenér Opavy.
     
    Bohemians Praha 1905

    Devatenáctce Bohemians Praha se vstup do nejvyšší soutěže nevydařil, když tým z hlavního města prohrál tři úvodní zápasy. V tom prvním hostil Teplice a podle slov trenéra Martina Zacha se jednalo o vyrovnaný duel, který rozhodly chyby v defenzivě Pražanů a neproměňování gólových příležitostí. Utkání skončilo výsledkem 1:3. K dalšímu zápasu Klokani cestovali na sever Čech, kde změřili síly s mladoboleslavským celkem, a prohráli až brankou v závěru klání. Na hřišti Loko Vršovice, kde Bohemians hrají své domácí zápasy, se pak odehrál souboj se Spartou a městské derby překvapení nenabídlo. Přestože se Bohemka už v 1. minutě ujala vedení, hosté nepříznivý vývoj dvěma brankami otočili a slavili očekávané tři body. První vítězství si fotbalisté pražského týmu připsali až proti Příbrami, kterou na svém stadionu porazili 3:0.

    K poslednímu klání Klokani přihopsali do Uherského Hradiště, kde bylo jejich soupeřem Slovácko. Hosté se díky vlastní brance brzy ujali vedení, které jim vydrželo dobrou půlhodinu. V závěru úvodního dějství však moravský soupeř vyrovnal a po změně stran nepříznivý stav dvěma brankami také otočil. Pražané tedy Slovácku podlehli 1:3 a své bodové konto nerozšířili.
     
    Střelci

    Nejpilnějším střelcem slezského celku je se dvěma brankami útočník Pavel Klembara, jenž oba zásahy zaznamenal v domácím duelu s Jihlavou. Jednu branku mají na svém kontě záložníci Vojtěch Berger a Ondřej Večerek a jeden vlastní gól si vstřelil soupeř.

    V mužstvu trenéra Michala Zacha není zatím žádný hráč, který by vstřelil větší počet branek. Mezi střelci tak figurují pouze jednogóloví útočníci Kamil Mareš s Lukášem Trampotou a obránci Petr Vacík s Vojtěchem Brakem, kteří se rovněž prosadili pouze jednou. Dvě branky si soupeři pražské Bohemky vstřelili sami.
     
    Postavení v tabulce

    Opavský klub v šesti zápasech zaznamenal tři výhry a stejný počet porážek. Na svém kontě tak má v součtu devět bodů, díky kterým se nachází na osmé příčce.

    Pražané odehráli o jedno utkání méně, jejich dosavadní bilance je jedno vítězství a čtyři prohry. Tři nasbírané body jim stačí pouze na šestnáctou pozici.
    Dějištěm utkání bude hřiště U koupaliště

     
    Delegace rozhodčích

    Nepostradatelnou součástí každého fotbalového utkání jsou také rozhodčí. Do funkce hlavního arbitra byl delegován devětatřicetiletý Ostravan Daniel Priesol, jeho asistenty budou pánové Jiří Picmaus a David Lalík, oba rovněž pocházející z Ostravy.
     
    Úvodní sestavy:

    SFC Opava: Muczka – Tesařík (C), Helebrand M., Večerek, Janetzký, Berger, Adamovský, Pavelka, Klembara, Keller, Kolísek
    Náhradníci: Kotala – Vitoul, Kuzník, Rychlý, Vrána, Helebrand A., Hájek

    Bohemians Praha 1905: Dařina – Pavlík, Nátr, Vacík, Brak (C), Fric, Malík, Begič, Trampota, Věchtík, Polách
    Náhradníci: Procházka – Skuhravý, Václavík, Láf, Vaněk, Růžička

    Rozhodčí: Priesol – Picmaus, Lalík.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    4
    Hned v úvodu zápasu vidí Jan Pavlík (BOH) žlutou kartu.
     
    8
    Opava právě vstřelila branku!
    JAN KOLÍSEK odcentroval míč z pravé strany a ten s přispěním zadní tyče zapadl do hostující branky.
     
    26
    Byla nařízena penalta pro domácí!
     
    26
    Michal Fric (BOH) je napomenut žlutou kartou.
     
    27
    Opava právě vstřelila branku!
    K exekuci nařízeného pokutového kopu se postavil MATĚJ HELEBRAND a přestože Dařina vystihl směr jeho střely, tak nedokázal míč vyrazit a domácí vedou 2:0.
     
    43
    Daniel Polách (BOH) je třetím potrestaným hráčem hostů.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    64
    Hosté si nachystali hned 2 střídání najednou. Ismara Begiče nahradil Radek Skuhravý a na místo Davida Věchtíka nastoupil Tomáš Vaněk.
     
    75
    Za domácí nastoupil na poslední čtvrthodinu Adam Helebrand, který nahradil Pavla Klembaru.
     
    77
    Hosté střídají, Lukáše Trampotu vystřídal Miroslav Václavík.
     
    85
    Jana Pavlíka, který měl na svém kontě žlutou kartu, nahradil David Růžička.
     
    86
    Domácí budou mít k dispozici druhý pokutový kop!
     
    86
    Adam Dařina (BOH) uviděl žlutou kartu.
     
    87
    Opava právě vstřelila branku!
    MATĚJ HELEBRAND proměnil i tento pokutový kop, tentokrát střelou do středu brány.
     
    90
    Konec zápasu. (13:50:40)

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 8. Kolísek, 27. M. Helebrand (pen.), 87. M. Helebrand (pen.)

    Karty:   4. Pavlík (BOH), 26. Fric (BOH), 43. Polách (BOH), 86. Dařina (BOH)


    Slezský FC Opava: Muczka – Tesařík (C), Helebrand M., Večerek, Janetzký, Berger, Adamovský, Pavelka, Klembara, Keller, Kolísek
    Náhradníci: Kotala – Vitoul, Kuzník, Rychlý, Vrána, Helebrand A., Hájek

    Bohemians Praha 1905: Dařina – Pavlík, Nátr, Vacík, Brak (C), Fric, Malík, Begič, Trampota, Věchtík, Polách
    Náhradníci: Procházka – Skuhravý, Václavík, Láf, Vaněk, Růžička

    Rozhodčí: Priesol – Picmaus, Lalík
    bahis siteleri