Chrudim – Rekord 2:1 (kon.)
konec
FK Chrudim
2:1 (0:0)
Rekord Bielsko-Biała
Sobota 29.08.2015, 19:00Přípravný zápas
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Chrudimští futsalisté po včerejším vítězství 2:0 nad Rekordem Bielsko-Biała se se stejným soupeřem utkají znovu, opět před vlastními fanoušky. Domácí včera nastoupili pouze s devíti hráči a je jasné, že pro dnešek svoji sestavu protočí. Budou se radovat i podruhé?
     
    Od úvodní minuty jsme v Chrudimi sledovali zajímavé utkání, ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit souvislejší tlak. Domácí ERA-PACK častěji držel míč na svých kopačkách, soupeř z Polska mnohem více spoléhal na rychlé protiútoky, ze kterých však dokázal opravdu vydatně hrozit. Mezi třemi tyčemi chrudimské branky se však ke kvalitnímu výkonu rozchytal gólman Ton, který přiváděl soupeřovi hráče doslova k šílenství. Navíc se i on podílel na útočných akcích ERA-PACKu, například po jeho prudkém výkonu clonil hostujícímu gólmanovi Max a díky tomu měl Nawrat se střelou gólmana Tona spoustu práce.

    Hodně horko bylo chrudimským hráčům a fanouškům po akcích France či Tysoně, pokaždé však Rekordu chybělo k brance lepší provedení celé příležitosti ve finální fázi. Na druhé straně musel gólman Nawrat zlikvidovat například dělovku Matěje Slováčka, i přes všechny šance se do druhé půle šlo za bezbrankového skóre. Po příchodu z kabin zvýšil ERA-PACK svoji aktivitu směrem dopředu a ihned se to na výrazu hry projevilo.

    Při šanci Michala Mareše se musel znovu zaskvět Nawrat, po další stoprocentní příležitosti mu po střele kapitána Lukáše Rešetára pomohla levá tyčka. Nakonec se chrudimský tým po dobývání soupeřovy svatyně dočkal úspěchu, Dentinho připravil míč před prázdnou klec pro Tomáše Koudelku, který se nedokázal mýlit. Vítězství ERA-PACKu následně potvrdil přesnou tečí Slováčkovy střely Almeida, dvoubrankové vedení, i přes hru soupeře bez brankáře, již Chrudim zvládla udržet.

    FK ERA-PACK Chrudim – BTS Rekord Bielsko-Biała 2:0 (0:0)
    Branky:
     29. Koudelka, 33. Almeida
    FK ERA-PACK Chrudim: Ton – Koudelka, Almeida, R. Mareš, M. Mareš, Max, Dentinho, Rešetár, Slováček, Felipe
    BTS Rekord Bielsko-Biała: Nawrat – Douglas, Machura, Szymura, Franc, Tysoň, Polášek, Janovský, Marek, Vakhula
     
    Úvodní sestavy:

    FK ERA-PACK Chrudim: Ton – Almeida, Max, Záruba, Kovács, Dentinho, Felipe, Koudelka, Slováček

    BTS Rekord Bielsko-Biała: Kaluža (Nawrat) – Douglas, Machura, Szymura, Kmiečik, Franz, Tysoň, Polášek, Janovský, Marek, Vakhula.
     
    Chrudimští futsalisté postavili odlišnou sestavu od včerejšího duelu se stejným soupeřem, pouze z tribuny budou na utkání koukat oba bratři Marešové či Lukáš Rešetár. Naopak se do hry oproti včerejšku postaví Michal Kovács a Radim Záruba.
     
    Oba celky dokončily rozcvičku a my již čekáme na jejich nástup na hrací plochu.
     
    Zatím se stále čeká na příchod českého družstva, hráči Rekordu jsou již evidentně nedočkaví.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Chrudimská kombinace končí po nepřesné přihrávce Almeidy, na tahu jsou pro změnu hráči z Bielsko-Biała.
     
    01:17
    Domácí se směrem dopředu nedokázali pořádně dohodnout, a tak z toho vzešla akce na druhé straně. Machurův střílený centr však nikdo netečoval a balon tak skončil v autu.
     
    01:43
    Max si ukázkově zpracoval míč na prsa a ještě ze vzduchu zakončil. Kaluža si musel připsat úvodní zákrok dnešního večera.
     
    02:26
    ERA-PACK má v úvodu optickou převahu, nyní posílá do hry druhou čtveřici. Ta má složení Felipe – Záruba – Koudelka – Dentinho.
     
    02:58
    Dentinho si předkopl balon a následně vypálil, jeho střela byla tečována, a tak se Chrudim těší z možnosti kopat roh.
     
    03:37
    Také na straně Rekordu nezafungovala kombinace, míč se vrací zpátky na nohy chrudimských futsalistů.
     
    04:33
    Aktivní Dentinho si narazil balon s Almeidou a vyslal na branku další zajímavou střelu. Tentokrát již musel Kaluža zasahovat, s pokusem hrajícího trenéra ERA-PACKu si ale poradil.
     
    06:03
    Kovács si vyměnil míč se Slováčkem, následně spolupráce dvou reprezentantů málem vyústila v zajímavou šanci. Polská defenzíva však zapracovala na jedničku.
     
    06:33
    Zatím se hraje stále velmi opatrně, stejně jako v úvodním duelu. Ani jeden z mančaftů si zatím nedokázal vypracovat stoprocentní příležitost.
     
    07:06
    A rázem to mohlo být 1:0 pro Rekord! Janovský skvělým pasem našel před brankou Franze, který pouze tečoval balon! Směr sice změnil, ale ne dostatečně, balon skončil mimo tři tyče!
     
    07:41
    Almeida vybojoval míč zpět na stranu Chrudimi, z čehož vytěžil další střelu na branku Max. Ani tento pokus však chrudimskou radostí neskončil.
     
    08:31
    Brankář Rekordu vyrobil hrubici při rozehrávce, Chrudim toho však využít nedokázala! K zakončení se hrnuli Kovács se Zárubou, míč si ještě jednou vyměnili a pak druhý jmenovaný trefil pouze boční síťku!
     
    09:05
    Tyčka Chrudimi! Felipe dobře viděl na levé straně stojícího Tomáše Koudelku, který z bezprostřední blízkosti poslal míč pouze do tyče!
     
    10:01
    První poločas vstupuje do své druhé poloviny, na branku stále v Chrudimi čekáme marně.
     
    10:33
    Záruba chtěl nyní poslat míč na brankáře Tona, jenže hlavička mu tak úplně nevyšla, takže je z toho rohový kop v podání Bielsko-Biała.
     
    10:36
    Rychle rozehraná standardní situace skončila přímou střelou, kterou ale Kmiečik mezi tři tyče nevměstnal. Ton bude rozehrávat od vlastní klece.
     
    10:49
    Kouč Dentinho si vybírá čas na poradu. Time out pro Chrudim.
     
    11:00
    Po time outu si Chrudim vypracovala slušnou příležitost, vše ale skončilo na nepovedeném zakončení Matěje Slováčka.
     
    11:10
    Následně se do dalšího pokusu pořádně opřel Michal Kovács, střela byla ještě tečována a nakonec se otřela o vnější stranu tyče Kalužovy branky!
     
    11:46
    Max se tentokrát nedohodl se Slováčkem, přihrávka na něj zamířila pouze do zámezí. Rekord si ale při útočné akci vedl takřka shodně.
     
    12:25
    A znovu obléhání polské branky nic kloudného nepřináší, Rekord se brání velmi pozorně a svědomitě. Dočkáme se ještě do poločasové pauzy vstřelené branky?
     
    12:46
    Mohlo tomu tak být po rychlé chrudimské protiakci! Almeida potáhl míč po levé straně, naservíroval ho Matěji Slováčkovi, který z první protáhl gólmana Kalužu! Ten skvělým zákrokem konečky prstů udržel skóre bezbrankové!
     
    13:22
    Dentinho se po Felipeho centru položil do střely, té však scházela potřebná přesnost.
     
    13:33
    Domácí dnes mají zatím mnohem větší převahu než ve včerejším střetnutí, Ton si připsal všeho všudy dva zákroky. Stále to ale není vidět na skóre.
     
    14:01
    Záruba sklepl míč na Tomáše Koudelku, ani jeho střela však Kalužu výrazně neohrozila. První gól v síti Rekordu však visí na vlásku.
     
    14:26
    Do dobré šance se skvěle uvolnil Felipe, svoji kličkovanou mu však zmařil v poslední možné chvíli vybíhající Kaluža!
     
    14:37
    A znovu, dnes již potřetí, duní branková konstrukce za Michalem Kalužou! Do přihrávky Dentinha se ze všech sil opřel Radim Záruba a svojí ranou orazítkoval břevno!
     
    15:19
    Z kombinace se chvíli těšili taky hráči polského celku, sami se ale vyhnali mimo vyhrazené prostory.
     
    15:39
    Klička do středu a rána v podání Felipeho, Kaluža znovu neomylný.
     
    16:50
    Silná převaha ERA-PACKu zatím ovoce nepřinesla, sledujeme hru pouze na jedné polovině hřiště.
     
    17:50
    Almeida vybojoval u levé postranní čáry míč pro Chrudim, hráči Rekordu se domnívají v opak a zlobí se, není jim to však nic platné.
     
    17:54
    Po zblokované Slováčkově ráně následuje rohový kop chrudimského mistra.
     
    18:10
    Almeida rozehrál míč křižnou přihrávkou na Maxe, jeho pokus z voleje byl však včas sražen. Defenzíva Rekordu je opravdu pečlivá.
     
    19:04
    Koudelka hodně ostře přistrčen na pravé straně, Rekord má na kontě teprve druhý akumulovaný faul. Pomůže střeleckému trápení Chrudimi standardní situace?
     
    19:08
    Nikoliv, Dentinhova střela byla zablokována.
     
    19:34
    A znovu se v hlavní roli ocitl hrající trenér Dentinho, který se vymotal od postranní čáry a vypálil pravačkou. Přesná rána byla tečována, z následného rohu již domácí nic nevytěžili.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Stejně jako ve včerejším přátelském utkání jsme v první půli branku neviděli. Na rozdíl od včerejška má však ERA-PACK výrazně navrch a vypadá to, že je pouze otázka času, kdy skóre na jeho straně začne narůstat. Domácí trefili tři tyčky, z gólu se ale neradovali. Druhá dvacetiminutovka odstartuje asi v 19:55.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:24
    A rázem se mohla Chrudim dostat do vedení! Almeida proběhl po levé straně, neomylně nacentroval na Maxe, jehož teč patičkou skončila jen kousek od pravé tyče!
     
    21:11
    Rekord také vystrčil drápky směrem dopředu, po faulu Slováčka ho čeká volný přímý kop opravdu ze zajímavé pozice. Ton musí být na pozoru.
     
    21:18
    Brankář Ton si připsal dva důležité zákroky! Z přímáku jeho připravenost prověřil Machura, jeho i následnou prudkou dorážku Tysoně gólman Chrudimi bravurně zlikvidoval!
     
    22:00
    Ton hrubě chyboval při rozehrávce, následně vše řešil nedovoleným zákrokem mimo pokutové území. Chrudim má po dvou minutách na kontě dva akumulované fauly.
     
    22:36
    Koudelka čistým způsobem zastavil Kmiečik, na druhé straně nevyšla rozehrávka Zárubovi.
     
    23:10
    Po sraženém centru Koudelky následoval roh chrudimského týmu, Zárubův nákop však nikoho v chrudimských barvách ke střele nevybídl.
     
    23:45
    Skrytou střelu Janovského gólman Ton viděl až na poslední chvíli a měl velké štěstí, že mířila mimo tři tyče, nedokázal by na ni totiž zareagovat.
     
    24:02
    S akumulovanými fauly se roztrhl pytel, Chrudim vede v této nelichotivé statistice již 3:2.
     
    24:43
    Zárubova kolmice nebyla Dentinhem vyslyšena, domácí to musí zkoušet znovu.
     
    24:50
    Koudelka vzápětí faulován při postupu na branku, na fauly srovnáno 3:3. Co více, Chrudimští budou mít k dispozici standardní situaci, balon si berou Dentinho s Kovácsem.
     
    24:52
    Nakonec to byl Michal Kovács, kdo dostal právo napálit dobře postavenou zeď.
     
    26:00
    Ostřelování branky Rekordu stále pokračuje, Maxovo uvolnění bylo hezké, zakončení již tak pohledné nebylo.
     
    26:13
    Kmiečik se z ničeho nic dostal do kvalitní příležitosti, prudká rána byla zastavena pozorným gólmanem Tonem!
     
    26:59
    Domácí futsalisté stále více drží míč na svých sálovkách a snaží se dobýt obrannou hradbu Rekordu. Mají na to ještě celých třináct minut.
     
    27:11
    Dnes funguje hodně dobře spolupráce Max – Almeida. Pro tentokrát si oba hráči svoje role prohodili, první centroval a druhý zakončil prudkou ranou zhruba půlmetr od pravé tyče Kalužovy branky.
     
    27:50
    Koudelka stříleným centrem trefil nabíhajícího si Zárubu, od něhož se míč odrazil do zámezí. Hrát budou Poláci.
     
    28:28
    Nyní se v defenzívě Záruba s Dentinhem hrubě nedohodli, což zapříčinilo stoprocentní příležitost pro Radka Poláška! Český hráč ve službách polského týmu však nechal znovu vyniknout znovu skvěle chytajícího Tona!
     
    29:06
    Koudelka rozehrál aut na Dentinha, jehož prudkou ránu k pravé tyči gólman Kaluža vytěsnil na roh.
     
    29:20
    Půlhodina hry je takřka za námi a my stále čekáme na první vstřelenou branku. Kdo tuto šachovou partii nakloní na svoji stranu?
     
    29:40
    Mohlo se to povést Romanu Vakhulovi, jeho střelu z otočky však Kovács srazil na rohový kop.
     
    29:42
    Rekord právě vstřelil branku!
    Po rohovém kopu se již však hostující mužstvo prosadilo! Rozehrávka standardní situace skončila na noze JANA JANOVSKÉHO, který z voleje po zemi k tyči prostřelil Tona – 0:1!
     
    30:07
    Domácí kouč okamžitě reaguje na nepříznivý stav oddechovým časem! Všichni fanoušci věří, že se mu podaří najít recept na obranu Rekordu.
     
    30:50
    Domácí se usadili na polovině svého soupeře a kombinují. Zatím z toho však kloudnější zakončení nevzniklo.
     
    31:49
    Kovács dostal míč pěkně do nohy, jeho prudké zakončení však skluzem zablokoval vracející se Pawel Machura.
     
    32:05
    Tonův pozdrav Kaluža našel ve své náruči, následná akce ERA-PACKu končí na špatném pasu Matěje Slováčka.
     
    32:42
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Polský tým se z vedení radoval přesně tři minuty, na Janovského branku domácí ERA-PACK dokázal zareagovat! Almeida posunul balon znovu na lajnu na MICHALA KOVÁCSE, který se ukázkovou kličkou do středu uvolnil a ranou o tyč nedal Kalužovi šanci zasáhnout – 1:1!
     
    33:21
    Dentinho zkouší štěstí z každé pozice, zatím si ale pořádně neseřídil svá mířidla.
     
    33:33
    Koudelka našel před brankou volného Zárubu, který si míč pustil na levou nohu, následná prudká dělovka však byla zablokována. Domácí však evidentně chtějí druhý gól více než soupeř.
     
    34:21
    Podobnou akcí jako u vyrovnávací trefy se nyní prezentoval Dentinho, na rozdíl od českého reprezentanta si s jeho dělovkou Kaluža poradil.
     
    34:51
    Jan Janovský se mohl podruhé zapsat do střelecké listiny, to by se však jeho prudká rána z pravé strany na vzdálenější tyč musela vejít mezi tři Tonovy tyče!
     
    35:40
    Kamil Kmiečik zastavil nedovoleně Koudelku, dostal žlutou kartu a navíc připsal na konto Rekordu pátý akumulovaný faul!
     
    36:00
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Domácí futsalisté otáčí skóre ve svůj prospěch! Max nejprve spálil dvě stoprocentní příležitosti, poté se raději rozhodl přihrát na nohu MATĚJE SLOVÁČKA, který z první prostřelil přesouvajícího se Kalužu – 2:1!
     
    36:51
    Rekordu příliš času na vyrovnání nezbývá, do konce zápasu zbývají zhruba tři minutky.
     
    37:20
    Pochopitelně přichází oddechový čas na straně Rekordu Bielsko-Biała.
     
    37:30
    Rázem přistupuje třetí tým loňského ročníku polské ligy ke hře bez brankáře!
     
    37:46
    Radim Záruba nejprve zablokoval prudkou střelu, poté obral o míč posledního hráče a ze strany se řítil sám na prázdnou branku! K údivu diváků však napálil pouze tyčku!
     
    38:19
    Rekord se znovu přesunul před chrudimskou branku a snaží si vytvořit kvalitní střeleckou příležitost.
     
    39:04
    Odstartovala poslední minuta, hosté jsou usazeni v okolí branky Tona.
     
    39:32
    Také domácí odpověděli hrou bez brankáře, o míč ale rychle přišli. Do branky se na malou chvíli musel postavit Dentinho.
     
    Konec zápasu.
     
    Domácí tým ERA-PACK Chrudim i ve druhém střetnutí poráží Rekord Bielsko-Biała poměrem 2:1 a v generálce na nejvyšší soutěž si připsal další vítězství, na které se ale pořádně nadřel. To je z Chrudimi vše, hezký sobotní večer přeje Petr Dejnožka. (20:37:36)

    Petr Dejnožka

    Branky: 33. Kovács (Almeida), 36. Slováček (Max) – 30. Janovský

    Karty:   36. Kmiečik (BIE)


    FK Chrudim: Ton – Almeida, Max, Záruba, Kovács, Dentinho, Felipe, Koudelka, Slováček
    Rekord Bielsko-Biała: Kaluža (Nawrat) – Douglas, Machura, Szymura, Kmiečik, Franz, Tysoň, Polášek, Janovský, Marek, Vakhula
    bahis siteleri