Ajax – Den Haag 4:0 (kon.) | Alkmaar – Kerkrade 0:1 (kon.) | Arnhem – Cambuur 4:1 (kon.)
Eindhoven – Feyenoord 3:1 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
4:0 (2:0)
HFC ADO Den Haag
Neděle 30.08.2015, 12:30 • Amsterdam Arena (kapacita 53 502) • Nizozemská Eredivisie • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Já se s Vámi loučím, děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se budu těšit na počtenou! (14:46:42)
     
    Dnešní utkání je u konce! Ajax zcela zaslouženě poráží ADO Den Haag 4:0 a v nizozemské Eredivisie je tak po čtyřech odehraných kolech neporažen!

    Žádný hurá fotbal jsme dnes rozhodně nesledovali, v první půli se hrálo opatrně z obou stran. První vážnější šanci dokázali domácí přetavit v úvodní branku, po Klaassenově pasu se trefil Anwar El Ghazi. O malou chvilku později si tito dva role vyměnili – El Ghazi přihrával a Davy Klaassen zvýšil na 2:0. Jedinou nebezpečnou příležitost si Haag vytvořil v třiatřicáté minutě, ale Havenaar famózně vychytal Cillessen.

    Druhý poločas si Amsterdamští svůj náskok zkušeně hlídali a navrch ještě přidali dvě branky. Po Gudeljově fantasticky zahraném přímém kopu se hlavou trefil Joël Veltman, o definitivní tečku za dnešním vítězstvím se svým druhým gólem postaral Anwar El Ghai.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Sinkgravenův centrovaný balón proletěl jen těsně nad hlavou Veltmana. Míč má ve své moci Hansen.
     
    90+2
    Klaassen byl faulován těsně za velkým vápnem – volný přímý kop pro Ajax Amsterdam.
     
    90+1
    Ne, hostům dnes prostě není souzeno vstřelit branku. Další slibně vypadající akci zazdil nepřesným pasem Jansen, na kterého se hodně hněvá Havenaar.
     
    90
    Rozhodčí se rozhodl nastavit tři minuty nad rámec hrací doby!
     
    88
    El Ghazi nyní nechtěně trefil Korteho kolenem do hlavy, hostující hráč je hodně otřesen, ale bude pokračovat.
     
    87
    Fischer se fantasticky uvolnil, nacentroval míč před branku, kde na něj jen těsně nedosáhl Milik. Pátý gól Ajaxu byl opravdu blízko.
     
    86
    Fischer ve vápně hledal El Ghaziho, který se chtěl prosmýknout kolem svého strážce, ale tentokráte se mu to nevydařilo.
     
    85
    Fischer byl ve vápně na hranici pravidel povalen k zemi, rozhodčí ale žádný faul neviděl a nechává hru plynout.
     
    83
    Beugelsdijk poslal k zemi El Ghaziho a zcela správně je odměněn žlutou kartou.
     
    83
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Edouard Duplan, přichází Giovanni Korte.
     
    82
    Malone si sice pěkně poradil s Fischerem, jeho následný pas na Gorrého byl ale mimořádně nepřesný a míč končí za postranní lajnou.
     
    81
    Ricardo van Rhijn parádním centrem našel ve vápně úplně osamoceného Fischera, který ale slibnou situaci vyřešil velmi špatně. Místo zpracování míče ho ihned hlavou poslal směrem k Hansenovi, ovšem branku vysoko přestřelil.
     
    80
    Ajax kombinuje v prostoru středového kruhu a už se nikam hnát nebude. Klaassen byl tvrdě atakován Wormgoorem, ale sudí, k velké nevoli domácích fanoušků, faul neodpískal.
     
    79
    Na trávníku je ošetřován Duplan. Uvidíme, zda si tato situace vyžádá třetí střídání hostujícího celku.
     
    77
    Další chybu v obraně hostí mohl využít El Ghazi, ten se ale raději rozhodl přihrát Milikovi, který vypálil sice velmi tvrdě, ale jen do připraveného Hansena.
     
    76
    Nyní už můžeme říct, že je o vítězi rozhodnuto. Hráči Haagu dnes nehrají vůbec dobře, především směrem dopředu se jim nedaří. Svěřenci Franka de Boera taky nepředvádí žádný hurá fotbal, ale v proměňování šancí jsou dnes téměř stoprocentní.
     
    75
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Nemanja Gudelj, přichází Viktor Fischer.
    74. Anwar El Ghazi - 4:0
     
    74
    Ajax právě vstřelil branku!
    Až do kuchyně to nyní vykombinovali hráči Ajaxu! Klaassen přihrál rozběhnutému Milikovi, který si položil Hansena a před prázdnou brankou našel volného ANWARA EL GHAZIHO, jenž měl už lehkou práci!
     
    73
    Další nepřesnost v kombinaci Haagských. Z protiakce se pokusil zahrozit El Ghazi, ovšem pro míč si vyběhl Hansen a hvězdu Ajaxu k míči nepustil.
     
    71
    Riedewald zaváhal v rozehrávce, ale hosté jsou dnes v útoku doslova bezzubí. Schaken, který měl na vše spoustu času, si míč nepochopitelně ukopl a slušnou příležitost přivedl do hrobu.
     
    70
    Na Arkadiusze Milika ve vápně soupeře čekala hned dvojice protihráčů. Polský útočník si s nimi zkusil poradit sám, ale ukousl si až příliš velké sousto.
     
    69
    Gudelj opět našel hlavu stopera Ajaxu Joëla Veltmana, ten si ale tentokráte nepohlídal ofsajdové postavení a sudí tedy přisuzuje míč Haagu.
     
    68
    Centr van Rhijna nebyl úspěšný, míč odvrátil Beugelsdijk, ale akce pokračovala a Bazoer si došel pro faul a vybojoval volný přímý kop.
     
    67
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Roland Alberg, přichází Kenji Gorré.
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Thomas Kristensen, přichází Kevin Jansen.
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Kenny Tete, přichází Ricardo van Rhijn.
     
    66
    Bakker to vzal na sebe, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. Mezitím se u postranní čáry chystají hned tři střídání.
     
    65
    Teď navíc Bazoer fauloval Havenaara a hosté mají dobrou šanci na vstřelení kontaktní branky – volný přímý kop z nějakých pětadvaceti metrů.
     
    64
    Bazoerův centr zamířil do země nikoho, za což si mladičký záložník od svých spoluhráčů musí vyslechnout hned několik výtek.
     
    63
    Viergever zaváhal ve vzdušném souboji s Schakenem, ale zaváhání svého kolegy nakonec dokázal napravit vracející se Gudelj.
     
    62
    El Ghazi rozkmital své rychlé nohy, ale po dlouhém pasu z kopačky Klaassena neměl šanci balón včas dostihnout. Míč zpět do hry pošle Martin Hansen.
     
    61
    Hosté zatím dnes marně hledají klíče od zamčené obrany Ajaxu. Všechny jejich akce končí na připravených zadácích Amsterdamu, což platí i pro akci Kristensena, kterého dál nepustil důrazný Veltman.
     
    60
    Tete si v osobním souboji s Duplanem počínal tvrdě, ale čistě. Útočník hostí je ale jiného názoru a se svým protivníkem si ještě něco vysvětluje a moc přátelsky to tedy nevypadá.
    58. Jöel VELTMAN - 3:0
     
    58
    Ajax právě vstřelil branku!
    Domácí to sice provedli jinak, ale vymysleli to parádně! Gudelj z přímého kopu našel hlavu JOËLA VELTMANA, který balón nekompromisně uklidil k tyči a nedal Hansenovi sebemenší šanci zasáhnout!
     
    57
    Veltman se vydal na ofenzivní dobrodružství a byl nedovoleně zastaven po zákroku Aaarona Meijerse. Z této pozice se dá nebezpečně ohrozit branka!
     
    56
    Další faul na hranici pravidel, Tete chytil za dres unikajícího Duplana. Hosté se tak kousek po kousku sunou k vápnu soupeře.
     
    55
    Milik si počíhal na Malonea – volný přímý kop pro Haagské. Za tento zákrok se, dle mého názoru, dala udělit žlutá karta.
     
    54
    Sóloakcí se nyní prezentoval Duplan, který se dostal i ke střele, ta ovšem postrádala jak přesnost, tak razanci a Cillessen si tak připisuje další zákrok z kategorie těch jednoduchých.
     
    53
    Malone špatně přiklepl míč svému spoluhráči, čehož využil Klaassen, ale místo rychlého protiútoku celou akci přibrzdil a poslal kulatý nesmysl směrem vzad na Teteho.
     
    52
    Na druhé straně o sobě dal vědět Milik, který je zatím dnes ve stínu svého kolegy El Ghaziho. Polský střelec si pohrál se svým strážcem a vypálil, avšak zamířil jen doprostřed branky, kde stál připravený Hansen.
     
    51
    Na dlouhý centr do vápna si sice nejvýše vyskočil Havenaar, ale jeho hlavičkový pokus byl pro Cillessena jednoduchým zákrokem.
     
    50
    Bazoer nepříjemně přišlápl pravou nohu Rolanda Alberga – volný přímý kop pro ADO.
     
    49
    Trmu – vrmu u středového kruhu vyřešil nekompromisním odkopem Wormgoor, míč nakonec doputoval až k Cillessenovi, který ihned rozehrává směrem k Tetemu.
     
    48
    Po dlouhém výkopu od Hansena si Malone míč nezpracoval úplně ideálně, ale celou situaci nakonec zvládl, navíc vybojoval volný přímý kop.
     
    47
    A El Ghazi to potvrzuje! Nyní svým přízemním pasem našel Sinkgravena, který z dobré pozice o kousek minul levou tyč Hansenovy branky!
     
    46
    Domácí se ujali rozehrávky. Dobrou zprávou pro Ajax je, že El Ghazi, který na konci první půle kulhal a nevypadal úplně v pořádku, pokračuje v utkání.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Po první půli vede Ajax nad týmem ADO Den Haag 2:0! K vidění není žádný oku lahodící fotbal, po většinu času drží míč na svých kopačkách domácí. Úvodní branku utkání vstřelil El Ghazi, na 2:0 pro svěřence kouče de Boera zvýšil kapitán Davy Klaassen. Hosté měli jen jednu vážnější šanci, ale proti Havenaarově hlavičce se vytáhl Cillessen. V samotném závěru ještě Gudelj orazítkoval z přímého kopu tyč! Druhý poločas začne zhruba ve 13:35.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Nebylo k tomu ale vůbec daleko! Gudelj svůj přízemní pokus poslal na zadní tyč a orazítkoval brankovou konstrukci!
     
    45+1
    Klaassen ve spolupráci s Gudeljem vybojoval volný přímý kop zpoza vápna. Dokáží domácí vsítit gól do šatny?
     
    45+1
    Hlavní sudí nastavuje jednu minutu!
     
    45
    Neúspěšný centr i na druhé straně. Bazoer hledal svého kolegu Milika, ale přetáhl to a polský útočník se k balónu nedostal.
     
    44
    Schaken nacentroval míč do vápna, ovšem vyskakující Havenaar si ve vzdušném souboji s Veltmanem počínal nedovoleně a rozhodčí přisuzuje balón Amsterdamským.
     
    43
    ... ale nedaří se jim. Hráči Haagu se dnes zatím marně hledají a nepodávají dobrý výkon. Schaken to chtěl vzít na sebe, ovšem přes Viergevera nepřešel a o míč přišel.
     
    42
    Další nepřesnost. Klaassen se nepohodl s Bazoerem, hosté mohou zahrozit z protiútoku...
     
    41
    Sinkgraven si hezky narazil s Milikem, ale v nejdůležitější okamžik si míč dlouze předkopl a celou akci tak zhatil.
     
    40
    Po souboji s Beugelsdijkem po hřišti kulhá El Ghazi. To by bylo pro Ajax hodně nepříjemné, přijít v prvním poločase dnešního mače už o druhého hráče základní sestavy.
     
    39
    Tempo hry vydatně opadlo. Hosté marně napadají rozehrávku svého soupeře. El Ghazi odcentroval míč z pravé strany, ve vápně se ho ujal Milik, ale přes hradbu těl míč k brankáři Hansenovi neprocpal.
     
    37
    El Ghazi si několikrát vyměnil balón s Klaassenem, ovšem ve finální fázi akce si oba borci nerozuměli, čehož ihned využila hostující obrana.
     
    36
    Po několika uplynulých a zběsilých minutách se hra uklidňuje, domácí kombinují u vlastního vápna.
     
    35
    Na hřišti se přitvrzuje. Po několika osobních soubojích ve středu hřiště vyslal Malone na steč Schakena, který však narazil do spolehlivé zdi v podobě Joëla Veltmana.
     
    34
    Alberg po odpískání zbytečně dohrál Bazoera, za což mu hlavní sudí opravdu nemohl neudělit žlutý kartónek.
    33. Reflexivní zákrok Cillessena
     
    33
    Fantastický Cillessen! Havenaar se po centru z levé strany ocitl sám proti nizozemské reprezentační jedničce, ale brankář Ajaxu proti jeho hlavičce vytáhl parádní reflexivní zákrok!
     
    32
    Ten ale míč zbytečně ztratil a domácí založili protiakci. Sinkgraven na jejím konci hledal na hranici vápna volného Milika, toho ale zradilo špatné zpracování.
     
    31
    Bazoer dlouhým bochánkem hledal El Ghaziho, před kterého ale v ten pravý moment předstoupil Meijers.
     
    30
    Ofsajd i na druhé straně, do nastražené pasti obrany Ajaxu se chytil Mike Havenaar.
     
    29
    Klaassen se ocitl sám před Hansenem, ale v jeho snaze vstřelit třetí branku Amsterdamských ho zastavil praporek sudího Dikse, který signalizoval ofsajd.
     
    28
    Hostující obrana tento roh přečkala bez úhony, El Ghazi se poté v rohu hřiště snažil utancovat dvojici protihráčů a vybojoval alespoň autové vhazování.
     
    27
    Sinkgraven svým centrem trefil jen blokujícího Malonea – rohový kop pro Ajax.
     
    27
    El Ghazi se odhodlal ke střele, ta se mu ale příliš nepovedla a Hansen si tak připisuje velmi snadný zákrok.
     
    26
    Teď to pro Haagské vypadalo nadějně, Schaken přijímal míč na hranici ofsajdu, ale nakonec celou akci zabrzdil, čehož mohl litovat, poněvadž ho o kulatý nesmysl připravil důrazný Veltman.
     
    25
    Malone si poradil s napadajícím Sinkgravenem a vytěžil z nepříjemně vypadající situace nejvíc co mohl, tedy odkop od branky Haagu.
     
    24
    Nepřesnost v kombinaci Haagu. Bakker si vůbec nerozuměl s Havenaarem a poslal míč až postranní čáru.
     
    23
    Meijers na hranici vápna zastavil unikajícího El Ghaziho, který se mocně dožaduje odpískání přímého kopu, ale rozhodčí zůstává ledově klidný.
     
    22
    Hosté jsou hodně zaskočeni, takový začátek si rozhodně nepředstavovali. Na domácích je hodně vidět získané sebevědomí, nyní si míč vyměňují Tete s Veltmanem.
    20. Davy KLAASSEN - 2:0
     
    20
    Ajax právě vstřelil branku!
    Už je to o dvě branky! Hlavní strůjci první branky si nyní role vyměnili! El Ghazi doběhl dlouhý balón, přihrál míč do druhé vlny, kde si ho našel DAVY KLAASSEN a prostřelil Hansena!
     
    19
    Hosté teď na chvilku nakoukli směrem do útoku, jejich ofenzivní snažení ale nemělo dlouhé trvání, o což se skvělým skluzem postaral Tete.
     
    18
    Gudelj zahrával volný přímý kop, na který ovšem nikdo z jeho spoluhráčů neměl šanci dosáhnout. Míč má ve svém držení Martin Hansen.
     
    17
    Ihned po rozehře Haagu se domácí dostali zpět k míči a momentálně s ním kombinují okolo vápna svého dnešního oponenta.
    16. Anwar El Ghazi - 1:0
     
    16
    Ajax právě vstřelil branku!
    Hosté neuvěřitelně zaspali při autovém vhazování soupeře a po obrovské chybě inkasují! Klaassen našel ve vápně volného ANWARA EL GHAZIHO, který chytrou přízemní ranou nedal Hansenovi šanci.
     
    15
    Po dlouhém Kristensenově nákopu měli fanoušci možnost vidět sprinterský souboj mezi Schakenem a Riedewaldem. Domácí obránce si počínal zkušeně a nechal balón doputovat až za brankovou lajnu.
     
    14
    Znovu El Ghazi. Talent nizozemského fotbalu si tentokráte došel pro faul od Kristensena – volný přímý kop.
    13. El Ghaziho míč spíše překvapil
     
    13
    Centrovaný balón dopadl až na zadní tyč k El Ghazimu, který byl ale spíše překvapen přítomností kulatého nesmyslu a podle toho jeho zakončení také vypadalo.
     
    12
    El Ghazi šikovně našel Bazoera, který sice míč do vápna nedokázala protlačit, ale vybojoval alespoň rohový kop.
     
    11
    Bazoer vyslal hezkou přihrávku na rozběhnutého El Ghaziho, ten byl však k zemi sražen Meijersem. Domácí se dožadují odpískání penalty, ale tento zákrok byl zcela v pořádku.
     
    10
    Schaken si přidržel Teteho, což rozhodčí nemohl nechat bez povšimnutí a píská volný přímý kop pro svěřence kouče de Boera.
     
    9
    Po dvouminutové odmlce jsou opět u míče hosté. Meijers nezvládl zpracování, ale i tak se levý obránce Haagu o balón nenechal v souboji s El Ghazim okrást a dlouhým nákopem ho posílá směrem vpřed.
     
    8
    Sinkgraven se fantasticky uvolnil, ale jeho následný centr už takový rozruch nevzbudil – hostující obrana míč v klidu odklidila do bezpečí.
     
    7
    Veltman dlouhým nákopem hledal Milika, ovšem tento pas byl pro polského útočníka Amsterdamu až příliš dlouhý, míč má ve své náruči Hansen.
     
    6
    Je tomu skutečně tak! Dijks nemůže pokračovat, na jeho místo nastoupí Nick Viergever.
     
    5
    Tete si v souboji s Duplanem pomohl rukama – volný přímý kop pro Haag. S Dijksem to nikterak růžově nevypadá.
     
    4
    Po souboji s Bakkerem zůstává na trávníku ležet Dijks, tato situace si žádá ošetření a levý obránce je odveden za postranní čáru.
     
    3
    Po El Ghaziho průniku to zpoza vápna zkusil domácí kapitán Klaassen, ale rána mu nesedla a Hansen tak nemusel zasahovat.
     
    2
    Sinkgraven nepříjemně dotíral na Malonea, který si nakonec s prekérní situací se štěstím poradil a vybojoval pro svůj tým aut.
     
    1
    Dijks však ihned vybojoval balón pro Amsterdamské a po výměně kulatého nesmyslu s Veltmanem se rozhodl do kombinace zapojit i Cillessena.
     
    1
    Rozehrávky se ujali hosté, kteří dnes nastupují v zeleno-žlutých dresech, naopak domácí Ajax zvolil své tradiční barvy, tedy červenou a bílou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči právě vstupují na trávník poměrně slušně zaplněné Amsterdam Areny, což znamená, že za malou chvilku budeme moci začít!
     
    Úvodní sestavy:

    Ajax Amsterdam: Cillessen – Tete, Veltman, Riedewald, Dijks – Bazoer, Klaassen (C), Gudelj – El Ghazi, Milik, Sinkgraven.
    Náhradníci: Boer – van Rhijn, Heitinga, Fischer, Sanogo, Schøne, Viergever.

    HFC ADO Den Haag: Hansen – Malone, Beugelsdijk, Wormgoor, Meijers – Alberg, Kristensen (C), D. Bakker – Schaken, Havenaar, Duplan.
    Náhradníci: Zwinkels – Jansen, Marengo, Gorré, Korte, Ebuehi, Zuiverloon.

    Rozhodčí: Danny Makkelie – Mario Diks, Hessel Steegstra.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    HFC ADO Den Haag

    Minulá sezóna se Haagu vůbec nepovedla, o čemž svědčí až třinácté místo v tabulce. Vstup do letošního ročníku už vypadá o něco lépe – z prvních tří mačů mají svěřenci kouče Fräsera na svém kontě solidních pět bodů. Především první utkání proti obhájci titulu z Eindhovenu stojí za zmínku. V páté minutě nastavení se do vápna soupeře před rohovým kopem přesunul i brankář Martin Hansen a nakonec to byl právě on, kdo se parádní patičkou postaral o šokující srovnání skóre!

    Ve druhém kole Haagští vypráskali Twente na jeho vlastním hřišti poměrem 4:1, minulou neděli však opět nedokázali zvítězit před vlastními fanoušky a s Utrechtem remizovali 1:1.
     
    Ajax Amsterdam

    Mladý amsterdamský celek, v jehož řadách najdeme hned devatenáct hráčů narozených v roce 1990 a později, vstoupil do nového ročníku nizozemské nejvyšší soutěže famózně! Ze tří utkání mají svěřenci kouče De Boera plný počet devíti bodů, skóre 8:0 je také určitě velice povzbudivým faktem.

    Ovšem malou kaňkou na úspěšném vstupu do nové sezony je absence v milionářské Champions League, v jejímž třetím předkole Ajax nestačil na rakouský Rapid Vídeň. Chuť si třiatřicetinásobný nizozemský šampión spravil v play-off Evropské ligy, v němž přešel přes Jablonec. Ovšem asi se všichni, kdo jsme měli možnost oba zápasy sledovat, shodneme, že zrovna přesvědčivý postup to nebyl.

    Páteční los z Monaka Ajaxu do základní skupiny druhé nejprestižnější evropské soutěže přisoudil zajímavé a nebezpečné soupeře, jimiž jsou Fenerbache Istanbul, Celtic Glasgow a norské Molde. Dobrou zprávou pro všechny příznivce nizozemského velkoklubu je setrvání současné brankářské jedničky – Jasper Cillessen vyvrátil všechny zvěsti o stěhování do Manchesteru United a i ve zbývajícím průběhu sezony tak zůstane v Ajaxu.
     
    Hezké nedělní poledne! Vítám Vás u sledování textového online přenosu z jednoho ze zápasů 4. kola nizozemské Eredivisie. Zatím stoprocentní Ajax Amsterdam na svém hřišti přivítá HFC ADO Den Haag. Utkání začíná ve 12:30 a k jeho sledování prostřednictvím našeho webu jste všichni srdečně zváni!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 16. El Ghazi, 20. Klaassen, 58. Veltman, 74. El Ghazi

    Karty:   34. Alberg (HAA), 83. Beugelsdijk (HAA)


    Ajax Amsterdam: Cillessen – Tete (67. van Rhijn), Veltman, Riedewald, Dijks (6. Viergever) – Bazoer, Klaassen (C), Gudelj (75. Fischer) – El Ghazi, Milik, Sinkgraven.
    Náhradníci: Boer – van Rhijn, Heitinga, Fischer, Sanogo, Schøne, Viergever.

    HFC ADO Den Haag: Hansen – Malone, Beugelsdijk, Wormgoor, Meijers – Alberg (67. Gorré), Kristensen (C) (67. Jansen), D. Bakker – Schaken, Havenaar, Duplan (83. Korte).
    Náhradníci: Zwinkels – Jansen, Marengo, Gorré, Korte, Ebuehi, Zuiverloon.

    Rozhodčí: Danny Makkelie – Mario Diks, Hessel Steegstra
    bahis siteleri