Braga – Boavista 4:0 (kon.) | Coimbra – Sporting 1:3 (kon.) | Belenenses – Marítimo 1:1 (kon.)
União Madeira – Guimarães 0:0 (kon.)
konec
CF União Madeira
0:0 (0:0)
Vitória SC Guimarães
Pondělí 31.08.2015, 22:00 • Estádio Municipal de Machico, Machico (Madeira) • Portugalská Primeira Liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    VITÓRIA SC GUIMARAES
    Vitórii se v loňské sezóně velmi dařilo a v konečném zúčtování obsadila páté místo, což byl pro tento klub velký úspěch! Guimaraes tak postoupil do kvalifikace o Evropskou ligu!

    Portugalský celek narazil ve třetím předkole na Altach a Vitória měla slušné šance na postup. První utkání na půdě Vitórie však ovládl rakouský tým 4:1 a postupujícím bylo již víceméně jasno! V Rakousku navíc SC prohrálo 1:2 a v Evropské lize skončilo velmi rychle. Ani v vstup do domácí ligy Guimaraesu nevyšel. Na půdě silného Porta prohrál 0:3! V posledním utkání vybojoval Guimaraes bod za domácí remízu s Belenses.

    Dnes je Vitória v pozici lehkého favorita, nicméně Uniao bude doma a jako pravděpodobný výsledek se jeví remíza ...
     
    CF UNIAO MADEIRA
    Letošní nováček portugalské Primeira Liga zažil velmi dobrou sezónu, nicméně postup měl neskutečně těsný! Třetí Chaves měl shodně 80 bodů, avšak o sedm branek horší skóre, tudíž postoupilo právě Uniao. Do nejvyšší soutěže se tak dostal již druhý tým z Madeiry! Daleko větší a úspěšnější National je již v nejvyšší soutěži několik sezón.

    Uniao sehrálo v rámci přípravy přípravné utkání právě s SC Guimaraes. Ve vyrovnaném utkání se nakonec mohli radovat hosté, kteří vyhráli 2:1! Madeira vstoupila do nové sezóny vítězně, když doma porazila Marítímo 2:1. K dalšímu utkání však Uniao nemuselo nikam cestovat, střetlo se s Nacionalem! "Derby o Madeiru" rozhodl v 39, minutě Tiquinho, který zajistil vítězství Nacionalu.

    V dnešním utkání není Uniao favoritem, nicméně již ukázalo, že se mu v domácím prostředí daří ...
     
    Příjemný podnělní večer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Portugalská Primeira Liga má dnes na programu dohrávku svého třetího kola. Klub z portugalského ostrova Madeira, Uniao Madeira, dnes přivítá na svém stadionu Vitória SC Guimaraes. Úvodní výkop je naplánován v 22:00 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    CF União Madeira: Moreira – Monteiro, Paulinho, Fortuna dos Santos, Joaozinho – Dias, Soares, Martins, Amilton – Elio, Breitner
    Náhradníci: Alves Rafael, Andrade, Fidalgo, Manuel, Kisley, Shehu, Zarabi

    Vitória SC Guimarães: Jesus – Gaspar, Afonso, Josue Sa, Rocha – Tomane, Cafú, Sare – Pereira Caneiro, Valente, Toze
    Náhradníci: Assis, Correia, Henrique, Gomes, Montoya, Moreno, Otavinho

    Rozhodčí: Rui Costa – Nelson Moniz, Nuno Manso (vš. Portugalsko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Portugalský rozhodčí Rui Costa právě zahájil dnešní utkání! Výhodu úvodního výkopu měli k dispozici fotablisté hostujícího celku, kteří mají možnost již do prvního útoku.
     
    2
    První nebezpečný moment tohoto utkání měla na svědomí hostující Vitória! Na pravé straně se dostal k centru Gaspar, který hledal ve vápna Tozeho. Centr portugalského obránce však pouze prolétl vápnem!
     
    3
    Tentokrát se však hostujicímu celku nepovedla rozehrávka a míč skončil u brankáře André Moreiry. Dopředu tak může zamířit domácí Uniao.
     
    4
    Levý obránce Joaozinho udělal velkou chybu na levé straně a nabídl míč Tómanému, který však nabídnutou šanci nevyužil a jeho centr se opřel právě o Joaozinha a zamířil do zámezí. Následně centroval Gaspar, nicméně poslal míč pouze do náruče brankáře Moreiry.
     
    5
    Hostující Vitória má zatím jednoznačně územní převahu. Do zakončení se však hostující celek zatím nedokázal dostat.
     
    7
    Hráči Guimaraesu předváděli sympatickou kombinaci na vlastní polovině, avšak následně míč ztratili. Domácí Breitner se pokoušel vysunout Elia, nicméně přihrávka neprošla.
     
    8
    Po chybné rozehrávce domácího celku se dostal ve středu hřiště k míči Valente, který roztáhl hru na pravou stranu, kam si naběhl Gaspar. Portugalský obránce míč vracel Valentemu, tomu však nesedlo zpracování a míč mu utekl.
     
    9
    Na vlastní polovině dokázal vybojovat míč Gian Martins, který jej následně posunul dopředu na Breitnera. Brazilský ofenzivní záložník však míč nedokázal udržet v souboji s Valentem.
     
    10
    Vitória Guimaraes napadala na vlastní polovině kombinaci Madeiry a dokázala se dostat k míči. Středopolař Cafú hledal dlouhým centrem za obranou Tozého, nicméně náběh nebyl ideálně načasovaný.
     
    12
    Poprvé v tomto zápase se do zakončení mohl dostat také domácí celek, avšak Gian Martins v nadějné pozici o míč přišel a dopředu míří hosté.
     
    13
    Valente se dostal k míči na hranici vápna posunul jej na Bruno Gaspara, který ve vápně spadl po souboji s Diego Galem! Hlavní rozhodčí však nehodlá penaltu odpískat!
    13. Bruno Gaspar spadl po souboji s Diego Galemem! Měla se pískat penalta?
     
    14
    Hra domácího celku zatím opravdu není ideální. Svěřenci Nortona de Matose si nejsou schopni ideálně přihrát a brankář Jesus je zatím prakticky bez práce. Doufejme, že se to v průběhu zápasu změní.
     
    15
    Teď se však Madeira dokázala dostat na dostřel branky Jesuse a Monteiro provedl velmi pěkný průnik do vápna, kdy obešel hned dvojici protihráčů. Stoper Josue Sa si však dokázal poradit a domácího hráče o míč obral.
     
    16
    Následně se však hodně tvrdým zákrokem prezentoval Saré v souboji s Danilo Diasem a Uniao mělo k dispozici volný přímý kop. Rozehrávky se ujal Diego Galo, jehož centr však odvrátila hostující obrana.
     
    18
    Obrovskou hrubku v rozehrávce provedl domcí Fortuna dos Santos, který namazal Tozému. Portugalský útočník se dostal i ke střele, tu však zablokoval stoper Paulinho.
     
    19
    Hostující tým následně vybojoval rohový kop, kterého se ujal právě Tozé. Jeho centr však nebyl příliš povedený a obrana Madeiry si dokázala poradit.
     
    20
    Hostující tým v poklidu kombinoval na polovině hřiště. Následně se však stoper Josue Sa rozhodl pro zakončení. Jeho rána z poměrně velké dálky letěla hodně mimo a Moreira mohl zůstat v klidu.
     
    22
    Velmi nepříjemný souboj absolvoval ve středu hřiště hostující Valente, který se dostal do obležení dvou protihráčů. Na zem ho nakonec poslal Paulinho a Valente je nyní ošetřován!
     
    23
    Rozehrávky následné standardní sitauce se ujal hostující kapitán Cafú, jehož přízemní střela propadla za zeď a do zakončení se dostal Sare. Jeho ránu však dokázal vytěsnit na rohový kop brankář André Moreira!
    23. Velká šance hostující Vitórie
     
    24
    Následného rohového kopu se ujal Tozé, který poslal svůj centr na hranici malého vápna. Moreira šel ven z branky, nicméně míč nezachytil a situaci vyřešil Paulinho, který poslal míč na další rohový kop!
     
    25
    I další rohový kop Tozého byl velmi nebezpečný! Portugalský útočník poslal centr na zadní tyč, kde se nejdříve pokoušel hlavičkovat Josue Sá. Jeho následná střelu mířila mimo!
    25. Zakončení Josue Sá nebylo přesné
     
    26
    Hostující Valente si teď "osedlal" domácího Giana Martinse, když si na brazilského středopolaře vyskočil při hlavičkovém souboji. Hlavní rozhodčí samozřejmě odpískal nedovolený zákrok.
     
    28
    Na útočnou polovinu se po delší době podíval i domácí celek. Vše však zastavil Élio Martins, který se u postranní čáry provinil nedovoleným zákrokem v souboji s Afonsem.
     
    29
    Hodně odvážný průnik na útočnou polovinu provedl stoper Josué Sá, který se Martinse sice nezbavil, nicméně dokázal vybojovat alespoň autové vhazování.
     
    30
    Hostující celek pokračoval v kombinaci, nicméně tu zastavil Tómané, který poslal loktem k zemi Diega Gala. Hlavní rozhodčí následně udělil první žlutou kartu utkání.
     
    32
    Ideální přihrávku na pravou stranu dostal Bruno Gaspar, který dokázal odcentrovat i přes Joazinha, avšak jeho prudký centr odhlavičkoval Paulinho a náběh Tozého byl zbytečný.
     
    33
    Teď se na levé straně provinil obrovskou chybou Joazinho, který při práci s míčem upadl a nabídl jej Gasparovi. Portugalský obránce poslal míč do vápna pro Valenteho, který se však nedokázal dostat do zakončení.
     
    34
    Na druhé straně se Uniao dostalo do rychlého protiútoku, který táhl Breitner. Domácí útočník vyslal hodně zajímavou střelu, kteá prolétla nad břevnem!
     
    35
    Teď si ve vlastním vápně hodně zavařil Bruno Gaspar, který nejdříve pravděpodobně zahrál rukou a následně nahrál Amiltonovi. Brazilský křídelník se však nechal odstrčit Afonsem a je z toho rohový kop!
    35. První náznak šance domácího celku
     
    36
    Následného rohového kopu se ujal Breitner, který poslal míč na Joaozinha, který přešel přes Gaspara a dostal se ke střele. Jesus však dokázal zasáhnout!
     
    37
    Na druhé straně předvedl pěknou individuální akci Tozé, který si dokázal udělat prostor ve středu hřiště a vyslal přízemní ránu k tyči. André Moreira však chytit jak první střelu, tak i dorážku Gaspara!
    37. Povedená rána Tozého
     
    39
    Po delší době se míč nacházel také u brankáře André Moreiry, který velmi rychle rozehrál. Dlouhý nákop směřoval na Élia Martinse, který byl faulován Sarém a Madeira má k dispozici zajímavou standardní sitauci!
     
    40
    Bakary Saré nakonec za svůj tvrdý zákrok dostává žlutou kartu!
     
    41
    Následnou rozehrávku standardní sitauce si vzal na starost domácí Soares, jehož centr na hranici vápna dokázal odvrátit stoper Afonso.
     
    42
    Stopeři hostujícího celku poslali míč k brankáři Jesusovi, kterému se však rozehrávka vůbec nepodařila. Centr měl hledat na pravé straně Gaspara, nicméně skončil daleko v zámezí.
     
    43
    Na pravé straně si dokázal udělat prostoru domácí Monteiro, který poslal do vápna centr, na který si nabíhal Élio Martins. Domácí středopolař se však nechal přeskočit Afonsem.
     
    44
    V závěru poločasu se i domácí tým dočkal velké šance! Skvělý centr do vápna dostal Breitner, který hlavičkou našel Giana Martinse. Brazilský záložník však otřel míč pouze o bránícího Josue Sá!
    44. Nebezpečná rána Martinse byla zablokovaná
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu nad rámec základní hrací doby, což je způsobeno hlavně ošetřováním hostujícího Valenteho.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas na Estádio Municipal de Machico bohužel branku nenabídl, nicméně jsme viděli opravdu velké množství šancí! Hned po třinácti minutách si chtěl vymodlit penaltu hostující Bruno Gaspar, nicméně rozhodčí pravděpodobně správně pokutový kop neodpískal. O deset minut později měl velkou šanci Sare, avšak Moreira dokázal míč vytěsnit na rohový kop. Ve 37. minutě nebezpečně střílel Tozé, avšak Moreira znovu zasáhl. V závěru mohla udeřit i Maidera, avšak střela Martinse byla zablokována!

    Druhý poločas začne za bezbrankového stavu přibližně v 23:03!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hodně tvrdý souboj absolvoval na levé straně domácí Joazinho s Licou. Domácí hráč se drží za hlavu, nicméně by měl být schopen pokračovat i nadále ve hře.
     
    48
    Ve druhém poločase zatím vidíme spoustu nedovolených zákroků. Ve středu hřiště skončil na zemi Élio Martins, kterého poslal k zemi hostující Valente.
     
    49
    Do útoku se konečně dostali i hosté. Tozé operoval s míčem na hranici vápna a dostal se i ke střele, tak však byla zblokovaná na rohový kop. Toho se ujal opět Tozé, jehož centr však dokázala v pohodě odvrátit obrana domácího celku.
     
    50
    Stoper Paulinho hledal ostrým centrem za obranou Élio Martins. Domácí útočník se však nacházel v těsném ofsajdu, což postřehl i pomezní rozhodčí.
     
    51
    Náběh Élia Martinse byl tentokrtá v pořádku a domácí kapitán se dostal i k centru. Ten byl zblokována Afonsem na rohový kop!
     
    52
    Prvního rohového kopu Uniaa v druhém poločase se ujal Soares, jehož centr nejdříve odvrátila obrana hostů, avšak za vápnem se k míči dostal Dias, jehož rána byla zablokována obranou Vitórie.
     
    53
    Na trávníku zůstal ležet domácí Élio Martins, před kterým těsně odkopl míč Josue Sá a pravděpodobně zasáhl domácího kapitána do obličeje! Martins je momentálně v péči lékařů, trenér již připravuje střídání ...
     
    54
    Tak domácí trenér Norton de Matos skutečně střídání, nicméně se nejedná o Martinse! Ze hřiště odchází Danilo Dias, který nepředvedl ideální výkon. Na jeho místo přichází Rubén Andrade.
     
    55
    Hostující Vitória dokázala vybojovat rohový kop, který si vzal na starost tradiční exekutor Tozé. Centr účastníka letošního ME U21 letěl na malé vápno, kde jej vyboxoval brankář Moreira!
     
    56
    Další žlutou kartu z hostujícího týmu dostává Luis Rocha, který zatahal za dres střídajícího Rubéna Adradeho. Jednalo se spíše o taktický faul.
     
    57
    Následnou standardní situaci si vzal na starost Élio Martins, jehož přetažený centr směřoval na zadní tyč, kam si nabíhal Joaozinho. K hlavičce se však brazilský obránce nedostal.
     
    58
    Na druhé straně se dostal k odcentrování míče Luis Rocha, na jehož centr si nabíhal Tozé. Mladý portugalský útočník se však nechal předskočit Gasparem a k hlavičce se nedostal.
     
    60
    Domácí stoper Paulinho se pokoušel uvolnit dlouhým centrem Breitnera, nicméně brazilský útočník byl schovaný za obráncem, který míč odhlavičkoval.
     
    61
    Palinha předchozí nezdar neodradil a jeho další pokus byl již povedenější! Tentokrát se do souboje s Breitnerem vložil obránce Gaspar, který na poslední chvíli poslal míč do zámezí a domácí CF bude vhazovat.
     
    62
    Středopolař Cafú roztáhl před vápnem hru na pravou stranu, kde se nacházel Licá. Přízemní střela portugalského útočníka však mířila těsně mimo! André Moreira však zasahovat nemusel...
    62. Licá a jeho zakončení
     
    64
    Z levé strany poslal centr na hranici vápna Luis Rocha, který prodloužil Valente. Míč se však k Tozému nedostal.
     
    65
    Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Cafú, přichází Otavinho.
     
    67
    U postranní čáry svedl souboj o míč domácí Paulinho s Valentem. Oba šli do souboje ve skluzu, nicméně hlavní rozhodčí nakonec určil, že vhazovat bude domácí celek.
     
    68
    Domácí tým se v posledních minutách výrazně zlepšil, což korunoval ziskem rohového kopu. Soares jej rozehrál nakrátko s Breitnerem, avšak Madeira z něj branku Jesuse neohrozila.
     
    69
    Nedovoleným zákrokem se před malou chvílí provinil Valente, který poslal k zemi obránce Joaozinha. Madeira tak má k dispozici velmi zajímavou standardní situaci.
     
    70
    Rozehrávky se ujal Soares, jehož centr však nebyl příliš povedený a obrana Vitórie jej v pohodě odvrátila.
     
    71
    Dalším nedovoleným zákrokem se prezentoval Otavinho, který zastavil pronikajícího Monteira. V tomto případě však již hlavní rozhodčí udělil žlutou kartu. Následnou standardní sitauci rozehrál opět Soares, ani tentokrát však Uniao branku Jesuse neohrozilo.
     
    73
    Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Licá, přichází Henrique Dourado.
     
    73
    Na levé straně s k míči dostal Joaozinho, který poslal do vápna zajímavý centr, ten však zablokoval obránce Afonso. Domácí fanoušci se domnívali, že se jednalo o ruku, to však hlavní rozhodčí nepostřehl a penaltu neodpískal.
    73. O ruku hostujícího hráče se pravděpodobně nejednalo
     
    74
    Střídající Dourado se ihned po svém příchodu zapojil do hry. Z levé strany poslal přetažený centr na zadní tyč, který vrátil před branku Tozé. Následně však míč poslal do bezpečí domácí Paulinho.
     
    75
    Střídání v týmu CF União Madeira: ze hřiště odchází Breitner, přichází Kisley.
     
    76
    Brazilec Amilton dostal na pravé straně trochu prostoru a odcentroval. Jeho centr však poslal na rohový kop Gaspar. Následný centr Soarese našel ve vápně hlavu Paulinha, jehož hlavička však směřovala pouze do středu branky, kde stál připravený Jesus!
     
    77
    Střídající Kisley se na domácím fanoušků uvedl nedovoleným zákrokem, když při napadání poslal k zemi Afonsa. Nutno říci, že domácí hráč již příliš šancí na zisk míče neměl.
     
    78
    Na druhé straně zahrávali hosté také standardní sitauci, které se ujal Tozé. Centr mladého portugalského útočníka byl však hodně nepovedený a obrana Madeiry zafungovala na jedničku.
     
    79
    Hostující Bouba Saré zůstal ležet na trávníku po souboji ve vápně, kdy místo míče trefil pouze nohu střídajícího Kisleyho. Hostující hráč by však měl být v pořádku.
     
    81
    Hosté opět zahrozili přes pravou stranu. V tomto prostoru si dokázal udělat prostor Bruno Gaspar a následně odcentroval míč do vápna. Brankář André Moreira však šel ven z branky a míč lapil do svých rukavic.
     
    82
    Hostující tým je v posledních minutách velmi aktivní, avšak k ohrožení branky Moreiry se nedostal. Čas se krátí a Vitória by jistě ráda rozhodla o svém vítězství.
     
    83
    Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Tozé, přichází Sandro Montoya.
     
    84
    Élio Martins šel do souboje o míč na levé straně s Bruno Gasparem, nicméně si evidentně přivodil nějaké zranění a bude muset pravděpodobně střídat!
    84. Souboj Martinse s Gasparem
     
    85
    Domácí kapitán Élio Martins skutečně musí vystřídat! Na jeho místo příchází na posledních pět mintu Miguel Fidalgo.
     
    86
    Hostující tým se probojoval k rohovému kopu, který rozehrál Otavinho. Jeho centr byl však přetažený a míč se dostal na levou stranu, kde se nacházel Joao Afonso. Centr portugalské stopera našel ve vápně Valenteho, avšak jeho zakončení mířilo mimo.
     
    88
    Střídající Santiago Montoya dostává pár minut po svém příchodu žlutou kartu, když taktickým faulem zastavil protiútoku domácího celku.
     
    89
    Následnou standardní sitauci si vzal na starost Andrade, který však svou střelu opřel pouze o zeď!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby, což je způsobeno hlavně ošetřováním Sarého a Élia Martinse.
     
    90+2
    Hostující tým si vypracoval ještě jednu příležitost, když se ve vápně dostal k hlavičce Dourado. Útočným faulem se však prezentoval Tómané!
     
    90+3
    Na druhé straně se mohl dostat do zakončení Elio, avšak na hranici vápna promáchl a následně si vzal míč obránce Rocha.
     
    90+4
    V samotném závěru se domácím tým probojoval k standardní sitauci, kterou si vzal na starost Diego Galo. Brazilský středopolař však svůj centr přetáhl a míč skončil v zámezí!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! CF União Madeira dokázalo bodovat i v dnešním zápase, když s Vitórií SC Guimaraes uhrálo bezbrankovou remízu!

    První poločas na Estádio Municipal de Machico bohužel branku nenabídl, nicméně jsme viděli opravdu velké množství šancí! Hned po třinácti minutách si chtěl vymodlit penaltu hostující Bruno Gaspar, nicméně rozhodčí pravděpodobně správně pokutový kop neodpískal. O deset minut později měl velkou šanci Sare, avšak Moreira dokázal míč vytěsnit na rohový kop. Ve 37. minutě nebezpečně střílel Tozé, avšak Moreira znovu zasáhl. V závěru mohla udeřit i Maidera, avšak střela Martinse byla zablokována!

    Druhý poločas bohužel tolik fotbalové krásy nenabídl. Oba týmy již začaly hlídat výsledek a do ofenzivy se příliš nedostávaly. Do ojedinělé příležitosti se dostal Licá, který pálil mimo. V závěru měli domácí ještě možnost zajímavé standardní sitaucie, nicméně tu nedokázali proměnit v branku!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (23:59:11)

    Jan Havlovic

    Branky:

    Karty:   30. Tómané (GUM), 40. Saré (GUM), 56. Rocha (GUM), 71. Otavinho (GUM), 88. Montoya (GUM)


    CF União Madeira: Moreira – Monteiro, Paulinho, Fortuna dos Santos, Joaozinho – Dias (54. Andrade), Soares, Martins, Amilton – Elio, Breitner
    Náhradníci: Alves Rafael, Andrade, Fidalgo, Manuel, Kisley, Shehu, Zarabi

    Vitória SC Guimarães: Jesus – Gaspar, Afonso, Josue Sa, Rocha – Tomane, Cafú (64. Otavinho), Sare – Pereira Caneiro, Valente, Toze
    Náhradníci: Assis, Correia, Henrique, Gomes, Montoya, Moreno, Otavinho

    Rozhodčí: Rui Costa – Nelson Moniz, Nuno Manso (vš. Portugalsko)
    bahis siteleri