Tisková konference HC Slavia Praha (kon.) | Tisková konference HC Olomouc (kon.)
Tisková konference reprezentace ČR (kon.) | Tisková konference reprezentace Kazachstánu (kon.)
konec
Tisková konference HC Olomouc

Středa 02.09.2015, 13:00Tiskové konference
     
    Press manažer děkuje za pozornost a ukončuje první část tiskové konference. (13:25:01)
     
    Generální manažer vyvrací spekulace o možných hostováních z extraligových klubů, například z Třince a Sparty.
     
    Trenér Zdeněk Venera o složení týmu
    Myslím, že oba gólmani podávali v přípravě velmi dobré výkony, takže tyto posty máme dobře pokryté. I obranu máme v extraligovém složení. V útoku bych si ale dokázal představit výraznější první lajnu. Prohráváme docela dost buly. Hráči, jako mladší Patera nebo Čajánek musí vyrůst z kluků, jako jsou Jakub Herman a další. Nevím o tom, že by tu stála fronta centrů bez práce, kteří by nic moc nechtěli.
     
    Rozdělení brankářů
    K tomuto tématu se vyjádřil trenér Zdeněk Venera.
    Brankáři by měli vědět, jak to je. Braňo Konrád přišel jako předpokládaná jednička, takže 11. září by měl chytat on. Není to ale dogma na celou sezónu. Nemám rád rozdělení na jedničku a dvojku. Když se stane, že je brankář přetížený a v půlce sezóny se z nějakého důvodu střídají, pokud mužstvo vyhrává, není důvod měnit to zase zpátky.
     
    Generální manažer o spekulacích kolem odchodu Jiřího Dopity:
    Nedošlo k žádnému excesu, Jirka neodchází ve zlém. Jde jen o jeho osobní rozhodnutí.
     
    Generální manažer vyvrací spekulace o prodeji klubu HC Olomouc.
     
    Generální manažer tvrdí, že šlo o pouhou shodu náhod. V letošní sezóně se hledali hráči podle postu, nikoliv podle věku.
     
    Novináře zajímá, proč klub v letošní sezóně posiloval spíše o hráče středního věku, zatímco v minulém roce šlo o hráče starší.
     
    Nastal čas pro otázky novinářů.
     
    Press manažer předal slovo novému kapitánovi Martinu Vyrůbalíkovi. Zkušený obránce potvrdil slova trenéra Venery. I pro něj je hlavním cílem vyhnout se baráži.
     
    O marodce A týmu:
    Z obránců dnes začal trénovat Alex Rašner, zraněný je Robin Staněk. U útočníků nemůžeme zatím počítat s Adamem Zemanem, Matěj Pekr má ruku v sádře, dlouhodobě zraněný je Jakub Matai a Roman Rác.
     
    Zdeněk Venera o cílech pro sezónu:
    Hlavním cílem je pro nás vyhnout se baráži. Víme, že to nebude jednoduché. I v přípravě jsme měli dobré a špatné zápasy. Snažíme se nabádat hráče k tomu, aby nevěnovali pozornost tomu, že jsme zatím neprohráli.
     
    Slovo poté dostává hlavní trenér Zdeněk Venera. Pro nového kouče je hlavním cílem stabilizovat extraligu v Olomouci, a to, jak tvrdí, pokud možno dříve než v baráži.
     
    Mario Cartelli představil nové dresy pro sezónu 2015/2016.
     
    Naplánován je zápas v retro dresech, který proběhne 13. listopadu v utkání s Kometou Brno.
     
    Olomoucký klub bude v sezóně 2015/2016 spolupracovat s Tyflo centrem, které podporuje nevidomé nebo se Společností pro ranou péči.
     
    Za podporu poděkoval médiím i marketingový manažer Mario Cartelli, který zároveň zdůraznil, že 90 % partnerů zůstává v klubu i pro nadcházející ročník. Připomněl i novinky, které proběhly, a to například výměnu vstupních dveří, vylepšení mantinelů, navigačního systému a výměnu sedaček.
     
    Slova se ujímá generální manažer Erik Fürst, který vítá přítomné a zároveň děkuje za podporu v uplynulé sezóně.
     
    Press manažer Tomáš Schmiedt zahajuje tiskovou konferenci a představuje zúčastněné zástupce vedení klubu, trenéry a hráče.

    Zuzana Spurná

    bahis siteleri