Gruzie – Skotsko 1:0 (kon.) | Německo – Polsko 3:1 (kon.) | Gibraltar – Irsko 0:4 (kon.)
Faerské ostrovy – Sev. Irsko 1:3 (kon.) | Řecko – Finsko 0:1 (kon.) | Maďarsko – Rumunsko 0:0 (kon.)
Dánsko – Albánie 0:0 (kon.) | Srbsko – Arménie 2:0 (kon.)
konec
Dánsko
0:0 (0:0)
Albánie
Pátek 04.09.2015, 20:45 • Parken, København • Kvalifikace ME • Skupina I
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Tak to jsou věci! Albánie mohla v samotném závěru utkání udeřit! Dánsko propadlo ve středu hřiště, a do úniku po pravé straně se dostal střídající Roshi, kterého však vychytal výborný Schmeichel!
    86. Situace ve středu hřiště
     
    86
    Následně došlo k nedovolenému zákroku Simona Kjaera v souboji s Bashou. Následně mladý Taulant Xhaka ve středu hřiště zřejmě úmyslně zavadil o Jacoba Poulsena, a hned po něm vystartoval Simon Kjaer! Oba hráči dostávají žlutou kartu!
     
    85
    Hned z toho byla nebezpečná situace! Dánové rozehráli standardní situaci nakrátko, a k centru se dostal Jacob Poulsen, ten prodloužil Jorgensen a do zakončení se dostával Bendtner, těsně před ním však míč odkopl stoper Cana!
     
    83
    Poslední střídání hostující Albánie! Trenér Giovanni De Biasi posílá ze hry Shkëlzena Rashiho, který nepodal ideální výkon. Na poslední desetiminutovku posílá italský trenér Roshiho.
     
    77
    Další žlutá karta pro Albánii! Na pravé straně nestíhal v souboji s Rizou Durmisim hostující Burim Kukeli. Hostující záložník se vytáhl s hodně tvrdým zákrokem a žlutou kartu dostává zcela zaslouženě!
     
    76
    Následné standardní situace se ujal domácí Jacob Poulsen, který poslal do vápna hodně zajímavý centr, na který si naskočil Simon Kjaer! Hlavička stopera Fenerbahce mířila těsně mimo!
     
    75
    Žlutou kartu dostává hostující stoper Mavraj, který poslal nedovoleným zákrokem k zemi domácího Jacobsena!
    74. Bendtnerův gól nemohl být uznán
     
    74
    Dánsko se konečně dočkalo vytoužené branky, ta však není uznává kvůli ofsajdu! Z levé strany poslal povedený centr Jacob Poulsen, který na hranici vápna přizvedl Krohn-Dehli. Na zadní tyči se octil zcela osamocený Nicklas Bendtner, který na první pokus Berishu nepřekonal! I tak se však dánský útočník nacházel v ofsajdu!
    71. Výborný obranný zákrok Cany
     
    71
    Přihrávku na hranici vápna dostal Youssuf Poulsen, který si dokázal udržet Bashu na zádach, a krásnou přihrávkou mezi obránci našel volného Bendtnera. "Lord" však nezakončoval zprvní a míč mu stihl sebral kapitán Lorik Cana!
    65. Další výborný zákrok Berishy!
     
    65
    Před vápnem se dostal k míči Nicklas Bendtner, který skvěle načasoval přihrávku do vápna, na kterou si naběhl Nicolai Jørgensen. Útočníka Kodaně však vychytal skvělým zákrokem Etrit Berisha!
     
    64
    I hostující trenér Giovanni De Biasi sáhá ke dvojitému stídání! Svůj pobyt na hřišti ukončil Ermir Lenjani, kterého nahrazuje Sadiku. Druhé střídání se týká Abrashiho, jehož nahrazuje Basha. Italský trenér jistě doufá, že nová síla hru Albánie oživí.
    57. Výborný zákrok Berishy
     
    57
    Aktivní Dánsko se propracovalo k dalšímu rohovému kopu. Exekuci si vzal na starost Jacob Poulsen, jehož nadýchaný centr našel ve vápně volného Jørgensen. Jeho hlavičku však výborným zákrokem zlikvidoval Berisha!
    53. Velká šance Niklase Bendtnera
     
    53
    Cikalleshi opustil hrací plochu a mohlo se pokračovat ve hře. Dlouhý míč do vápna poslal Daniel Agger, který měl najít Poulsena. Míč však srazil pod sebe obránce Cana, a ke střele se dostal Bendtner. Střelu dánského útočníka však zblokoval na rohový kop Agolli!
     
    46
    Domácí trenér Morten Olsen si hned v úvodu poločasu přichystal dvojité střídání! Ze hřiště odchází Pione Sisto, kterého nahrazuje Youssuf Poulsen. Trávník opustil také William Kvist, na jehož místo nastupuje Jacob Poulsen.
     
    32
    Oba hráči nakonec dostávají žlutou kartu! Lars Jacobsen se rozhodnutí hodně diví, nicméně Ansi Agolli je smířený se žlutou kartou!
    28. Nenápadné zakončení Lenjaniho
     
    28
    Albánie tentokrát předvedla nenápadnou akci středem hřiště, kam dostal přihrávku Gashi. Středopolař Basileje poslal přihrávku mezi obránce na Lenjaniho, který lehce zakončil. Schmeichel však nezasáhl a míč skončil těsně mimo branky!
    23. Nebezpečná hlavička Cikalleshiho
     
    23
    Poprvé zahrozila také Albánie! Středem hřiště prošel Abrashi, který se i s trochou štěstí dostal k odcentrování míče. Jeho centr našel ve vápně volného Cikalleshiho, jehož hlavičku Kasper Schmeichel raději poslal na rohový kop!
    15. První nebezpečná střela Sista
     
    15
    Na druhé straně jsme viděli první vážnější šanci tohoto zápasu! Skvělou přihrávku za obranu dostal Pione Sisto, který se zbavil bránícího Jacobsena skvělým zaseknutím, a následně vystřelil. Etrit Berisha však jeho střelu dokázal zkrotit!

    Jan Havlovic

    Branky:

    Karty:   32. Jacobsen (DEN), 86. Kjaer (DEN) – 32. Agolli (ALB), 75. Mavraj (ALB), 77. Kukeli (ALB), 86. Xhaka (ALB)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:5.
    Dánsko: Schmeichel – Jacobsen, Kjaer, Agger, Durmisi – Kvist (46. J. Poulsen), Højbjerg – Sisto (46. Y. Poulsen), Krohn-Dehli, Jørgensen – Bendtner.
    Náhradníci: Andersen, Lössl – Christensen, Delaney, Wass, Hansen, M. Rasmussen, J. Poulsen, Vibe, Braithwaite, Y. Poulsen, Svjatčenko.

    Albánie: Berisha – Djimsiti, Cana, Mavraj, Agolli – Kukeli – Gashi (83. Roshi), Xhaka, Abrashi (64. Basha), Lenjani (64. Sadiku) – Cikalleshi.
    Náhradníci: Hoxha, Shehi – Balaj, Aliji, Kaçe, Salihi, Roshi, Lila, Sadiku, Basha, Rrahmani, Memushaj.

    Rozhodčí: Collum – McGraith, Connor
    bahis siteleri