Boston – NY Rangers 4:3 (3:2 po s.n.) | Columbus – Minnesota 2:5 (kon.) | Montreal – Washington 3:4 (0:1 po s.n.)
Detroit – Pittsburgh 6:1 (kon.) | St. Louis – Dallas 6:0 (kon.) | Colorado – Calgary 0:1 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
6:1 (3:0, 1:0, 2:1)
Pittsburgh Penguins
Pátek 25.09.2015, 01:40 • Joe Louis Arena, Detroit • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Branka z prodloužení v podání Oskara Sundqvista.
     
    V dodatečně hraném prodloužení se nakonec z branky radovali hokejisté Pittsburghu, kteří sice po vyloučení hráli v oslabení třech proti čtyřem, i tak se propracovali k brance Oskara Sundqvista.
    59:50 Dylan LARKIN - 6:1
     
    59:50
    Detroit právě vstřelil branku!
    A přeci jen ještě jedna branka na konec dnešního utkání! Bertuzzi se zakončujícím DYLANEM LARKINEM dokonale rozebrali hostující obranu a druhý jmenovaný již neměl příliš těžkou pozici, jak poslat puk přes Murrayho do poloodkryté branky hostů! Asistence: Tyler Bertuzzi.. Teemu Pulkkinen.
     
    54:39
    Další šance na snížení pro Pittsburgh přijde v přesilové hře. Dvouminutovým trestem za držení protihráče je potrestán Alexej Marčenko (DET). Hra bude pokračovat po krátké komerční pauze.
    50:43 Beau BENNETT - 5:1
     
    50:43
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté se konečně dočkali! Velký závar na domácím brankovišti nakonec zakončil BEAU BENNETT, který dorážkou do odkryté branky Detroitu překonal i padajícího Howarda! Asistence: Will O'Neill, Tom Kuhnhackl.
     
    48:10
    A skóre se nemění ani nyní, když se k volnému kotouč mezi kruhy dostal jako první Mantha a efektní kličkou á la Peter Forsberg se pokusil dostat puk do branky, provedení v podání domácího hokejisty však nebylo tak povedené jako u švédské legendy a i proto se Murraymu povedlo kotouč zastavit ještě před brankovou čarou!
     
    47:20
    Larkin už se radoval z další branky v soupeřově síti, když švihem parádně vymetl levý horní růžek, jenže hlavní sudí je neoblomný a kvůli Bertuzziho postavení v brankovišti gól Detroitu správně neuznává!
     
    42:49
    Za hákování je vyloučen Joakim Andersson (DET), hosté mohou alespoň kosmeticky upravit skóre v přesilové hře.
    41:08 Teemu PULKKINEN - 5:0
     
    41:08
    Detroit právě vstřelil branku!
    Jenže domácí jsou dnes maximálně produktivní. Bertuzzi poslal z vlastního obranného pásma parádní křižnou přihrávku na útočnou modrou, u které byl jako první TEEMU PULKKINEN jenž si sám před Murraym věděl rady! Asistence: Tyler Bertuzzi, Nick Jensen.
    37:28 Drew MILLER - 4:0
     
    37:28
    Detroit právě vstřelil branku!
    Jako blesk z čistého nebe tak přichází čtvrtá branka Red Wings, o kterou se šikovnou tečí Lashoffovy střely od modré čáry postaral DREW MILLER!
     
    30:02
    Tlak hostů ale nakonec vyústil ve faul Teemu Pulkkinena (DET), který se provinil proti pravidlům nedovoleným bráněním. Na Pittsburgh tak čeká dvouminutová početní výhoda.
     
    25:04
    Nyní navíc domácí hráči vyhodili puk na icing a nejen z tohoto důvodu si jejich kouč vyžádal oddechový čas.
     
    20:13
    Ben Lovejoy (PIT) dostal menší trest za vysokou hůl, což znamená další přesilovou hru pro domácí tým.
    18:11 Teemu PULKKINEN - 3:0
     
    18:11
    Detroit právě vstřelil branku!
    Sproul dostal dobrou přihrávku zpoza branky a vypálil z první mimo branku, kotouč se od zadního hrazení odrazil nalevo od branky na hůl TEEMU PULKKINENA, který parádní střelou na zadní tyč zvýšil vedení Red Wings již na tři branky! Asistence: Ryan Sproul, Tyler Bertuzzi.
    16:44 Dylan LARKIN - 2:0
     
    16:44
    Detroit právě vstřelil branku!
    Dvojnásobná přesilovka domácím sedla perfektně a navyšují svůj náskok již na dvě branky! Miller vyrazil střelu Pulkkinena napravo od sebe, jenže to bylo přímo do míst, kde stál osamocený DYLAN LARKIN, který již neměl problém dostat puk do odkryté hostující branky! Asistence: Teemu Pulkinen, Johan Franzen.
     
    16:32
    Další trest pro hosty. Ben Lovejoy (PIT) dostává dvouminutový trest, domácí budou hrát v pěti proti třem.
     
    15:16
    Jevgenij Malkin se zcela zbytečně provinil nedovoleným bráněním v útočném pásmu a oslabí tak na dvě minuty svůj tým.
     
    14:58
    Mohlo být vyrovnáno poté, co Sundqvist dostal hodně prostoru na levém kruhu a backhandem pálil na domácí klec, Howard se však proti jeho střele vytáhl a dokázal kotouč vytlačit mimo tři tyče!
    13:23 Tyler BERTUZZI - 1:0
     
    13:23
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí se po dalším buly v útočném pásmu dostávají do vedení! TYLER BERTUZZI si našel volný puk na pravém kruhu, vypálil švihem na branku a kotouč prošel mezi rukou a tělem Murrayho těsně přes brankovou čáru! Asistence: Brendan Smith, Alexej Marčenko.
     
    06:17
    První přesilovou hru dnes večer si zahrají i hosté, Ryan Sproul (DET) dostal menší trest za držení protihráče.
     
    03:24
    Bertuzzi se dostával k zakončení napravo od branky, jeho baseballový pokus nakonec jen o kousek minul hostující klec!
     
    01:59
    Přesilová hra pro Detroit, Rob Scuderi (PIT) zastavil unikajícího Athanasioua podražením.
     
    01:01
    Larkin se z pravé strany prosmýkl až před brankáře Murrayho a trefil tyč, domácí pokračovali v akci a Bertuzzi pálil od modré, jeho pokus již brankář hostů lapil do své výstroje!

    Daniel Kubelka

    Branky a nahrávky: 14. Bertuzzi (Smith, Marčenko), 17. Larkin (Pulkkinen, Franzen), 19. Pulkkinen (Sproul, Bertuzzi), 38. Miller (Lashoff, Jensen), 42. Pulkkinen (Bertuzzi, Jensen), 60. Larkin (Bertuzzi, Pulkkinen) – 51. Bennett (O'Neill, Kuhnhackl)


    Detroit Red Wings: Howard (McCollum) – Smith, Marčenko, Lashoff, Sproul, Paetsch, Jensen – Franzen, Sheahan, Glendening – Miele, Larkin, Pulkkinen – Miller, Andersson, Ferraro – Bertuzzi, Athanasiou, Mantha.
    Pittsburgh Penguins: Murray (Jarry) – Scuderi, Lovejoy, O'Neill, McNeill, Andersen, Pouliot, Gončar – Porter, Rust, Bennett, Mouillierat, Kuhnhackl, Sundqvist, Sheary, Uher, Sestito, Simon, Plotnikov, Malkin, Hownqvist.
    bahis siteleri