Arménie – Lucembursko 1:1 (kon.) | Ázerbájdžán – Finsko 0:1 (kon.) | Kypr – Bělorusko 0:1 (kon.)
Gruzie – Estonsko 3:0 (kon.) | Itálie – Irsko 1:0 (kon.) | Litva – Srbsko 0:2 (kon.)
Řecko – Portugalsko 0:4 (kon.) | Sev. Irsko – S. Makedonie 1:2 (kon.) | Česko – Černá Hora 3:3 (kon.)
Andorra – Slovinsko 0:5 (kon.) | Faerské ostrovy – Německo 0:6 (kon.) | Španělsko – Švédsko 1:1 (kon.)
Anglie – Kazachstán 3:0 (kon.) | Skotsko – Island 0:0 (kon.) | Maďarsko – Albánie 2:2 (kon.)
Francie – Ukrajina 2:0 (kon.) | Dánsko – Bulharsko 1:0 (kon.)
konec
Španělsko
1:1 (1:0)
Švédsko
Úterý 13.10.2015, 18:45 • Estadio Heliodoro Rodríguez López, Santa Cruz de Tenerife • Kvalifikace ME U21 • Skupina 6
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.
     
    Příjemný úterní podvečer u sledování kvalifikace na ME U21! Dnes nás čeká střetnutí Španělska se Švédskem. Tímto zápasem vás provede Karel Janeba.
     
    ŠPANĚLSKO

    Španělé mají na svém kontě zatím jen dva odehrané zápasy a s šesti body se drží na třetím místě v tabulce skupiny 6. Oproti prvnímu Chorvatsku mají domácí zápas k dobru a ztrácí tři body. Podaří se jim přiblížit se postupujícímu místu? Španělé po výhrách 2:0 nad Estonskem a 5:2 nad Gruzií zatím neztratili ani bod.
     
    ŠVÉDSKO

    To Švédi jsou na tom dost podobně. Taktéž mají dvě utkání za sebou a taktéž 6 bodů. Před Španělskem jsou jen díky lepšímu skóre, neboť přemohli Estonsko 5:0 a San Marino 3:0. Podle dosavadních výsledků obou celků by nás mohl dnes čekat oku lahodící ofenzivní duel, naplní se prognózy?
     
    Zápas bude hostit Estadio Heliodoro Rodríguez López na Tenerife. Nás čeká jistě zajímavá podívaná. Favoritem jsou domácí, jenže Švédové zatím předvádí dost solidní výkony.
     
    Úvodní sestavy:

    Španělsko: Arrizabalaga – Duarte, Meré, Vallejo, Bellerín – Oliver Torres, Saúl Níguez, Ceballos – Asensio, Munir El Haddadi, Deulofeu (C)
    Náhradníci: Pau – Javi Manquillo, Varela, José Rodríguez, Castillejo, Mayoral, Matías Nahuel

    Švédsko: Cajtoft – Augustinsson, Nilsson, Lindelöf (C), Wahlqvist – Mrabti, Hallberg, Fransson, Tankovic – Olsson, Engvall
    Náhradníci: Johansson – Sonko Sundberg, Lundqvist, Zeneli, Rakip, Ayaz, Nilsson

    Rozhodčí: Siebert – Henschel, Seidel (všichni GER).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Do první útoku zápase se dostali domácí, nebyli ale úspěšní. Vybojovali alespoň rohový kop.
     
    2
    Asensio rozehrál rohový kop, k balonu se dostal Saul Níguez a pořádnou střelou orazítkoval břevno, to je začátek zápasu!
     
    4
    Lindelöfovi je odpískán faul na Munir El Haddadiho, první v tomto zápase.
     
    6
    Domácí jsou stále u míče a derou se kupředu, obrana Švédska zatím moc nestíhá.
     
    7
    Španělé se pokoušeli dostat do útoku pomocí dlouhého nákopu za obranu hostujícího celku, to se jim ale nepodařilo, hosté balon odvrátili.
     
    8
    Ani další průnik španělského hráče po pravé straně nebyl úspěšný, balon před bránu centroval z velikého úhlu a poslal ho jen do boční sítě.
     
    9
    Lindelöf si u rohového praporku poradil s dotírajícím Haddadim, balon si pohlídal a hostující brankář může rozehrát.
     
    10
    Duarte se na levé straně pokoušel doběhnout dlouhý balon, ten byl na něj ale opravdu až moc dlouhý, utekl mu do zámezí.
     
    11
    Hosté se zatím nepouštějí do jinak výraznějších akcí, míč spíše jen odkopávají a soustředí se na bránění.
     
    11
    Deulofeu se dostal ve vápně k balonu a pokoušel se silnou střelou prostřelit zeď z obránců, ta ale byla velmi nahuštěná, a tak balon neprošel.
     
    12
    Hosté se po rozehrávce velmi rychle zbavili balonu, domácí již opět pokukují, kudy by se dostali k brance.
     
    13
    Ceballos si zatím vyměňuje balon s Merem, jediná chyba je, že jsou před vlastním vápnem.
     
    14
    Toto ale vypadalo nadějně! El Haddadi dostal balon do běhu za obranu, jeho zasekávačka už mu ale nevyšla, sám proti brankáři a jednomu obránci už z blízkosti neuspěl.
     
    15
    Domácí jsou stále u balonu a derou se neustále kupředu, obrana Švédska má obrovské problémy, doposud to ale přežila.
     
    17
    Hosté se opravdu nedokáží udržet na balonu po delší chvíli, pár přihrávek s balonem je pro zatím úspěchem.
     
    18
    Teď se ale Švédům akce poměrně podařila. Wahlqvist hledal ve vápně Mrabtiho, ten si ale nedokázal zpracovat balon zrovna nejlépe a zakončit se mu již nepodařilo.
     
    20
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Nádherná akce domácího celku, domácí se dostávají do vedení! Deulofeu poslal přihrávku do běhu OLIVERU TORRESOVI, který s balonem udělal několik rychlých kroků a následně jej poslal na vzdálenější tyč, Cajtoft byl bezmocný – 1:0!
    20. Oliver TORRES - 1:0
     
    21
    Přesně o tuto branku se domácí snažili celých dvacet minut, nyní se hra buďto trochu uklidní, nebo budou mít domácí ještě větší tlak.
     
    22
    Po faulu Olssona na domácího kapitána budou domácí zahrávat standardní situaci.
     
    23
    Rozehrávky se ujal Asensio, centr se mu ale vůbec nepodařilo, míč ve vápně dopadl moc brzy, nabíhající hráči byli o kousek vedle.
     
    24
    Hosté se po inkasované brance o něco více dostávají k balonu, stále jsou to s ním ale pouze krátké úseky, snaha tam ale je.
     
    25
    Deulofeu svedl na pravém křídle souboj s protihráčem, odešel z něj ale jako poražený, míč se od něj odrazil za postranní čáru.
     
    26
    Jakýkoliv náznak šance hostujícího celku domácí poměrně rychle zastaví, obrana je i přes značnou převahu stále pozorná.
     
    27
    Hosté se dostali pomocí tří rychlých dlouhých přihrávek kupředu, avšak ve finální fázi Engvall neustál souboj s protihráčem a balon nezpracoval.
     
    28
    Mrabti poté trochu podrážděn z nepovedené akce zatáhl Torrese za dres, je mu odpískán faul a může být rád, že neobdržel žlutou kartu.
     
    28
    Deulofeu zahrával rohový kop, našel spoluhráče na přední tyči, ten ale poslal balon mimo bránu, a tak mohou Švédi rozehrát.
     
    30
    Také hosté si vyzkoušeli rohový kop a zahrozili! Lindelöf se dostal na hranici malého vápna k hlavičce a Arrizabalaga musel vytáhnou důležitý zákrok!
     
    31
    Nyní už jsou ale opět u balon domácí a snaží se prodrat kupředu, Švédsko je ale poslední dobou velmi aktivní a to dělá domácím problémy.
     
    32
    Dnes snad poprvé pokazili domácí rozehrávku, z čehož pramenil protiútok hostů, ti ho ale nedokázal využít, poslední přihrávka byla moc dlouhá.
     
    34
    Hosté jsou stále aktivnější a každá další akce je čím dál více nebezpečná, problém je zatím ale ve finální fázi, tam hosté dost chybují.
     
    35
    Wahlqvist se za vápnem opřel do balonu, ten se stočil, bránu ale o kousíček přeletěl. Kdyby se stočil o něco níže, domácí brankář by tam asi jen tak nebyl.
     
    36
    Deulofeu si v souboji s Olssonem počínal nedovoleně, soupeře, ač zdá se nechtěně, trefil loktem do obličeje. Obdržel za to samozřejmě žlutou kartu.
     
    38
    Švédi kombinovali na levé straně, několik rychlých přihrávek na nějakých dvou metrech čtverečních jim vyšlo a následně z toho mohli zaútočit, poté ale o balon přišli.
     
    39
    El Haddadi si ve vápně pohrál s Lindelöfem, domácí z toho těží i nadále, jejich akci pokračuje.
     
    40
    Saúl Níguez zcela zbytečně bránil soupeři v rozehrávce, stál moc blízko, od rozhodčího vidí žlutou kartu.
     
    41
    Hosté zahrávali standardní situaci, balon si to namířil rovnou do vápna, tam ho ale nedokázal nikdo z hráčů v žlutém trefit.
     
    43
    Ceballos bylo kousek před vápnem faulován Franssonem, je z toho slibná standardka!
     
    44
    Rozehrávky se ujal kapitán domácích, Deulofeu. Jeho střela sice zeď přeletěla a hezky se i stočila, to ale pouze do náručí Cajtofta.
     
    45
    Duarte pokazil rozehrávku a poslal balon do autu, tím málem dal šanci Švédsku zaútočit, avšak rozhodčí mezitím ukončil poločas.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Španělsko do zápasu vlétlo opravu nabuzeně, od úvodních vteřin dostávalo soupeře pod tlak, stále ale nemohlo uspět. Až se ve dvacáté minutě dostal ve vápně k balonu Oliver Torres, který propálil brankáře Cajtofta. Po této brance se hosté trochu oklepali, otevřeli obranu a začali útočit, několik šancí si vytvořili, gólově úspěšní ale zatím nebyli. Po pětačtyřiceti minutách tak domácí vedou o jednu branku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Tankovic vedl akcí švédského celku po pravé straně, jeho finální přihrávka do vápna ale byla zblokována, Švédi jsou ale i nadále u míče.
     
    48
    V kabině Švédska asi bylo o o přestávce poměrně rušno, zatím jim to svědčí. Do druhé půle nastoupili velmi aktivní.
     
    49
    Pozor, pozor! Saúl Níguez zastavil unikajícího protihráčem skluzem zezadu, za zákrok obdržel druhou žlutou kartu, utkání pro něj tak končí!
     
    50
    Z následně standardky ještě Švédi neudeřili, mají před sebou ale celý poločas fotbalové přesilovky. To je pro ně velmi povzbuzující.
     
    52
    Po centru Augustinssona se dostal k hlavičce z vápna Hallberg, toho ale ještě domácí brankář dokázal vychytat, bylo to ale veliká šance.
     
    53
    Další akce Hallberga, nyní vypálil z dálky a Arrizabalaga vytáhl perfektní zákrok, prudkou střelu při zemi vyrazil těsně před levou tyčí.
     
    54
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Asensio, přichází José Rodríguez.
     
    55
    Švédsko tedy během pár minut mohlo hned dvakrát skórovat, Španělsko se pomalu dostává pod tlak. Hra hostů se stále zlepšuje a v přesile si budou ještě jistější.
     
    56
    Kdyby Hallberg vše proměnil, mohl nyní slavit hattrick. Další pěkná střela z dálky opět ale jen prověřila rukavice brankáře, Arrizabalaga míč dokázal zkrotit.
     
    58
    Hosté jsou v posledních chvílích neustále u míče, s šancemi to ale trochu omezili a snaží se udržet na polovině a vytvořit si jistou akci.
     
    60
    Švédsko je na tom nyní psychicky velmi dobře, proti nadaným hráčům Španělska si dovolují finty i v obraně.
     
    60
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    No vida, máme vyrovnáno! GUSTAV ENGVALL využil díry v obraně Španělska, zaběhla si za ni a dostal přesný pas od Tankovice, následná střela tváří v tvář brankáři mu nenadělala problémy a rozvlnila síť – 1:1!
    60. Gustav ENGVALL - 1:1
     
    62
    Hosté jsou stále aktivnějším celkem, s domácími to nevypadá moc dobře. V deseti se jim druhý poločas nebude dohrávat moc dobře.
     
    64
    Španělé se taktéž snaží dostat kupředu, zatím ale kombinují pouze na vlastní polovině a tahají čas.
     
    65
    El Haddadi odvedl skvělou práci, prokličkoval se celou polovinou hřiště až kousek před vápno, kde byl faulován. Je z toho standardní situace.
     
    66
    Rozehrávky se ujal kapitán Deulofeu, jeho střela vypadala nejprve nadějně, poté se ale stočila až moc a zapadla kousek vedle pravé tyče.
     
    68
    Švédi jsou nyní jasně aktivnější, Španělé budou mít ještě problémy vůbec ubránit remízu, natož asi pomýšlet na vítězství.
     
    69
    Rodríguez sestřelit Engvalla, je z toho domluva od sudího a také standardní situace.
     
    70
    Centr Tankovice se sice snesl do vápna, ale ještě předtím tam došlo ze strany Švédska k faulu, a tak je z toho jen rozehrávka pro Španělsko.
     
    72
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Ollson, přichází Rakip.
     
    73
    Rapik se ihned zapojil do šance, když se dostal k odraženému balonu a snažil se jej poslat do vápna, jeho centr byl ale moc dlouhý.
     
    74
    Mimo hru se nějakým způsobem zranil Tankovic, který zůstal ležet na zemi a je odveden lékaři, nevypadal zrovna nejlépe.
     
    76
    Tankovic dnes již dohrál, na hřišti ho nahradí Zeneli.
     
    76
    Švédsko je neustále hodně aktivní, v posledních chvíli se mu ale domácí vyrovnávají svým nasazením a obětavostí.
     
    78
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Deulofeu, přichází Nahuel.
     
    79
    Španělsko na svého soupeře dokonce tlačí, posledních deset minut bude ještě hodně zajímavých.
     
    80
    Díky střídání, zranění a všemu možnému se hra v posledních minutách rozkouskovala, přetrhla tak soustavnější tlak Švédska, které se nyní musí snažit ještě více.
     
    81
    Engvall přiběhl do souboje dost rázně, soupeře si rukou položil na zem a získal balon. Rozhodčí ale hru samozřejmě zastavuje a švédskému hráči uděluje žlutou kartu.
     
    82
    Minutky ubíhají a ani jeden tým si v není schopen vytvořit vážnější šanci. Pro Švédsko by byla remíza po první poločase přijatelná, avšak nevyužitá převaha by je určitě mrzela.
     
    83
    Balon alespoň prozatím ujímají hosté ze severu, pokouší se o závěrečný tlak, domácí jsou ale hodně aktivní.
     
    85
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Munir El Haddadi, přichází Mayoral.
     
    86
    U balonu jsou stále hostující fotbalisté, ti si pravděpodobně závěr zápasu chtějí uhlídat a vše řídit.
     
    88
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Mrabti, přichází Ayaz.
     
    89
    Španělé také chtějí ještě zkusit štěstí v útoku, aktivita hostů je ale na tom nejvyšším stupni, nejde to a nejde.
     
    90
    Torres, který zdědil kapitánskou pásku, nyní u čáry fauloval jednoho ze soupeřů, ti ale z nastolené standardní situace moc vytěžit nedokázali.
     
    90+1
    Už nám běží první minutka nastavení, Švédi útočí, avšak nemohou pořádně zakončit. Nastavují se celkové čtyři minuty.
     
    90+2
    Pro změnu si nyní zaútočili domácí, avšak ani jim se nepodařilo zakončit, míč taktéž jen skončil mimo branku.
     
    90+3
    José Rodriguéz vytvořil šanci pro Torrese, přihrávka ale byla na unaveného útočníka až moc rychlá, a tak ji dokázal rychlejší obránce vypíchnout.
     
    90+4
    Utkání se pomalu blíží ke svému konci, u míče jsou Španělé a snaží se ještě něco vymyslet...
     
    90+4
    Torres se ale vystavil ofsajdu, to je konce nadějí pro Španělsko na vstřelení rozhodující branky.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Utkání nám konči překvapivou remízou. Ať se na to podíváme z jakéhokoliv úhlu, tento výsledek se moc nečekal. Před utkáním byli domácí považování za favorita, což také na začátku potvrzovali. Ještě nezahřátý ve druhé půli se ale nechal vyloučit Níguez, a nabídl tak hostům dlouhou přesilovku. Těm se podařilo jen vyrovnat, vedoucí branku už nevstřelili. V tabulce se Švédsko dostalo na druhou pozici díky lepšímu skóre právě před Španělsko, oba celky mají shodně 7 bodů. Skupině 6 pak vládne s devíti body Chorvatsko. Na dalších místech jsou pak postupně od čtvrté pozice Gruzie (6 b.), San Marion (1 b.) a Estonsko (1 b.). Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji za sledování. (20:40:07)

    Tomáš Hála

    Branky: 20. Oliver Torres – 60. Engvall

    Karty:   36. Deulofeu (ESP), 40. Níguez (ESP) – 81. Engvall (SWE)   49. Níguez (ESP)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 11:13.
    Španělsko: Arrizabalaga – Duarte, Meré, Vallejo, Bellerín – Oliver Torres, Saúl Níguez, Ceballos – Asensio, Munir El Haddadi, Deulofeu (C)
    Náhradníci: Pau – Javi Manquillo, Varela, José Rodríguez, Castillejo, Mayoral, Matías Nahuel

    Švédsko: Cajtoft – Augustinsson, Nilsson, Lindelöf (C), Wahlqvist – Mrabti, Hallberg, Fransson, Tankovic – Olsson, Engvall
    Náhradníci: Johansson – Sonko Sundberg, Lundqvist, Zeneli, Rakip, Ayaz, Nilsson

    Rozhodčí: Siebert – Henschel, Seidel (všichni GER)
    bahis siteleri