Novokuzněck – CSKA Moskva 0:1 (kon.) | Novosibirsk – Čerepovec 3:2 (kon.) | Dynamo Moskva – Chanty-Mansijsk 2:0 (kon.)
Viťaz – Jekatěrinburg 1:2 (1:2 po s.n.)
konec
Metallurg Novokuzněck
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
CSKA Moskva
Čtvrtek 15.10.2015, 14:00 • Kuznetskie Sport Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:30
    Domácí se nedokážou udržet v útočném pásmu v momentě, kdy již hrají v šesti.
     
    52:23
    Na druhé straně mohl prakticky rozhodnout Alexander Radulov, který se dostal do samostatného brejku. Svůj bekhendový blafák se snažil zakončit mezi Podjapolského betony, jenomže gólman Novokuzněcku si tento prostor pohlídal a udržel šance svého týmu.
     
    41:18
    Robert Kousal neuhlídal svou hokejku a podrazil ve středním pásmu Makarova. Ten ovšem vzápětí reagoval neúměrně, a byl rovněž vyloučen. Uvidíme tedy hru čtyři na čtyři.
     
    38:38
    Trenér CSKA Moskva Dmitrij Kvartalnov si vzal oddechový čas. Chce pošetřit síly svých hráčů kvůli zakázanému uvolnění a tlaku, jemuž museli před chvílí čelit.
    Geoff PLATT - 0:1
     
    37:07
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tuto přesilovou hru již hosté proměňují a na konci druhé třetiny otevírají skóre utkání. Kugryšev vypálil od modré čáry, trefil jen clonícího GEOFFA PLATTA, který ovšem vzápětí poslal puk z bekhendu pod víko brány Novokuzněcku a poprvé překonal Podjapolského. Asistence: Dmitrij Kugryšev.
     
    36:32
    Přesilovka pro CSKA. Roman Manuchov fauloval Alexandera Radulova a usedá za katr.
     
    30:32
    Obrovská šance, ovšem domácí se zblízka neprosadili, výborné zákroky Sorokina, který v poslední chvíli vykopl puk před dotírajícím Komaristým!
     
    29:24
    To je exkluzivní šance pro Novokuzněck. Telegin z voleje vyhodil kotouč do hlediště a domácí budou hrát hodně ldouhou přesilovku pět na tři.
     
    29:08
    Šanci pořádně prověřit Sorokina dostávají domácí v tuto chvíli. Dvě minuty za nedovolené bránění obdržel Igor Ožiganov a je tu druhá přesilovka zápasu pro Novokuzněck.
     
    24:06
    A máme tu další přesilovku CSKA. Dvě minuty dostal podruhé v utkání Ryan Stoa, tentokrát za nedovolené bránění. Americký útočník verdiktu rozhodčí nechce uvěřit, ale nezbývá mu nic jiného, než zamířit za katr.
     
    23:18
    Rozhodčí gól za mohutného aplausu slušně zaplněných tribun neuznal. Radulov se snažil celou věc ještě zvrátit a impulsivně diskutoval s rozhodčím, změnu verdiktu si ale pochopitelně nevyhádal.
     
    23:18
    Korotkov byl nikým nehlídaný a dostal přihrávku od Radulova před bránu, odkud vypálil. Kotouč skončil za brankovou čáru. Teď je otázka, jestli je branka regulérní, protože kotouč dostali hosté zřejmě až tlakem na brankáře. Vše konzultuje rozhodčí s videosudím.
     
    21:28
    Hosté si zahrají na úvod druhé periody přesilovku. Viktor Postnikov neuhlídal svou hůl, kterou zasáhl Kugryševovu tvář. Dvě minuty pro obránce Novokuzněcku.
     
    19:47
    Stoa se dostal poté, co mu skončil trest a vyskočil z trestné lavice do zajímavého brejku, zblízka Sorokina nepřekonal.
     
    17:40
    Nepříjemnost pro domácí. Dvě minuty za sekání obdržel Ryan Stoa a hosté mohou vstřelit při následující přesilovce gól do šatny.
     
    12:45
    A vzápětí si domácí zahrají první početní převahu. Dvě minuty za hrubost obdržel Alexander Radulov, který za celou přesilovku svého týmu "neslezl" z ledu.
     
    10:33
    Je tu první přesilovka zápasu. Vadim Mitrjakov podrazil v souboji o kotouč Světlakova a na dvě minuty oslabí své mužstvo.
     
    09:49
    Hosté si poprvé v utkání vytvořili tlak a hned mohli skórovat. Platt napřáhl v mezikruží a jeho střelecký pokus zamířil jen těsně mimo bránu.
     
    06:20
    Komaristij našel před bránou volného Kousala, který pálil zblízka do Sorokina.

    Václav Petrů

    Branky a nahrávky: 38. Platt (Kugryšev)


    Metallurg Novokuzněck: Podjapolskij (Novotný) – Manuchov, Glebov, Postnikov, Kuklev, Ljamkin, Amirov, Fairchild, Skutar – Stoa, Kaprizov, Kazakov – Zemčenko, Kousal, Komaristij – Orlov, Mitrjakov, Romanov (C) – Jazkov, Musin, Razumov.
    CSKA Moskva: Sorokin (Fasth) – Kiselevič, Zajcev, Denisov (C), Ožiganov, Bondarev, Kutuzov, Blažjevskij – Radulov, Andronov, Hjalmarsson – Ljubimov, Platt, Kugryšev – Makarov, Korotkov, Telegin – Košelev, Mamin, Kvartalnov, Svetlakov.

    Rozhodčí: Bělov, Kiseljov – Zacharenkov, Sadovnikov

    Diváci: 4660
    bahis siteleri