Tisková konference k nominaci na Turnaj Karjala (kon.)
konec
Tisková konference k nominaci na Turnaj Karjala

Čtvrtek 22.10.2015, 14:00Tiskové konference
    Po TK zamířil trenér Vůjtek na individuální rozhovory, o který byl velký zájem
     
    Tisková konference skončila. (14:28:46)
     
    V nominaci je Marek Kvapil, který měl dlouhou pauzu. Dokonce jednou prohlásil, že reprezentovat nechce. Přemlouval jste ho?
    Vím, že Kvapil je kvalitní hráč a viděl jsem to i na několika utkáních KHL, kde je v současnosti asi v nejlepší formě ze všech českých hráčů. Žádnou diskusi jsme nevedli, zkrátka jsem ho normálně nominoval.
    Nominace reprezentace v grafickém provedení

    Trenér Česká hokejová reprezentace VLADIMÍR VŮJTEK právě odhalil nominaci na listopadový turnaj Karjala! Mezi vybranými...

    Posted by Česká hokejová reprezentace on Thursday, 22 October 2015
     
    Jak probíhala spolupráce s kolegy? Shodli jste se nebo tam byla nějaká bouře?
    Trenéři se nikdy úplně neschodnou. Ale bylo to tak na 95%. Neshodli jsme se na nějakých třech nebo čtyřech hráčích. Ale zvážili jsme všechna pro a proti a nakonec jsme se shodli.
     
    Dá se pozvání Kanady přirovnat tomu, že je to pro Kanadu jakási odměna za vydařené mistrovství v jejím podání?
    S Kanadou jsme jednali už před mistrovstvím. Jsme rádi, že se nám to povedlo, protože zájemců bylo více a není to laciná záležitost. Na vaši otázku říkam, že ne, protože jsme jednali již před turnajem.
     
    V nominaci chybí Ondřej Němec a Jiří Novotný. Jak to s nimi vypadá?
    U Jirky Novotného je to tak, že prodělal otřes mozku a teď se terpve dává do pořádku. My víme, co od něho můžeme čekat, proto nechceme uspěchat jeho rekonvalescenci. Němec je kvalitní bek, který jezdil na poslední mistrovství. Sledujeme jeho výkonnost a zaměříme se na něj v dalších fázích reprezentační sezóny.
     
    Kdo bude kapitánem týmu?
    "Původně jsem to nechtěl říkat, ale bude to Vladimír Sobotka. Asistenty budou Jan Kolář a Jan Kovář."
     
    Jana Obermajerová (předsedkyně představenstva a generální ředitelka BPA:)
    Obermajerová promluvila o marketingových akcích okolo reprezentačního týmu. Představila věrnostní program hokejka, jehož členové si budou moci zajistit vstupenky na utkání českého týmu den před zahájením oficiálního prodeje. Navíc se jim z každé vstupenky vrátí dvacet korun na hokejové konto. Novinkou je také otevření sektoru 107, do kterého budou vstupenky levnější. Podmínkou je však aktivní fandění, sektor bude určen zejména pro bubeníky a aktivně podporující vlajkonoše.
    Trenér Vůjtek oznámil nominaci na turnaj Karjala
     
    NOMINACE REPREZENTACE NA TURNAJ KARJALA:

    Brankáři: Jakub Kovář (Jekatěrinburg), Dominik Furch (Omsk).

    Obránci: Jakub Jeřábek (Plzeň), Michal Kempný (Omsk), Matěj Stříteský (Mladá Boleslav), Marek Trončinský (Mladá Boleslav), Vladimír Roth (Třinec), Jan Kolář (Chabarovsk), Jakub Krejčík (Örebrö HK), Radim Šimek (Liberec), Milan Doudera (Třinec), Tomáš Kundrátek (Dinamo Riga).

    Útočníci: Michal Birner (Liberec), Vladimír Sobotka (Omsk), Dominik Kubalík (Plzeň), Tomáš Filippi (Magnitogorsk), Jan Kovář (Magnitogorsk), Milan Gulaš (Färjestadt), Jan Buchtele (Sparta), Roman Horák (Čechov), Rostislav Olesz (Vítkovice), Michal Řepík (Liberec), Daniel Přibyl (Sparta), Lukáš Radil (Spartak Moskva), Jan Hruška (Brno), Tomáš Zohorna (Chabarovsk), Marek Kvapil (Záhřeb).
     
    Slavomír Lener (generální manažer reprezentace): Ještě před sdělením nominace představím organizační tým. Ten je vyjma lékařů stabilní. Trenéři jsou Vladimír Vůjtek, Josef Jandač, Jiří Kalous a Jaroslav Špaček.
    Martin Urban, generální sekretář ČSLH, seznámil novináře s programem reprezentace. Před MS ji čeká domácí zápas s Kanadou!
     
    Slovo si bere Slavomír Lener.
     
    Martin Urban pokračuje ve svém projevu. Nyní detailně představuje program celé reprezentační sezóny.
     
    Martin Urban (generální sekretář ČSLH): "Vzpomínám na úspěšné MS v hokeji v České republice, které bylo velmi úspěšné a přineslo spoustu rekordů. Ale teď už k nové sezóně, ve které chceme být úspěšní nejen po organizační stránce, ale také po té sportovní. Náš model zůstává stejný jako v minulém roce. Jsme ve druhé části dvouletého kontraktu. Hrajeme dva turnaje. Euro Hockey Tour (turnaj Karlaja) a Channel One Cup. Kromě toho nás čeká několik dlalších utkání. Bonbónkem pro fanoušky je zpráva, že se nám podařilo domluvit se s týmem Kanada, se kterým sehrajeme zápas před odletem na MS. Předpokládáme tak, že Kanada bude již v plné síle."
    Tisková konference je v plném proudu
     
    V úvodu tiskové konference si bere slovo Zděněk Zikmund – mluvčí ČSLH. Ten vítá hosty dnešní tiskové konference.
     
    Tisková konference právě začala.

    Jakub Janoušek

    bahis siteleri