Ufa – Samara 1:0 (kon.)
konec
FC Ufa
1:0 (0:0)
FK Křídla Sovětů Samara
Pátek 23.10.2015, 16:00 • Dynamo Stadium. Kapacita: 4,500 diváků. • Ruská Premier Liga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobré odpoledne, vítám vás u utkání třináctého kola ruské nejvyšší soutěže, Premier Ligy. Dnes se utká FC Ufa s FK Křídla Sovětů Samara.
     
    FC Ufa

    Ufa neprožívá úspěšný vstup do sezóny. V prvních dvanácti kolech, tým trenéra Kolyvanova, vyhrál pouze jedno utkání a to na hřišti Saransku. Ufa má problém střílet branky. V celé soutěži jich nastřílela nejméně. Domácí celek okupuje předposlední, patnácté, místo v tabulce s pouhými sedmi body.


    Posledních pět zápasů:

    17.10. 2015 Kazaň – Ufa 3:1
    04.10. 2015 Ufa – Krasnodar 1:1
    26.09. 2015 Anži – Ufa 1:1
    23.09. 2015 Sakhalin – Ufa 0:4
    19.09. 2015 Terek – Ufa 4:1
     
    FK Křídla Sovětů Samara

    Samara je na tom mnohem lépe než její dnešní soupeř. Po postupu z druhé nejvyšší ruské ligy se bodově prosazuje i v Premier Lize. Ve dvanácti kolech Samara posbírala dokonce patnáct bodů, když se jí podařilo vyhrát v Anži a na Zenitu a poté na domácím stadionu s Saranskem a Kubaní. Samara se nachází na osmém místě v tabulce.


    Posledních pět zápasů:

    18.10. 2015 Samara – Terek 0:2
    02.10. 2015 Ural – Samara 1:1
    27.09. 2015 Samara – Dyn. Moskva 0:0
    23.09. 2015 FC Tambov – Samara 2:3
    20.09. 2015 Lok. Moskva – Samara 2:0
     
    Úvodní sestavy:

    FC Ufa: Narubin – Kacalapov, Alikin, A. Nikitin, Suchov – Zinčenko, Paurević – Stockij, Diego, Sly – Krotov.
    Náhradníci: Leonov – S. Fomin, Frimpong, Galiullin, Handžić, Marcinho, J. Osipov, Pourie, Safronidi, Semakin.

    FK Křídla Sovětů Samara: Konjuchov – Bateau, Simaeys, Nadson, Burlak, Callagov – G. Gabulov, Poměrko, Čočijev – Mollo, Jahović.
    Náhradníci: Lobancev, Loria – Canales, Drahun, Gorbatěnko, Koncedalov, Kornilenko, Rodić, Sadik, Taranov, P. Jakovlev, Jatčenko.

    Rozhodčí: Matyunin – Cheltsov, Zhvakin.
     
    -5
    Hráči přicházejí na trávník. Zápas za malou chvíli začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hosté v bílých dresech rozehráli první část dnešního zápasu. Po rozehrávce se ihned hrnou do útoku. Ufa však dobrou obranou získává míč na své kopačky.
     
    3
    Rychlý protiútok domácích ztroskotal na nepřesné přihrávce Zinčenka na Krotova, který si už hledal místo mezi obránci.
     
    4
    Domácí kombinují ve středu pole. Přihrávku do volného prostoru na Stockije však poslal Zinčenko znovu daleko od svého cíle. Míč končí v autu.
     
    5
    Nyní domácí kombinovali na levé straně hřiště. Pokus o průnik do vápna Suchova je úspěšný a stříleným centrem do vápna vystrašil Konjuchova.
     
    6
    Vysoký míč, po rozehrání z rohu, končí pouze na brance. Hostující brankář nemusí zasahovat.
     
    7
    Také hosté se vydali do útoku. Samostatný průnik po levé straně Gabulova končí výborným obraným zákrokem Kacapalova, který ho o míč obral čistě.
     
    8
    U míče však jsou znovu hosté. Jejich rohový kop nenadělal neplechu ve vápně domácích a tak můžou v klidu odvrátit míč z vápna.
     
    9
    Dlouhý míč z kopačky Nadsona směřoval na rozběhnutého Jahoviće. Ten je však pokryt domácí obranou a k míči se vůbec nedostal.
     
    10
    Zinčenko přenesl míč z levé na pravou stranu. Pokus o centr do vápna předvedl Stockij, ale jeho pokus zblokoval obránce na roh.
     
    11
    Rohový kop byl velmi nebezpečný. Po hlavičce Krotova se míč už snášel do branky. Bateau hlídal však zadní tyč a míč vyhlavičkoval z branky.
     
    13
    Domácí jsou v úvodu velmi aktivní směrem dopředu. Další akci po levé straně rozjížděl Sly. Jeho kličky zablokoval Callagov a bere mu míč.
     
    14
    Také hosté rozjeli postupný útok. Ten končí po nepřesné přihrávce u Alikina, který vypíchl míč a poslal balón na útočníky.
     
    15
    Zápas se odehrává v poklidném tempu, které asi nejvíce vyhovuje hostům. Do rozehrávky se nyní zapojil i hostující brankář Konjuchov.
     
    16
    Po levé straně se dostal do nebezpečné pozice hostující Gabulov. Jeho centr zblokoval Nikitin a následná rychlá přízemní střela končí pouze u připraveného Narubina.
     
    17
    Po vzdušném souboji zůstal na zemi Nikitin. Rozhodčí píská faul hostů. Po krátkém ošetření se znovu hraje.
     
    19
    Domácí se po delší době podívali na polovinu soupeře. Z levé strany zkoušel prostrčit míč do vápna na Krotova Diego. Jeho pokus přečetl Nadson a bere si míč pro sebe.
     
    20
    Dlouhá přihrávka na Molla byla zastavena výborně postaveným Nikitinem, který si pokryl útočníka a nedal mu šanci.
     
    21
    Ze třiceti metrů vypálil Diego. Konjuchov jeho střelu neudržel v rukavicích a měl problém s dorážejícím Krotovem. Jeho obrana však pohlídala všechny dorážky a míč odrazila na rohový kop.
     
    22
    Ve středovém kruhu zůstal ležet hostující Čočijev, kterého zboural v souboji Zinčenko. Po přiběhnutí rozhodčího vstává z trávníku a může se pokračovat.
     
    24
    Diego postupoval po levé straně do útoku. Bohužel ho nedoplnili spoluhráči a tak musel obrátit a vrátit míč na své obránce.
     
    25
    Po výborném zásahu ve středu pole je faulován Zinčenko. Domácí tak mohou v klidu založit postupný útok ze středového kruhu.
     
    26
    Po pravé straně se dostal k možnosti centrovat Kacapalov. Jeho centr však přeletěl i plachtícího brankáře Konjuchova a končí za brankovou čarou.
     
    27
    Sly z levé strany rozjel další útočnou akci domácích. Posunul míč na Krotova, který centroval do vápna. Tam si míč stáhl ze vzduchu znovu Konjuchov.
    27.
     
    28
    Další pokud o ohrožení branky Samary vyslal Zinčenko z hranice vápna. Jeho střela je však nepřesná a letí mimo tři tyče.
     
    29
    Na druhé straně se dostal k míči Mollo. Jeho centr blokuje na rohový kop Nikitin. Rohový kop nebyl nijak nebezpečný pro Narubina.
     
    30
    Rychlý protiútok, po rohovém kopu hostů, se dostal až k zakončení. Střelu vyslal z pětadvaceti metrů Diego a Konjuchov musel zasahovat.
     
    31
    Hosté se musí znovu bránit. Na levé straně čaruje s míčem Sly. Bateau mu však nenechává žádný prostor a bere mu míč.
     
    32
    Obrovská šance Samary! Po rychlém brejku se k propadnutému míči dostal Čočijev a sám proti brankáři přestřelil horní tyč.
    32. Alan Čočijev (KSS)
     
    33
    Nebezpečná pozice pro centr vznikla po faulu na Gabulova deset metrů od vápna. Přímý volný kop však odvrátil první bránící hráč a zažehnal tak nebezpeční.
     
    35
    Vysoký míč na Krotova hlavičkuje Nadson ke svému brankáři, který se ujme rozehrávky svého týmu.
     
    36
    Do velké šance se hnal Diego. Po přihrávce od Zinčenka se hnal sám na brankáře. Bohužel pro něj stál v ofsajdu a rozhodčí přerušil akci.
     
    37
    Ve středovém kruhu je znovu rušno. Poměrko si vyšlápl na Diega a rozhodčí ho hrubě napomíná.
     
    38
    Nyní se už Sly opravdu hnal sám na branku. Konjuchov však skvěle vyběhl z branky a zastavil gólovou šanci.
    38. Sly (UFA)
     
    39
    Krotov byl faulován hranici vápna. Nebezpečná pozice pro střelu.
     
    40
    Zinčenkova rána končí po teče od zdi na rohovém kopu. Rohový kop je přerušen po faulu na Nadsona. Do útoku se tak mohou pustit znovu hosté.
     
    41
    Centr do vápna z pravé strany od Gabulova si pro sebe stahuje Narubin a nedává šanci žádnému útočníku k ohrožení jeho branky.
     
    42
    Faul na Molla na třiceti metrech se proměňuje ve slušnou příležitost ohrozit domácí branku. Centr do vápna přišel, ale jeden z hráčů Samary byl v ofsajdu.
     
    43
    V posledních minutách prvního poločasu se do útoku ženou převážně hosté. Další střelu Poměrka blokuje Nikitin na rohový kop.
     
    44
    Ten je velice nebezpečný. Narubin si šel pro míč, ale přes několik hráčů se k němu nedostal a tak Mollo hlavičkoval téměř do prázdné branky. Tu však netrefil.
     
    45
    V poslední minutě prvního poločasu se mohli hosté radovat z gólu. Poslední dotek však udělal hráč v ofsajdu a tak nemůže být branky uznána.
    45.
     
    45+1
    Rozhodčí nastavuje v prvním poločasu jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    V prvním poločase se více u míče pohybovali domácí hráči. Měli i více gólových příležitostí. V poslední minutě však mohli jít do vedení hosté, když už do branky míč dostal Mollo. Při převzetí přihrávky byl však v ofsajdu a branka nemohla být uznána.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:00.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Vjačeslav Krotov, přichází Marvin Pourie.
     
    47
    Domácí v červených dresech rozehráli druhou půli. Po rozehrávce se snažil projít přes dva soupeře Diego, ale to se mu nepovedlo a ztrácí míč.
     
    48
    Útočný faul předvedl Čočijev. Na polovině domácích poslal na zem Zinčenka, který se zvedá z trávníku velice pomalu.
     
    49
    Jahović se hnal do útoku proti dvěma obránců. Jeho pokus o prohození mezi nimi končí špatným odskokem míče.
     
    50
    Domácí Ufa se snaží v úvodu druhého poločasu více napadat rozehrávku hostů. Zatím se však k míči nedostali.
     
    51
    Kombinace Samary ve středu pole končí u Kacapalova, který skluzem posílá míč od kopaček Gabulova do zámezí.
     
    52
    U míče zůstávají hostující hráči. Nyní se u pravé postranní čáry dostal k míči Bateau. Jeho přihrávka zpět do středu je nepřesná a z toho mohou těžit domácí.
     
    53
    Rychlý protiútok se nekonal. Přihrávka Zinčenka na rozběhnutého Pourieho se nepovedla tak se k míči znovu dostávají hosté.
     
    54
    Na pravé straně měl hodně místa k centru Stockij. Jeho centr hledal ve vápně Pourieho, který fauluje v souboji brankáře Konjuchina a rozhodčí píská.
     
    55
    Domácí se dostali po velmi efektivní kombinaci u rohového praporku do vápna. Tam se však Sly nedostal k míči po přihrávce Diega a hosté tak mohli odklidit míč z vápna.
     
    56
    Další rychlá akce domácích. Z pravé strany centroval Stockij, jeho centr byl dlouhý, ale na zadní tyči čekal Sly a poslal přízemní střelu. Tu blokuje dobře postavený Nadson na rohový kop.
     
    57
    Rohový kop domácích nebyl nebezpečný. Míč odvrátil Burlak a dává čas na odpočinek hostující obraně.
     
    58
    Pourie nyní ohrozil branku po centru Paureviće, se dostal k hlavičce. Míč končí po kontaktu s hlavou útočníka domácích pouze nad brankou.
     
    59
    Rychlý brejk domácích! Do samostatného úniku se dostal střídající Pourie. Toho však v momentu střely vyrušil vracející se Nadson a tak útočník posla míč pouze na tribunu.
     
    61
    Hosté kontrolují míč ve středu pole a uklidňují tempo zápasu, které je nyní velmi vysoké.
     
    62
    Další možnost pro domácí. Do úniku se už už dostával Sly. Přihrávka na něj neprošla a tak mohou znovu hosté obrátit míč na branku Narubina.
     
    64
    Centr do vápna z pravé strany do vápna domácích nenašel adresáta v podobě Molla a tak mohou domácí pádit kupředu.
     
    65
    Do velké příležitosti se dostal Jahović. Bohužel pro něj Narubin výborně vyběhl a zmenšil mu střelecký úhel. Jahović tak napálil pouze gólmana domácích.
     
    66
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Alexandr Zinčenko, přichází Semjon Fomin.
     
    67
    Ve vápně Samary je nyní hodně rušno. Diego se snažil o střelu. Tu mu ale blokuje Nadson.
     
    68
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Alan Čočijev, přichází Sjarhej Kornilenko.
     
    69
    Gabulov sestřelil unikajícího Slye a vidí první žlutou kartu v zápase.
     
    70
    Nyní fauluje nový muž na hřišti Fomin a rozhodčí ho jenom varuje.
     
    71
    Volný přímý kop do vápna se vůbec nepovedl. Vysoký míč si bere Narubin a může rozehrát rychlou akci.
     
    72
    Domácí drží míč na polovině Samary a snaží se najít skuliny, kterou by se mohli dostat ke střele z dobré pozice.
     
    73
    Gabulov kličkoval na levé straně hřiště. Po jedné kličce zkusil nacentroval do vápna. Tak je ale nyní králem Narubin.
     
    74
    Domácí jsou znovu u míče, konkrétně Diego. Diego chtěl najít dobře postaveného Pourieho, ale jeho přihrávku zachytil Poměrko a bere si míč pro sebe.
     
    75
    Další rychlá akce domácích. Fimon přehodil obranou linii, za kterou si v pravý čas naběhl Diego a z velkého úhlu vyprášil rukavice Konjuchinovi.
     
    76
    Fomin přitvrdil na polovině hřiště a vidí za to žlutou kartu.
     
    77
    Po levé straně se do šance tlačil hostující Mollo. Jeho spoluhráč fauluje ve vápně a tak je akce přerušena.
     
    79
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Adis Jahović, přichází Stanislaw Drahun.
     
    80
    Ufa právě vstřelila branku!
    Po faulu domácí rozehrávali volný přímý kop. Míč se dostal až Stockijmu, který vypálil z úhlu a míč odražený Konjuchovem doklepl do branky PAVEL ALIKIN a tím otevírá skóre dnešního zápasu.
    80. Pavel ALIKIN - 1:0
     
    81
    Hosté se snaží rychle odpovědět, ale to se jim vůbec nedaří. Po dalším rychlém kontru se ke střele dostal Diego a Konjuchov musel znovu zasahovat.
     
    82
    Burlak na polovině hřiště nakopl protihráče a vídí za to další žlutou kartu.
     
    83
    Spoustu prostoru si na levém křídle vytvořil Mollo. Jeho centr do vápna se nepovedl, ale hosté budou mít alespoň rohový kop.
     
    84
    Z toho nic není. Narubin si naskočil v malém vápně na míč a s přehledem ho chytá.
     
    85
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Jeroen Simaeys, přichází Berat Sadik.
     
    86
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Sly, přichází Vagiz Galiullin.
     
    87
    Samostatný průnik do vápna zkoušel Pourie, ale jeho rybička ve vápně rozhodčího nepřesvědčila o nařízení pokutového kopu.
     
    88
    Hosté mají v závěru druhého poločasu ještě rohový kop. Ten je však neúspěšný po faulu Molla v pokutovém území. Narubin může v klidu rozehrát dlouhý míč na své útočníky.
     
    89
    Velká šance hostů! Ke střele z hranice vápna se dostal Poměrko. Jeho střelu Narubin jen vyrazil a dobíhající Mollo měl před sebou prázdnou branku. Míč mu sklouzl z kopačky a trefuje pouze tribunu za brankou.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje v druhém poločase tři minuty.
     
    90+1
    Hosté už maximálně riskují. V obraně hrají na jediného obránce. V útoku se jim ale vůbec nedaří. Další faul předvedl ve vápně Narubina Gabulov.
     
    90+2
    Závar u Narubina ukončuje odkopem na rohový kop Nikitin. rohový kop končí pouze u obránců domácích.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:19.
     
    Druhý poločas se odehrával v mnohem vyšším tempu, než ten první. Z toho těžili převážně rychlý hráči domácích, kteří se dostávají do úniků. Nakonec ale padl gól z volného přímého kopu. Míč po centru propadl až na zední tyč, kde pálil Stockij. Jeho střelu ještě Konjuchov vyrazil, na dorážku Alikina už byl krátký. Díky tomuto gólu tedy Ufa vyhrává nad Samarou a získává tři důležité body do tabulky.
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (17:54:43)

    Vít Schück

    Branky: 80. Alikin

    Karty:   76. S. Fomin (UFA) – 69. G. Gabulov (KSS), 82. Burlak (KSS)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:19.
    FC Ufa: Narubin – Kacalapov, Alikin, A. Nikitin, Suchov – Zinčenko (66. S. Fomin), Paurević – Stockij, Diego, Sly (86. Galiullin) – Krotov (46. Pourie).
    Náhradníci: Leonov – S. Fomin, Frimpong, Galiullin, Handžić, Marcinho, J. Osipov, Pourie, Safronidi, Semakin.

    FK Křídla Sovětů Samara: Konjuchov – Bateau, Simaeys (85. Sadik), Nadson, Burlak, Callagov – G. Gabulov, Poměrko, Čočijev (68. Kornilenko) – Mollo, Jahović (79. Drahun).
    Náhradníci: Lobancev, Loria – Canales, Drahun, Gorbatěnko, Koncedalov, Kornilenko, Rodić, Sadik, Taranov, P. Jakovlev, Jatčenko.

    Rozhodčí: Matyunin – Cheltsov, Zhvakin
    bahis siteleri