Caen – Nantes 0:2 (kon.) | Lyon – Toulouse 3:0 (kon.)
konec
SM Caen
0:2 (0:1)
FC Nantes
Pátek 23.10.2015, 18:30 • Stade Michel d'Ornano (Caen). • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! Favorit dnešního utkání, SM Caen, nezvládl domácí utkání s FC Nantes, a prohrál 0:2!

    První poločas dnešního zápasu nabídl velmi dobrý fotbal! Hned ve druhé minutě se dostal do velké šance Bammou, který tvrdě vystřelil ze střední vzdálenosti. Jeho ránu však Vercoutre vyrazil. Na druhé straně neproměnil velkou šanci Bessat, jehož střelu vyrazil Sala! Ve 23. minutě se však Nantes prosadilo! Yacine Bammou dostal hodně prostoru na levé straně, a dokázal poslat svůj tým do vedení! Domácí se pokoušeli srovnat, avšak zatím marně!

    Domácí celek vstoupil do druhého poločasu velmi aktivně, a hned na začátku měl dvě velké šance, proměnit je však nedokázal! V 61. minutě zaskočil domácí fanoušky Adrien Thomasson, který se prosadil po centru Moimbého, a zvýšil na 2:0! V samotném závěru mělo velkou šance ještě Nantes, nicméně střídající Iloki mířil těsně mimo!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu brzy nashledanou! (20:22:46)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Exekuce následného rohového kopu se ujal Delorte, jehož centr však branku Rioue neohrozil! Obrana Nantes centr odvrátila!
     
    90+2
    Z pravé strany poslal do vápna centr Dennis Appiah, který sice nikoho z domácích ve vápně nenašel, nicméně Vizcarrondo poslal míč raději na rohový kop!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby! Mezitím nebezpečně pálil ze střední vzdálenosti střídající N´Kololo, který však svou střelu namířil mimo!
    90. Emiliano Sala (NAT)


     
    90
    Obrovskou šanci měl hostující celek, který mohl definitivně potvrdil své vítězství! Argentinský útočník Sala se dostal k míči na pravé straně, a poslal míč na Julese Ilokiho, jehož střela skončila těsně mimo!
     
    89
    Střídající Adéoti dostal přihrávku do vápna, obtočil se kolem Sabalyho, a svým nadýchaným centrem hledal volného N´Kolala. Další střídající hráč však promáchl!
     
    88
    Hostující trenér provádí své poslední střídání v tomto zápase! Ze hřiště odcházáí Andrien Thomasson, střelec druhé branky hostujícího celku. Na poslední minuty se na hřiště podívá Iloki!
     
    87
    Nantes mohlo v závěru definitivně rozhodnout! Skvěle to udělala hostující Bammou, který vypíchl míč dvěma obráncům, a poslal do úniku Salu. Argentinský útočník si navedl míč do středu, nicméně jeho následná přízemní střela nebyla přesná!
     
    86
    Hostující celek se opět dostal do kombinace na útočné polovině, a dokázal ušetřil cenné vteřiny. Následně však dobře napadající N´Kololo dokázal vybojovat míč, a Caen otáčí hru!
     
    85
    Caen se již pomalu krátí čas! Nantes navíc zvládá závěr zápasu skvěle hlavně po taktické stránce. Momentálně drží míč na útočné polovině, a kombinuje.
     
    84
    Střelec poslední branky Adrien Thomasson se pokoušel na pravé straně uvolnit útočníka Salu. Argetinský útočník však do náběhu vůbec nešel, a míč skončil v zámezí.
     
    83
    Hostující brankář Riou se pokoušel zdržovat svůj odkop, což se vůbec nelíbilo hlavnímu rozhodčímu, který francouzskému brankáři udělil žlutou kartu!
     
    82
    To samé tentokrát udělal s míčem i stoper Vizcarrondo, který se dostal k míči ve vlastním vápně. Caen se však dokázalo velmi rychle dostat zpět, a po centru Imoroua hlavičkoval Rodelin, ten však mířil mimo!
     
    81
    O další nebezpečnou standardní situaci domácího celku se postaral Féret, kterému se však centr příliš nevydařil. Míč ve vápně přelétl největší skupinku hráčů, a dopadl k Canovi, který jej odkopl za polovinu.
     
    80
    Dennis Appiah postupoval po pravé straně, a následně se pokusil o centr. Aktivně bránící Moimbé mu však v tom zabránil, a míč skončil v zámezí.
     
    79
    Po ztrátě hostujícího celku na útočné polovině se dostal k míči střídající N´Kololo, který vyrazil do protiútoku. Střídající hráč sice uvolnil na levé straně Delorta, nicméně ten se nacházel v ofsajdovém postavení!
     
    78
    Po dalším nedovoleném zákroku Moimbého zahrávalo Caen standardní situaci z pravé strany. Exekuce se ujal středopolař Féret, jehož centr však postrádal větší přenost, a obrana Nantes si věděla rady!

    Jan Havlovic

    Branky: 23. Bammou (Sala), 61. Thomasson (Moimbé)

    Karty:   37. D. Appiah (CEN) – 73. Moimbé (NAT), 83. Riou (NAT)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 6:6. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:20.
    SM Caen: Vercoutre – D. Appiah, Yahia, Da Silva, Imorou – Seube (77. Adéoti), Féret, Bessat (66. N'Kololo) – Rodelin, Louis (72. Leborgne), Delort.
    Náhradníci: Reulet – Adéoti, Ben Youssef, Leborgne, N'Kololo, Raineau.

    FC Nantes: Riou – Sabaly, Vizcarrondo, Cana, Moimbé – B. Touré, Rongier (66. Deaux), Audel (77. Lenjani), Bammou, Thomasson (88. Iloki) – Sala.
    Náhradníci: Dupé – Deaux, Djidji, Dubois, Iloki, Lenjani, Adryan.

    Rozhodčí: S. Lannoy – D. Benech, L. Leducq
    thejrc.org