Everton – Norwich 2:1 (4:3 po pen.) | Hull City – Leicester 2:1 (5:4 po pen.) | Sheffield Wedn. – Arsenal 3:0 (kon.)
Stoke – Chelsea 2:1 (5:4 po pen.)
po penal. (5:4)
Stoke City
2:1 (0:0)
Chelsea FC
Úterý 27.10.2015, 20:45 • The Britannia Stadium, Stoke on Trent • Anglický Ligový pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Příjemný úterní večer přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitního fotbalu! Anglický Ligový pohár dnes započne svou osmifinálovou fázi a my budeme samozřejmě u toho! V tomto online přenosu se zaměříme na duel dvou týmů hrajících Premier League – Stoke City před svými fanoušky přivítá trápící se Chelsea FC. Začínáme ve 20:45!
     
    Stoke City

    Potters do Anglického Ligového poháru vstoupili v druhém kole a ihned nebyli daleko od vyřazení, poněvadž na půdě čtvrtiligového týmu Luton Town dokázali zvítězit až v dramatickém penaltovém rozstřelu, jenž zvládli poměrem 8:7! Další překážkou byl pro svěřence Marka Hughese Fulham, Hrnčíři se opět na postup nadřeli, tentokráte však až na penalty nedošlo, svým gólem poslal Stoke dál dlouhán Peter Crouch.

    Pokud zabrousíme do historie klubu, zjistíme, že Potters už si jeden titul v Ligovém poháru připsali, a to konkrétně v sezoně 1971/72. Zajímavostí je, že to byla právě londýnská Chelsea, kdo se musel před Stoke City ve finálovém klání, kterému na stadionu ve Wembley přihlíželo téměř 98 000 fanoušků, sklonit.
     
    Chelsea FC

    Blues, kteří obhajují loňský titul z Ligového poháru, se v této sezoně zatím marně hledají – ať už na půdě domácí nejvyšší soutěže nebo v základní skupině Ligy mistrů. Chelsea je v Premier League až na patnáctém místě, zatím vyhrála jen tři zápasy z deseti a rozhodně nepřipomíná ten obávaný mančaft z minulé sezony. Hvězdným plejerům typu Hazard a Fàbregas se nedaří a na předváděné hře týmu je to znát, největší rezervy má však Mourinhova parta v obranné činnosti.

    Chelsea byla v Anglickém Ligovém poháru přímo nasazena do třetího kola, ve kterém se utkala s třetiligovým Walsallem, na jehož půdě díky brankám Ramirese, Rémyho, Kenedyho a Pedra zvítězila poměrem 4:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Stoke City: Butland – Bardsley, Shawcross "C", Wollscheid, Muniesa – Whelan, Adam – Diouf, Afellay, Arnautović – Walters
    Náhradníci: Given – Ireland, Odemwingie, Wilson, Sidwell, Shaqiri, Crouch

    Chelsea FC: Begović – Zouma, Cahill, Terry "C", Baba – Ramires, Mikel – Willian, Oscar, Hazard – Diego Costa
    Náhradníci: Amelia – Djilobodji, Azpilicueta, Loftus-Cheek, Traoré, Kenedy, Rémy

    Rozhodčí: Kevin Friend – Scott Ledger, Mark Scholes.
     
    Ještě jednou Vás všechny zdravím u sledování našeho online přenosu, utkání začne zhruba za pětadvacet minut! V sestavě domácích se po dlouhé pauze do hry vrací stoper Ryan Shawcross, naopak pouze na lavičce začíná švýcarský šikula Shaqiri. V základní jedenáctce Blues najdeme oproti víkendovému mači s West Hamem hned tři změny, Azpilicuetu vystřídá Ghaňan Baba, dnes neuvidíme ani Matiće s Fàbregasem, místo kterých nastoupí John Obi Mikel a Oscar.

    Chelsea dnes hraje nejen o postup, ale i o "život" kouče Mourinha, pod kterým se trenérská židle sakramentsky houpe. Dle některých informací dostal Portugalec od klubového vedení poslední šanci – o víkendu musí v lize přehrát Kloppův Liverpool. Dnešní porážka by mužstvu na sebevědomí určitě nepřidala, uvidíme, jak si s touto situací londýnský celek poradí.
    Sestavy obou celků v grafické podobě.




     
    Začátek utkání se nezadržitelně blíží, oba týmy jsou připraveny v tunelu a každým okamžikem vstoupí na trávník Britannia Stadium!
     
    Aktéři dnešního mače už jsou na travnaté ploše, za malou chvíli budeme moci začít!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Začínáme! Výkopu se ujal domácí tým, který nastupuje v typických bílo-červených dresech, naopak hosté se představí v tradiční modré kombinaci.
     
    2
    Hosté ihned sebrali svému soupeři míč, Oscar dlouhým pasem hledal rozběhnutého Edena Hazarda, tomu však míč utekl za brankovou čáru – kulatý nesmysl pošle zpět do hry Butland.
     
    3
    Do kombinace se nyní dostávají Potters. Arnautović dlouhým pasem přes celou šíři hřiště hledal Dioufa, který balón stihl těsně před přechodem přes postranní čáru a může postupovat směrem vpřed.
     
    4
    První střelu utkání má na svědomí Diego Costa, balón však tečoval Shawcross – uvidíme premiérový roh večera.
     
    5
    Hazard se vydal kupředu, párkrát si vyměnil míč s Diegem Costou, jenž mu chtěl kulatý nesmysl těsně před hranicí vápna vrátit patičkou, ale jeho záměr přečetl Wollscheid.
     
    6
    Dobrá šance Blues! Willian na levé straně utancoval Muniesu a svým přízemním centrem našel Costu, který z bezprostřední blízkosti trefil jen připraveného Butlanda!
     
    7
    Hazarda o míč obral Adam, následně ale chyboval a přihrál pouze na nohu Diega Costy, jehož bombu stihl zablokovat Wollscheid – další rohový kop pro Chelsea.
     
    8
    Arnautović přenechal balón Afellayovi, po jehož centru ve vápně přetlačil Terry dotěrného Walterse. Míč se odrazil k Adamovi, který to zkusil z uctivé vzdálenosti, ale jeho rána neměla gólové parametry.
     
    9
    Diego Cosa dotíral na Shawcrosse a nakonec míč získal, ovšem pomohl si při tom faulem, což sudí Friend nemohl ponechat bez povšimnutí.

     
    10
    Ramires zkusil dlouhým pasem oslovit Edena Hazarda, tomu však zpracování hrubě nevyšlo, čehož bleskurychle využil důrazný Shawcross.
     
    11
    Teď měli Hrnčíři štěstí! Diego Costa se dostal do šestnáctky, kde obešel Shawcrosse a po jeho následném centru si míč do vlastní sítě málem srazil Bardsley, ovšem prekérní situaci na poslední chvíli zachránil gólman Butland!
     
    12
    Diouf si v souboji s Cahillem počínal nedovoleně, Begovićův dlouhý výkop však bez doteku jakéhokoliv hráče zamířil až k Butlandovi.
     
    13
    Mikel fauloval Dioufa a domácí zahrávali volný přímý kop. Walters jakýmsi stříleným centrem hledal někoho ze spoluhráčů, avšak nekopl tuto standardku dobře a slibná příležitost pro Stoke tak končí neslavně.
     
    14
    Ramires lehkým bochánkem našel Costu, který je v úvodu utkání velice aktivní. Španělský útočník ještě chtěl akci vyšperkovat pasem na Hazarda, před něhož však včas předstoupil Shawcross a zažehnal nebezpečí.
     
    15
    Nyné zahrávali přímý kop i hosté, ovšem Oscar společně s Willianem si počínali stejně špatně, jako před malou chvílí na druhé straně Jonathan Walters.
     
    16
    Arnautović přiťukl balón Adamovi, který se s ničím nerozpakoval a napálil míč směrem k Begovićovi, ovšem do dráhy letu balónu se postavil Cahill a schytal pořádnou ránu do hlavy. Nic příjemného..
     
    17
    První žlutá karta utkání. Unikajícího Oscara zákrokem za hranicí pravidel zastavil Bardsley a zcela správně je za tento prohřešek potrestán.
     
    18
    Butland zatím hodně drží své spoluhráče! Akci Chelsea opět začal Costa, který na hranici vápna přihrál volnému Oscarovi, jehož dělovka mířila pod břevno, ale brankář Potters tygřím skokem vyrazil míč na roh!
     
    19
    Po souboji s Dioufem zůstává na trávníku ležet francouzský zadák v barvách Blues Kurt Zouma. Sudí chvíli váhal, nakonec ale zákrok posoudil jako nedovolený – volný přímý kop pro Mourinhovu partu.
     
    20
    Ještě před jeho rozehráním je Zouma za doprovodu týmových zdravotníků dopraven za postranní čáru. Uvidíme, zda bude moci pokračovat.
     
    21
    K míči se po sérii odrazů znovu dostal brazilský šikula Oscar, který tentokráte zkoušel Butlanda překvapit technickým pokusem, ale branku zhruba o metr minul.
     
    22
    Diouf našel volného Walterse, ten si ale o vlásek nepohlídal ofsajdové postavení – rozehrávat tak bude Chelsea.
     
    23
    Diego Costa se vrhl mezi dva protihráče a faul si nyní doslova vynutil. Další přímý kop pro Blues. Dokáží hosté konečně udeřit?
     
    24
    Volný přímý kop se Blues vůbec nevydařil, následně to ještě zkoušel po pravé straně Willian, ale vylámal si zuby na důsledném Muniesovi.
     
    25
    Znovu Diego Costa! Tentokráte Willian přes Muniesu dokázal proklouznout a vybídl ke skórování španělského bouřliváka, ale Butland je zatím naprosto bezchybný!
     
    26
    Pěknný fotbalový moment nám nyní předvedl Marc Muniesa, který se po Waltersově nabídce odhodlal k odvážným nůžkám, po nichž míč branku minul jen o kousek!
     
    27
    Domácí zahrávali rohový kop, míč se skrze vápno dostal až k Mamemu Dioufovi, ten si jej však v ten nejdůležitější moment ukopl od nohy.
     
    29
    Tohle ale šlo proměnit! Hazard ukázal své nesmírné kvality, když svou přihrávkou na Babu vyřadil hned tři protihráče. Ghanský zadák Blues poté přenechal míč Ramiresovi, který si položil Butlanda, ale prázdnou branku nakonec z úhlu trefit nedokázal!
     
    30
    Hazard si při předchozí akci zřejmě lehce ublížil. Situace si žádá ošetření, ale vše nasvědčuje tomu, že belgický fotbalista bude pokračovat.
     
    31
    Nedorozumění v kombinaci svěřenců kouče Mourinha. Mikelův pas byl pro rozběhnutého Williana až příliš dlouhý – míč míří za postranní lajnu, domácí budou vhazovat.
     
    33
    Tak pozor! Diego Costa má zřejmě problémy se stehenním svalem a signalizuje, že nebude moci pokračovat, Přichází střídání, na hřiště nastupuje Loïc Rémy.
     
    34
    Baba zvedl hlavu a všiml si rozběhnutého Hazarda, ovšem toho k balónu díky skvěle načasovanému výběhu nepustil Jack Butland.
     
    35
    Po nepřehledném souboji mezi Afellayem a Zoumou nakonec hlavní sudí Kevin Friend rozhodl, že míče, který následně putoval za autovou čáru, se jako poslední dotkl domácí hráč.
     
    36
    Hosté to nyní vykombinovali velice dobře, ovšem jejich akci zhatila závěrečná přihrávka. Ramires se nepohodl s Willianem – míč končí u připraveného Butlanda.
     
    36
    Ghaňan Baba u lajny nešetrně přibrousil Glenna Whelana – sudí neváhá a vytahuje žlutý kartónek!
     
    37
    Terry složil Walterse a domácí měli k dispozici přímý kop z velmi ostrého úhlu. K jeho exekuci se postavil právě Walters, který svým přímým pokusem ale Begoviće nevystrašil.
     
    38
    Walters si vyměnil míč s Adamem, jeho následný centr do vápna však nenašel hlavu žádného ze spoluhráčů – pro kulatý nesmysl si totiž vyskočil Asmir Begović.
     
    39
    Hosté uzamkli svého soupeře na hranici jeho vlastního vápna! Willian naznačil střelu, nakonec ale přihrál Hazardovi, jenž si obhodil Muniesu, ale zatím stoprocentního Butlanda tvrdou ranou nepřekonal!

     
    40
    Teď už se hosté prosadili! Avšak po Willianově centru zakončující Terry stál v ofsajdu a branka tudíž nemůže být uznána!
     
    42
    Afellay si seběhl k rohovému praporku, následně přihrál za sebou stojícímu Adamovi, jehož centrovaný balón ale ze šestnáctky vyhlavičkoval obětavý Ramires.
     
    43
    Rémy zpracoval míč na hranici ofsajdu. Následně ho posunul na Hazarda, kterému ale tentokráte jeho záměr nevyšel. Přihrávka na Oscara postrádala přesnost, s protiakcí se řítí Diouf.
     
    44
    Willian přebral míč po pasu od Edena Hazarda a lehkým obloučkem se pokusil najít ve vápně stojícího Rémyho, ovšem netrefil míč ideálně a ten nakonec doskákal až k připravenému Butlandovi.
     
    45
    Nastavovat se budou dvě minuty!
     
    45+1
    Parádní akce Potters! Vše začalo u Arnautoviće, který nahrál Adamovi. Ten zvedl hlavu a přenesl hru na Dioufa, jenž velice šikovným stříleným pasem oslovil Jonathana Walterse, proti jehož ráně z otočky se ale vytáhl a svůj tým podržel Begović!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce, zatím se rozhodně nenudíme! Sledujeme pohledný fotbal, jasně aktivnějším týmem je hostující Chelsea, která měla spoustu šancí, ale pokaždé narazila na zatím fantasticky chytajícího Jacka Butlanda! Hosté se na zbývající průběh mače budou muset obejít bez velice aktivního a v pohodě hrajícího Diega Costy, který byl kvůli zranění nucen hřiště opustit už ve třiatřicáté minutě. Potters se po většinu první půle spíše bránili, pořádně zahrozili až v samotném závěru, kdy Walterse v tutové šanci vychytal Begović. Doufejme, že nám druhá pětačtyřicetiminutovka, která začne zhruba ve 21:50, nabídne stejně atraktivní podívanou!
     
    Oba celky se právě vrací zpět na trávník, druhý poločas bude moci započít každým okamžikem!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Výkopu se tentokráte ujali hosté. Hazard po levé straně ihned podniká první útočný výpad druhé půle!
     
    47
    Rémy velice šikovnou uličkou vyslal vpřed rychlonohého Williana, který byl však u míče o chvilinku později než Muniesa, jenž balón nekompromisně odkopl do hlediště, a zažehnal tak potencionální hrozbu.
     
    48
    Tentokráte už Willian Muniseu předběhl, ovšem jeho akci následně vystavil stopku fantasticky se vracející Marko Arnautović.
     
    49
    Muniesa si při předchozím sprintu nejspíše ublížil a je nucen z utkání odstoupit. Na jeho místo nastoupí Marc Wilson.
     
    50
    Další akce Blues nevypadala ale vůbec špatně, ovšem vše velice nepřesným a pomalým pasem na Rémyho zhatil Belgičan Eden Hazard.
     
    51
    Charlie Adam z dálky střílet umí, ostatně Chelsea se o tom loni přesvědčila na vlastní kůži. Tentokráte ale dalekonosná rána středopolaři Potters vůbec nesedla a míč zamířil vysoko nad Begovićocu svatyni.
     
    52
    Stoke City právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla parádní rána! Whelan s balónem u nohy přešel hned přes dva protihráče, poté míč přihrál JONATHANU WALTERSOVI, který fantastickou dělovkou pod horní tyč nedal Begovićovi sebemenší šanci!
    52. WALTERS - 1:0
     
    54
    Domácí jsou na koni! Arnautović ukázal získané sebevědomí a troufl si na souboj proti dvojici protihráčů, ovšem Zouma ho, za pomoci Williana, od míče nakonec odstavil.
     
    55
    Willian si pohrál s Adamem, přesunul hru na pravou stranu na Kurta Zoumu, který měl moře času na centr do vápna, ovšem nakonec se rozhodl hru otočit směrem vzad a přihrál Mikelovi.
     
    56
    Nyní se Blues dostali až do šestnáctky soupeře, tam si ale Loïc Rémy v souboji se Shawcrossem pomohl ofenzivním faulem a akce Chelsea tak velice brzy končí.
     
    57
    Hazard těsně před vápnem přenechal balón Rémymu, kterého k zemi po velice tvrdém skluzu poslal Shawcross. Sudí překvapivě kartu neudělil, následovat ale bude přímý kop Chelsea z velice nebezpečné pozice!
     
    59
    Exekuce se ujal Brazilec Willian, ale rána mu vůbec nesedla a míč letěl vysoko nad horní tyčí pokladnice Stoke City. S touto situací šlo naložit daleko lépe.
     
    60
    Hazard se uvolnil na levé straně a svým následným centrovaným balónem hledal Rémyho, před kterým však míč do své náruče schoval vyběhnuvší Jack Butland.
     
    61
    Hosté kombinují na vlastní polovině a vymýšlí další útočné snažení. Nutno poznamenat, že po Costově odchodu v třiatřicáté minutě, už toho směrem dopředu příliš nepředvedli.
     
    62
    Baba nádherným bochánkem na steč vyslal Rémyho, který však nepřešel přes důsledného Philippa Wollscheida, ovšem alespoň vybojoval autové vhazování.
     
    63
    Od domácího celku ve zbývajícím průběhu utkání žádný hurá fotbal čekat nemůžeme. Potters to potvrzují už nyní, dopředu se neženou a poctivě eliminují jeden útok svého soupeře za druhým.
     
    64
    Tak jsem to zakřikl! Okénka v obraně Blues si všiml Jonathan Walters, který si navedl míč na střed a následně vypálil pravačkou. Nebyla to vůbec marná rána, avšak míč zamířil o kousek nad branku Asmira Begoviće.
     
    65
    Rémymu se dnes v koncovce nedaří. Z této situace mohl vytěžit daleko více, ale opět ho zradil první kontakt s míčem, čehož využil Shawcross, jenž zatím na hřišti působí velice sebevědomě.
     
    66
    Další ošetření je potřeba. Tentokráte si ho vyžádal Willian, který byl následně dopraven za čáru, ovšem po krátké pauze se vrátil zpět do hry a vypadá to, že bude v pořádku.
     
    68
    Rémy si nyní nevěřil na přímé ohrožení branky Stoke, proto míč přenechal Willianovi, který nejprve střelu naznačil, čímž se zbavil Bardsleyho, a až o chvíli později vypálil směrem k Butlandovi, ten si však připisuje další povedený zákrok.
     
    69
    Hra se nyní bez vážnějších šancí přenáší ze strany na stranu. Dokáže Chelsea s nepříznivým stavem ještě něco udělat?
     
    70
    Pomoci by tomu, dle názoru trenéra Mourinha, mělo toto střídání. Babu, který neodehrál špatné utkání, nahrazuje ofenzivněji laděný Kenedy.
     
    72
    Hosté zatím marně dobývají obranu soupeře. Všech jedenáct hráčů Stoke City je stažených na vlastní polovině, fotbalisty londýnského velkoklubu nečeká nic jednoduchého.
     
    73
    Hosté měli k dispozici volný přímý kop, který, k překvapení Potters, rozehráli velmi rychle. Willian přiťukl míč Kurtu Zoumovi, jenž ranou přes clonícího Wilsona orazítkoval levou tyč Butlandovy branky!
     
    74
    Domácí zahrávali rohový kop, následně trochu zaspali s návratem na vlastní polovinu hřiště. Chelsea se řítila do přečíslení, na jehož konci se ke střele odhodlal nový muž na hřišti Kenedy, ale svým pokusem Butlanda nevylekal.
     
    75
    Hazard předal míč Rémymu, jehož pas na Williana ale nebyl dostatečně prudký, čehož rezolutním odkopem využil Shawcross.
     
    76
    Střídat se bude i na domácí straně. Pro dnešek má odpracováno Afellay, jehož nahradí reprezentant Švýcarska Xherdan Shaqiri.
     
    77
    Hazard si na hranici šestnáctky Stoke několikrát vyměnil míč s Willianem, nakonec přihrávkou do běhu zkusil najít Kenedyho, ten se však od balónu nechal odstavit důrazným Wollscheidem.
     
    78
    Na ojedinělý ofenzivní výlet se vydal Wilson, v jeho postupu směrem vpřed ho ale zastavil důrazný Kurt Zouma.
     
    79
    Walters mohl postupovat sám na Begoviće, ovšem v jeho akci ho zastavil hvizd rozhodčího – pískán ofsajd.

     
    80
    Poslední střídání trenéra Mourinha – ze hřiště odchází Ramires, jehož post zaujme mladý Bertrand Traoré.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Wilson (Stoke City).
     
    81
    Arnautović si v souboji s Willianem počínal nedovoleně. Sám Brazilec se ujal exekuce přímého kopu, na jeho centrovaný míč si ale naskočil Bardsley a poslal míč na rohový kop.
     
    82
    Kop od rohového praporku Chelsea úspěch nepřinesl a domácí mohli přispěchat s trestem v podobě druhé branky! Shaqiri proběhl obranou Blues jako horký nůž máslem, nakonec míč přenechal Waltersovi, jehož technická rána se ale mezi tři tyče nevešla.
     
    84
    Fotbalisté Stoke City už nikam nespěchají a šetří cenné vteřinky. Díky řadě autových vhazováních, po nichž se domácí posunují stále blíže a blíže brance soupeře, se jim to zatím daří skvěle.
     
    85
    Wilson teď možná hledal Walterse, ale pas se mu vůbec nepovedl. Zbytečná ztráta míče pro Potters. Chelsea se krátí čas, ovšem Blues dopředu stále nemohou směrem dopředu nic kloudného vymyslet. Dokáží ještě vyrovnat?
     
    87
    Hra je teď velice rozkouskovaná, k vidění byla řada autových vhazování. Trenér Hughes připravuje ještě jedno střídání. Uvidíme, kdo se na poslední minutky podívá na hřiště.
     
    88
    Zouma se velice šikovným manévrem zbavil Arnautoviće, následně však ztroskotal na pozorném Wilsonovi. Ten poté váhal s odkopem a málem o balón přišel, nakonec ale nebezpečnou situaci vyřešil dlouhým odkopem do bezpečí.
     
    89
    Dobrá rána od Traorého! Mladý hráč Chelsea vypálil z nějakých pětadvaceti metrů, míč hezky zaplaval ve vzduchu a Butland měl co dělat, aby jej vytěsnil nad branku!
     
    90
    Ze hřiště odchází zatím jediný střelec Walters, kterého nahrazuje Odemwingie.
     
    90+1
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Po rohovém kopu posunul Zouma míč na úplně volného LOÏCA RÉMYHO, který si přehodil míč na levačku a propálil bezmocného Butlanda!
    90+1. RÉMY - 1:1
     
    90+3
    Výrazná komplikace pro Potters! Unikajícího Kenedyho nedovoleně zastavil Bardsley, který od sudího obdržel druhou žlutou a následně červenou kartu!
     
    90+4
    Cahill se teď ocitl úplně sám před Jackem Butlandem, ovšem zakončovat nemohl – pomezní sudí totiž zamával ofsajd.
     
    90+5
    Druhý poločas skončil.
     
    Druhý poločas je u konce, skóre je nerozhodné, takže uvidíme prodloužení! Chelsea po celou dobu druhých pětačtyřiceti minut tlačila na svého soupeře, branku se ji však stále nedařilo vsítit. Velmi blízko k vyrovnání byl Zouma, který trefil tyč. Nakonec se to hostům podařilo, v první minutě nastavení se po rohovém kopu prosadil Rémy. Blues navíc mají výhodu jednoho hráče na trávníku, Phil Bardsley totiž v samotném závěru obdržel druhou žlutou a následně červenou kartu!
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    91
    Prodloužení právě začíná! Rozehry se ujali hosté, kteří se ihned ženou směrem kupředu.
     
    92
    Willian dlouho rozmýšlel, co s míčem provést. Nakonec se s ním vrhl mezi Shaqiriho a Dioufa, ale první jmenovaný ho o kulatý nesmysl bez problému připravil.
     
    93
    Hosté uzamkli svého soupeře v jeho vlastní šestnáctce. Po sérii přihrávek se k individuální akci odhodlal Eden Hazard, jehož točená rána na zadní tyč jen o vlásek minula cíl!
     
    94
    Další šance Blues! Willian měl na levé straně spoustu času a prostoru k centru, kterým našel hlavu nabíhajícího Traorého, tem ale mezi tři tyče nezamířil.
     
    95
    Hazard chtěl další akci Chelsea uspíšit, ale jeho dlouhý pas na rozběhlého Williana byl velice nepřesný a míč doputoval až za postranní čáru.
     
    96
    Pozor, Stoke umí zahrozit i v deseti! Dlouhatánský pas od Shawcrosse si zpracoval Arnautović, který následně přelstil Zoumu a táhlou ranou na zadní tyč pořádně protáhl Asmira Begoviće!
     
    97
    John Obi Mikel to nyní nemyslel vůbec špatně. Nadýchaným obloučkem totiž hledal rozběhnutého Kenedyho, který se snažil seč mu síly stačily, ale na letící balón nakonec o vlásek nedosáhl.
     
    98
    Znovu Hazard! Belgický fotbalista se protáhl středem hřiště a štiplavou ranou prověřil Butlanda, jenž míč vyrazil na rohový kop.
     
    99
    Ten hosté rozehráli na krátko. Hazard nakonec posunul balón na Bertranda Traorého, který svou ranou poslal pozdrav fanouškům zhruba do dvacáté řady nad brankou Jacka Butlanda.
     
    100
    Willian fantastickým pasem našel Traorého, který ještě chtěl celou akci vylepšit přihrávkou na Rémyho, do ní ale vložil nohu obětavý Wollscheid. Další roh pro Blues.
     
    101
    Shaqiri se vydal směrem vpřed, následně se ale rozhodl pošetřit cenné vteřinky a otočil hru dozadu na Charlieho Adama.
     
    102
    Willian si všiml vedle sebe rozběhnutého Kenedyho a hned mu předal kulatý nesmysl. Mladičký fotbalista v barvách Chelsea se s ním přiřítil do šestnáctky, tam se však nechal odstavit důrazným Dioufem.
     
    103
    K parádnímu sólu se nadechl Marko Arnautović, jenž se s míčem přilepeným na noze dostal až do vápna Blues, tam si však balón příliš předkopl, čehož využil pozorný Begović.
     
    105
    Shaqiri s Odemwinigiem šetří drahocenný čas pro Potters a díky sérii autových vhazování se stále blíže a blíže přibližují Begovićově pokladnici.
     
    105+1
    První prodloužení skončilo.
     
    První prodloužení je u konce! Branku jsme stále neviděli, ale Chelsea svého oponenta mačká jako citrón a dle mého názoru je jen otázkou času, kdy rozhodující gól vsítí. Ovšem, možné je vše. Nechme se překvapit!
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    Rozehrávky se ujali hráči Stoke City, Shaqiri se s míčem vydává směrem vpřed. V jeho postupu ho ale zabrzdil Traoré – aut pro Hrnčíře.
     
    107
    Velkou chybu předvedl Adam, který se zbytečně nechal o míč obrat Hazardem. Ten zaběhl do vápna, našel z druhé vlny nabíhající Kenedyho, jenž se přes Shawcrosse ale probít nedokázal.

     
    108
    Traorého pokus se mezi ty povedené počítat nedal, Butland si připsal snadný zásah a následně dlouhým výkopem vyslal na steč Arnautoviće, který však sprinterský souboj se Zoumou prohrál.
     
    109
    Tentokráte byl Arnautović rychlejší než mladý francouzský zadák. Jeho následný centr našel ve vápně stojícího Shaqiriho, toho však zradilo zpracování.
     
    110
    Willian neměl komu nahrát, a proto se rozhodl celou akci vzít na sebe. Po jeho bombě balón proletěl těsně vedle levé tyče Butlandovy branky! Tady scházely centimetry!
     
    112
    Rémy přihrál Oscarovi, jehož centr do vápna byl ale velice přetažený. Willian následně zvládl míč vybojovat zpět, ovšem jeho snažení ztroskotala na bídné přihrávce.
     
    113
    Willian chce rozhodnout sám. Jeho další střelu ale zablokoval obětavý Ryan Shawcross. Obrana domácích však musí být opět v pozoru, Blues budou zahrávat rohový kop.
     
    114
    Opět z toho není gól! Rémy nahrál Zoumovi, který patičkou vyzval ke skórování Edena Hazarda, ten ale branku přestřelil.
     
    115
    Další dlouhý nákop směřovaný na Marka Arnautoviće. Záložník Potters nyní Zoumu nestíhal, proto si ho lehce přidržel, ovšem u hlavního sudího mu to neprošlo.
     
    117
    Hostům se krátí čas, nevyužít tuto početní převahu by byla obrovská škoda! Zouma si nyní nerozuměl s Kenedym, na malou chvíli domácí dlouhým odkopem osvobozuje Wilson.
     
    118
    Útočné snažení Chelsea chvílemi připomíná zmar. Traoré přihrál Zoumovi do ofsajdové pozice a domácí už s rozehrávkou pochopitelně nikam spěchat nebudou.
     
    119
    Shaqiri vyrobil obrovskou minelu, a nabídl tak tutovku pro Kenedyho. Brazilského mladíka ale fantasticky vychytal Butland, který míč mimo tři tyče vytěsnil konečky prstů!
     
    120
    Rozhodčí nastavuje jednu minutu!
     
    120+1
    Poslední šanci prodloužení si vytvořil Traoré, který se odpoutal od svého strážce, ale jeho následná rána se mezi tři tyče nevešla!
     
    120+1
    Druhé prodloužení skončilo.

     
    Ani 120 minut vítěze neurčilo, o postupujícím rozhodne penaltový rozstřel! Chelsea celé prodloužení hrála proti oslabenému soupeři, ale ani to jí nestačilo na vstřelení rozdílové branky. Nyní se to hostům může vymstít, v penaltách se může stát všechno a šance obou celků jsou vyrovnané. Kdo nakonec bude šťastnější? Pojďme to zjistit!
     
    Střílení penalt začíná.

     
    1. série
    1:0
    Domácí Adam střelou k tyči posílá Stoke do vedení v rámci penaltového rozstřelu.
     
    1. série
    1:1
    Hostující Willian odpovídá zcela stejně, i on je úspěšný ránou k tyči.
     
    2. série
    2:1
    Domácí Odemwingie znovu vrací vedení na stranu Stoke.
     
    2. série
    2:2
    Brankář Butland trefil stranu, na kterou mířil Oscar, ale na míč již nedosáhl. Takže máme stav rozstřelu opět nerozhodný.
     
    3. série
    3:2
    Shaqiri bez problémů proměňuje a domácí opět vedou.
     
    3. série
    3:3
    Rémy, který střídal v zápase Diega Costu, posílá míč nechytatelně do šibenice a drama pokračuje.
     
    4. série
    4:3
    Begović netrefil správně stranu a Wilson tak vrací Stoke City vedení.
     
    4. série
    4:4
    Zouma se s tím nemazal, poslal míč tvrdě doprostřed branky nahoru pod břevno, stav je tedy po čtyřech sériích nerozhodný 4:4.
     
    5. série
    5:4
    Tentokráte už Begović stranu trefil, ale Arnautovićova penalta byla velmi precizně umístěna – 5:4.
     
    5. série
    5:4
    Pravidelný penaltový exekutor Eden Hazard nedává! Butland se prezentoval fantastickým zákrokem, Stoke postupuje do čtvrtfinále!
     
    120+1
    V penaltovém rozstřelu zvítězil tým Stoke City.
    Autorem vítězné branky je ARNAUTOVIĆ.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce, Stoke City bylo nakonec v penaltovém rozstřelu šťastnější, a na úkor Chelsea tak postupuje do čtvrtfinále Anglického Ligového poháru! Pojďme si rychle zrekapitulovat jak se dnešní výsledek rodil.

    Blues byli od samého úvodu aktivnějším mužstvem, hodně vidět byl pak zejména Diego Costa, jehož několik dobrých šancí musel likvidovat skvělý Butland! Pro španělského útočníka utkání však kvůli zranění skončilo už po třiatřiceti minutách. První branky se fanoušci dočkali ve dvaapadesáté minutě, kdy se fantastickou bombou trefil Jonathan Walters a poslal Potters do vedení.

    Už už to vypadalo, že domácí těsné vedení uhájí, na drama však v nastavení druhé půle zadělal Loïc Rémy. Celou situaci pro Hrnčíře ještě zhoršil obránce Bardsley, který se po druhé žluté nechal vyloučit. Londýnský velkoklub tak celé prodloužení odehrál v početní převaze, šancí měl spoustu, ale žádnou z nich neproměnil.

    Rozhodnout tedy musely penalty. Prvních devět střelců mířilo přesně, ovšem desátý v pořadí, jinak spolehlivý exekutor Eden Hazard, si tentokráte vylámal zuby na skvělém Butlandovi, který předvedl výborný zákrok, a poslal tak Stoke City do čtvrtfinále. Krize Chelsea pokračuje i nadále. Kolik času zbývá kouči Mournihovi? Rozhodnutí o jeho budoucnosti na lavičce Blues by prý mělo padnout po víkendovém klání s Liverpoolem.
     
    S konstatováním toho, že na dnešní mač si do Britannia Stadium našlo cestu 24 886 diváků, se s Vámi loučím! Dobrou noc a u dalších online přenosů se budu těšit na počtenou! (23:55:05)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 52. Walters, rozh. pen. Arnautović – 90+1. Rémy

    Karty:   17. Bardsley (STK), 81. Wilson (STK) – 36. Baba (CHE)   90+3. Bardsley (STK)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    1:0   Adam (STK)
    1:1   Willian (CHE)
    2. série:
    2:1   Odemwingie (STK)
    2:2   Oscar (CHE)
    3. série:
    3:2   Shaqiri (STK)
    3:3   Rémy (CHE)
    4. série:
    4:3   Wilson (STK)
    4:4   Zouma (CHE)
    5. série:
    5:4   Arnautović (STK)
    5:4   Hazard (CHE)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 6:15. Rohy: 2:11. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:7.
    Stoke City: Butland – Bardsley, Shawcross "C", Wollscheid, Muniesa (49. Wilson) – Whelan, Adam – Diouf, Afellay (76. Shaqiri), Arnautović – Walters (90. Odemwingie)
    Náhradníci: Given – Ireland, Odemwingie, Wilson, Sidwell, Shaqiri, Crouch

    Chelsea FC: Begović – Zouma, Cahill, Terry "C", Baba (70. Kenedy) – Ramires (80. Traoré), Mikel – Willian, Oscar, Hazard – Diego Costa (33. Rémy)
    Náhradníci: Amelia – Djilobodji, Azpilicueta, Loftus-Cheek, Traoré, Kenedy, Rémy

    Rozhodčí: Kevin Friend – Scott Ledger, Mark Scholes

    Diváci: 24 886
    bahis siteleri