Finsko – Česko 8:7 (po pr.)
po prodl.
Finsko
8:7 (3:3, 4:2, 0:2 - 1:0)
Česko
Pátek 30.10.2015, 22:30 • North Peace Arena (Fort St. John) • Reprezentace do 17 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V dnešním přípravném (házenkářském?) zápase před turnajem World Hockey Challenge jsme byli v kanadském městě Fort St. John svědky velké gólové přestřelky a divácky velmi atraktivního zápasu se spoustou zajímavých momentů na obou koncích kluziště. Český výběr prokázal sílu zejména ve třetí třetině, kdy musel dotahovat dvougólové manko. Pokud se svěřencům trenéra Arnošta podaří odstranit některé nedostatky v defenzivní činnosti, můžou na tomto prestižním turnaji určitě pomýšlet na úspěch.

    V prvním ostrém utkání turnaje se česká sedmnáctka střetne v 03:00 v noci na pondělí s výběrem USA. I tento přenos vám nabídneme u nás na onlajnech, tak si nařiďte budíky – určitě bude na co koukat! (01:04:10)
     
    Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni MARTIN KAUT (2+1) a Santeri Hartikainen (2+2), nutno podotknout že oba naprosto po právu.
     
    Konec zápasu.
    62:44 Eelu TOLVANEN - 8:7
     
    62:44
    Finsko právě vstřelilo branku!
    EELI TOLVANEN se prosmýkl středem mezi třemi bránícími hráči až příliš jednoduše a tváří v tvář Škarkovi se nemýlil. Tohle by se asi stávat nemělo. Finsko v tomto zápase vítězí. Asistence: Santeri Hartikainen.
     
    62:22
    Zadina v samostatném úniku Luukkonena nepřekonal. Škoda...
     
    62:08
    Král dvakrát nebezpečně střílel! Jednou vyslal tvrdý projektil od modré čáry, po této střele se ještě snažil dorážet Machala. I s druhou Královou ránou, tentokrát z vrcholku kruhu, měl Luukkonen co dělat.
     
    61:31
    Vesalainen se nebezpečně proháčkoval až mezi kruhy, odkud vyslal nepříjemný projektil. Škarek byl připraven.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Drama v podobě základní hrací doby je za námi, necelé dvě minuty před koncem se podařilo hráčům v dresech se lvíčkem na prsou srovnat na 7:7!

    Po krátké pauze bude následovat pětiminutové prodloužení ve čtyřech na obou stranách, samozřejmě jako obvykle s náhlou smrtí. Případně poté nájezdy...
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    58:03 Ostap SAFIN - 7:7
     
    58:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Z rostoucího tlaku dokázali čeští mladíci vytěžit branku – obránce Galvas nebezpečně nahazoval od levého mantinelu a před brankou zaparkovaný OSTAP SAFIN dokázal usměrnit puk za záda finského brankáře! Asistence: Jakub Galvas a Ondřej Machala.
     
    55:01
    Nečas byl po Kautově nahození z otočky ve velké šanci sám před Luukkonenem, tísněn a blízko u brankáře ale nedokázal zvednout puk nad jeho beton.
     
    54:26
    Tři na dva v podání čtvrtého českého útoku, Finové ale hráče s pukem vytlačili mimo střeleckou pozici. Naši se teď pomalu nadechují k závěrečnému tlaku, jsou více na puku.
     
    52:09
    Jeden z finských obránců si málem bruslí srazil do vlastní branky puk po Zelingrově střele!
     
    51:22
    Sledujeme nepříliš pohlednou část zápasu, nepřesnosti se objevují na obou stranách.
     
    48:50
    Finsko v tlaku v útočném pásmu, žádná nebezpečná střela ale Škarka neohrozila.
     
    46:00
    Jsme zpátky. Během výpadku se na ledě zřejmě nic extra důležitého nestalo, alespoň tedy co se skóre týče. Konec hlášení.

    Karel Málek

    Branky a nahrávky: 12. Hartikainen (Tolvanen, Nyman), 16. Vaakanainen (Tolvanen, Hartikainen), 20. Heponiemi, 27. Moilanen (Teräväinen, Jokiharju), 33. Hartikainen (Heponiemi), 35. Vesalainen (Tolvanen, Moilanen), 38. Moilanen (Vesalainen), 63. Tolvanen (Hartikainen) – 9. Nečas (Kaut, Mikyska), 18. Zadina (Mikyska), 19. Kaut (Nečas, Mikyska), 22. Machala (Zadina), 28. Kaut (Kern, Nečas), 43. Škvrně, 59. Safin (Galvas, Machala)


    Finsko: Lehtinen (od 30. Luukkonen) – Anttalainen, Isiguzo, Heiskanen, Jokiharju, Räsänen, Teräväinen, Vaakanainen, Viitasalo – Engberg, Hartikainen, Heponiemi, Ikonen, Koskenkorva, Luusuaniemi, Moilanen, Nyman, Talvitie, Tolvanen, Vesalainen, Virtanen
    Česko: Vomáčka (od 31. Škarek) – Galvas, Bednář, Mikyska, Gaspar, Král, Šalda, Zelingr, Bukač – Safin, Kondelík, Svoboda – Kaut, Nečas "C", Kern – Machala, Chytil, Zadina – Novák, Škvrně, Toman
    ocianews.com