konec
Velká cena Mexika

Vítěz: N. Rosberg (Mercedes)

Neděle 01.11.2015, 20:00 • Okruh: Hermanos Rodríguez, Mexico City, Mexiko • Formule 1
     
    Další Velká cena je na programu za čtrnáct dní, kdy se na okruhu Interlagos pojede Grand Prix Brazílie. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek nedělního večera. (22:00:33)
     
    Je za námi závod, který ovládl stylem start-cíl Nico Rosberg. Druhý Lewis Hamilton se sice na pár chvil dostal do vedení, ale to bylo kvůli Rosbergově zastávce v boxech. Stupně vítězů pak uzavřel Valtteri Bottas. Ke slovu se i v dnešním závodě dostal safety car, který na trať vyjel poté, co svou formuli poslal do bariéry Sebastian Vettel. Čtyřnásobný mistr světa tím pádem opustí druhé místo v průběžném pořadí šampionátu jezdců, které přenechá právě Rosbergovi.
     
    Všichni tři jezdci už jsou na stupních vítězů, které se nachází v Baseball Aréně, a my si poslechneme hymnu vítěze a vítězné stáje. Následovat bude předání cen a tradiční šampaňské.
     
    Konečné pořadí Velké ceny Mexika: 1. Rosberg, 2. Hamilton, 3. Bottas, 4. Kvjat, 5. Ricciardo, 6. Massa, 7. Hülkenberg, 8. Pérez, 9. Verstappen, 10. Grosjean. Závod nedokončili Alonso, Räikkönen, Vettel a Nasr.
     
    Konec závodu.
     
    71
    NICO ROSBERG jako první proťal cílovou pásku a vítězí ve Velké ceně Mexika. Druhý dojel Lewis Hamilton a třetí Valtteri Bottas.
     
    71
    Jezdci najeli do posledního kola a Nico Rosberg si jede pro vítězství ve Velké ceně Mexika.
     
    70
    Průběžné pořadí: 1. Rosberg, 2. Hamilton, 3. Bottas, 4. Kvjat, 5. Ricciardo, 6. Massa, 7. Hülkenberg, 8. Pérez, 9. Verstappen, 10. Grosjean.
     
    69
    Poslední bodovanou, tedy desátou pozici nadále drží Romain Grosjean, který by si za současného stavu připsal bod.
     
    68
    Valtteri Bottas, který sestřelil Kimiho Räikkönena, se stále drží na stupních vítězů. Manko čtvrtého Daniila Kvjata činí tři sekundy.
     
    67
    Lewis Hamilton znovu zaznamenel nejrychlejší kolo závodu, ale jeho ztráta na Rosberga činí 1,2 vteřiny.
     
    66
    Obnovená Velká cena Mexika se blíží ke svému závěru a my si můžeme připomenout, že v Mexico City šachovnicový praporek neuvidí Alonso, Räikkönen, Vettel a Nasr.
     
    65
    Průběžné pořadí: 1. Rosberg, 2. Hamilton, 3. Bottas, 4. Kvjat, 5. Ricciardo, 6. Massa, 7. Hülkenberg, 8. Pérez, 9. Verstappen, 10. Grosjean.
     
    64
    Pastor Maldonado zaváhal před nájezdem do Baseball Areny a nechybělo mnoho,aby Venezuelan narazil do bariéry.
     
    62
    Pokud nepostihnou Nica Rosberga nějaké technické problémy, přeskočí v průběžném pořadí šampionátu jezdců Sebastiana Vettela a vrátí se zpět na stříbrný stupínek.
     
    61
    Přítomnost safety caru rozhodně nekvitoval Nico Rosberg, jenž měl před vyjetím zpomalovacího vozu k dobru na Hamiltona tři vteřiny, ale momentálně se náskok smrsknul na sekundu.
     
    60
    Průběžné pořadí: 1. Rosberg, 2. Hamilton, 3. Bottas, 4. Kvjat, 5. Riccirado.
     
    59
    Felipe Nasr dostal hodiny, vyjel mimo trať a i on nedobrovolně odstupuje ze závodu.
     
    58
    Bernd Mayländer si na dráze užil své a od této chvíle opět nechá závodit jezdce. Závod je tak restartován.

    Michal Šandor