Záhorská Bystrica – Nižná 4:10 (kon.) | Lido Bratislava – ŠK 1. FBC Trenčín 13:5 (kon.) | Hurikán Bratislava – M-Šport Trenčín 4:9 (kon.)
Sabinov – Košice 7:9 (kon.) | Skalica – Žilina 6:9 (kon.) | Prešov – Florko Košice 5:8 (kon.)
konec
FBC Mikuláš Prešov
5:8 (3:0, 1:4, 1:4)
FbO Florko Košice
sk Neděle 01.11.2015, 17:00 • ŠH ZŠ Sibírska • Slovenská Salming extraliga mužů
     
    FbO Florko Košice napokon zdolali v perfektnom zápase FBC Mikuláš Prešov 5:8. Domácich florbalistov môže mrzieť predovšetkým prehajdákané štvorgólové vedenie. V 25. minúte totiž na 4:0 zvyšoval gólom Šimon Leško. Košice ale do konca druhého dejstva vyrovnali a v záverečnej tretine nenechali nič na náhodu, súperovi strelili ďalšie štyri góly a po ôsmich kolách stále neokúsili trpkosť prehry. Prešovčania ale hrali s lídrom tabuľky takmer celý zápas vyrovnanú partiu, v záverečnej tretine už ale kondične nestačili na vysoké tempo Florka a to napokon zaslúžene zvíťazilo 5:8. (19:53:26)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:17
    Florko Košice dali gól!
    Čo sa ale nepodarilo Kátlovskému, to napravil jeho spoluhráč Jakub Blaško, ktorý pečatí víťazstvo Košíc strelou do prázdnej brány.
     
    59:08
    Kátlovský teraz netrafil prázdnu bránu a neveriacky krúti hlavou, čo teraz nedokázal premeniť.
     
    58:58
    Baláž sa teraz ocitol v dobrej streleckej príležitosti, no jeho pokus zmaril výborným zákrokom Konečný.
     
    58:00
    A Prešovčania sa odhodlali k hre bez brankára, Košičania prakticky ihneď mohli skórovať, no hostia si nevšimli opustenú bránu súpera a tak len posunuli loptu po mantineli ďaleko od svojej brány.
     
    57:37
    Prešovčania sa snažia o strelenie kontaktného gólu, ktorý by výrazne zdramatizoval záver stretnutia, no Košičania výborne bránia a domáci sa nedokážu dostať na dostrel brankára Konečného.
     
    56:19
    Čas sa kráti a Prešovčania necelé štyri minúty pred koncom duelu stále prehrávajú o dva góly.
     
    55:22
    Dôležitý zákrok si teraz na svoje konto pripísal Konečný, ktorý síce inkasoval päť gólov, no dnes zastavil už niekoľko nebezpečných striel súpera.
     
    54:21
    Domácim hráčom už neostáva veľa času. Florko umne diktuje tempo hry, snaží sa držať svojho súpera na dištanc a Prešovčania sa nedokážu prepracovať k záverečnému tlaku.
     
    53:32
    V záverečných minútach zápasu sledujeme vypäté stretnutie, v ktorom sa Prešovčania snažia urobiť niečo s nepriaznivým výsledkom, no hostia majú dostatok skúseností na to, aby si vedenie v závere udržali.
     
    52:53
    Prešovčania musia v záverečnej desaťminútovke doťahovať dvojgólové manko, pričom v zápase viedli už o štyri góly. Hostia sú ale pri chuti a majú loptičku na svojich hokejkách.
     
    51:10
    Florko Košice dali gól!
    A Košice vedú už o dva góly. Siedmy gól Košíc v zápase si na svoje konto pripisuje Jakub Blaško, ktorý sa ocitol sám pred Sninčákom a prešovskému brankárovi nedal čo i len najmenšiu šancu a vymietol horný roh domácej brány.
     
    50:05
    Košičania rozohrávali loptu pred malým bránkoviskom. Dávid Konečný priťukol loptičku Lukášovi Blaškovi, no ten nedokázal prestreliť Prešovčanov v múre.
     
    50:04
    Brána je teraz prevrátená a brankár Sninčák sa pustil do šarvátky s hosťujúcimi hráčmi, ktorí s príliš veľkým dôrazom dobiedzali pred bránou Prešova, čo sa ochrancovi domácej svätyne značne nepáčilo.
     
    49:19
    Florko Košice dali gól!
    A Košičania idú prvýkrát v zápase do vedenia! Presný zásah si na svoje konto pripisuje Tomáš Kopčák po presnej prihrávke od Mojmíra Kešeláka!
     
    49:00
    Kassay sa teraz ocitol v dobrej streleckej príležitosti, no ani jeho dobre mierená strela z prvej neskončila gólom. Gólman Konečný teraz podržal svoj tím a Košičania stále živia nádej na víťazstvo.
     
    48:37
    Joščák teraz pri rohu fauloval Kátlovského a hostia tak majú stále loptičku vo svojej moci.

    Dávid Lech

    Branky a nahrávky: 5. Adamov (Kassay), 10. Kominek (Baláž), 13. Joščák (Kassay), 25. Leško (Kassay), 44. Leško (Kassay) – 27. Vrábeľ (L. Blaško), 30. Kátlovský (J. Konečný), 34. Kátlovský, 39. J. Konečný (J. Blaško), 46. Kátlovský (Vrábeľ), 50. Kopčák (Kešelák), 52. J. Blaško (Vašíček), 60. J. Blaško


    FBC Mikuláš Prešov: Sninčák (Vrána) – Adamov, Štofko, Joščák, Kominek, Sikorjak, Kassay, Tall, Baláž, Leško, Aštary, Dlugoš, Fedor, Schichman, Minich.
    FbO Florko Košice: F. Konečný (Timko) – Vašíček, L. Blaško, J. Blaško, Tomčo, J. Konečný, D. Konečný, Dugas, Kešelák, Vrábeľ, Brunacký, Kátlovský, Očkaják, Frankovič, Vojna, Kopčák.

    Rozhodčí: Vrba, Boháčová
    bahis siteleri