TK k utkání veteránské ligy Česko - Slovensko (kon.)
konec
Tisková konference k utkání veteránské hokejové ligy Česko – Slovensko

Pátek 06.11.2015, 11:03 • Síň slávy českého hokeje, Galerie Harfa, Českomoravská 2420/15a, Praha 9 • Tiskové konference
     
    Na tiskové konferenci k utkání veteránské hokejové ligy mezi Českou republikou a Slovenskem odtajnil kouč Jan Havel širší výběr hráčů (níže), o konečné podobě nominace zatím jasno nemá.
    Bedřich Ščerban se zmínil i o způsobu, jakým se bude hrát. Nesmí se střílet golfem, nesmí se chodit do těla. Hrát se bude třikrát patnáct minut čistého času, po první i druhé třetině následuje patnáctiminutová přestávka. Pokud má být hráč vyloučený, je proti provinivšímu se týmu nařízeno trestné střílení. Soutěž je určena pro hráče starší čtyřiceti pěti let, každé mužstvo může mít čtyři výjimky, které mohou tvořit hráči mladší pětačtyřiceti let, avšak starší čtyřiceti let, ale další podmínkou je, že hráč musel ukončit aktivní kariéru. Zdeněk Zikmund také prozradil, proč byla vybrána právě Jihlava. Přítomen byl také Jiří Vykoukal, který ocenil opět si hokej zahrát a i shodit nějaké kilogramy.

    Z Prahy je to ode mě pro dnešek vše, těším se na počtenou opět někdy příště. Zdeněk Kamínek ml. (11:30:32)
     
    Zdeněk Zikmund ukončil tiskovou konferenci.
     
    Bedřich Ščerban:
    "Rusové nás požádali, že mají i finanční problémy, jestli bychom nechtěli pomoct. Původně chtěli vše vzít pouze na sebe. Plánovali, že to bude dlouhodobější. První ročník ukáže, jak to bude životuschopné po finanční stránce do dalších let. Divácky o tom zájem je, je i záměr, aby se tato soutěž hrála i v budoucnu."
     
    Bedřich Ščerban:
    "Jde o to zavzpomínat si a zahrát. Zápas ale bereme vážně. Podobná utkání jsme iniciovali v minulosti i z naší strany, například Den legend, Den mistrů."
     
    Bedřich Ščerban:
    "Byli bychom rádi za 2 500 diváků, zájem registrujeme. Účastnil jsem se galazápasu v Moskvě, kde bylo 6 000 diváků. Na přípravu nebylo moc času, během následujících tří týdnů musíme utkání zpropagovat. Věřím, že to dokážeme na úrovni, kterou Rusové požadují. Je třeba si uvědomit, že všichni jsme hráči. Musíme dávat pozor, abychom se nezranili. Dokonce se ani podle pravidel nesmí střílet golfem."
     
    Jan Havel:
    "Společný trénink mít nebudeme. Někteří hráči se spolu setkávají i několikrát v týdnu na ledové ploše."
     
    Bedřich Ščerban:
    "Bude se hrát třikrát 15 minut čistého času s patnáctiminutovou přestávkou."
     
    Jiří Vykoukal:
    "Byl jsem poprvé za veterány v Maďarsku. Je dobré, že se člověk začne opět hýbat. Hráli jsme to celý život, člověk se do toho může znovu dostat a dostat nějaké kilogramy dolů."
     
    Jan Havel:
    "Zápas se koná v den, kdy někteří hokejisté trénují mládež. Záleží na nich, aby se podřídili."
     
    Jan Havel:
    "Nominace pro mě nebyla a nebude jednoduchá. Jde nám o to, abychom udělali co nejlepší výsledek a hráli finále. Výběr je zatím širší, zbyde ale pouze sedm až osm obránců a deset až jedenáct útočníků."
     
    Zdeněk Zikmund:
    "Jihlavu jsme vybrali i kvůli tomu, že se na Vysočině konalo Zlaté utkání a Slovensko to nemá daleko."
     
    Bedřích Ščerban:
    "V zápase se nemění strany, nesmí se chodit do těla. V případě, že je faul, není oslabení, ale následuje penalta."
     
    Bedřich Ščerban:
    "Po utkání bude připravena autogramiáda hráčů, budou k dispozici i upomínkové předměty."
     
    Bedřich Ščerban:
    "Zápas musí být organizován ve skvělém zázemí. Z Ruska přišla nová informace, kdy mohou hrát čtyři, nikoliv dva, hokejisté mladší pětačtyřiceti let a starší čtyřiceti let, kteří ukončili kariéru."
     
    Bedřich Ščerban:
    "Jedná se o projekt, se kterým přišel Pavel Bure. Od začátku byl projekt napříč všemi zemi vnímán pozitivně. Organizátorem soutěže je Rusko. Jde o to, aby se hokejové legendy mohly i po skončení kariéry setkávat a ukázat se fanouškům. Člověk má jednou za čas setkat se s hráči, se kterými nastupoval, nebo hrál proti nim. Potěšilo mě, že jsem byl požádán, abychom v Jihlavě zápas České republiky se Slovenskem zorganizovali. Máme určité podmínky, které musíme při pořádání splnit."
     
    Tiskový mluvčí ČSLH Zdeněk Zikmund zahajuje tiskovou konferenci.
     
    Tisková konference začne o několik minut později.
     
    Veteránský výběr České republiky sehrál od roku 2008 celkem 75 utkání, z nichž 58 zápasů vyhrál, devětkrát remizoval a pouze osm střetnutí prohrál.

    Trenérem mužstva je Jan Havel, vedoucím Milan Nový a manažerem Pavel Schwarz.
     
    Předběžná nominace České republiky:

    Brankáři:
    Martin Altrichter, Marcel Kučera, Dušan Salfický.
    Obránci: Milan Chalupa, Jaroslav Látal, Jiří Malinský, Jaroslav Nedvěd, Josef Řezníček, Radek Svoboda, Bedřich Ščerban, Jiří Šlégr, Milan Tichý, Jiří Vykoukal.
    Útočníci: Zdeněk Eichenmann, Martin Hosták, Tomáš Chlubna, Otakar Janecký, Tomáš Kucharčík, Pavel Patera, Jan Peterek, David Pospíšil, Petr Rosol, Filip Turek, Radek Ťoupal, Viktor Ujčík, Oldřich Válek, Richard Žemlička.


    U slovenského týmu se dají předpokládat jména jako Jozef Daňo, Igor Liba, Darius Rusnák, Vincent Lukáč či Žigmund Pálffy.

    Zdeněk Kamínek ml.

    Účastníci tiskové konference
    PhDr. Zdeněk Zikmund (tiskový mluvčí ČSLH)
    Jan Havel (trenér České republiky)
    Bedřich Ščerban (obránce České republiky)
    Jiří Vykoukal (obránce České republiky)
    bahis siteleri