Česko – Finsko 0:3 (kon.)
konec
Česko
0:3 (0:0, 0:0, 0:3)
Finsko
Pátek 06.11.2015, 18:00 • Tampere Areena, Tampere (Finsko) • Euro Floorball Tour (ženy)
     
    To je ode mě pro dnešek z tohoto zápasu s konstatováním výhry Finska vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dnešního večera, například sledováním některého z textových online přenosů na portálu Onlajny.com. Těším se na Vás zase u nějakého dalšího (nejen florbalového) Onlajnu, na počtenou! (20:02:53)
     
    Nejlepší hráčky zápasu:

    Česko: Lenka Kubíčková (14 zásahů)
    Finsko: Marianne Hannonenová (2+0)
     
    Už i česká ženská florbalová reprezentace má na EFT svůj úvodní zápas za sebou. Ačkoli vypadaly první dvě třetiny nadějně, neboť bylo skóre stále bez branek 0:0, ve třetí třetině už přebraly iniciativu zápasu Finky. Ty se nejprve dostaly do vedení zásluhou úspěšného trestného střílení v podání Alankové, aby více než šest minut před koncem zápasu přidala Hannonenová druhý zásah Finska. Češky se pokusily závěr zápasu zdramatizovat hrou bez brankáře, ale to se jim nepovedlo, naopak inkasovaly a byla to opět Hannonenová, která už tentokrát pečetila výhru svého národního výběru na konečných 3:0 ve prospěch Finska.
     
    Zásahy brankářek:

    Lenka Kubíčková – 14 (7+5+2)
    Laura Loisaová – 7 (2+3+2).
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    I nadále zůstává brána českého výběru prázdná. Češky pokračují v power-play.
     
    59:34
    Finsko právě vstřelilo branku!
    České hráčky se pokoušely o hru bez brankáře, ale ta jim branku nepřinesla. Ba naopak inkasovaly z hole MARIANNE HANNONENOVÉ, která trefuje opuštěnou svatyni Česka. Asistence: Nina Rantalaová.
     
    55:30
    Dnešní utkání sleduje 370 diváků.
     
    54:40
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finky odskakují už na rozdíl dvou branek. Další úspěšnou střelkyní se po asistenci Kauppilaové stává MARIANNE HANNONENOVÁ. Asistence: Kristiina Kauppilaová.
     
    46:13
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Autorem branky z trestného střílení je ELLA ALANKOVÁ, která tak vstřelila úvodní branku zápasu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Zásahy brankářek:

    Lenka Kubíčková – 12 (7+5)
    Laura Loisaová – 5 (2+3)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    31:59
    S dvouminutovými tresty se nám ve druhé třetině roztrhl pytel. Na trestnou putuje Tiia Ukkonenová (FIN).
     
    24:51
    Z trestu Řepkové uplynulo pouze 34 sekund a vylučuje se i na druhé straně. Dvě minuty si bude muset odpykat Anne Suomalainenová (FIN).
     
    24:18
    Další vyloučení na straně Česka. Martina Řepková (CZE) se provinila proti pravidlům a oslabuje tak svůj tým na dvě minuty.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Zásahy brankářek:

    Lenka Kubíčková – 7
    Laura Loisaová – 2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:00
    Veronika Enenkelová (CZE) je první hříšnicí tohoto zápasu. Odsedí si dvě trestné minuty za zdržování hry.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Z technických důvodů Vám přineseme z tohoto utkání změny stavu.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Kubíčková (Ranochová) – Koníčková, Billá, Leierová, Rybičková, Čapková, Halfarová – Sládečková, Mlejnková, Řepková – Vrátná, Bočanová, Vojáčková – Paloncyová, Jarolímová, Ratajová – Urbánková, Krupnová, Enenkelová
    Trenér: Miroslav Janovský

    Finsko: Loisaová (Mäkeläová) – Suominenová, Mertsalmiová, Karjalainenová, Manninenová, Suomalainenová, Nieminenová, Eskelinenová – Klingaová, Alanková, Rantalaová – Huuskonenová, Ukkonenová, Kauppiová – Hannonenová, Kauppilaová, Hietamakiová – Lirkkiová, Kujalaová
    Trenér: Marko Paju

    Rozhodčí: Therese Edinová, Frida Nilssonová (obě SWE).
     
    FINSKO

    Finská reprezentace žen ve florbale patří již od počátků ženského florbalu ve světě mezi nejlepší celky. Ve valné většině ale Finsko ještě stále zaostává za svými hraničními sousedy ze Švédska, a tak platí daň za "stále druhé". Zda tomu tak bude i na domácí půdě při EFT se dozvíme již 8. listopadu. Na zatím posledním EFT, které se konalo v dubnu tohoto roku, skončilo Finsko druhé, právě za svými sokyněmi ze Švédska.


    Nominace reprezentace žen na turnaj EFT

    Brankářky: Jonna Mäkeläová (NST), Laura Loisaová (Rönnby IBK, Švédsko)

    Obránkyně: Silja Eskelinenová (SB Pro), Sanni Nieminenová (SC Classic), My Kippiläová (Rönnby IBK), Laura Manninenová (Pixbo Wallenstam, Švédsko), Mia Karjalainenová (NST), Laura Mertsalmiová (UHC Dietlikon, Švýcarsko), Anne Suomalainenová (SC Classic), Gitta Suominenová (Happee), Tita Ukkonenová (NST)

    Útočnice: Salla Suomelaová (SC Classic), Jaana Lirkkiová (NST), Sani Klingaová (Huddinge IK, Švédsko), Marianne Hannonenová (Leba 96), Veera Kauppiová (Koovee), Elina Kujalaová, Karoliina Kujalaová (obě SB Pro), Ella Alanková (SC Classic), Tuuli Huuskonenová (Tapanilan Erä), Laura Hietamäkiová (SB Pro), Nina Rantalaová (SC Classic)
     
    Tabulka EFT žen:

    Jak už je v EFT zvykem, vždy se střetnou čtyři nejlepší celky Evropy mezi sebou, kterými jsou Švédsko, Finsko, Česká republika a Švýcarsko. Zápasy se hrají jednou každý s každým, přičemž v jednom dni se hraje jeden zápas.
     
    ČESKO

    Ženská česká florbalová repezentace patří taktéž mezi špičkové celky světa. Na světovém šampionátu braly české lvice medaili pouze v jednom případě, a to v roce 2011, kdy si na krk pověsily bronz. Ovšem v posledních letech už i Česko dokáže potrápit celky jako jsou Finsko či Švédsko, což dokazuje, že český florbal jde správnou cestou a v naší malé zemi se tento sport rozšiřuje. Při zatím posledním EFT v dubnu tohoto roku skončily naše hráčky na posledním čtvrtém místě s nulovým ziskem bodů. Jak se povede Češkám tuto nelichotivou bilanci zlepšit budeme znát již za dva dny, kdy finišuje EFT ve Finsku.


    Nominace reprezentace žen na turnaj EFT

    Brankářky: Lenka Kubíčková (1. SC Vítkovice), Hana Ranochová (Florbal Chodov)

    Obránkyně: Veronika Rybičková (ELITE Praha), Hana Koníčková (NST, Finsko), Denisa Billá (Herbadent Praha), Martina Čapková (Herbadent Praha), Denisa Ratajová (SB Pro, Finsko)

    Útočnice: Adéla Bočanová (FbŠ Bohemians), Veronika Enenkelová, Zuzana Halfarová (obě 1. SC Vítkovice), Anet Jarolímová (Florbal Chodov), Eliška Krupnová (Pixbo Wallenstam, Švédsko), Klára Leierová (FBC Liberec), Michaela Mlejnková (Red Ants Rychenberg, Švýcarsko), Kamila Paloncyová (1. SC Vítkovice), Martina Řepková (Florbal Chodov), Hana Sládečková (SB Pro, Finsko), Tereza Urbánková (KAIS Mora, Švédsko), Jana Vojáčková, Eliška Vrátná (obě Florbal Chodov)
    Nejzkušenější hráčka Anet Jarolímová nastiňuje plány Češek na EFT

    Ženy vyráží na poslední ostrý test před prosincovým MS, které se odehraje na stejném místě jako nadcházející EFT – ve...

    Posted by Český florbal on 4. listopad 2015
     
    Euro Floorball Tour ve Finsku, které je pořádáno 6. – 8. listopadu, je pro všechny čtyři reprezentační výběry poslední zkouškou před letošním prosincovým mistrovstvím světa, které se odehraje taktéž ve Finsku. Trenéři jednotlivých reprezentací tak mají možnost si ještě jednotlivé hráčky ozkoušet a popřemýšlet o složení jednotlivých "pětek" a nominaci na světový šampionát.
     
    Přeji příjemný podvečer všem florbalovým nadšencům! Dnešním dnem startuje Euro Floorball Tour, ve kterém se utká reprezentační výběr Česka proti reprezentačnímu výběru Finska. Zápas se odehraje od 18:00 v Tampere Areeně, která se nachází ve finském městě Tampere.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Josef Cestr

    Branky a nahrávky: 47. Alanková (TS), 55. Hannonenová (Kauppilaová), 60. Hannonenová (Rantalaová)


    Česko: Kubíčková (Ranochová) – Koníčková, Billá, Leierová, Rybičková, Čapková, Halfarová – Sládečková, Mlejnková, Řepková – Vrátná, Bočanová, Vojáčková – Paloncyová, Jarolímová, Ratajová – Urbánková, Krupnová, Enenkelová
    Trenér: Miroslav Janovský

    Finsko: Loisaová (Mäkeläová) – Suominenová, Mertsalmiová, Karjalainenová, Manninenová, Suomalainenová, Nieminenová, Eskelinenová – Klingaová, Alanková, Rantalaová – Huuskonenová, Ukkonenová, Kauppiová – Hannonenová, Kauppilaová, Hietamakiová – Lirkkiová, Kujalaová
    Trenér: Marko Paju

    Rozhodčí: Therese Edinová, Frida Nilssonová (obě SWE)

    Diváci: 370