Slovensko – Rusko 0:6 (kon.)
konec
Slovensko
0:6 (0:2, 0:2, 0:2)
Rusko
Sobota 07.11.2015, 16:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • Turnaj pěti zemí (ženy)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany pro dnešek všechno, již zítra vás budu provázet závěrečným představením české reprezentace na Turnaji pěti zemí v Hodoníně. Od jedenácti hodin se proti domácímu výběru postaví tým Švýcarska a já vás srdečně zvu ke sledování tohoto utkání na našem serveru. Přeji vám příjemný zbytek soboty. (18:03:15)
     
    Statistiky tohoto zápasu:

    Vyloučení: 6:4
    Využití: 0:1
    Střely na branku: 13:50
    Zásahy brankářek: 44:13
     
    Nejlepší hráčkou celku Slovenska je i přes šest inkasovaných gólů Romana Kiapešová, na ruské straně si cenu odnese Valeria Pavlovová.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Elina Mitrofanovová byla při přechodu modré čáry rychlejší, než bylo potřeba. Ruskám je pískáno postavení mimo hru.
     
    58:49
    Rusky už nikam nepospíchají a dávají si načas s rozehrávkou. I přes šestibrankový náskok se budou snažit dohrát zápas v útočném pásmu.
     
    57:22
    Děrgačevová s Pavlovovou si dvakrát vyměnili kotouč na jeden dotek v pohybu mezi slovenskou obranou, proti zakončení druhé jmenované se Kiapešová stačila ze všech sil natáhnout!
     
    56:07
    Sborná si se svými soupeřkami dělá co chce, slovenská obrana není schopná na dynamiku a kombinaci ruského celku nijak reagovat. Romana Kiapešová je tudíž pořád v permanenci.
     
    54:40
    Skvělá zpráva, Nikola Gápová se po zmiňovaném souboji vrací do hry, navíc se prezentovala povedenou dělovkou. Naděžda Morozovová vytěsnila ránu rozklekem.
    53:35 GALINA SKIBOVÁ - 0:6
     
    53:35
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Alexandra Gáborčíková udělala obrovskou chybu na útočné modré čáře. Byl jí signalizován ofsajd, slovenská obránkyně nechala kotouč ležet a snažila se odcouvat GALINU SKIBOVOU. Jenže ta se přes ni přehnala jako uragán a zavěsila pod břevno slovenské brány. Bez asistence.
     
    52:43
    Diana Kanajevová se protáhla kolem levého hrazení a vyslala jedovatou střelu na slovenskou bránu, Romana Kiapešová na ni stačila reagovat.
     
    51:33
    Ruský přechod přes modrou čáru byl posouzený jako úmyslný ofsajd, hra se stěhuje před Naděždu Morozovovou.
     
    51:00
    Tohle vůbec nevypadá dobře s Nikolou Gápovou. Ta se po souboji v rohu kluzšitě zvedá pouze za pomoci spoluhráček, vypadá to na potíže s pravým kolenem. Snad bude se slovenskou útočnicí vše v pořádku.
     
    49:58
    Následně se Romana Kiapešová vytáhla proti stoprocentní šanci Děrgačevové, proti její ráně do horních pater branky vystřihla ukázkový semafor.
     
    48:29
    Galina Skibová se elegantní otočkou zbavila napadající soupeřky a následně se pokusila o bekhendové zakončení, Kiapešová se však roztáhla na brankovišti a zneškodnila tuto příležitost.
     
    47:25
    Ruská strojová hra nyní postrádala notnou dávku přesnosti, po zkažené rozehrávce se píská zakázané uvolnění.
    45:55 ALEVTINA ŠTARJOVOVÁ - 0:5
     
    45:55
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Ofenzivní tlak ruského celku do brány je téměř neuvěřitelný. Po střele Jeleny Silinové se kotouč odrazil přímo na hůl ALEVTINY ŠTARJOVOVÉ, které stačilo jen přehodit pravý beton slovenské brankářky. Asistence: Jelena Silinová, Jekatěrina Solovjovová.
     
    44:31
    Alevtina Štrajovová se prosadila přes svou strážkyni, její pokus švihem mířil pouze do betonů brankářky Slovenska.
     
    43:42
    Slovenky jsou pod neustálým tlakem, Kiapešová raději přerušuje hru pokrytím volně ležícího kotouče.
     
    42:49
    Olga Sosinová se opřela do kotouče, jedna ze slovenských obránkyň jí stačila zamezit v rozletu.
     
    41:42
    Další tvrdá rána od modré čáry, tentokrát z hole Angeliny Gončarenkové, se kterou měla Kiapešová nemalé starosti.
     
    40:32
    Po pár sekundách hry nastal obrovský závar před slovenskou bránou, který dovršila rána Anny Šibanovové, ta se ovšem nedokázala trefi do na půl prázdné brány.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Vyloučení: 6:4
    Využití: 0:1
    Střely na branku: 9:34
    Zásahy brankářek: 30:9
     
    Ve druhé třetině se dlouho neměnilo skóre, hráčky Sborné se prosadily až v posledních dvou minutách, zato ovšem hned dvakrát. V prvním případě využila přesilovou hru Anna Šibanovová, v tom druhém uplatnila důraz na brankovišti Diana Kanajevová. Rusky po zásluze vedou, a nebýt brankářky Kiapešové, mohly by Slovenky prohrávat i vyšším rozdílem. Další třetina začne přibližně v 17:29.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:28
    Slovenky v závěru druhé části hry odešly fyzicky, ruské hokejistiky je v posledních minutách jasně přehrávají.
    38:27 DIANA KANAJEVOVÁ - 0:4
     
    38:27
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusky si v závěru druhé třetiny otevřely na ledě střelnici, v posledních minutách hry nepouštějí slovenský celek ani z jejich vlastního pásma. Čtvrtou branku do slovenské sítě si připusje DIANA KANAJEOVOVÁ. Asistence. Maria Batalovová.
    38:04 ANNA ŠIBANOVOVÁ - 0:3
     
    38:04
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Teď už se Slovenkám bude jen těžko otáčet vývoj dnešního zápasu, Sborná totiž odskakuje na tříbrankový rozdíl. ANNA ŠIBANOVOVÁ proměňuje přesilovou hru. Asistence: Olga Sosinová, Anna Šukinová.
     
    37:46
    Viktória Ihnaťová (SVK) hrála nedovoleně tělem, ruský celek bude hrát přesilovku.
     
    37:32
    Romana Kiapešová nadvakrát krotila ránu Jekatěriny Solovjovové, v jejím snažení jí pomohly i obránkyně, které důsledně vyčistily prostor před brankou.
     
    36:03
    Slovenkám se nepovedlo rozehrát přesně, kotouč končí na zadním mantinelu a píská se zakázané uvolnění.
     
    35:05
    Slovensko si i nadále drží stoprocentní úspěšnost ve hře v oslabení, Rusky tentokrát nebyly příliš nebezpečné v početní výhodě.
     
    34:47
    Anna Šukinová se rázně opřela do kotouče od modré čáry, puk stál na hraně, takže jí rána příliš nesedla.
     
    33:05
    Další vyloučení je na světě, Tatiana Ištocyová (SVK) zatáhla za záchrannou brzdu a poslala Mitrofanovovou k zemi. Další přesilovka pro Rusky.
     
    31:49
    Slovenky už také v plném počtu, v oslabení hrály obětavě a zaslouženě se ubránily.
     
    31:09
    Rusky hrají v plném počtu, následuje kraičká výhoda pět na tři, poté klasická přesilovka.
     
    29:49
    Rozhodčí Radka Růžičková asi dnes má svůj den. Na trestnou lavici se podívá také Lucia Drábeková (SVK), která si v souboji pomohla drobným háčkem.
     
    29:15
    Jenže Lívia Lúčová (SVK) vyrovnává počet sil na ledě, naprosto zbytečný zákrok v útočném pásmu. Dvě minuty za faul loktem.
     
    29:09
    Šukinovou na trestné lavici okamžitě nahrazuje Maria Batalovová (RUS), která jednoznačně podrazila pronikající soupeřku.
     
    28:25
    Slovenky se i přes obrovskou míru snahy neodkáží propracovat k jakémukoliv náznaku šance, co se této přesilovky týče. Rusky skvěle brání a vyhazují puky.
     
    27:01
    Slovensko si potřetí zahraje přesilovku, Anna Šukinová (RUS) si v souboji u mantinelu počínala dost nevybíravě a je potrestána za faul loktem.
     
    26:27
    Elena Děrgačevová mohla dávno střílet, jenže celou kombinační akci chtěla vyšperkovat přihrávkou do prázdné branky. Spoluhráčka Skibová se za pukem natahovala marně.
     
    25:12
    Lívia Lúčová využila chvilky nepozornosti ruské obrany a prosmýkla se kolem této dvojice do pásma, bohužel pro slvenský tým je pískáno postavení mimo hru.
     
    23:29
    Elena Silinová se nedostala s kotoučem dál než k červené čáře, pak ji ppoziční hra Slovenek donutila pouze nahodit puk.
     
    22:46
    Angelika Zálešáková se pokoušela rozehrát podél mantinelu, jenže ruské obránkyně agresivně vystupují proti hráčkám u mantinelu a skvěle drží modrou čáru.
     
    21:53
    Sborná přesto nepolevuje v tlaku, druhá formace v čele se Smolinovou již dobrou minutu nepustila Slovenky z pásma.
     
    20:32
    Slovenky to úspěšně zvládly, Trebulová se vrátila do hry z vrátek trestné lavice.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Vyloučení: 2:2
    Využití: 0:0
    Střely na branku: 5:17
    Zásahy brankářek: 15:5
     
    Během prvních dvaceti minut hry nám ruské hokejistiky potvrzují fakt, že jsou jasnými favoritkami na výhru. Jsou techničtější, herně vyspělejší, disponují obrovskou mírou nasazení. Slovenky ukázaly několik světlejších momentů a své šance si též vytvořily, jenže ani jednu z nich nedokázaly proměnit. Další třetina začne přibližně v 16:45.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Rusky nestihly ohrozit Kiapešovou během přesilovka, první třetina pomalu končí.
     
    18:54
    Radka Trebulová (SVK) zahrála ukázkový bodyček, který se ovšem v ženském hokeji trestá. Jsou to dvě minuty za nepovolenou hru tělem.
     
    18:45
    Iveta Klimášová sice udělala hrubku na útočné modré čáře, jenže ji neváhala napravit překotným úprkem zpět a čistým odzbrojením Skibové.
     
    17:44
    Valeria Pavlovová mohla vzápětí přidat již třetí branku, střela bez přípravy jen těsně minula levou tyč slovenské brány.
    16:18 ELINA MITROFANOVOVÁ - 0:2
     
    16:18
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nádherná branka ruského celku, který navyšuje vedení. Maria Batalovová vyslala střílenou přihrávku před brankoviště z prostoru od levého hrazení, kde si kotouč našla ELINA MITROFANOVOVÁ a lehkou tečí usměrnila puk mimo dosah Kipaešové. Asistence: Maria Batalovová.
     
    15:05
    Rusky to všechno zvládly na výbornou, i ve čtyřech dokázaly zamknout slovenskou formaci v jejich vlastním pásmu a jsou kompletní.
     
    13:52
    Hráčky v červeném už hrají ve čtyřech, takže si Anna Šibanovová mohla dovolit malý výlet do útočného pásma a prověřila reflexy brankářky Kiapešové.
     
    13:05
    Slovenky budou hrát sedmnáct vteřin dvojnásobnou přesilovku, Sborná špatně střídala. Trest odpyká Olga Sosinová (RUS).
     
    13:02
    Viktória Maskalová měla na lopatě srovnání, jenže dorážka z otočky skončila pouze na betonech ruské brankářky!
     
    12:06
    Rusky ale umí hrozit i v oslabení, Jekatěrina Solovjovová zamotala Zálešákové hlavu a nebezpečně provětrala lapačku Kiapešové.
     
    11:22
    Slovensko bude mít šanci kontrovat, na trestnou lavici je totiž odeslána Anna Šibanovová (RUS) za pád pod nohy.
    10:37 VALERIA PAVLOVOVÁ - 0:1
     
    10:37
    Rusko právě vstřelilo branku!
    VALERIA PAVLOVOVÁ předvedla senzační individuální akci. Převzala kotouč v útočném pásmu, z obránkyň Slovenska si udělala treéninkové kužely, vybruslila před brankoviště a výstavní ranou vymetla pravý horní růžek branky. Taková akce se rozhodně nevidí každý den, Sborná jde podle předpokladů do vedení. Bez asistence.
     
    09:33
    Opět další závar před slovenskou klecí a opět Kiapešová na svém místě. Slovenky mají velkou sílu na brankářském postu, již včera to předvedla Kvaková v utkání se Švýcarskem.
     
    08:41
    Alentina Štarjovová se dokázala zbavit bránící soupeřky a natlačit se do bekhendového zakončení, Kiapešová však působí v brankovišti sebejistě a její šanci rozklekem zmařila.
     
    07:49
    Teď se brankářce Kiapešové povedlo alespoň přerušit hru, vhazovat se ovšem bude právě před slovenskou gólmankou.
     
    07:14
    Sborná hraje moderní, nátlakový hokej, slovenské hokejistky tahají nohy v obranném pásmu ve snaze alespoň vyhodit puk ze třetiny.
     
    05:53
    V souboji jedenadvacítek ruská obránkyně Šukinová stačila včas zblokovat ránu Martiny Staroňové, Rusky následně otáčí hru.
     
    04:38
    Jekatěrina Smolinová se proháčkovala až ke slovenskému brankovišti, jenže zakončení v plné rychlosti jí příliš nesedlo.
     
    03:50
    Slovenský národní tým hraje v plném počtu, ruské hráčky ukázaly svou sílu v přesilových hrách a vytvořily si spoustu střeleckých příležitostí.
     
    02:42
    Tatiana Burinová pálila z voleje, Kiapešová se ovšem stačila bleskurychle přesunout ke své pravé tyči a zasáhnout!
     
    01:50
    Romana Košecká (SVK) je vyloučena za podražení, podle méhou soudu poněkud sporné rozhodnutí, ruské hráčce se hodně chtělo upadnout na led.
     
    00:49
    Následně jsou Slovenky v brejku, udeřit mohla Lívia Lúčová, jenže trefila pouze spojnici ruské branky!
     
    00:12
    Olga Sosinová přebrala kotouč na útočné mádře a napálila kotouč na Kiapešovou, její vyrážečka byla na místě.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvod utkání obstarají národní hymny obou týmů, jako první bude hrát ta ruská, následně hymna Slovenské republiky.
     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko: Kiapešová (Kvaková) – Klimášová, Zálešáková, Gáborčíková, Ištocyová, Paľová, Raková – Lúčová, Ihnaťová, Gápová – Záborská, Trebulová, Staroňová – Maskalová, Košecká, Korenková – Drábeková, Mišková
    Trenér: Andrej Schöber

    Rusko: Morozovová (Pruhovová) – Šukinová, Šibanovová, Gončarenková, Batalovová, Kapustinová, Nikolajevová – Pavlovová, Burinová, Sosinová – Smolinová, Kanajevová, Skibová – Štarjovová, Dergačevová, Mitrofanovová – Silinová, Solovjovová
    Trenér: Michail Čekanov

    Rozhodčí: Růžičková – Dopitová, Novotná.
     
    Rusko

    Příslušnost: Top Divize
    Umístění ve světovém žebříčku: 6. místo
    Nejlepší postavení v žebříčku: 4. místo (2013)
    Nejhorší postavení v žebříčku: 6. místo
    Počet startů na MS IIHF: 13
    Nejlepší umístění na MS IIHF: 3. místo (2x)
    Počet startů na OH: 3
    Nejlepší umístění na OH: 5. místo (2002)
     
    Slovensko

    Příslušnost: Divize IA
    Umístění ve světovém žebříčku: 13. místo
    Nejlepší postavení v žebříčku: 7. místo (2012)
    Nejhorší postavení v žebříčku: 19. místo (2006)
    Počet startů na MS IIHF: 2
    Nejlepší umístění na MS IIHF: 7.místo (2011)
    Počet startů na OH: 1
    Nejlepší umístění na OH: 8. místo
     
    Kdežto ruské hokejistky mají na kontě samá vítězství. Po přesvědčivé výhře nad mužstvem Švýcarska je čekala pravděpodobně největší zkouška na turnaji, a to duel s českou reprezentací. Sborná ještě osmnáct minut před koncem prohrávala 0:3, jenže pak přišel drtivý závěr, kdy před samým koncem základní hrací doby dokázaly srovnat stav zápasu. Třetí branku vstřelily v čase 59:56, čtyři vteřiny před koncem základní hrací doby. V závěrečné loterii v podobě samostatných nájezdů zařídila bod navíc pro tým Ruska Olga Sosinová.
     
    Tento duel lze charakterizovat jako zápas Davida s Goliášem. Slovenky v průběhu turnaje nezaznamenaly žádný bodový zisk, zatímco Sborná má našlápnuto k výhře celého turnaje. Slovenské hráčky se na hodonínském ledě prozatím trápí, před posledním zápasem mají na kontě tři prohry proti Česku, Německu a Švýcarsku s pasivním skóre 4:13.
     
    Krásné sobotní odpoledne, v rámci Turnaje pěti zemí v Hodoníně se v pátý hrací den odehraje pouze jediné utkání, a to mezi celky Slovenska a Ruska.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Tomáš Chramosta

    Branky a nahrávky: 11. Pavlovová, 17. Mitrofanovová (Batalovová), 39. Šibanovová (Sosinová, Šukinová), 39. Kanajevová (Batalovová), 46. Štarjovová (Silinová, Solovjovová), 54. Skibová


    Slovensko: Kiapešová (Kvaková) – Klimášová, Zálešáková, Gáborčíková, Ištocyová, Paľová, Raková – Lúčová, Ihnaťová, Gápová – Záborská, Trebulová, Staroňová – Maskalová, Košecká, Korenková – Drábeková, Mišková
    Trenér: Andrej Schöber

    Rusko: Morozovová (Pruhovová) – Šukinová, Šibanovová, Gončarenková, Batalovová, Kapustinová, Nikolajevová – Pavlovová, Burinová, Sosinová – Smolinová, Kanajevová, Skibová – Štarjovová, Děrgačevová, Mitrofanovová – Silinová, Solovjovová
    Trenér: Michail Čekanov

    Rozhodčí: Růžičková – Dopitová, Novotná

    Diváci: 70
    bahis siteleri