MČR v počítačových hrách 2015 (2. den) (kon.)
konec
MČR v počítačových hrách 2015 (2. den)

Sobota 07.11.2015, 10:00Počítačové hry
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.
     
    Dobrý den dámy a pánové! Jménem webu onlajny.com Vás vítám u historicky první e-sport akce přenášené pomocí tohoto sportovního portálu.
     
    Sobota 7.11

    Sobota bude zajímavá pro fanoušky her Counter Strike: GO, League of Legends a Hearthstone.

    Pro českou scénu Counter Strike: GO, nejpopulárnější FPS hry současnosti bude sobota nesmírně důležitým dnem. Právě v tento den se odehraje semifinále a grandfinále čtyř nejlepších týmů republiky. Ve hře LoL nás čeká celkem 10 zápasů, první čtyři, které začínají přesně v 15 hodin, se hrají systémem Best of 1. Samotné semifinále a grandfinále nás čeká v neděli. Zápolení nejlepších hráčů ČR v Hearthstone proběhne v sobotu a neděli, konkrétně od 17:00. Probojovalo se do něj 8 hráčů po dvou skupinách. Všechny highlighty a důležité momenty ze všech tří e-sportů budou k dispozici v tomto onlajnu.
     
    Začněme tedy Hearthstonem – tady je oficiální představení hráčů ze stránek playzone.cz.

    Skupina A

    Faeli – Současný kapitán týmu eSuba.INTEL a jeden z nejúspěšnějších hráčů u nás. Momentálně je dle rankingu GosuGamers 33. nejlepší hráč v Evropě. Na svém kontě má vítězství na ASUS Finals 8, turnajů Fujitsu ligy nebo také TOP8 na LanCraftu. Jeho největší úspěchy jsou druhá místa na zahraničních turnajích, Gfinity Summer Masters II a také PGL Winter Tavern Tales na DreamHacku v Kluži, který se konal tento víkend.

    Raidy – Jeden ze dvou hráčů ENVi ESPORTS, kteří se na finále probojovali. V tomhle týmu působí již přes rok. Jeho velkou předností bylo konstantní sbírání bodů, ačkoliv nemá zatím žádná velká prvenství. Za zmínku u Raidyho stojí například účast na finále lig Topgamingu, 5. místo na LanCraftu a nespočet TOP8 ve velké řadě českých online turnajů.

    Karolínka – Jediná zástupkyně něžného pohlaví na letošním Mistrovství. Ještě nedávno působila v týmu Fraternitas, odkud ovšem zamířila do nově složené sekce Majestic Lions. Hearthstone se věnuje teprve od února, nicméně zkušenosti s karetními hrami má již z minulosti. Jejím největším úspěchem je 1. místo z Y-Games a také 1. místo v kvalifikaci na LanCraft 2015.

    Swissking – Druhý a poslední zástupce týmu eSuba na turnaji. O své místo na MČR musel bojovat se svým kolegou Pokrovačem, kterého v zápase hraném bo11 zdolal. Velké zkušenosti nabral již dříve hraním Magic the Gathering. Neomezuje se pouze na české turnaje, ale podíval se i na ASUS RoG Summer 2015 nebo na DreamHack Cluj-Napoca tento víkend.

    Skupina B

    Matty – Jediný zástupce Authority Gaming se na scéně nepohybuje příliš dlouho, ale Hearthstone hraje již delší dobu. Do současné organizace zamířil před letošním LanCraftem, kde pak vybojoval krásné 3. místo. Stejně jako další hráči si připsal vítězství v jedné z kvalifikací na MoneyCup na PLAYzone. Mimo Hearthstone se odmala věnuje hraní šachů.

    Namcor – Prošel celou řadou týmu, naposledy zakotvil u Fraternitas, odkud se před týdnem společně s Karolínkou přestěhoval do Majestic Lions. Tihle dva spolu tvoří již od dob Magic the Gathering nerozlučné duo a spolu se ukáží také na Mistrovství. Namcor sbírá zajímavé ocenění, mezi které patří vítězství na finále Fujitsu ligy nebo dělené 3. místo na ASUS Finals 8.

    Winch – Momentální kapitán týmu ENVi eSports patří k velice aktivním hráčům, který se pravidelně účastní celé řady turnajů. Za své největší úspěchy Winch považuje účast na finále Fujitsu ligy a právě kvalifikaci na MČR. Z online turnajů si dokázal podmanit například MoneyCup na PLAYzone, Blizzfan Cup, na kontě má také celou řadu druhých míst na české ESL.

    Romasik – Jediný zástupce organizace Fraternitas patří mezi méně známé hráče, kteří se na Mistrovství probojovali. Mezi jeho úspěchy se dá zařadit dvojnásobná účast na finále Fujitsu ligy, nedávné 5. místo na slovenském Y-Games nebo vítězství v řadě turnajů na PLAYzone. Kromě Hearthstone je Romasik i hráčem Magic the Gathering.
     
    Letošní MČR ve hře CS:GO a následná kvalifikace do semifinále probíhá tzv. double-elimination pavoukem, tzn. na postup ze skupiny tým potřebuje dvě vítězství, v případě dvou proher jede domů. Nyní už ale známe všechny čtyři semifinalisty a taky zápasy, v jakých se mezi sebou utkají. Nikoho nepřekvapuje, že prvním postupujícím ze skupiny A byla eSuba, nejúspěšnější český CS:GO esport team. V semifinále se jim postaví celek eXtatus. Ze skupiny B taktéž podle předpokladů postoupil tým nEophyte, který v 10 hodin vyzve eEriness.
     
    LoL je nejpopulárnější MOBoU současnosti, a tak není divu, že nesmí chybět ani na MČR v PC hrách 2015. O titul mistra se utká osm profesionálních týmů z Česka i Slovenska.
     
    LoL

    Skupina A



    Dark Tigers

    Sestava: EnXer, Jejky, Humanoid, Pivas, sami

    Tenhle tým ještě donedávna působil pod organizací Gunrunners. Pod vlajkou této organizace dokázali získat dva tituly – na finále TopGaming lig dokázali porazit ve finále Fraternitas, před 14 dny dokázali zvítězit také na slovenském Y-Games Winter 2015. V současné době se tak dají považovat za největšího konkurenta Fraternitas v boji o titul Mistra ČR.

    eSuba.INTEL

    Sestava: Deefix, Rostak, Abitak, Nardeus, Dejv

    Za poslední měsíce se eSubě nedařilo ustálil soupisku svého LoL týmu a problémy trvají až doposud. Před MČR opustila tým trojice hráčů Odstranovac, Piipous3k a Baxtrix, nový kapitán Dejv tak měl před MČR těžký úkol se složením týmu. Hlavním tahounem týmu by měl být Tomáš 'Nardeus' Maršálek, který přijede z Turecka týmu pomoci právě pouze na MČR.

    Majestic Lions

    Sestava: Zbynhart, skilet, lakriz, Jesus Crit, Zeussak

    Nová česká organizace vznikla v tomto roce se snaží získat jméno na tuzemské scéně a na MČR se tak bude chtít jistě ukázat. Tomu by měl dopomoci právě LoL tým, který si svou účast dokázal vybojovat stálou účastí na PLAYzone nightcupech, které pravidelně vyhrával. Pro tento tým to bude první společná offline akce, takže bude zajímavé sledovat jeho výkony.

    OldSchool Prayers

    Sestava: Xeruth, Esito, Bimbo8, Worry, Tarky

    Tým pod vedením Worryho je bývalou sekcí nEophyte, ovšem na MČR se kvalifikoval jako jediný tým bez organizace. Tato sestava se dá považovat za outsidera skupiny, který však může překvapit i favority. Do týmu před MČR přišel také Esito obhajující titul z loňského Mistrovství, který získal s týmem eXtatus.
     
    Skupina B

    eXtatus.EIZO

    Sestava: Necromartin, Thale, zoiren, Špagy, Soap

    Organizace eXtatus bude na letošním Mistrovství obhajovat titul, bohužel tato sestava papírově nedosahuje kvalit té, která pod jménem eXtatus hrála na MČR loni. Nicméně díky zkušenostem některých hráčů se nedá ani nová sestava podceňovat a na postup ze skupiny určitě má. K lepším výkonům je jistě potáhne i fakt, že budou hrát na domácím brněnském půdě.

    Fraternitas

    Sestava: Cekutka, Piipous3k, Odstranovac, WorstAdc, Denyk

    Sestava Fraternitas se dá považovat za horkého favorita na vítězství titulu Mistra ČR. Již tak nabušená sestava nedávno posílila o hráče z eSuby Piipouska a Odstranovace. Ještě bez těchto posil se FTS naposledy zúčastnili finále Topgaming ligy, kde podlehli Dark Tigers. V současnosti jsou nejžhavějším kandidátem naší scény na účast v EU Challenger Series v příští sezóně.

    Inside Games

    Sestava: Anik, Idiommm, Shiage, Edems, Dreamery

    Dlouholetá stálice české scény se na letošním Mistrovství bude se svojí sestavou snažit prolomit své prokletí čtvrtých míst z různých lan akcí. Síla týmu je založena na sehrané botlince, která spolu hraje již dlouhou dobu a svou sehraností dokáže tým často potáhnout. Před MČR se tým rozhodl vyměnit svého junglera, když Idiommm nahradil Kielerana.

    eEriness

    Sestava: Klíště, Cpt Lipánek, Jekylla, Noname, Masy

    eEriness jako tým působí na scéně již nějakou dobu, nicméně po vypadnutí na letošním LanCraftu se trojice slovenských hráčů rozhodla po dlouhém působení v týmu ukončit kariéru – MakeIt, Citronec, Slivovica. Sestava v současné podobě je tak složená teprve nedávno a i když nepatří mezi favority na postup ze skupiny, tak s nimi musejí ostatní týmy počítat.
     
    Opět Vás vítáme u přímého přenosu MČR 2015 přímo z místa dění! Utkání za moment začne.
     
    10:12
    Na hlavní CS:GO stage se právě objevilo několik YouTuberů, kteří zabaví diváky ještě před samotným zápasem.
     
    10:23
    Samotný zápas by podle našich odhadů měl začít za zhruba 25 minut.
     
    10:34
    YouTubeři právě odcházejí ze stage, už brzy bychom se mohli dostat k prvnímu semifinále ve hře CS:GO, konkrétně mezi nEophyte a eEriness.
     
    10:45
    Komentátoři již představují oba týmy, za moment by měli přijít na stage samotní hráči.
     
    10:52
    Poslední rozhovory s hráči před zápasem, utkání za malou chvíli začne.
     
    10:57
    Csgolounge.com: eEriness 29% – nEophyte 71%. Podle slov komentátorů jde jasně vidět, který tým zná celý svět CS:GO, eEriness jednoduše nejsou tak známým týmem. Rozhodně ale nečekáme jednoznačný zápas.
     
    10:58
    První mapou série bude de_mirage.
     
    11:00
    Pistol round vyhrává tým eEriness.
     
    11:01
    Podle předpokladů vyhrává eEriness i druhé kolo proti ecu a máme tu stav 2:0.
     
    11:03
    eEriness vedou za CT již 4:0.
     
    11:07
    Týn eXtatus prohrává v souběžně hraném zápase 8:10 za Teroristy. Hranou mapou je de_cache.
     
    11:11
    eEeiness přerušil sérii tří vítězných kol a vedou už 5:3.
     
    11:14
    eSuba právě zvítězila první kolo 16:8 na mapě Cache.
     
    11:19
    Frozen byl v situaci 1v3, eEriness byli ale dobře připraveni na jeho clutch na A a vítězí první polovinu 8:7.
     
    11:22
    nEophyte zneškodnili bombu a vyrovnali stav utkání na 8:8. O chvíli později se eEribess nevyvedl eco rush a prohrávají další kolo. 8:9.
     
    11:28
    Taktická pauza, stav hry je aktuálně 11:12 pro nEo.
     
    11:33
    nEo naprosto neskutečně obrátili zápas, je to 12:14 a rozhodující kolo je před námi!
     
    11:35
    KOZLIK nádherně zachraňuje eEriness, situaci 1v2 pouze s deaglem krásně trefil dva headshoty a snižuje na 13:15.
     
    11:37
    nEo vyhrávají první zápas poměrem 16:13.
     
    11:41
    Probíhá další zápas mezi eSubou (T) a eXtatus (CT), skóre na mapě de_dust 2 zatím 4:1 pro CT
     
    11:43
    Neuvěřitelné! Neci právě zabil tři hráče eSuby za pomocí zápalného granátu, zde je příklad důležitosti granátů a molotovů.
     
    11:46
    Druhý zápas semifinále nEo – eeRiners začne za cca za půl minuty.
     
    11:48
    Které proběhne taky na mapě de_dust 2.
     
    11:51
    nEo vyhráli pistol round i následný SMG buy a vstupují do druhého zápasu za stavu 2:0.
     
    11:52
    eSuba se potýká s velkými problémy, za Teroristy prohrávají už 3:10. První výhra eSuby byla celkem jenoznačná, to ale vypadá, že o finalistovi rozhodne až třetí zápas.
     
    11:54
    eSuba plantla bombu a dokázala ji i ubránit, a tak bude vstupovat do druhé půle po změně stran se sedmibodovým deficitem.
     
    11:57
    Teprve třináctiletý Frozen právě ubránil bombu v situaci 1v2 a přidává tak sedmý bod na stranu nEo. O chvíli později je skóre druhého zápasu BO3 už 1:8 a nEo jsou blízko vytouženému finále.
     
    12:02
    eSuba stáhla svůj deficit na 7:12 a jde vidět že favorit chce postoupit jasně 2:0 na zápasy.
     
    12:03
    Montty teď vyřadil 4 hráče eXtatus, KAPARZO ještě předtím dostal 3 nepříjemné fullflashe, ale již zmiňovaný Montty si s jejich rushem poradil dokonale. 9:12 pro eXtatus.
     
    12:06
    Neuvěřitelné! nEo vedou již 2:11 a vypadá to na prvního jistého finalistu!
     
    12:07
    rd0 předvedl na plantu A krásný jumpshot s AWP, i přesto se ale poslednímu žijícímu hráči povedlo zabít zbývající CT a eSuba tak prohrává už 9:14.
     
    12:10
    eEriness vs. nEophyte 3:12 po první půli.
     
    12:12
    eXt srovnávají BO3 sérii na 1:1, rozhodne tedy až poslední zápas.
     
    12:15
    nEo vyhrávají už 4:15 a mají tak matchpoint. Pouze jedno vyhrané kolo dělí tým nEophyte od postupu do superfinále.
     
    12:17
    eEs stahují stav na 6:15, uvidíme kolik kol se jim ještě podaří získat.
     
    12:21
    Kozlik opět hrdinou, zvládl situaci 1v3 a bere další kolo. Dva nepřatele zabil s AWP, a jednoho po plantu bomby s AK-47. Hodně zajímavý závěr zápasu.
     
    12:22
    nEo mají eco round, stav je už 15:9, eEs vyhráli 5 kol v řadě.
     
    12:24
    nEophyte jsou prvním týmem postupujícím do finále ve hře CS:GO!
     
    12:31
    Hráči se před finálním zápasem BO3 rozcvičují na aim bot mapě, snad to prospéje kvalitě zápasu.
     
    12:27
    Rozhodující zápas eXt vs eSuba právě začal!
     
    12:38
    eS bere první kolo, proti ecu bude mít situaci značně ulehčenou.
     
    12:40
    A je tomu tak, eS vs eXt 2:0. eSuba začala na mapě de_inferno za Teroristy, tato mapa je ale považována za CT mapu, tudíž můžeme po první půli čekat výhru eXt, byť velmi těsnou.
     
    12:42
    Jalu si připisuje triple kill s M4A1-s, a eXt poprvé na Infernu berou kolo.
     
    12:46
    eXt defusují bombu plantnutou "na grillu" a stav je 2:4.
     
    12:47
    KAPARZO sejvoval AK-47, eXt opět zneškodnili bombu a to, že Inferno je CT mapa se po full-buyi začíná plně projevovat.
     
    12:51
    eSuba zvolila taktiku sneaky B se dvěma hráči na "Fake A".
     
    12:53
    Ta se vyplácí, stav utkání 6:4 pro eS.
     
    12:57
    Taktická pauza pro eXt. Pokračovat se bude za malou chvíli.
     
    13:02
    Už se opět hraje, a první bod po minipauze si připisuje eSuba. Stav je tedy 4:9 a je už jisté, že mininálně o 3 body vyhrají první půlku.
     
    13:03
    eSuba byla v nepříznivé situaci 2v4, dokázala si ale na A situ poradit a vede už o 6 bodů.
     
    13:04
    eS vítězí první polovinu a vypadá to už, že se ve finále postaví proti nEo právě eSuba.
     
    13:09
    eSuba vyhrává kolo za kolem a jde přímou cestou do finále! 13:5 pro eS.
     
    13:11
    Rozdíl ve skóre mezi oběma týmy je už propastný a tak už můžeme s jistotou říci, že dnešní finále v CSGO se uskuteční mezi celky eSuba a nEophyte
     
    13:14
    KAPARZO nádherně clutchnul A v situaci 1v2 a defusnul bombu, skóre 15:5.
     
    13:15
    eSuba vítězí poměrem 16:5. Na zápasy tedy 2:1.
     
    13:19
    Hráči z týmu Dark Tigers se před zápasem odreagovávají hrou agar.io, uvidíme jestli jim pomůže.
     
    14:08
    Můžeme alespoň přinést informace od hlavní stage, Inside Games vs Fraternitas 0:0
     
    14:26
    Inside Games – Fraternitas 0:1
     
    14:37
    Po pauze se můžeme vrátit do LoL utkání BO3 mezi celky IG a FTS.
     
    14:57
    Na main stage právě probíhá představování komponent použitých v oficiálních PC na tomto mistrovství.
     
    15:17
    A je to tu. Moment, který je vyvrcholením sobotního programu. Za minutu začne tuhý boj o 50000 korun a titul mistra ČR v CS:GO. Buďte u toho s námi.
     
    15:23
    První mapou bude Mirage.
     
    15:31
    Jediné co zbývá do startu je nezbytné vyzpovídání hráčů a můžeme začít!
     
    15:36
    Začíná knife round.
     
    15:38
    To vyhrává eSuba a logicky si tak vybírá CT stranu.
     
    15:40
    eS vede 1:0, situace 1v3 se ale obrátila na 1v1 a eSuba měla ještě problémy.
     
    15:41
    nEophyte logicky prohrávají eco a je to 0:2.
     
    15:44
    nEophyte nakoupili full AK-47 a vyhrávají kolo! 1:3.
     
    15:46
    eS si s přehledem připisuje další kolo.
     
    15:47
    Montty dává ace! Neuvěřitelná obrana A site!
     
    15:49
    nEo snižují po rushi na B, stav je aktuálně 2:5.
     
    15:49
    eSuba bude vzdorovat eco rush B.
     
    15:50
    eSuba s přehledem vítězí další kolo, je to už 7:2.
     
    15:51
    Rychlou rotací na B si eS zajistila další kolo. 8:2.
     
    15:52
    nEo snižují na 3:8, následuje technická pauza.
     
    15:54
    Technický problém je úsměvný – energy drink v klávesnici.
     
    15:57
    barb1 nedokázal vyřešit přesilu 1v3 a eS bere další bod.
     
    15:58
    eSuba zneškodňuje bombu a propast mezi oba týmy se prohlubuje.
     
    15:59
    eSuba vyhrává další kolo, nEo by se měli hodně rychle probudit, pokud chtějí pomyslet na titul.
     
    16:01
    nEo si poslední kolo dobře poradili s obranou Béčka a do druhé půlky jdou s deficitem 4:11.
     
    16:02
    KAPARZO s ledovým klidem vyhrává 1v1 a je to už 12:4.
     
    16:03
    nEophyte forcují, to se ale opravdu nevyplatilo a eSuba si připisuje další bod do sbírky.
     
    16:04
    14:4, co dodat. Průběh prvního zápasu je jednoznačný.
     
    16:06
    Map point pro eSubu, CT už bohužel nestihli defusnout.
     
    16:07
    eS vs nEophyte 16:4.
     
    16:19
    Neuvěřitelné! HenkkyS rozdal při obraně Bčka tři nádherné headshoty a eSuba vyhrála první kolo!
     
    16:20
    eSuba na mapě de_cache vede už 3:0! Neuvěřitelná jízda eSuby, nutno ale řict, že cache je mapa silně orientovaná na CT.
     
    16:23
    Neskutečná obrana B! eSuba hraje fantasticky!
     
    16:25
    nEo rushli A a získávají první kolo.
     
    16:26
    eSuba savuje 4 zbraně, je to 2:6.
     
    16:28
    nEo krásně vyřešili situaci, v posledních 3 kolech vždy nahází molotovy na B a rushnou site, vždy jim to vyšlo a stav je 6:3.
     
    16:30
    nEo ubránili A site a berou si další bod, eSuba prohrála už 4 kola v řadě.
     
    16:32
    eSuba konečně po dlouhé době bere kolo, hráč nEo v situaci 1v3 na B neměl moc šancí.
     
    16:33
    KAPARZO neskutečně clutchnul s five-seven dva hráče na B a zneškodnil bombu!
     
    16:36
    Stav utkání je už 9:4, eSuba válcuje nEo neskutečným způsobem!
     
    16:39
    eS vs nEo 10:5. Výměna stran.
     
    16:40
    Toto kolo trvalo jen 29 sekund, neskutečně rychlá výhra nEo.
     
    16:42
    nEo s přehledem vítězí tři kola za sebou, eSuba nakupuje.
     
    16:44
    nEo vyrovnává, je tu stav 10:10.
     
    16:46
    nEophyte otáčejí stav zápasu. 11:10.
     
    16:48
    KAPARZO zabil hráče zneškodňujícího bombu a skóre je opět srovnané!
     
    16:51
    nEo vítězí i další kolo a je to už 11:13.
     
    16:56
    nEophyte vítězí v druhé mapě! Finále CS:GO jde do poslední, třetí mapy!
     
    16:59
    nEophyte předvedli neskutečný comeback po změně stran, kdy eSuba vedla 10:5. nEo dokázalo zvítězit šestkrát v řadě, eSubě povolilo jen jednu výhru a zvítězilo 16:11. Stav finále tedy je vyrovnaný, o vítězi rozhodne poslední mapa.
     
    17:00
    Poslední mapou bude de_inferno.
     
    17:06
    Rozhodující mapa finále CS:GO začíná! nEophyte začíná na straně CT, eSuba na straně teroristů.
     
    17:07
    První kolo pro nEophyte! Frozen předvedl Ace!
     
    17:08
    eSuba srovnává na 1:1.
     
    17:10
    eSuba položila bombu na B site, nEo ale dokázalo defusnout. nEophyte vede.
     
    17:12
    nEo pokračuje dál, vede již 3:1.
     
    17:13
    League of Legends má za sebou čtyři hry. Ve skupině A se do finále winner's bracketu dostali Dark Tigers a eSuba. Ve skupině B zvítězili eXtatus a Fraternitas a utkají se o postup do play-off.
     
    17:13
    nEophyte v rozhodující mapě finále CS:GO zvítězilo v dalším kole, vede 4:1.
     
    17:14
    Také další kolo pro nEophyte. 5:1.
     
    17:16
    eSuba se nemůže zvednout, nEophyte pokračuje na vítězné vlně. 6:1.
     
    17:18
    eSuba přerušuje sérii nEophytu a má druhý bod.
     
    17:20
    eSuba si poradila se situací 2v1 a má další bod. 6:3 pro nEo.
     
    17:21
    eSuba se dostala na koně, vítězí potřetí v řadě.
     
    17:24
    eSuba má další výhru, nEo vede již pouze o bod. 6:5.
     
    17:25
    A máme srovnáno! nEophytu se teď vůbec nedaří.
     
    17:27
    nEophyte ukončuje vítěznou sérii eSuby a má sedmý bod.
     
    17:28
    eSuba srovnává na 7:7, čeká nás poslední kolo před změnou stran.
     
    17:30
    nEophyte bere poslední kolo na straně CT a opět vede. 8:7, změna stran.
     
    17:32
    nEo bere první kolo na T straně, eSuba ztrácí dvě kola.
     
    17:34
    eSubě se nedaří, nEophyte vítězí v dalších dvou kolech. Skóre je 11:7, nEu chybí pět kol k titulu mistra ČR.
     
    17:36
    KAPARZO triple killem získává kolo pro eSubu, nEophyte vede 11:8.
     
    17:38
    eSuba znovu vítězí, skóre se pomalu vyrovnává. 11:9 pro nEo, ti však nemají peníze na pořádný nákup.
     
    17:40
    nEophyte měli namále, eSuba ale nedokázala včas defusnout bombu! nEo opět navyšuje své vedení!
     
    17:40
    A další win pro nEophyte. 13:9, nEo je tři kola od titulu..
     
    17:42
    DEV7L double killem zastavil eSubu při zneškodňování bomby, nEophyte vede 14:9!
     
    17:42
    eSuba si bere time-out.
     
    17:45
    nEophyte opět vítězí a má match point! 15:9.
     
    17:47
    nEophyte vítězí a stává se mistrem České republiky ve hře Counter Strike: Global Offensive!
     
    17:48
    rdO se sice v posledním kole snažil držet naděje eSuby nad vodou, ani triple kill však eSubě nestačil k výhře. nEophyte obhajuje mistrovský titul.
     
    17:50
    CS:GO tedy zná svého vítěze. Od 18 hodin by měla začít skupinová fáze hry Hearthstone: Heroes of Warcraft, druhým kolem budou pokračovat skupiny League of Legends.
     
    17:56
    League of Legends zná své první dva semifinalisty. eSuba si v BO3 poradila s týmem DARK TIGERS, ve druhém zápase pak Fraternitas porazili eXtatus. Oba semifinalisté zvítězili 2:0.
     
    17:57
    O zbývající dvě místa v semifinále se v BO3 poperou DARK TIGERS s OldSchool Prayers, ve druhém zápase pak eXtatus Inside Games.
     
    18:01
    Hearthstone: Heroes of Warcraft

    Osm nejlepších hráčů se utká o titul mistra České republiky. Vítěz získá 15 000 Kč, poražený finalista 5 000 Kč a židli DXRACER. Hráči jsou rozděleni do dvou skupin po čtyřech, ty se odehrají systémem GSL.

    Hráči se ve skupinách neutkají každý s každým, ale každá skupina je v podstatě double elimination pavouk. Na postup ze skupiny hráč potřebuje dvě vítězství, v případě dvou proher jede domů. Celý turnaj se odehraje systémem bo5, jen ve finále se přejde na bo7.
     
    18:03
    HS: Skupina A
    Faeli (eSuba)
    Swissking (eSuba)
    Raidy (ENVi)
    Karolínka (ML)

    HS: Skupina B
    Matty (AG)
    Romasik (FTS)
    Namcor (ML)
    Winch (ENVi)
     
    18:15
    Hearthstone začíná zápasem Skupiny A mezi týmovými parťáky z eSuby Faelim a Swisskingem.
     
    18:17
    První hra bude mirror matchupem mezi dvěma Mágy. Faeli hraje tempo mage, Swissking echomage.
     
    18:25
    Hraje se zatím velmi pomalu. Faeli se po pěti turnech drží na plných životech, Swissking má 18 hp. Swisskingovi to ale hraje do ruky, v handě drží Molten Gianta, jehož mana cost se snižuje úměrně s úbytkem HP.
     
    18:26
    Faelimu z Unstable portalu přišel Black Knight, což může být jeho velká výhoda, pokud se Swissking později rozhodne tauntnout Molten Gianta.
     
    18:27
    Swissking si pomocí Duplicate naklonoval Doomsayera, přitom také dokázal clearnout board. Nicméně Faeli je velmi blízko k popnutí prvního Ice Blocku.
     
    18:30
    Swissking je na 4 HP, Ice Block je ale stále aktivní. Swisskingův Flamestrike čistí board, Faelimu ale z Piloted Shreddera přišel 2/2 taunt. Molten Giant proto musel čistit.
     
    18:33
    Swissking freeznul board, ve hře má dva Molten Gianty. Faeli je na 18 HP a fireballem musí clearnout jednoho gianta. Swisskingův Ice Block stále nebyl prolomen.
     
    18:35
    Faeli je na 9 životech, Swissking má tři Molteny na boardu. Dva z nich mají taunt, Faeli tak může použít Black Knighta. K zabití Swisskinga mu chybí 2 dmg, Ice Block ale Swisskinga zachrání.
     
    18:36
    Faelimu se povedlo clearnout všechny gianty, stále ale nedokázal popnout Ice Block. Swissking ale také není v ideální pozici. V ruce má tři Doomsayery, chybí mu ale jakýkoliv dmg spell.
     
    18:39
    Swissking použil druhý Ice Block, Faeli má ale velmi silný board a výhra pro Swisskinga je téměř nemožná.
     
    18:41
    Swissking dává concede, Faeli vítězí v prvním zápase.
     
    18:41
    Faeli tedy již nebude moct využít svého tempo mága, zbývají mu Paladin a Hunter.
     
    18:42
    Také druhá hra bude mirrorem, oba zvolili své Huntery. Swissking hraje rychlejšího Face Huntera, Faeli má Midrange Huntera.
     
    18:43
    Na hlavní stage se mezitím připravují hráči DARK TIGERS a OldSchool Prayers k souboji o postup do semifinále League of Legends.
     
    18:45
    Swissking naplno využívá rychlosti svého Face Huntera a v pátém turnu dostal Faeliho na polovinu HP.
     
    18:47
    Swissking dál drží vysoké tempo a dostal Faeliho na sedm HP. Swissking má k dispozici ještě jeden charge své zbraně, v ruce má Animal Companiona.
     
    18:48
    Faeli ale útočí do Swisskingovy Explosive Trap a vzdává. Je srovnáno.
     
    18:49
    Oba hráči velmi rychle přecházejí do třetí hry, tentokrát uvidíme souboj Paladina s Magem. Faeli hraje Midrange Paladina, Swissking Echo Mage.
     
    18:51
    Faeli má v úvodu třetí hry navrch, na boardu má dva Knife Jugglery a Zombie Chow. Nicméně síla Swisskingova decku je v late game.
     
    18:55
    Faeli má v pátém kole na boardu buffnutého 7/5 Piloted Shreddera a Zombie Chow. Swissking je na 15 HP, Faelimu, s Blessing of Kings, chybí 4 dmg. Na board proto posílá Loatheba, čímž nuluje Swisskingovi možnost jakkoliv freeznout board.
     
    18:56
    Molten Giant a Antique Healbot nic neřeší, Faeli má lethal. Otázka je, jestli bude hrát okolo secretu (Duplicate), který má Swissking aktivní.
     
    18:57
    Faeli podruhé poráží Swisskingova Mága a vede 2:1. Faeli musí vyhrát s Hybrid Hunterem, Swissking opět volí Mága.
     
    18:58
    DT a OSP se pustili do první hry BO3 League of Legends.
     
    19:01
    Faeli dovolil Swisskingovi naklonovat Healbota, na board však na pátém turnu s coinou přichází první ze dvou Savanah Highmane.
     
    19:03
    Faeli poslal na stůl také druhou Highmanu, Swisskingovi se ale již povedlo clearnout první z nich. Frost Nova navíc freezuje celý Faeliho board.
     
    19:04
    Flamestrike v dalším kole nechává na stole jen jednu Highmanu s jedním HP. Faelimu ale z Animal Companiona vypadl Huffer a dostává Swisskinga na 13 HP.
     
    19:05
    Všechny zápasy prvního kola HS se hrály souběžně, tři hráči již postoupili do druhého kola. Karolínka zvítězila 3:1 nad Raidym, ve Skupině B ve Winner's Bracketu zůstávají Winch a Namcor. Oba zvítězili 3:2.
     
    19:06
    Swissking dokázal zastavit Faeliho agresi a stabilizoval své životy. Swissking se drží na 23 HP, na stole však proti němu stojí Dr. Boom.
     
    19:07
    Boomboti ale Faelimu příliš radosti neudělali. První trefil face za 2 dmg, druhý za 1 dmg trefil Emperora. Swissking je na 12 HP, na stole nemá nic.
     
    19:09
    Dark Tigers a OldSchool Prayers mají za sebou prvních deset minut hry, DT jsou ve vedení o zhruba tisíc goldů. ADC z DT navíc zaznamenal first blood.
     
    19:10
    Swissking zvítězil ve čtvrté hře, rozhodne proto až pátý duel. V něm uvidíme souboj Hybrid Huntera a Control Warriora.
     
    19:13
    Faeli má opět agresivní start, Swisskingova Death's Bite ale v dalším kole clearne celý board. Warrior je na 16 HP, Hunter má full.
     
    19:14
    Dark Tigers kontrolují první hru LoLka, na svém kontě mají již 5 killů a 4k gold lead. 16. minuta.
     
    19:14
    Faeli mezitím dostal Swisskinga na 10 HP, na stole ale nemá nic. Z ruky zatím také nemá lethal.
     
    19:17
    První kill pro OldSchool Prayers jde supportovi. DT vedou 10:1 na killy a jsou vepředu o osm tisíc.
     
    19:19
    Swissking dokázal stabilizovat svou situaci pomocí Shield Blocku a momentálně je na 14 HP. Faelimu pomalu dochází dech, Control Warrior se naopak dostává do své nejsilnější fáze.
     
    19:20
    Swissking posílá na stůl Justicara, každým kolem bude na své konto přidávat 4 armory. Faeli je bez karet v ruce, na boardu má Loatheba a dva 1/1 pavouky.
     
    19:21
    Faeli nemá jak překonat Swisskingovu obranu. Warrior je na 19 HP, Hunter bez karet. Swissking tuto hru určitě dotáhne k výhře.
     
    19:22
    Swissking posílá na board Grommashe, Boomboti navíc trefili face za 7 dmg. Faeli se vzdává, Swissking vítězí 3:2.
     
    19:23
    Ve finále Skupiny A se utkají Swissking s Karolínkou, v B skupině pak Winch s Namcorem.
     
    19:24
    Dark Tigers mezitím navýšili své vedení na 18 tisíc goldů, v 27. minutě navíc mají Baron Buff.
     
    19:26
    OldSchool Prayers museli na zabití Gankplanka všech pět championů, kill nakonec připadl junglerovi. Dark Tigers ale mezitím ničí base.
     
    19:27
    Dark Tigers vítězí v první hře. OSP neměli od začátku žádnou šanci, DT zakončují hru s náskokem 20 000 goldů.
     
    19:28
    Druhé kolo Hearthstonu bude pokračovat po krátké pauze. Přestávka čeká také týmy DT a OSP, kteří budou pokračovat druhou hrou o postup do semifinále LoL.
     
    19:31
    Dalším zápasem, který budeme v rámci Hearthstonu sledovat, bude finále Skupiny B mezi Winchem a Namcorem.

    Souběžně se bude hrát finále Skupiny A mezi Swisskingem a Karolínkou.
     
    19:32
    Duel mezi Winchem a Namcorem začíná mirror matchupem, oba pro první hru zvolili Druida. Vypadá to, že oba hrají Midrange Druida.
     
    19:32
    Winch má ještě k dispozici Priesta a Warlocka. Namcorovi zbývá Hunter a Warrior.
     
    19:34
    Oba hráči mají velmi podobný start, oba na boardu mají Piloted Shreddera a Shade of Naxxramas. Ze Shredderů oběma vypadla 3/2.
     
    19:35
    Winch má v ruce tři seven dropy, k dispozici má ale pouze šest many. Přichází proto pouze Hero Power a pass. Namcor na stůl posílá Emperor Thaurissana.
     
    19:37
    Oba hráči se v dalších dvou turnech rozhodli clearovat board. Winch použil první ze dvou Force of Nature, Namcor pro změnu Savage Roar.
     
    19:38
    Namcor má na stole dva Azure Draky a Shada, Winch je na devíti životech a dává concede. První hra pro Namcora.
     
    19:39
    OldSchool Prayers a Dark Tigers pickují své championy, druhá hra začne za pár chvil.
     
    19:39
    Namcor s Winchem se pouští do druhé hry. Winch opět hraje Druida, Namcor se rozhodl pro Face Huntera.
     
    19:41
    OSP a DT mají picknuto, druhá hra začne za chvíli. OSP draftnulu Lulu, Jarvana, Branda, Kog´Mawa a Alistara. DT na své straně mají Malphita, Rek´Saie, Kassadina, Ashe a Brauma.
     
    19:42
    Namcor dostal Winche po čtyřech turnech na 14 HP, Winch ale Swipem čistí téměř celý stůl. Na něm zůstali jen dva 1/1 pavouci.
     
    19:43
    Namcor v dalším turnu dostal Winche na 4 HP a v dalším jej pomocí dvou Arcane Golemů zabíjí. Namcor vede 2:0, zbývá mu zvítězit z Control Warriorem.
     
    19:44
    Winch proti Warriorovi volí Dragon Priesta.
     
    19:45
    V Looser's Bracketu skupiny B mezitím Romasik porazil Mattyho v poměru 3:1 a stále živí naději na postup do semifinále. Pro Mattyho turnaj končí.
     
    19:46
    Dark Tigers a OldSchool Prayers jsou v Riftu, druhá hra začíná!
     
    19:48
    Winch zatím využívá rychlejšího startu Priesta a po pěti kolech dostal Namcora na 17 HP. Na stole navíc má tři miniony, Namcor ale na board posíla Sylvanu.
     
    19:50
    Namcor v sedmém turnu čistí stůl, jeho životy se drží na hodnotě 13. Priest má full HP.
     
    19:52
    Winch topdecknul Shrinkmaistera a spomocí Cabal Shadow Priest krade Namcorovi Sludge Belchera. Namcor proti třem minionům posílá na stůl Dr. Booma.
     
    19:54
    OSP a DT mají za sebou prvních osm minut druhé hry. Gank Rek´Saie na topu přináší first blood pro junglera týmu Dark Tigers, DT vedou o dva tisíce.
     
    19:55
    Namcor čistí stůl pomocí Brawlu, na své straně má Big Game Huntera a Cruel Taskmastera. Ten je ale Cabalkou přetažen na druhou stranu boardu, Winch ještě vyhazuje 3/6 draka s tauntem.
     
    19:57
    Warriorovi se i nadále daří čistit stůl a držet se nad 10 HP. Kombinace Death's Bitu a Executu zabíjí Cabalku a Yseru, kterou na stůl vyslal Winch. Tomu do ruky přišel Emerald Drake.
     
    19:58
    Namcor se Alexstrazou dostává na 19 HP, Winchovi pomalu začíná docházet dech.
     
    19:58
    Dark Tigers mezitím navýšili číslo killů na 5, gold lead se ale stále drží na hodnotě dvou tisíc. 13. minuta.
     
    20:00
    Winch dokázal zničit Alexstrazu a hodit na stůl dva miniony. Warrior má v ruce jednu kartu a 14 HP.
     
    20:01
    OSP vyhráli velký teamfight a snížili deficit na jeden tisíc.
     
    20:02
    Warriorovi se opět povedlo stabilizovat stůl, Priestovi navíc v decku zbývají jen dvě karty.
     
    20:04
    Namcor Grommashem zabil Vol´Jina, Winch ale poté dokázal na stůl hodit šest minionů. Zbývá mu však pouze jedna karta. Namcor hraje Yseru.
     
    20:05
    Namcor čelí přesile sedmi minionů, jeho soupeř ale je bez karet. Warrior na stůl posílá Sludge Belchera a Armorsmithku. Namcor se drží na 12 životech, to je pro Priesta příliš mnoho.
     
    20:06
    Winch vzdává třetí hru a Namcor vítězí 3:0 a postupuje do semifinále! Winch si musí postup vybojovat proti Romasikovi.
     
    20:07
    LoLko mezitím pokročilo do 22. minuty. DT stále drží vedení, momentálně mají náskok čtyř tisíc goldů. Kill skóre je 11:9 pro Dark Tigers.
     
    20:08
    V Hearthstonu se stále hrají zápasy mezi Swisskingem a Karolínkou o postup do semifinále, Faeli bojuje s Raidym o uchování naděje na postup.
     
    20:12
    Kassadin se pustil do Kog´Mawa, to ale neměl dělat. Worry si dokázal poradit s nepřítelovým midlanerem a má svůj třetí kill. DT stále drží vedení čtyř tisíc goldů..
     
    20:13
    V Hearthstonu budeme pokračovat zápasem mezi Winchem a Romasikem o získání druhého postupového místa Skupiny B. Ve Skupině A se stále dohrávají zápasy druhého kola.
     
    20:14
    Dark Tigers získali svého prvního draka, v následujícím teamfightu Pivnídisk dal Tripple Kill se svojí Ashe. DT poté získali také Barona. Vedení DT se přehouplo na osm tisíc.
     
    20:16
    Romasik s Winchem vstoupili do první hry. Romasik se rozhodl pro DemonLocka, Winch zvolil Dragon Priesta.
     
    20:18
    OSP a DT mají za sebou třicet minut druhé hry, Dark Tigers vedou rozdílem deseti tisíc. OSP se pustilo do velkého teamfightu proti týmu s Baron Buffem, nakonec se jim povedlo zvítězit a zabít tři protivníky. Nicméně Pivnídisk s Ashkou zůstal na živu, jeho skóre momentálně činí 8/0/4.
     
    20:19
    Winch v šestém kole čistí stůl pomocí Holy Novy, oba hráči se zatím drží s full hp.
     
    20:21
    Priest poslal na stůl čtyři miniony a drží svého soupeře pod tlakem. Romasik je na 18 HP, Winch má full HP.
     
    20:23
    OSP se pokusili stealnout Barona, DT ale byli velmi rychlí a vynutili teamfight. V něm se skvělou ultinou předvedl EnXar s Malphitem a víceméně zajistil DT výhru v teamfightu. Ace, Tygři mají druhý Baron Buff.
     
    20:25
    Winch mezitím stále kontroluje hru a dostal Warlocka na 10 HP. Romasikův Knife Juggler zabil Cabalku, Winch ale topdecknul Holy Novu a zabíjí Warlocka. Winch vede 1:0.
     
    20:26
    Ve Skupině A se mezitím dohrály oba zápasy. Karolínka zvítězila 3:2 nad Swisskingem a postupuje do semifinále. Raidy si ve stejném skóre poradil s Faelim a posílá ho domů. Swissking se s Raidym utkají o druhé postupové místo ze Skupiny A.
     
    20:26
    Dark Tigers velmi rychle ukončili druhou hru a vítězí 2:0. Zítra se tedy představí v semifinále.
     
    20:27
    Winch se s Romasikem pustili do druhého duelu. Romasik zvolil Paladina, Winch hraje s Warlockem.
     
    20:28
    V League of Legends tedy dnes zbývá vyřešit poslední otázku. Kdo bude čtvrtým týmem, který postoupí do semifinále? O poslední volné místo se utkají týmy eXtatus.EIZO a Inside Games.Logitech G.
     
    20:30
    Winch chtěl pomocí Power Overhelming a Defendera vyčistit stůl, ještě předtím, než zahrál Defendera, ale zaútočil s jedním vajíčkem, čímž si překazil čistý trade se Sludge Belcherem. Romasikovi na stole zůstal jen jeden 1/1 minion z Hero Power, Winch má na stole 4 miniony.
     
    20:32
    Winch má na stole lethal, Romasik ale pomocí Consecration a Coghammeru téměř vyčistil stůl. Winchovi zůstali dva 4/2 miniony. Paladin má 15 HP.
     
    20:34
    Winch dělá další chybu, Implosion poslal do Divine Shieldu, čímž nespawnul ani jednoho Impa. Romasik v dalším kole čistí stůl pomocí Consecration.
     
    20:36
    Další chyba Winche! Ten teď missnul lethal, když nedal silence Loathebovi, jehož útok byl snížen Aldorem, poté, co topdecknul Doomgarda! Romasik se healuje na 18 HP.
     
    20:38
    Winch je na 5 životech, na stůl posílá Mal´Ganise. Přichází ale neskutečný topdeck v podobě Equality a výhry pro Romasika! Máme srovnáno!
     
    20:40
    Winch měl druhý duel pevně v rukou, tři chyby v rychlém sledu za sebou ale Romasikovy darovaly win. Oba hráči jsou ve třetím zápase, Romasik hraje Hybrid Huntera, Winch se rozhodl pro Midrange Druida.
     
    20:43
    Winch si před osmým turnem připravil pozici pro kombo kill. Druid v ruce drží Force of Nature, Savage Roar a Innervate, Hunter je na 15 HP. Romasik navíc nemá nic, čím by mohl zastavit Druidovo combo.
     
    20:43
    Třetí duel je u konce, Winch má druhou výhru! Od postupu do semifinále jej dělí jediné vítězství.
     
    20:44
    Čtvrtá partie začíná. Romasik pokračuje s Hunterem, Winchovi chybí výhra s DemonLockem.
     
    20:46
    Winch začal velmi agresivně, Romasik ale ve druhém turnu s pomocí Coin zahrál Animal Companiona. Přišla mu Misha, Winch má na stole jen 3 dmg.
     
    20:47
    Agresi teď přebírá Romasik, který během dvou kol dostal Warlocka na 7 HP. Hunter má na stole šest minionů, v ruce navíc Kill Command a zbraň.
     
    20:47
    Winch se vzdává, o postupujícím rozhodne poslední pátý duel! Ten bude ve znamení mirror matchupu mezi dvěma Demon Locky.
     
    20:50
    Inside Games porážejí eXtatus v poměru 2:0 a postupují do zítřejšího semifinále!

    League of Legends: Play-off

    eSuba.Intel
    Fraternitas
    Dark Tigers
    Inside Games.Logitech G

    Tučně jsou vítězové obou skupin.
     
    20:51
    Poslední zápas mezi Romasikem a Winchem je zatím velmi vyrovnaný. Winch má o něco silnější board, životy obou hráčů se drží na stejné úrovni.
     
    20:53
    Winch poslal na stůl dva Voidcallery, v ruce drží dva Doomgardy. Romasik kontruje Dr. Boomem.
     
    20:54
    Winch topdeckuje Power Overhelming, čímž zabíjí Dr. Booma. Winch má na stole dva Doomgardy a Voidwalkera. Romasik pouze jednoho Boombota.
     
    20:55
    Winch dostal Romasika na 12 HP, na stole navíc má lethal. Romasik je zatím bez odpovědi...
     
    20:57
    Romasikovi se nakonec povedlo snížit Winchův damage na 8. Winch ale topdeckuje Defendera a Dire Wolf Alpha, čímž získal potřebných 4 dmg k zabití Romasika!
     
    20:57
    Třetím postupujícím je tedy Winch. O poslední místo bojují Swissking s Raidym.
     
    21:06
    Mistrovství České republiky v počítačových hrách má zítra na programu závěrečné zápasy her League of Legends a Hearthstone: Heroes of Warcraft. Celý program začíná zhruba v 8:30, kdy startuje semifinále LoLka. Od 12:00 pak pokračujeme semifinálovými duel Hearthstonu. Pak budou následovat jednotlivá finále.
     
    21:14
    Stále čekáme na výsledek posledního zápasu Looser's Bracketu Skupiny A mezi Swisskingem a Raidym. Z tohoto zápasu bohužel nemáme k dispozici stream, proto nabídneme pouze konečný výsledek.
     
    21:36
    V posledním zápase vítězí Raidy, čímž se kvalifikuje do zítřejšího play-off! Swissking v MČR končí.

    Hearthstone: Play-off

    Karolínka
    Namcor
    Raidy
    Winch

    Tučně označení postupují s Winner's Bracketu.
     
    21:38
    Druhý den Mistrovství České republiky je u konce. Dnes jsme poznali dalšího šampiona, jmenovitě jde o tým nEophyte, který se stal mistrem ČR ve hře Counter Strike: Global Offensive. Taky jsme poznali čtveřici týmp, resp. hráčů, kteří zítra budou usilovat o titul v hrách League of Legends a Hearthstone: Heroes of Warcraft.
     
    21:39
    Od nás to je pro dnešek vše, u zítřejšího přenosu se s Vámi těšímě, na počtenou! (21:39:13)

    Ondřej Smejkal

    Daniel Ježek

    bahis siteleri