Vsetín 1996 – Litvínov 1996 7:6 (3:2 po s.n.)
po s.n. (3:2)
HC Petra Vsetín
7:6 (2:4, 2:1, 2:1 0:0)
HC Chemopetrol Litvínov
Sobota 07.11.2015, 17:00 • Na Lapači • Exhibiční utkání
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobré odpoledne ze Vsetína. Na zimním stadionu na Lapači již probíhá doprovodný program k dnešnímu exhibičnímu utkání, ve kterém se střetnou sestavy extraligových finalistů z play-off roku 1996. Za vsetínského mistra nastoupí legendy jako jsou Jiří Dopita či kapitán mistrů Rostislav Vlach. Litvínov tehdy na Vsetín nestačil, ale účast ve finále pro ně v devadesátých letech byla obrovským úspěchem. Také v sestavě Chemiků najdeme velké osobnosti českého hokeje, jmenujme brankáře Zdeňka Orcta či Roberta Kyselu. Diváci se ve Vsetíně dnes vrátí o 20 let později, kdy Valaši jako první tým v historii systému play-off, dokázali obhájit titul a v roce 1996 ho jedinkrát ze své sbírky přebírali na domácím stadionu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Petra Vsetín: Biegl – Jakeš, Stavjaňa, Augusta, Jaškin, Srdínko – Tesařík D., Zdražil, Padělek, Forch, Zima, Jenáček, Tomek, Stantien, Vlach, Dopita.

    HC Chemopetrol Litvínov: Orct – Škoula, Molnár, Nikolov, Krátký, Zetek – Alinč, Kysela, Weiss, Machulda, Buchal, Rousek, Balázs, Jeřábek..
     
    Hokejový Vsetín se dnes vrátí o dvacet let nazpátek, kdy byla v počátcích jeho nadvláda nad českými kluby. Valaši v sezoně 1995/1996 obhajovali senzační titul, který v nováčkovské sezoně 1994/1995 vybojovali nad svým největším rivalem ze Zlína. Vsetín tehdy ve finále vyzval Litvínov, už jen účast Litvínova ve finále extraligy byla překvapivá, tím spíš všechny zaskočilo, že Severočeši zvítězili hned v prvním finálovém utkání, hraném na vsetínském ledě. Valaši pak ale potvrdili papírové předpoklady a ve zbylých utkáních série dominovali. Nakonec Vsetín přebíral titul na domácí půdě, bylo to jedinkrát za dob vsetínské hokejové vlády.
     
    Vsetínský Lapač se ponořuje do tmy, čeká se na slavnostní nástup hráčů.
     
    Na Lapači zahráli postupně hymna hostujícího Litvínova i domácího Vsetína.
     
    K lítosti přítomných diváků se na dnešní exhibici bohužel na poslední chvíli nemohli dostavit Rostislav Vlach, Jiří Dopita a Tomáš Sršeň.
     
    Fanoušci vzpomínají také na již zesnulého trenéra Zdislava Tabaru.
     
    Na závěr úvodního slavnostního ceremoniálu zahrála hymna České republiky.
     
    Čestné buly obstará trenér vsetínských mistrů pan Horst Valášek.
     
    Nyní už je vše připraveno k vypuknutí exhibičního utkání a finálové vzpomínky z roku 1996.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    Vsetín právě vstřelil branku!Tak to je úvod. Domácí Valaši se ujímají vedení po dvaadvaceti vteřinách hry. Mezi obránci Chemiků se propletl MICHAL TOMEK a nedal šanci brankáři Orctovi. Bez asistence.
     
    01:20
    Vsetín znovu ve slibné šanci, Padělek přenechal kotouč Tesaříkovi, jeho střelu Orct vyrazil.
     
    02:11
    Jan Alinč zamířil do samostatného úniku, napřáhl, ale nakonec se snažil Biegla nachytat střelou mezi betony, vsetínský brankář však prostor včas ucpal.
     
    02:52
    Vsetín právě vstřelil branku!Litvínovská obrana nabídla domácím Valachům další skvělou souhru, zpoza branky vybídl Jenáček ke skórování ALEŠE ZIMU. Asistence: Luboš Jenáček.
     
    04:15
    Litvínov právě vstřelil branku!Hosté snižují skóre! Jan Alinč poslal do samostatného úniku MARTINA ROUSKA a ten kličkou do bekhendu překonal brankáře Biegla. Asistence: Jan Alinč.
     
    07:47
    Litvínovští kombinují v útočném pásmu, na ledě je k vidění Robert Kysela či Ondřej Zetek, právě Zetek pomáhal Vsetínu k postupu do nejvyšší soutěže na jaře v roce 1994, po dvou letech se postavil na Lapači jako soupeř ve finálové sérii.
     
    09:16
    Jan Alinč znovu v samostatném úniku, zkoušel napodobit legendární kličku Roberta Kysely ze čtvrtfinálové série proti tehdejšímu brankáři Sparty Petrovi Břízovi, ale na Radovana Biegla si nepřišel.
     
    11:03
    Litvínov právě vstřelil branku!Nádherně řešené přečíslení litvínovských hráčů. Škoula přihrál ANGELU NIKOLOVOVI, ten zavěsil pod horní tyč. Asistence: Martin Škoula, Jan Alinč.
     
    12:18
    Litvínov právě vstřelil branku!Velký obrat Litvínova! Machulda si všiml najetého ROBERTA KYSELY, diváci nejspíš očekávali , zda se legendární útočník pokusí zopakovat svou slavnou kličku, ale Kysela volil jistotu a prostřelil Biegla k levé tyči. Asistence: Vladimír Machulda.
     
    13:48
    Litvínov právě vstřelil branku!Domácí Valachy muselo dvoubrankové vedení ukolébat, Litvínov se totiž dostává už do dvoubrankového náskoku. Tentokrát se branky dočkal MARTIN ŠKOULA. Asistence: Jaroslav Buchal, Angel Nikolov.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, v přestávkovém programu čeká diváky vystoupení krasobruslařek a soutěže na ledě.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:53
    Vsetín právě vstřelil branku!Nádherná individuální akce v podání IVANA PADĚLKA končí za zády brankáře Orcta.
     
    23:38
    Hokejisty Vsetína kontaktní branka nabudila.
     
    26:02
    Radova Biegl si nyní nadhodil puk a baseballovým úderem vyslal do protiútoku Padělka, toho však stačili odzbrojit obránci v černožlutých dresech.
     
    28:22
    Jan Alinč dnes hýří aktivitou a svým spoluhráčům připravuje jednu šanci za druhou, nyní minul branku Kysela.
     
    29:22
    Skvělá kombinace Valachů, kotouč putoval od Padělka k Jakešovi, ten vyšperkoval střeleckou pozici pro Zadražila, ale Orct se stačil přesunout a odmítl vyrovnání.
     
    30:38
    Vsetín právě vstřelil branku!Na Lapači je znovu srovnáno, Srdínko si dokázal pokrýt kotouč v útočném pásmu a nasměroval jej na hůl MICHALA TOMKA a ten svou druhou brankou v dnešním utkání srovnává. Asistence: Jan Srdínko.
     
    33:49
    Luboš Jenáček nyní pronikl podél mantinelu a dostal se až před Orcta, litvínovský brankář však vytáhl znovu skvělý zákrok a zdá se, že by z fleku mohl naskočit do extraligové branky Litvínova i v současnosti.
     
    34:30
    Litvínov právě vstřelil branku!V předbrankovém prostoru Vsetína se nejlépe orientoval JAROSLAV BUCHAL, jeho bekhendové zakončení bylo výstavní. Asistence: Martin Škoula.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla z obou stran živější hokej. Vsetín stihl nejprve srovnat, pak ale vrátil Litvínovu vedení Buchal. Jak tohle finále dopadne? Počkejme si třetí třetinu, ta vypukne přibližně v 18:37.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Hned v úvodu třetí třetiny vypálil z mezikruží Tomek, ale tentokrát na Orcta nevyzrál.
     
    44:57
    Vsetín právě vstřelil branku!Zničehonic se před Orctem ocitla dvojice Padělek – Jenáček, prvně jmenovaný vyzval k vyrovnání LUBOŠE JENÁČKA a ve Vsetíně začínáme znovu. Asistence: Ivan Padělek.
     
    48:38
    Až ve třetí třetině jsme se dočkali vyloučení. Dvě minuty za podražení odsedí litvínovský Zetek.
     
    48:50
    Vsetín právě vstřelil branku!Vsetín po dlouhé době ve vedení. O využití přesilové hry se postaral DANIEL TESAŘÍK, ten si ze střídačky najel mezi kruhy, odkud přijal přihrávku Zimy a prostřelil Orcta. Asistence: Aleš Zima.
     
    49:48
    Litvínov právě vstřelil branku!Tak tohle byla lahůdka v podání litvínovského JAROSLAVA BUCHALA, ten si najel před brankáře Biegla, chvíli míchal s pukem a pak vyslal nechytatelnou střelu do pravého růžku. Asistence: Pavel Weiss.
     
    51:51
    Družba mezi fanoušky Vsetína a Litvínova jde všude cítit, také vsetínští fanoušci nyní skandují – Litvínov!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    V základní hrací době se nerozhodlo, o vítězí dnešního finále rozhodnou samostatné nájezdy.
     
    1. série
    0:0
    Alinč se snažil Biegla vymíchat, ale jeho hokejka byla proti puku vytažena včas.
     
    1. série
    0:0
    Bez úspěchu odjíždí na střídačku také vsetínský Srdínko.
     
    2. série
    0:1
    Machulda se rozjel a s přehledem zavěsil.
     
    2. série
    1:1
    Tomek dnes vstřelil Orctovi už dvě branky, ale tu třetí nepřidal.
     
    3. série
    1:1
    Bez úspěchu i Kysela.
     
    3. série
    2:1
    Rozhodující branku obstaral Luboš Jenáček.
     
    Konec zápasu. (19:11:01)

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 1. Tomek, 3. Zima (Jenáček), 22. Padělek, 31. Tomek (Srdínko), 45. Jenáček (Padělek), 49. Tesařík (Zima) – 5. Rousek, 12. Nikolov (Škoula, Alinč), 13. Kysela (Machulda), 14. Škoula (Buchal, Nikolov), 35. Buchal (Škoula), 50. Buchal (Weiss)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Alinč (L96)
    0:0   Srdínko (V96)
    2. série:
    0:1   Machulda (L96)
    1:1   Tomek (V96)
    3. série:
    1:1   Kysela (L96)
    2:1   Padělek (V96)


    HC Petra Vsetín: Biegl – Jakeš, Stavjaňa, Augusta, Jaškin, Srdínko – Tesařík D., Zdražil, Padělek, Forch, Zima, Jenáček, Tomek, Stantien, Vlach, Dopita.
    HC Chemopetrol Litvínov: Orct – Škoula, Molnár, Nikolov, Krátký, Zetek – Alinč, Kysela, Weiss, Machulda, Buchal, Rousek, Balázs, Jeřábek.
    bahis siteleri