Příbram – Brno 2:2 (kon.) | Hr. Králové – Slavia 1:3 (kon.) | Dukla Praha – Ostrava 2:0 (kon.)
konec
FK Příbram
2:2 (0:0)
FC Zbrojovka Brno
Pondělí 09.11.2015, 13:00 • Energon Aréna (rezervní hřiště), Příbram • Juniorská liga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Juniorská liga se po čtrnácti dnech opět vrací do Příbrami, kde hráči 1.FK Příbrami vyzvou Zbrojovku Brno, proti které se budou snažit odčinit domácí prohru s Baníkem Ostrava. Zápasem z rezervního hřiště Energon Areny Vás provede Tomáš Reiner.
     
    1.FK Příbram

    Fotbalisté 1.FK Příbrami ještě nedávno bojovali se Spartou o čelo tabulky, to se však neustále mění a hráči domácího týmu klesli na páté místo. Příbram v posledním zápase před vlastním publikem nestačila na Baník Ostrava, který je nyní druhý. Čelo tabulky je ovšem tak vyrovnané, že se Příbram v případě vítězný může dostat právě před Baník, na který ztrácí bod.
     
    FC Zbrojovka Brno

    Ačkoliv od prvního do pátého místa je čelo tabulky Juniorské ligy velice vyrovnané a pátou Příbram dělí od sedmé Zbrojovky Brno pouze Teplice, hosté z druhého největšího města České republiky ztrácí na příbramský tým pět bodů. Zbrojovka Brno se společně s Baníkem Ostrava a Bohemians Praha může pochlubit jedním zajímavým faktem, a to, že si v letošní sezóně rozdělila body se soupeřem pouze jednou. Brno z ostatních zápasů sedm vyhrálo a šest prohrálo.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FK Příbram: Kočí – Šindelář, Hájek, Eliáš, Holý – Červeňák, Kalián, Maršík, Hlinka (C), Volešák, Kurtiašvili.
    Náhradníci: Jančura, Hušek, Matoušek, Bělohlávek, Šedivý. Trenér: František Barát.

    FC Zbrojovka Brno: Floder – Gajić, Praks, Bednář (C), Boštjan – Kučera, Sokol, Pospíšil, Keresteš, Klán – Štrombach.
    Náhradníci: Záleský, Vintr O., Vintr M., Sedláček, Krejčíř, Jura. Trenér: Tomáš Kolouch.

    Rozhodčí: Jan Váňa. Asistenti: Michal Myška, Jakub Šimáček.
     
    Jak už je v Příbrami zvykem, utkání začne s mírným zpožděním, jelikož se čeká na příchod rozhodčích.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Jan Váňa dal pokyn k zahájení zápasu, jehož výkop obstarali hráči domácí 1.FK Příbrami.
     
    2
    Roman Maršík pohlídal míč před dotírajícím Danielem Pospíšelem a brankář Ondřej Kočí si pro něj na hranici šestnáctky došel.
     
    3
    Brno nastoupilo do dnešního zápasu v červených dresech, zatímco Příbram hraje v tradiční černé kombinaci.
     
    4
    Fotbalisté Zbrojovky Brno předvedli na pravém křídle pohlednou kombinaci a po následném centru číhal na vzdálenější levé tyči Daniel Pospíšil, před kterým jeden z obránců Příbrami odvrátil míč na rohový kop.
     
    5
    Brno rozehrálo v rychlém sledu dva rohové kopy, oba dva ovšem domácí fotbalisté Příbrami dokázali odvrátit do bezpečí.
     
    6
    David Kalián odvedl v obraně skvělou práci, když u levé tyče vlastní brány otočil s míčem a uklidil ho do bezpečí. Kdyby tak neučinil, mohla z toho být velmi nebezpečná šance Brna, protože brankář Ondřej Kočí byl na zemi.
     
    7
    David Štrombach dostal krásnou přihrávku středem hřiště do běhu a poté chtěl ještě akci vyšperkovat pasem na nabíhajícího Daniela Pospíšila, ten ale na jeho přihrávku nedosáhl a z nadějného útoku Zbrojovky nebylo nic.
     
    8
    Vzápětí z levé strany skvěle odcentroval Miroslav Keresteš a po jeho nebezpečném přízemním centru se natahoval na hranici malého pokutového území Daniel Pospíšil, ve skluzu ho ovšem nezasáhl.
     
    9
    Brno je v úvodních minutách zápasu mnohem nebezpečnější a 1.FK Příbram se zatím převážně brání.
     
    10
    Stejně jako v zápase proti Baníku Ostrava a jiných zápasech je hrozně znát absence Radka Dosoudila, který působí v tamním A týmu Příbrami, a pokud za juniorku nastoupí, obrana působí velice jistým dojmem a je prakticky nepřekonatelná.
     
    11
    David Kilián se z ničeho nic ocitl v obrovské šanci, když dostal míč do pokutového území a poté se snažil vybíhajícího brankáře Jiřího Flodera překonat lobem, ten ale zamířil těsně vedle vzdálenější pravé tyče!
     
    12
    Vida, 1.FK Příbram se poprvé dostala do nadějného útoku a hned z toho byla velká příležitost.
     
    13
    Miroslav Keresteš pohlídal dlouhý pas Příbrami v cestě do zámezí a Jiří Floder mohl v klidu odkopávat od své brány.
     
    14
    Příbram vybojovala standardní situaci, následný střílený centr na přední pravou tyč ale hosté bez problému odvrátili do bezpečí.
     
    15
    Brno předvedlo na pravém křídle pohlednou kombinační akci, kterou vzápětí zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího.
     
    16
    Ze zápasu uplynulo úvodních patnáct minut, po kterých hraje 1.FK Příbram se Zbrojovkou Brno v 16. kole Juniorské ligy zatím bez branek 0:0.
     
    17
    Příbram se po vlastním vstupu do utkání dostala do hry a na pravém křídle vybojovala standardní situaci.
     
    18
    Jakub Šindelář posílal na vzdálenější levou tyč ze standardní situace dobrý centr a vytáhlý Václav Klán ho hlavou odvrátil na rohový kop.
     
    19
    Jiří Floder se dobře vydal z brány proti centru z rohového kopu a vyboxoval míč do bezpečí.
     
    20
    Na opačné straně vybojovala rohový kop Zbrojovka Brno.
     
    21
    Michal Bednář se postavil k rozehrání rohového kopu a po jeho přetaženém centru číhal na vzdálenější levé tyči Miroslav Keresteš, do zakončení se ovšem nedostal.
     
    22
    Akci domácí Příbrami zastavil v blízkosti šestnáctky útočný faul.
     
    23
    Miroslav Keresteš dostal skvělou přihrávku do levé strany, jeho následný centr ale do šestnáctky nezamířil a domácí se ubránili.
     
    24
    Daniel Pospíšil byl na levé straně faulován a Zbrojovka Brno zahrávala standardní situaci, následný centr Miroslava Keresteše ale domácí uprostřed šestnáctky odhlavičkovali do bezpečí.
     
    25
    Miroslav Keresteš našel na levé straně pokutového území krásnou kolmou přihrávkou Davida Štrombacha, který z úhlu napřáhl k přízemní střele, brankář Ondřej Kočí proti němu ale skvěle vyběhl a jeho pokus vyrazil na rohový kop!
     
    26
    Po rohovém kopu Ondřej Kočí podběhl centr a na vzdálenější pravé tyči mohl jeho zaváhání využít Václav Klán, jeho hlavička ale vůbec nezamířila mezi tři tyče a míč navíc zůstal ve hře!
     
    27
    Brno vybojovalo tentokrát na pravém křídle standardní situaci, po které se hosté rozhodli pro přímou střelu na bránu, Ondřej Kočí byl ale u své levé tyče včas a pomohlo mu, že pokus hostujícího celku nebyl příliš prudký.
     
    28
    V Příbrami začíná pršet. Uvidíme, komu kapky deště přinesou štěstí.
     
    29
    Ačkoliv jsme se ještě žádného gólu nedočkali, v Příbrami se hraje poměrně pohledný a atraktivní fotbal, o který se starají ve větší míře hosté z Brna.
     
    29
    Adam Hájek byl stažen k zemi v blízkosti šestnáctky a Příbram bude zahrávat volný přímý kop z velmi nebezpečné pozice.
     
    30
    Ladislav Volešák napřáhl z volného přímého kopu k nádherné střele, která přelétla čtyřčlennou zeď a poté se od břevna odrazila zpět do hřiště!
     
    31
    Jiří Floder sice po míči skončil, ale pokud by směřoval o pár čísel níže, byl by bezmocný.
     
    32
    Adam Hájek se pokusil v blízkosti brněnské brány o pohotový volej po vysokém pasu, jeho následná střela ale zamířila vysoko nad.
     
    33
    Příbram vybojovala v blízkosti šestnáctky další standardní situaci, tentokrát se ovšem k ohrožení brněnské brány po jejím rozehrání nedostala.
     
    34
    Štěpán Holý neměl na pravé straně hřiště komu přihrát a tak se rozhodl na vlastní polovině pro zpětnou přihrávku.
     
    35
    Jakub Kučera se dopustil faulu ve středu obranné poloviny Brna a k rozehrání standardní situace se postavil Ladislav Volešák, který posílal za obranu směrem do šestnáctky dobrý pas, před jedním z jeho spoluhráčů ho ovšem v náruči ukryl pozorný brankář Jiří Floder.
     
    36
    Miroslav Keresteš se vrhl na levé straně v blízkosti šestnáctky mezi trojici hráčů Příbrami a poté průnikovou přihrávkou roztáhl hru na Daniela Pospíšila, který těsně před brankovou čárou dokázal z první odcentrovat, jeho následný centr byl ale příliš dlouhý a zamířil do území nikoho.
     
    37
    1.FK Příbram má k dispozici poměrně hodně standardních situací, až na jedno výjimku z nich ovšem nedokázala nic vytěžit.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Štěpán Holý (1.FK Příbram).
     
    39
    Brno vybojovalo v blízkosti šestnáctky volný přímý kop a následná střela směřovala přesně k přední pravé tyči, u ní byl ovšem včas pozorný brankář Ondřej Kočí!
     
    40
    Jakub Šindelář rozehrál po sražené střele z pravé strany rohový kop, jeho následný centr na vzdálenější tyč ale dokázali hosté z Brna odhlavičkoval do bezpečí.
     
    41
    Sergo Kurtiašvili si na pravé straně šestnáctky nabíhal na kolmý pas svého spoluhráče, přihrávka ale byla příliš prudká a Kurtiašvili skončil i s míčem v zámezí.
     
    42
    Blíží se závěr prvního poločasu. Příbram hraje v pohledném zápase, v němž jednou zazvonila branková konstrukce, s Brnem bez branek 0:0.
     
    43
    Štěpán Holý šel do souboje s protihráčem příliš důrazně a na levém křídle mu byl odpískán útočný faul.
     
    44
    Daniel Pospíšil předvedl na levé straně šestnáctky parádní zasekávačku patičkou a poté na přední tyči našel stříleným centrem Václava Klána, ten ovšem levačkou nedokázal míč usměrnit na bránu.
     
    45
    Útočnou akci Brna na levém křídle zastavila nepřesná finální přihrávka, po níž míč skončil v náruči Ondřeje Kočího.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Fotbalisté 1.FK Příbrami sice vstoupili do utkání vlažně, ale po deseti minutách mohli vstřelit úvodní gól, když se David Kilián snažil přehodit vybíhajícího brankáře Jiřího Flodera a jeho následný lob zamířil těsně vedle vzdálenější pravé tyče. Na opačné straně si vytvořilo několik šancí Brno, největší z nich měl na kopačce po krásné kolmé přihrávce Davida Štrombacha zakončující Miroslav Keresteš, který z úhlu na vybíhajícího Ondřeje Kočího přízemní střelou nevyzrál. Po půlhodině hry mohla udeřit Příbram, když se Ladislav Volešák postavil k rozehrání volného přímého kopu a jeho následná střela směřující do pravého horního rohu orazítkovala břevno, gól ale žádný nepadl. Skóre po prvním poločase. 1.FK Příbram 0 FC Zbrojovka Brno 0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Brno rozehrálo druhý poločas a po dlouhém pasu vpřed nepříjemně šlápl na nohu svému soupeři Jakub Šindelář, o faul se ovšem nejednalo.
     
    47
    Brno vybojovalo v úvodu druhého poločasu rohový kop, který se na přední levé tyči dostal do zakončení Václav Klán, jeho střela ale byla sražena na další rohový kop.
     
    48
    Daniel Pospíšil se po druhém rohovém kopu Brna v rychlém sledu dostal na vzdálenější tyči k hlavičce, která těsně minula levou tyč! To byla obrovská šance, polovina příbramské brány byla úplně odkryta.
     
    49
    Ladislav Volešák si na levé straně hřiště naběhl na kolmý pas a vzápětí byl faulován Tomášem Praksou.
     
    50
    Příbram ze standardní situace v blízkosti šestnáctky nic nevytěžila a následný centr zamířil vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    51
    Brno se na levém křídle vrhlo do rychlého protiútoku, ten ovšem vzápětí zastavil nepřesný a přetažený centr.
     
    52
    Zbrojovka Brno se zatím v Příbrami prezentuje velice sympatickým výkonem a celkově má více ze hry.
     
    53
    Brno právě vstřelilo branku!
    VÁCLAV KLÁN střílí nádhernou branku a posílí Zbrojovku Brno vzhledem její aktivitě do zaslouženého vedení 1:0!! Václav Klán si na přední tyči naběhl na střílený centr z levé strany a krásnou střelou, která se odrazila od vzdálenější pravé tyče do brány, poslal Brno do vedení.
     
    54
    Vzápětí mohl udeřit Jakub Kučera, který po pravé straně vnikl do šestnáctky a po souboji s dvěma protihráči Příbrami upadl na trávník, penalta se ovšem nepískala.
     
    55
    David Kalián byl rukou přistrčen v blízkosti šestnáctky a vybojoval pro Příbram další volný přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    56
    Ladislav Volešák tentokrát míč pouze přeskočil a následná střela Štěpána Hlinky zamířila vysoko nad.
     
    57
    Příbram se snaží na inkasovaný gól rychle odpovědět, jejím akcím ale schází plynulost.
     
    58
    David Štrombach se mohl po zbytečné ztrátě Příbrami řítit sám na bránu, jeden z obránců ho ale dokázal na hranici šestnáctky dohnat a míč mu vypíchl. Štrombach sice u míče zůstal, jeho centr z pravé strany šestnáctky byl ale hodně nepřesný.
     
    59
    Vypadá to vypadá, že Brno se nyní bude soustředit především na obranu a vyrážet do rychlých protiútoků.
     
    60
    David Kilián se na pravé straně na hranici šestnáctky prodral do zakončení a z úhlu vyslal na bránu hostů přízemní střelu, se kterou si pozorný brankář Jiří Floder poradil!
     
    61
    Štěpán Hlinka ze středu hřiště posílal za obranu Brna nápaditý oblouček, jeho spoluhráč na něj ale na pravé straně šestnáctky nedosáhl.
     
    62
    David Štrombach mohl zdvojnásobit vedení brněnských fotbalistů, když se po centru z levé strany ocitl na vzdálenější pravé tyči úplně sám, ze vzduchu ovšem míč na bránu usměrnit nedokázal.
     
    63
    Štěpán Hlinka na levém křídle vyhrál osobní souboj a poté hledal diagonálním pasem za obranou opět Patrika Červeňáka, míč z jeho kopačky byl ale pro něj příliš prudký.
     
    64
    Příbram inkasovaný gól probudil a snaží se útočit, zatím však bez nějaké stoprocentní brankové příležitosti.
     
    65
    Sergo Kurtiašvili se na pravé straně dokázal prosadit a poté před bránu poslal střílený přízemní centr, který brankář Jiří Floder vyrazil pouze na hlavu Patrika Červeňáka, ten ale se zakončením vůbec nepočítal a míč se od něj odrazil vedle pravé tyče!
     
    66
    Patrik Červeňák byl odrazem míče hodně překvapen a nelze mu vyčítat, že míč hlavou neusměrnil na bránu.
     
    67
    Nemanja Gajić hledal kolmou přihrávkou mezi dvěma hráči Příbrami Michala Bednáře, jeho pas byl ale příliš prudký.
     
    68
    Lavička Příbrami připravila střídání, na hrací plochu přijde Lukáš Jančura.
     
    68
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Červeňák, přichází Jančura.
     
    70
    Jakub Šindelář vybojoval na levém křídle rohový kop, který vzápětí sám rozehrál, hosté ale jeho centr odvrátili do bezpečí.
     
    71
    Ladislav Volešák zpracovával vysoký míč na levé straně v ofsajdu.
     
    72
    Do konce utkán zbývá necelých dvacet minut. 1.FK Příbram doma stále prohrává se Zbrojovkou Brno nejtěsnějším rozdílem 1:0.
     
    72
    Příbram právě vstřelila branku!
    SERGO KURTIAŠVILI vyrovnává na 1:1 a začínáme „od nuly“!! Sergo Kurtiašvili si na přední tyči naběhl na centr z pravé strany a jemným dotykem míč hlavou usměrnil do sítě.
     
    73
    Příbram po přestávce a zejména inkasovaném gólu zvýšila obrátky a před pár okamžiky za svou snahu byla odměněna vyrovnávacím gólem.
     
    74
    Brno drží míč na svých kopačkách a kombinuje na polovině soupeře.
     
    75
    Pavel Sokol byl na pravém křídle fauloval a vybojoval pro svůj tým standardní situaci.
     
    76
    Následnou standardní situaci rozehrál sám Pavel Sokol, který na zadní tyč posílal pěkný centr, žádný z jeho spoluhráčů se ale do zakončení nedostal a následnou akci Brna navíc zastavil ofsajd.
     
    77
    Jakub Kučera se snažil na hranici šestnáctky dostat do zakončení, míč se od něj ale po zákroku jednoho z obránců Příbrami podrazil pouze k brankářovi Ondřejovi Kočímu.
     
    78
    K vidění bylo zejména po přestávce několik tvrdých osobních soubojů, hlavní rozhodčí Jan Váňa však během dosavadního průběhu zápasu udělil jedinou žlutou kartu.
     
    79
    David Štrombach jako tank pronikal do šestnáctky Příbrami a vzápětí mu byl odpískán útočný faul.
     
    80
    Štěpán Hlinka chtěl do šestnáctky poslat průnikovou kolmou přihrávku, na pětníku se mu to ovšem nepodařilo.
     
    80
    Brno právě vstřelilo branku!
    DAVID ŠTROMBACH svůj skvělý výkon završil devět minut před koncem gólem, kterým vrátil Zbrojovce zpět ztracené vedení!! Michal Bednář poslal do šestnáctky krásnou kolmou přihrávku, na kterou si naběhl David Štrombach a parádní technickou střelou zamířil přesně k pravé tyči.
     
    80
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Kurtiašvili, přichází Bělohlávek.
     
    82
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Pospíšil, přichází Sedláček.
     
    84
    Příbram rozehrála na pravé straně standardní situaci a na vysoký centr na vzdálenější levé tyči naskakoval Štěpán Hlinka, míč ovšem hlavou nezasáhl.
     
    85
    Následoval odkop od brány Jiřího Flodera.
     
    86
    Do konce utkání zbývá necelých pět minut a Příbram se rozhodně nevzdává.
     
    87
    Pavel Sokol se na pravém křídle ocitl v ostrém souboji s protihráčem a po tvrdé srážce zůstal ležet na hrací ploše.
     
    87
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Pospíšil, přichází Krejčíř.
     
    87
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Volešák, přichází Matoušek.
     
    90
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Sokol, přichází Jura.
     
    90+1
    Příbram právě vstřelila branku!
    ONDŘEJ BĚLOHLÁVEK střílí velice kontroverzní gól a vyrovnává na 2:2!! Střídající Ondřej Bělohlávek odcentroval z pravé strany a míč podle hlavního rozhodčího překročil celým oběhem během trajektorie letu brankovou čáru.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Zatímco v prvním poločase byly k vidění pouze šance, po přestávce se v Příbrami rozsypal pytel s góly. Krátce po přestávce otevřel skóre zápasu Václav Klán, který si na přední tyči naběhl na centr z levé strany a o vzdálenější pravou tyč ho pohotovou střelou poslal do brány. Příbram inkasovaný gól probudil a necelých dvacet minut před koncem byla za svou snahu odměněna vyrovnávacím gólem, když centr z pravé strany usměrnil do brány jemnou tečí hlavičkující Sergo Kurtiašvili. Tím však drama neskončilo. Devět minut před koncem se prosadil skvěle hrající David Štrombach, který dostal krásnou kolmou přihrávkou do šestnáctky od Michala Bednáře a technickou střelou k pravé tyči obstřelil vybíhajícího brankáře Ondřeje Kočího. V nastaveném čase se Příbrami podruhé v zápase podařilo vyrovnat, jednalo se ovšem o velice kontroverzní gól, když centr Ondřeje Bělohlávka z levé strany podle názoru hlavního rozhodčího překročil v letu brankovou čárou. Konečný výsledek. 1.FK Příbram 2 FC Zbrojovka Brno 2. (15:09:54)

    Tomáš Reiner


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 72. Kurtiašvili, 90+1. Bělohlávek – 53. Klán, 80. Štrombach

    Karty:   37. Holý (PRI)


    FK Příbram: Kočí – Šindelář, Hájek, Eliáš, Holý – Červeňák (68. Jančura), Kilián, Maršík, Hlinka (C), Volešák (87. Matoušek), Kurtiašvili (80. Bělohlávek).
    Náhradníci: Hušek, Matoušek, Šedivý. Trenér: František Barát.

    FC Zbrojovka Brno: Floder – Gajić, Praks, Bednář (C), Boštjan – Kučera, Sokol (90. Jura), Pospíšil (87. Krejčíř), Keresteš, Klán – Štrombach (82. Sedláček).
    Náhradníci: Záleský, Vintr O., Vintr M. Trenér: Tomáš Kolouch.

    Rozhodčí: Jan Váňa. Asistenti: Michal Myška, Jakub Šimáček
    bahis siteleri