Chrudim – Kairat 1:4 (kon.) | Györ – Jugra-Jugorsk 2:5 (kon.) | Bratislava – SL Benfica 5:4 (kon.)
konec
Slov-Matic Bratislava
5:4 (2:2)
SL Benfica
sk Středa 11.11.2015, 20:05 • Zimný štadión Ondreja Nepelu • Liga mistrů
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:05.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní zápasu UEFA Futsal Cup, v ktorom sa predstaví slovenský futsalový majster Slov-Matic FOFO Bratislava proti portugalskému šampiónovi SL Benfica.

    Elitná fáza Futsal Cupu 2015/2016 (skupina D) sa v Bratislave začala už včera. Slov-Matic Bratislava sa predstavil proti ukrajinskému Lokomotivu Charkov, ale na body nedosiahol. Bratislavčania na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu začali zle a v prvej minúte si strelili vlastný gól. Ukrajinskí futsalisti okamžite reagovali v druhej minúte, kedy zvýšili na 2:0 vo svoj prospech, čo bol napokon konečný výsledok zápasu.

    Prvý zápas včera odohrala aj Benfica Lisabon, dnešný súper bratislavského Slov-Maticu. Portugalský šampión nastúpil proti srbskému majstrovi Ekonomac Kragujevac, ktorého zdolal hladko 3:0.

    Začiatok dnešného zápasu je naplánovaný na 20:00. Ostaňte s portálom Onlajny.eu a určite vám z neho neunikne nič podstatné.
    Rozcvička oboch tímov
     
    Úvodné zostavy:

    Slov-Matic Bratislava: Gašparovič (Brndiar, Kollár) – Kozár, Višváder, Mikita (C), Bahna, Rafaj, Kyjovský, Zdráhal, Brunovský, Belaník, Haľko, Bartošek

    SL Benfica: Juanjo (Bebe, Cristiano) – Cecílio, Goncalo (C), Henmi, Patias, Coelho, Wilhelm, Freitas, Chaguinha, Pinto, Brandi, Ré.
    Hráči sú už na palubovke
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na hracej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Domáci Slov-Matic nastúpi v oranžovo-čiernych dresoch, hostia z Portugalska v bielo-červenej kombinácii.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:08
    O prvý výkop sa postarali hosťujúci futbalisti. Hostia začali ihneď aktívne, loptu po pravej strane poslali na Henmiho, ale ten z uhla mieril iba do Gašparoviča.
     
    00:36
    Bratislavčania lotpu rozohrali a hru upokojili. Domáci futbalisti sa ihneď pokúšajú o prechod na útočnú polovicu, ale portugalskí majstri vysoko forčekujú ich prihrávky.
     
    01:07
    Slov-Matic sa zatiaľ nikam nedostal, pretože stred hracej plochy hostia výrazne prehustili a loptu cez neho k Juanjovi vôbec nepúšťajú.
     
    01:15
    Domáci sa napokon dostali až pred bránku súpera! Mikita našiel Kozára, ktorý pálil bez prípravy, ale priestor troch žrdí úplne minul. Juanjo mohol ostať pokojný.
     
    01:43
    Benfica chcela hru presunúť na opačnú polovicu. Henmi tam krížnou prihrávkou skúšal nájsť spoluhráča, ale túto prihrávku vystihol domáci Bahna.
     
    02:05
    Bratislavčania rozohrávali loptu z ľavej strany, stredne vysoký center preletel na Bahnu, ale ten bo tesne bránený a zakončiť napokon nedokázal.
     
    02:12
    Slov-Matic ešte ostal na útočnej polovici, Bahna už tentokrát loptu skutočne dostal a spoza obrany to skúsil aj streleky, ale priestor troch žrdí minul.
     
    02:44
    Do útoku sa opäť presunuli aj hostia. Tí zahrali nacvičený signál na Patiasa, ktorý pálil z prvej, ale jeho lopta bola zblokovaná.
     
    03:20
    Patias teraz zakončoval aj z opačnej strany, ale Bartošek jeho pokus zrazil. Gólman Gašparovič musí byť v strehu, pred jeho svätyňou sa zatiaľ deje podstatne viac dôležitého než na opačnej polovici palubovky.
     
    03:41
    Benfica sa dostala do skvelej príležitosti! Ré z ľavej strany hľadal niekoho pred bránkou, no Bratislavčania rýchlo zasiahli.
     
    03:54
    Tím SL Benfica dal gól!

    Tlak hosťujúceho tímu prineisol úspech. Ré vypracoval ďalšiu šancu, ale nepodarilo sa mu zakončiť. Lopta sa potom odrazila k ALANOVI BRANDIMU, ktorý nemal so zakončením za Gašparoviča žiaden problém. Asistencia: Ré.
     
    04:00
    Slov-Matic Bratislava dal gól!

    Domáci hráči bleskovo odpovedajú. Po rozohrávke prišiel center pred bránku súpera, kde bol pripravený PETER HAĽKO, ktorý z prvej napálil loptu medzi nohy gólmana. Asistencia: Matúš Kyjovský.
     
    04:45
    Domáci futsalisti teda dokázali veľmi rýchlo reagovať na inkasovaný gól a zápas sa začína v podstate od začiatku.
     
    06:57
    Slov-Matic Bratislava dal gól!

    Domáci tím dokázal nájsť medzeru v defenzíve hostí, Dušan Rafaj ponúkol loptu na MAREKA BAHNU, ktorý streou z pravej strany našiel voľné miesto pri vzdialenejšej žrdi Juanjovej bránky. Asistencia: Dušan Rafaj.
     
    07:05
    Duel sa doposiaľ vyvíja veľmi zaujímavo. Jasným favorito stretnutia sú hostia, ale tí aktuálne musia doťahovať skóre.
     
    08:16
    Hostia sa pokúšali o útočnú akciu. Krížna prihrávka smerovala na Cecília, ale ten v rýchlosti nestihol loptu spracovať.
     
    08:40
    Benfica ešte pokračovala v útočej aktivite. Patias to skúsil strelecky a jeho tvrdú ranu musel chytať Gašparovič, ale slovenský gólman si pohodlne poradil.
     
    08:53
    Patias sa teraz na palubovke nešťastne zrazil s jedný zo súperov a bude potrebovať ošetrenie. Musíme poznamenať, že nešlo o nedovolený zákrok.
     
    08:53
    Patias sa našťastie rýchlo pozbieral a bude v poriadku. Hra môže pokračovať, skóre sa zatiaľ vyvíja veľmi zaujímavo a prekvapujúco.
     
    09:48
    Slov-Matic sa bleskovo presunul do útoku. Mikita to skúšal strelou po zemi, ale jeho pokus smerujúci k žrdi bol jasen čitateľný.
     
    10:14
    Bratislavčania aj naďalej skúšajú šťastie. Videli sme zaujímavý center cez polovicu ihriska, na konci ktérho hlavou zakončoval Haľko, no v rýchlosti mieril iba vedľa bránky.
     
    10:29
    Benfica okamžite pozbierala loptu a pustila sa do útočenia. Tam ale majú hostia problém dostať sa pred Gašparoviča, pretože domáca defenzíva je veľmi pozorná.
     
    11:19
    Tím SL Benfica dal gól!

    Portugalskí hráči sa usadili v útoku a po krátkej aktivite sa im podarilo vyrovnať. Postaral sa o to FERNANDO WILHELM, ktorý sledoval poodrážanú loptu a pohodlne ju umiestnil do prázdnej bránky. Asistencia: Chaguinha.
     
    11:50
    A je opäť vyrovnané. Favorizovaní portugalskí futsalisti si v Bratislave nechcú dovoliť žiadne zaváhanie a postupne dostávajú súpera pod tlak.
     
    12:37
    Benfica pokračuje v streleckej aktivite. Teraz to skúšal Chaguinha, ale jeho pokus nebol presný a minul priestor troch žrdí.
     
    12:43
    Domáci tréner Martin Rejžek si vyžiadal oddychový čas.
     
    12:59
    Bratislavčania sa dostali do vyloženej príležitosti! Brunovský našiel pred bránkou súpera domáceho kapitána Mikitu, ktorý z otočky zakončoval, ale trafil iba gólmana Juanja.
     
    13:21
    Do útoku sa vzápätí presunuli aj hostia. Patias to skúšal na dvakrát. Najprv bola jeho strela zrazená, potom bránku úplne minul.
     
    13:57
    Hostia napokon v útoku ostali a nemysleli to vôbec zle. Gonçalo dostal priveľa priestoru a prihrávku, ihneď tvrdo pálil, ale strelou po zemi Gašparoviča neprekvapil.
     
    14:10
    Patias to teraz skúšal strelou spoza obrany, ale jeho pokus bol opäť zrazený. Benfica ostáva v ofenzíve.
     
    15:00
    V Bratislave aj naďalej sledujeme zaujímavo sa vyvíjajúci zápas. Hosťujúci futsalisti sa zatiaľ proti slovenskému majstrovi trápia a skóre je päť minút pred koncom polčasu stále vyrovnané.
     
    15:37
    Hostia sa napokon dostali aj do zakončenia. Cecílio pálil veľmi tvrdo, ale Slov-Matic teraz podržal Kozár, ktorý do jeho rany vložil nohu.
     
    16:30
    Bratislava sa presunula do útokua pokúša sa tam niečo vymyslieť. Domáci hráči získali roh.
     
    16:40
    Rafaj to s rozohrávkou vôbec nemyslel zle, ale trafil iba nohu svojho spoluhráča Bahnu a strela zo strany slovenského tíu napokon neprišla.
     
    17:01
    Višváder potiahol loptu sám, ale k strele sa napokon neodhodlal. Skúšal prihrávať na stranu, ale odtiaľ zakončenie takisto neprišlo.
     
    17:35
    Obrovská šanca hostí, ktorá sa mala skončiť gólom! Haľko prihrával krížne na spoluhráča, ale túto prihrávku vystihol Chaguinha, ktorý však napálil žrď domácej bránky.
     
    17:52
    Nasleduje oddychový čas pre hosťujúci celok.
     
    18:37
    Začala sa posledná dvojminútovka tohto polčasu. Hostia majú loptu pod kontrolou a pokúšajú sa o útočnú akciu.
     
    18:52
    Domáci futsalisti ale vystihli ich prihrávku a hru upokojili. Bratislavčania sa nikam ponáhľať nemusia.
     
    19:08
    Slov-Matic napokon presunul hru na opačnú polovicu palubovky. Bahna to skúšal strelecky, ale nepresne.
     
    19:16
    Benfica sa rýchlo presunula na opačnú stranu. Tam po krížnej prihrávke pálil Ré, ale Gašparovič jeho ranu v poslednej chvíli zrazil nohami.
     
    19:58
    Neuveriteľný záver polčasu! Haľko pálil v posledných sekundách spoza hosťujúcej obrany, ale jeho pokus zastavila konštrukcia za Juanjom.
     
    20:00
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas je minulosťou. V Bratislave sledujeme vynikajúci zápas, v ktorom domáci Slov-Matic trochu prekvapujúco drží s favorizovaným veľkoklubom vyrovnaný stav a má veľmi dobre nakročené k úspechu.

    Druhý polčas sa začne približne o 21:00.
     
    20:01
    Začal sa druhý polčas.
     
    20:08
    Druhý polčas sa začal výkopom domácich futsalistov. Brunovský sa ihneď predral pomedzi obranu a rýchlo zakončoval, ale mieril iba vedľa bránky.
     
    20:16
    Bratislavčania držia loptu aj naďalej vo svojej moci. DOmáci hráči majú zápas rozbehnutý výborme, hostia sa zatiaľ po zmene strán nevedia rzhýbať.
     
    20:30
    Teraz už ale Benfica prebrala žezlo a presunula sa do útoku. Patias najskôr pálil z dobrej pozície, ale jeho strelu zrazil Gašparovič. Patias to potom skúsil ďalším zakončením, no jeho pokus zastavila konštrukcia bránky.
     
    21:08
    Patias chcel páliť aj do tretice, ale tentokrát ho pri pokuse o prechod pred Gašparoviča zastavil jeho útočný faul.
     
    21:36
    Hostia pokračujú vo svojej snahe. Z väčšej vzdialenosti teraz pálil Cecílio, no jeho pokus skončil iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    22:26
    Do útoku sa dostali aj domáci futbalisti. Páliť skúšal Rafaj, ale Patias jeho pokus smerujúci z ľavej strany zblokoval.
     
    22:32
    Bratislavčania ešte v útoku ostali. Po rozohrávke rohu pálil Bahna, no mieril iba do bočnej siete.
     
    22:43
    Bratislavčania už mohli prehrávať! Hostia si úplne rozobrali súpera a zakončovali do prázdnej bránky, ale v poslednej sekunde predviedol obranný zákrok Bahna a loptu smerujúcu do siee odpálil.
     
    23:13
    Benfica ešte pokračuje v útočení. Hlavičkou skúšal zakončovať Brandi, ale Gašparovič si na to dal veľký pozor.
     
    24:06
    Portugalčania teraz prevzali loptu pod svoju kontrolu a stiahli sa pred vlastnú bránku, odkiaľ budú chcieť rozohrávať.
     
    24:29
    Slov-Matic ale napokon vysokým forčekingom zísal loptu a Haľko ihneď bez prípravy zakončoval, no jeho pokus bol zblokovaný.
     
    25:18
    Hostia pokračujú vo svojej snahe. Ré chcel prudko páliť, ale bol odzbrojený. Domáci celok hrá aj naďalej veľmi dobre.
     
    25:48
    Bratislavčanom nevyšiel pokus o útok a Juanjo ihneď rozohral. Poslal výbornú prihrávku smerom dopredu, no tam nebol nik z jeho spoluhráčov pripravený zakončovať.
     
    26:17
    Domáci hráči sa presunuli späť do útoku, kde vybojovali roh. Ten centrom rozohrával Kozár, no našiel iba hlavu svojho súpera.
     
    27:06
    Brunovský dokázal zachytiť prihrávku súpera, v situácii jedného na jedného obstrelil obrancu, ale Juanjo jeho tvrdú ranu vyrazil.
     
    27:15
    Po rozohrávke sme videli ďalšiu vyloženú šancu domáceho tímu! Bol v nej Haľko, ktorý pálil z prvej bez prípravy, ale gólman Juanjo opäť predviedol svoju pozornosť a v rýchlosti úspešne zasiahol.
     
    28:17
    Benfica upokojila situáciu pred svojou bránkou a presunula sa na opačnú polovicu. Tam to strelecky skúšal Patias, ale nebol presný a Gašparovič zasahovať nemusel.
     
    28:31
    Slovenskí hráči rýchlo rozohrali a chceli sa presunúť na opačnú polovicu hracej plochy. V strede ihriska bol ale Bartošek prudko odstavený a rozhodcovia pískajú faul.
     
    28:50
    Bratislavčania sa napokon do útoku predsa len dostali. Z pravej strany zakončoval Kozár, no jeho pokus bol zblokovaný a k Juanjovi sa lopta ani nedostala.
    Stretnutie je v plnom prúde
     
    29:16
    Máme tu prvú žltú kartu v tomto stretnutí. Za faul zozadu si ju vyslúžil hosťujúci Coelho.
     
    29:50
    Hostia pokračovali vo svojej aktivite smerom dopredu. Tvrdo pálil Henmi, no jeho rana bola ešte zblokovaná a skončila iba mimo bránky.
     
    30:21
    Rovnako nepríjemne teraz vypálil Ré, ale lopta opäť letela mimo priestoru troch žrdí. Gašparvič sa musí mať na pozore.
     
    30:45
    Benfica ešte ostala v útoku a Ré mohol svoje zaváhanie napraviť. Ani to mu však nevyšlo, pretože loptu teraz vôbec netrafil.
     
    31:11
    Wilhelm chcel prihrávkou nájsť spoluhráčov pred bránkou domácich, ale tam si priestor vynikajúco postrážil Gašparovič a šancu Benficy zmaril.
     
    31:46
    Hostia sa stále snažia a držia sa v útoku, ale domáci tím súperovi nebezpečnejšie zakončenie nedovoľuje. Gašparovič sa musí mať na pozore, portugalskí majstri sú totiž nevyspytateľní.
     
    32:06
    Bratislavčania sa bleskovo presunuli na opačnú polovicu palubovky, kde získali rohový kop.
     
    32:13
    Slov-Matic to vôbec nemyslel zle. Lopta letela z rohu ihriska priamo pred bránku, kde sa chcel presadiť Bartošík, ale proti presile napokon úspešný nebol.
     
    32:30
    Benfica loptu potiahla na opačnú polovicu ihriska, odkiaľ pálil Patias, ale jeho pokus bol zblokovaný.
     
    33:01
    Opäť ale musíme pochváliť domáci tím, ktorý hrá skutočne výborne. Haľko teraz pálil spoza defenzívy, pričom pred bránkou dobre clonil Mikita, no gólman Juanjo situáciu aj napriek tomu prečítal a šancu Bratislavčanov zneškodnil.
     
    33:36
    Benfica potrebovala hru rýchlo upokojiť. Hostia sa presunuli na opačnú polovicu, kde pálil Patias, ale minul priestor troch žrdí.
     
    34:02
    Rozhodcovia udeľujú druhú žltú kartu v stretnutí. Vyslúžil si ju hosťujúci Chaguinha, ktorý rukami odstrčil Haľka.
     
    34:03
    Slov-Matic Bratislava dala gól!

    MAREK BELANÍK prišiel prvýkrát v zápase na palubovku, štandardnú situáciu rozohral tvrdou ranou, ktorou obstrelil obranu i gólmana a posiela Slov-Matic do vedenia! Bez asistencií.
     
    34:30
    Benfica už päť minút pred koncom stiahla brankára a hrá v pätici.
     
    34:55
    Slov-Matic Bratislava dal gól!

    Bratislavčania sa tlaku súpera ubránili, loptu posunuli smerom dopredu, kde si ju medzi dvojicou obrancov spracoval GABRIEL BARTOŠEK a pohodlne ju umiestnil do prázdnej bránky. Asistencia: Dušan Rafaj.
     
    35:09
    Slov-Matic Bratislava dal gól!

    Hostia aj naďalej hrali bez brankára, ale to sa im zrejme stáva osudným! GABRIEL BARTOŠEK opäť vypálil smerom na opustenú bránku súpera a teší sa zo svojho druhého presného zásahu. Bez asistencií.
     
    35:35
    Domáci tréner si vyžiadal oddychový čas, jeho zverenci si potrebujú udržať zvyšky síl na náročný záver zápasu.
     
    36:01
    Hostia sa ihneď rozostavili v útoku a vôbec to tam nemysleli zle. Strelecky sa prezentoval Patias a Gašparovič mal čo robiť, aby jeho pokus vyrazil.
     
    36:22
    Žltú kartu napokon inkasuje aj domáci tím, vyslúžil si ju dvojgólový strelec Bartošek.
     
    37:05
    Benfica predvádza obrovskú snahu aj v záverečných minútach. Cecílio tvrdo pálil, no jeho pokus bol zblokovaný.
     
    37:45
    Slov-Matic sa dokázal ubrániť. Lopty sa zmocnil Rafaj, ktorý ihneď pálil na prázdnu bránku, no trafil iba konštrukciu bránky.
     
    38:06
    Bartošek mohol zavŕšiť svoj hetrik, ale v rýchlosti priestor prázdnej bránky v rýchlosti minul. Slov-Matic je už veľmi blízko triumfu.
     
    38:52
    Tím SL Benfica dal gól!

    Hosťom obrovská aktivita vyšla a PATIAS strelou k ľavej žrdi upravuje skóre na 5:3. Strata hostí je už iba dvojgólová. Asistencia. Alan Brandi.
     
    39:05
    Nasleduje posledná minúta tohto polčasu. Slov-Matic ešte vyhraté nemá a musí sa brániť, gólman hostí je medzi tromi žrďami.
     
    39:25
    Brunovský sa dostal do úniku, ale z uhla gólmana Juanja nedokázal presadiť. Aj napriek tomu ale domáci môžu byť spokojní.
     
    39:57
    Tím SL Benfica dal gól!

    BRUNO COELHO ešte tri sekundy pred sirénou dokázal znížiť na rozdiel jediného presného zzásahu. Slov-Matic musí loptu po rozohrávke podržať a môže oslavovať víťazstvo. Asistencia: Wilhelm.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas sa skončil senzačným víťazstvom domáceho tímu! Slov-Matic FOFO Bratislava poráža tím svetového formátu a môže byť právom hrdý na svoj výkon. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a prajeme vám krásny zvyšok večera. (21:45:44)

    Veronika Pancuráková

    Branky: 4. Haľko (Kyjovský), 7. Bahna (Rafaj), 35. Belaník, 35. Bartošek (Rafaj), 36. Bartošek – 4. Brandi (Ré), 12. Wilhelm (Chaguinha), 39. Patias (Brandi), 40. Coelho (Wilhelm)

    Karty:   37. Bartošek (SMA) – 30. Coelho (BEN), 35. Chaguinha (BEN)


    Slov-Matic Bratislava: Gašparovič (Brndiar, Kollár) – Kozár, Višváder, Mikita (C), Bahna, Rafaj, Kyjovský, Zdráhal, Brunovský, Belaník, Haľko, Bartošek
    SL Benfica: Juanjo (Bebe, Cristiano) – Cecílio, Goncalo (C), Henmi, Patias, Coelho, Wilhelm, Freitas, Chaguinha, Pinto, Brandi, Ré
    bahis siteleri