Tlačová konferencia Jána Kozáka pred zápasom s Isl (kon.)
konec
Tlačová konferencia Jána Kozáka pred zápasom s Islandom

sk Pondělí 16.11.2015, 17:45Tiskové konference
     
    Tlačová konferencia trénera Jána Kozáka sa skončila. Zápas s Islandom je na programe zajtra o 20:45. V priamom prenose ho môžete sledovať aj na našom webe Onlajny.eu.

    Ďakujeme za pozornosť a prajeme krásny zvyšok večera. (18:10:40)
     
    Tlačová konferencia Jána Kozáka sa končí.
     
    Najlepší a najnebezpečnejší hráči Islandu podľa trénera:
    Oni sú silní ako kolektív. Majú tam jednotlivcov, ktorí hrajú výborné súťaže, ale držia spolu a hrajú kolektívne. V tom je ich sila.
     
    Tréner o zajtrajšom zápase:
    Myslím si, že islandské mužstvo chce hrať futbal a má jasný spôsob hry. My chceme hrať takisto útočne. Myslím si, že to bude zápas, kde padne viac gólov. Som presvedčený, že zápas bude mať tempo a kvalitu.
     
    Čo si myslíte o islandskom tíme?
    Hrajú tri-štyri roky spolu. Minule dosiahli baráž na MS, teraz medzi prvými postúpili na EURO 2016. Predstavujú silu, ktorú rešpektujem. Je to dobré organizované mužstvo.
     
    Hovorca Juraj Čurný o predaných vstupenkách: Neviem, či bude vypredané, nie som taký optimista. Tento štadión aj reprezentácia si zaslúži, aby bolo veľa divákov.
     
    Hovorca SFZ Juraj Čurný o bezpečnostných opatreniach: Budeme postupovať podľa štandardných opatrení, ktoré sa nám v Žiline už osvedčili. Náš bezpečnostný manažér je v neustálom kontakte s políciou. Je predpoklad, že polícia posilní svoje zložky, aby zabránila akýmkoľvek náznakom problémov. Budeme postupovať dôsledne a dôkladne, ale nebudeme pripravovať žiadne mimoriadne akcie. Nemá zmysel, aby sme si vnútili pocit strachu. Musíme dať najavo, že sa nebojíme.
     
    Kto bude zajtra chytať?
    V bráne nastúpi Ján Novota. Rozhodol som sa tak preto, lebo si to zaslúži, rovnako ako si to zaslúži aj Jano Mucha.
     
    Tréner Kozák o rozlúčke so žilinským štadiónom:
    Keď sme v Žiline začali hrávať, bol som si vedomý, že reprezentácii sa v Žiline nedarilo. Napokon sa to ale otočilo v dobro, našli sme tu domáce prostredie. Ľudia zaplnili štadión, postúpili sme. Sme ale radi, že máme opäť niečo väčšie, pekné, modernejšie. Musím ale povedať, že na Žilinu, na miestnu atmosféru a na ľudí, ktorí nás tu povzbudzovali nikdy nezabudnem.
     
    Kto bude mať kapitánsku pásku?
    On o tom ešte nevie, ale bude to Jano Ďurica. Myslím si, že to bude dobrý kapitán.
     
    Tréner Kozák ešte k situácii vo Francúzsku:
    Ostáva ešte sedem mesiacov. Verím, že sa situácia stabilizuje a bude lepšia. Verím, že sa tam ľudia pôjdu s radosťou pozrieť. Francúzsko je krásna krajina s výbornými štadiónmi. Verím, že to dopadne dobre.
     
    Hovorca SFZ Juraj Čurný: Zajtra nastúpia oba celky s čiernymi páskami na rukách a minútou ticha si pred zápasom uctíme obete teroristických útokov v Paríži.
     
    Ako sa pozeráte na aktuálnu situáciu v Paríži vzhľadom na to, že budúci rok sa tam má konať EURO 2016?
    Som z toho naozaj veľmi smutný, pretože je to obrovská tragédia. Celú noc som nespal. Keď sme sa vrátili zo zápasu, pustil som si televíziu a už to tam šlo. Videl som vystrašené tváre ľudí, v 21. storočí je to veľmi zlé.
     
    Ako bude vyzerať zloženie namiesto týchto hráčov?
    Na stopérsky post máme hneď štyri alternatívy – Saláta, Ďurica, Hubočan a Gyömbér. Namiesto Hamšíka potrebuje dostať prietor Duda, ktorý sa potrebuje ukázať, aby sme ho videli. A namiesto Kucku môžeme postaviť Hrošovského alebo Greguša, obaja sú to veľmi talentovaní chlapci.
     
    Prečo nastúpime bez silnej trojice?
    Martin Škrtel prišiel s tým, že sa rozprával s trénerom Kloppom o tom, aby v druhom zápase nehral. Rešpektuje každé naše rozhodnutie. Musíme rešpektovať klub, ktorý ho platí. Majú zraneného hráča a musíme to rešpektovať. Jeho vyťaženosť je obrovská. Preto som prišiel k záveru, že je lepšie, aby si doma ešte oddýchol a bol pripravený pre klub. Marek Hamšík bol takisto veľmi vyťažený. Oddych nemal veľmi dlho, hrával Európsku ligu a aj všetky celé zápasy. Rovnako je na tom aj Juraj Kucka, ktorý prišiel do nového prostredia. Je tam nový hráč a je dobré, aby hrával. Takisto je v týchto zápasoch potrebné dať priestor viacerým hráčom, ktorí sú v širšom kádri.
     
    17:45
    Tlačová konferencia Jána Kozáka sa práve začína.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní predzápasovej tlačovej konferencie trénera Jána Kozáka pred prípravným reprezentačným duelom futbalového A-mužstva Slovenska s Islandom.

    Posledný reprezentačný zápas Slovenska v tomto roku je naplánovaný na utorok 17. novembra 2015 o 20:45 v Žiline. Pre našich chlapcov to bude rozlúčka s úspešným kalendárnym rokom, v ktorom sa im podarilo postúpiť na EURO 2016, ktorého žreb sa uskutoční v sobotu 12. decembra o 18.00 SEČ v Paríži.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 17:45.
    bahis siteleri