Slovinsko – Ukrajina 1:1 (kon.) | Dánsko – Švédsko 2:2 (kon.)
konec
Slovinsko
1:1 (1:0)
Ukrajina
Úterý 17.11.2015, 20:45 • Ljudski vrt, Maribor • Kvalifikace ME • Baráž
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Slovinsko se marně snažilo dohnal ztrátu z úvodního utkání, a nakonec v závěru ještě kapitulovalo, a utkání s Ukrajinou končí 1:1! Postup Ukrajiny tak znamená, že naše reprezentace padá až do třetího výkonostního koše ...

    První poločasu nabídla parádní podívanou, a fanoušci na Ljudski vrt se bavili fotbalem! Hned ve třetí minutě zahrozil Konopljanka ze standardní situaci, nicméně Handanovič byl na místě! V jedenácté minutě přišla velká chvílce pro domácí, to když se před brankou nejlépe zorientoval Boštjan Cesar, a poslal Slovinsko do vedení! Další šance přišla až po půl hodině hry, kdy se po chybě domácího celku dostala Ukrajina do protiútoku. Nebezpečnou střelu Selezňova z levé strany však Handanovič vyrazil! V závěru poločasu nebezpečně vypálil také Pečnik, avšak své umění předvedl také Pjatov!

    I ve druhém poločase pokračovala krásná fotbalová podívaná! Hned v 50. minutě domácí fanoušky vystrašil Konopljanka, jehož dobře mířenou ránu však Handanović vyrazil! Na další velkou šanci jsme čekali až do 71. minuty, kdy střílel Jarmolenko. I tentokrát však dokázal zasáhnout Handanovič! Následovala obrovská šance domácího Cesara, který měl na hlavě prodloužení, nicméně parádní zákrok vytáhl Andrij Pjatov! Následovala časté přerušování hry, zejména kvůli ošetřování ukrajinských hráčů. V samotném závěru udělal chybu Kevin Kampl, a z rychlého protiútoku se prosadil Andrej Jarmolenko, který definitivně potvrdil postup ukrajinské reprezentace na EURO 2016!

    To je z mé strany již opravdu vše, a u dalšího textového přenosu brzy nashledanou! (22:46:58)
    Domácí reprezentace se za dnešní výkon rozhodně stydět nemusí! Pro postup udělala úplně vše, což oceňují i slovinští fanoušci na Twitteru!

     
    90+7
    Konec zápasu.
    90+7. Andrej JARMOLENKO - 1:1
     
    90+7
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Slovinsko šlo do maximálního rizika, a to se nevyplatilo! Do samostatného úniku se dostal hostující Kravec, který využil podklouznutí Kevina Kampla! Kravec následně vylepšil pozici pro ANDREJE JARMOLENKA, který měl již pozici jednoduchou!
     
    90+7
    Samir Handanović nakopl míč do vápna, kde se však nejlépe zorientoval Timoščuk, který poslal míč do zámezí!
     
    90+6
    Andrij Jarmolenko nezvládl situaci na pravé straně, a dostal míč do zámezí. Domácí tak budou rozehrávat, a mají zřejmě poslední šanci na vstřelení branky!
     
    90+6
    Hostující celek provádí své poslední střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází za pískotu domácích fanoušků Jevhen Konopljanka, kterého na poslední sekundy nahrazuje Anatolij Timoščuk!
     
    90+5
    Boštjan Cesar chyboval při rozehrávce, a k míči se dostal Andrij Jarmolenko. Ukrajinský klíčový hráč to udělal skvěle, opřel svůj centr o nohu Iliče, a je z toho rohový kop pro hosty!
     
    90+4
    Ukrajina navíc momentálně kombinuje na útočné polovině, a čas běží ... Slovinsko se momentálně nemůže dostat k míči. Za následné přistrčení u postranní čáry navíc dostává žlutou kartu Lazarević!
    90+3. Domácí Brečko dostal v samotném závěru červenou kartu
     
    90+3
    Tak závěru zápasu nezvládl domácí Mišo Brečko, který zastavil protiútok Ukrajiny nedovoleným zákrokem v souboji s Jevhenem Konopljankou!
     
    90+2
    Mezitím tečou nervy domácímu Brečkovi, který se strká s Andrijem Jarmolenkem. Hostující hráč to bere s úsměvem, neboť ví, že jeho tým je velmi blízko postupu na EURO 2016!
    90+1. Josipa Iličiće zjevně čekání nebavilo ...
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem pět minut nad rámec základní hrací doby! Na trávníku navíc zůstává ležet střídající Kravec, kterému ublížil stoper Cesar ve vzdušném souboji. Kravec má navíc nějaké krvavé zranění, tudíž se stále nehraje ...
     
    90
    Chačeridi je již zpět na nohou, a vypadá to, že bude pokračovat. Mezitím posílal do vápna Ukrajiny další centr Kevin Kampl. V ofsajdu se však nacházel domácí Milivo Novaković, a hra je přerušena!
     
    89
    Samir Handanović poslal dlouhý nákop do vápna, na který si nabíhal střídající Ljubijankić. Andrij Pjatov udělal přesně to, co měl! Došel si pro míč, nicméně cestou "zboural" Chačeridiho. Ukrajinský stoper navíc zůstává ležet na zemi ...
     
    88
    Milivo Novaković měl následně nějaký problém s Jevhenem Chačeridim. Hlavní rozhodčí však včas oba hráče odtrhl! Následný odkop Andrije Pjatova sice našel Kravece, ten však fauloval.
     
    88
    I dalšího rohového kopu se ujal Iličić, tentokrát však jeho centr neznamenal pro branku Andrije Pjatova žádné nebezpečí. Obrana Ukrajiny si dokázala poradit!

    Jan Havlovic

    Branky: 11. Cesar – 90+7. Jarmolenko (Kravec)

    Karty:   2. Cesar (SLV), 25. Jokić (SLV), 38. Brečko (SLV), 90+4. Lazarević (SLV) – 4. Konopljanka (UKR), 32. Rybalka (UKR)   90+3. Brečko (SLV)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 2:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 20:23.
    Slovinsko: Handanovič – Brečko, Ilič, Cesar (C), Jokić – Pečnik (67. Iličić), Krhin, Kampl – Birsa (80. Lazarević) – Bezjak (68. Ljubijankić), Novaković.
    Náhradníci: Vidmar, Oblak – Samardžić, Lazarević, Struna, Kurtić, Rotman, Anđelković, Iličić, Ljubijankić, Kirm, Verbič.

    Ukrajina: Pjatov – Fedeckij, Chačeridi, Rakyckyj, Ševčuk – Stěpaněnko, Rybalka – Jarmolenko, Sydorčuk (61. Garmaš), Konopljanka (C) (90+6. Timoščuk) – Selezňov (80. Kravec).
    Náhradníci: Bojko, M. Ševčenko – Timoščuk, Garmaš, Piljavskij, Budkivskij, Kameňuka, Karavajev, Kučer, Kravec, Petryak, Gusev.

    Rozhodčí: Cüneyt Çakιr – Duran, Ongun (vš Turecko)
    14.11.2015
    Ukrajina - Slovinsko 2:0

    Branky: 22. Jarmolenko, 55. Selezňov (Fedeckij)

    Karty:   19. Selezňov (UKR), 35. Chačeridi (UKR), 84. Rakyckyj (UKR) – 35. Novaković (SLV), 44. Krhin (SLV)

    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 5:3. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:15.
    thejrc.org