Slovinsko – Ukrajina 1:1 (kon.) | Dánsko – Švédsko 2:2 (kon.)
konec
Slovinsko
1:1 (1:0)
Ukrajina
Úterý 17.11.2015, 20:45 • Ljudski vrt, Maribor • Kvalifikace ME • Baráž
Předzápasové kurzy
    90+7. Andrej JARMOLENKO - 1:1
     
    90+7
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Slovinsko šlo do maximálního rizika, a to se nevyplatilo! Do samostatného úniku se dostal hostující Kravec, který využil podklouznutí Kevina Kampla! Kravec následně vylepšil pozici pro ANDREJE JARMOLENKA, který měl již pozici jednoduchou!
     
    90+6
    Hostující celek provádí své poslední střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází za pískotu domácích fanoušků Jevhen Konopljanka, kterého na poslední sekundy nahrazuje Anatolij Timoščuk!
     
    90+4
    Ukrajina navíc momentálně kombinuje na útočné polovině, a čas běží ... Slovinsko se momentálně nemůže dostat k míči. Za následné přistrčení u postranní čáry navíc dostává žlutou kartu Lazarević!
    90+3. Domácí Brečko dostal v samotném závěru červenou kartu
     
    90+3
    Tak závěru zápasu nezvládl domácí Mišo Brečko, který zastavil protiútok Ukrajiny nedovoleným zákrokem v souboji s Jevhenem Konopljankou!
     
    87
    Slovinsko vybojovalo další rohový kop, který rozehrál Josip Iličić. Jeho centr našel na přední tyči Miliva Novakoviće, který prodloužil centr na zadní tyč, odkud hlavičkoval Krhin! Jeho pokus byl zblokovaný, a je z toho další roh!
    81. Fanoušci své reprezentaci opravdu nepomáhají ...
     
    81
    Tak teď zřejmě nikdo nechápe chování slovinských fanoušků za brankou Andrije Pjatova! Domácí reprezentace potřebuje vstřelit ještě jednu branku, nicméně domácí fanoušci při rohu Iličiće vhodili několik světlic na trávník. Hra je momentálně přerušena!
     
    80
    Jako první tak provedli střídání domácí! Ze hřiště odešel Valter Birsa, na jehož místo přichází Lazarević. Střídá i Ukrajina, a na hřiště se konečně dostává Kravec!
    75. Obrovská šance domácího Cesara
     
    75
    Obrovská šance domácího celku! Rohového kopu se ujal Josip Iličić, jehož centr našel na zadní tyči zcela osamoceného Boštjana Cesara. Jeho hlavičku mířenou k tyči však parádním zákrokem vyrazil Pjatov!
     
    73
    Exekuce rohového kopu se zhostil Jevhen Konoplajnka, jehož centr však obrana Slovinska odvrátila. Míč se následně dostal opět ke Konopljankovi, který svým centrem našel Rakyckyje. Ukrajinský stoper se opřel do míče, a jeho rána prolétla těsně nad břevnem!
     
    72
    Další nebezpečná rána, a Handanovič musel opět ukázal svou kvalitu! Andrij Jarmolenko dostal ve středu hřiště prostor, a vyslal hodně nenápadnou střelu, nicméně Hadanovič dokázal zareagovat, a míč dostal na rohový kop!
    71. Utajená rána Jarmolenka
     
    71
    Andrij Jarmolenko opět kouzlil na pravé straně, a pěkným pasem se mu povedlo dostat míč na Fedeckije. Ukrajinský stoper našel na levé straně lépe postaveného Ševčuka, jehož střelu však Handanovič vyrazil!
     
    68
    Vzápětí přichází další změna v domácím celku! Ze hřiště odchází Roman Bezjak, který se velmi odvážně pral na hrotu s ukrajinskými obránci. Na jeho místo přichází Ljubijankić!
     
    67
    K prvnímu střídání sahá i Srečko Katanec! Ze hřiště odchází Nejc Pečnik, který se za svůj výkon rozhodně stydět nemusí. Na "plac" přichází Josip Iličić, což byl mohl být pro domácí "žolík", neboť podává ve Fiorentině velmi dobré výkony!
     
    61
    První střídání v tomto zápase provádí hostující Ukrajina! Pomalým krokem míří ze hřiště Sergej Sydorčuk, který si ve středu hřiště odvedl své, a přenechává své místo mladému Garmašovi.
    50. Nebezpečná střela Jevhena Konopljanky
     
    50
    Ukrajina byla velmi blízko vyrovnání! Jevhen Konopljanka se dostal k míči na levé straně, natáhl si míč do středu hřiště, a velmi nebezpečně vypálil. Domácí reprezentaci však zachránil výborný Samir Handanovič!
     
    44
    Na druhé straně zahrozila Ukrajina z rychlého protiútoku. Na pravém křídle dostal prostor Andrij Jarmolenko, který poslal skvělý centr do vápna, na který nabíhal Selezňov. Jeho hlavička však nemířila přesně!
    43. Nebezpečná střela Pečnika
     
    43
    Kevin Kampl následně dostal míč na levou stranu, kam si naběhl Nejc Pečnik. Fedeckij zkušeného slovinského středopolaře zastavil nedokázal, a tak se Pečnik dostal ke střele. Pjatov však tvrdou ránu dokázal vyrazit!
     
    38
    Další žlutou kartu turecký sudí rozdal Mišo Brečkovi, který poslal ostrý skluzem k zemi unikajícího Sergeje Rybalku. V tomto případě byla žlutá karta zcela zasloužená.
     
    32
    Sydorčuk předvedl hodně zbytečnou chybu ve středu hřiště, a dopřeud postupoval Rene Krhin. Jeho postup zastavil bývalý hráč Slovanu Liberec Sergej Rybalka, který od tureckého sudího vidí žlutou kartu!
    28. Selezňov chyby domácího celku využít nedokázal
     
    28
    I Ukrajina zahrozila z rychlého protiútoku! Obrovskou chybu při rozehrávce provedl Iličič, který "namazal" Jarmolenkovi. Klíčový hostující hráč roztáhl hru na levou stranu, odkud vyslal nepříjemnou přízemní střelu Selezňov, Handanovič byl na místě!
     
    25
    Hlavní rozhodčí musí řešit další potyčku na trávníku! Bojan Jokić to přehnal s důrazem, a dohrál Andrije Jarmolenka. Za svůj zákrok viděl hned žlutou kartu. Následně se však zapojil do strkanice i Konopljanka. Hlavní rozhodčí však včas zasáhl!
     
    18
    Stěpanenko si pomohl přihrávkou na levou stranu, kde se nacházel Konopljanka. Bývalý hráč Dněpru nejdříve neuspěl s kličkou na Brečka, v akci však pokračoval, a poslal do vápna povedený centr, který málem našel Jarmolenka!
    11. Boštjan CESAR - 1:0
     
    11
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    To je pro domácí hodně důležitý moment! Slovinsko se již v desáté minutě dostává do vedení, a Ljudski vrt je na nohou! Na pravé straně operoval Bezjak, který krásně nacentroval přes branku. Andrij Pjatov rozhodně nemá čisté svědomí, neboť míč vyrazil pouze před sebe. K dorážce se dostal Novakovič, avšak jeho střelu ještě Pjatov vyrazil. Míč se však dostal do míst, kde se nacházel BOŠTJAN CESAR, který dostal míč do branky!
     
    4
    Akce však měla pokračování, a Konopljanka se kopačkou ohnal po Brečkovi. Slovinský obránce svému pádu hodně přidal, nicméně slovinští hráči se na Konopljanku hodně zlobili ... Hlavní rozhodčí vše vyřešil udělením žluté karty!
    3. Nebezpečná standardní situace Konopljanky
     
    3
    Ukrajina měla k dispozici velmi zajímavou standardní situaci, ke které se postavil Jevhen Konopljanka. Křídelník španělské Sevilly se opřel do míče, a jeho dobře mířenou střelu vyrazil Samir Handanovič!
     
    2
    Hned ve druhé minutě dostává žlutou kartu domácí kapitán Boštjan Cesar, který ostrý faulem loktem "sundal" útočníka Selezňova. Hostující hráč je za pomoci lékařů doprovázen za postranní čáru.

    Jan Havlovic

    Branky: 11. Cesar – 90+7. Jarmolenko (Kravec)

    Karty:   2. Cesar (SLV), 25. Jokić (SLV), 38. Brečko (SLV), 90+4. Lazarević (SLV) – 4. Konopljanka (UKR), 32. Rybalka (UKR)   90+3. Brečko (SLV)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 2:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 20:23.
    Slovinsko: Handanovič – Brečko, Ilič, Cesar (C), Jokić – Pečnik (67. Iličić), Krhin, Kampl – Birsa (80. Lazarević) – Bezjak (68. Ljubijankić), Novaković.
    Náhradníci: Vidmar, Oblak – Samardžić, Lazarević, Struna, Kurtić, Rotman, Anđelković, Iličić, Ljubijankić, Kirm, Verbič.

    Ukrajina: Pjatov – Fedeckij, Chačeridi, Rakyckyj, Ševčuk – Stěpaněnko, Rybalka – Jarmolenko, Sydorčuk (61. Garmaš), Konopljanka (C) (90+6. Timoščuk) – Selezňov (80. Kravec).
    Náhradníci: Bojko, M. Ševčenko – Timoščuk, Garmaš, Piljavskij, Budkivskij, Kameňuka, Karavajev, Kučer, Kravec, Petryak, Gusev.

    Rozhodčí: Cüneyt Çakιr – Duran, Ongun (vš Turecko)
    14.11.2015
    Ukrajina - Slovinsko 2:0

    Branky: 22. Jarmolenko, 55. Selezňov (Fedeckij)

    Karty:   19. Selezňov (UKR), 35. Chačeridi (UKR), 84. Rakyckyj (UKR) – 35. Novaković (SLV), 44. Krhin (SLV)

    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 5:3. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:15.
    bahis siteleri