Obří slalom žen, 1. kolo, Aspen Vítěz: M. Shiffrinová (USA) (kon.) | Obří slalom žen, 2. kolo, Aspen Vítěz: L. Gutová (SUI) (kon.)
konec
SP - obří slalom žen, 1. kolo, Aspen

Vítěz: M. Shiffrinová (USA)

Pátek 27.11.2015, 18:00Sjezdové lyžování
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 18:00.
     
    Sezóna alpských disciplín je teprve na samotném začátku, přesto se v americkém Aspenu pojede již druhý obří slalom žen. Ten první v říjnu v rakouském Söldenu vyhrála Italka Federica Brignoneová, která porazila druhou Mikaelu Shiffrinovou a třetí Tinu Weiratherovu. V půlce listopadu se měl konat ještě ve finském Levi slalom žen, ten byl ale kvůli nedostatku sněhu zrušen a přesunut právě sem do Aspenu. Některé lyžařky tak nezávodily už skoro měsíc a ještě dolaďovaly svou formu na ostrý start do nového ročníku.

    Aktuální pořadí světového poháru:

    1. Federica Brignoneová (ITA) – 100 bodů
    2. Mikaela Shiffrinová (USA) – 80 bodů
    3. Tina Weiratherová (LIE) – 60 bodů
    4. Lara Gutová (SUI) – 50 bodů
    5. Tessa Worleyová (FRA) – 45 bodů
     
    Loni v rámci obřího slalomu triumfovala a malý křišťálový glóbus získala rakouská kráska Anna Fenningerová. Bohužel musíme jen konstatovat už týdny známý fakt, že tahle sympatická lyžařka utrpěla vážné zranění kolene a do celé sezóny vůbec nezasáhne. Kdo by mohl uspět letos? Rozhodně slalomová expertka Mikaela Shiffrinová, Eva-Maria Bremová, obojživelnice Tina Mazeová nebo právě Federica Brignoneová, aktuální lídr této alpské disciplíny. Větší šance na úspěch se nejenom v dnešním závodě, ale vlastně v celé sezóně, otevírají také Tině Weiratherové, Laře Gutové nebo Viktorii Rebensburgové.

    Aktuální pořadí obřího slalomu:

    1. Federica Brignoneová (ITA) – 100 bodů
    2. Mikaela Shiffrinová (USA) – 80 bodů
    3. Tina Weiratherová (LIE) – 60 bodů
    4. Lara Gutová (SUI) – 50 bodů
    5. Tessa Worleyová (FRA) – 45 bodů
     
    Fakta o závodě:

    První kolo obřího slalomu postaví pan Chenal z Francie, celkem bude mít na starosti 43 branek, které určí 41 změn směru. Startovat se bude v nadmořské výšce 2862 metrů nad mořem, končit pak o 372 metrů níže. Nad regulemi závodu bude dohlížet pan rozhodčí Skaardal. Do 2 .kola, které začne ve 21:00 našeho času, pokud se nějakým výrazným způsobem nezhorší počasí, by mělo zasáhnout 30 nejlepších z kola prvního.
     
    Loňský ročník v Aspenu:

    Loni se na aspenských sjezdovkách dařilo Rakušankám, v obřím slalomu triumfovala Eva-Maria Bremová, ve slalomu Nicole Hospová, na stupních vítězů se v obou těchto disciplínách objevila i jejich krajanka Kathrin Zettelová. Poslední dvě jmenované už ovšem do bojů nezasáhnou, neboť obě ukončily kariéru. A to je určitě velká škoda pro celé alpské lyžování.
     
    Československá účast:

    Do prvního závodu v Aspenu zasáhnou dvě české závodnice. Ani jedna z nich se nevešla do první třicítky startovní listiny, Kateřina Pauláthová bude startovat z 38. místa, Martina Dubovská dokonce z předposlední pozice, konkrétně jako šedesátá pátá. Žádná ze slovenských lyžařek se pak do dnešního obřího slalomu nepřihlásila.
     
    Startovní listina:

    1. Federica Brignoneová (ITA)
    2. Viktoria Rebensburgová (GER)
    3. Sara Hectorová (SWE)
    4. Mikaela Shiffrinová (USA)
    5. Eva-Maria Bremová (AUT)
    6. Tina Weiratherová (LIE)
    7. Nadia Fanchiniová (ITA)
    8. Maria Pietiläová Holmnerová (SWE)
    9. Tessa Worleyová (FRA)
    10. Michaela Kirchgasserová (AUT)
    11. Irene Curtoniová (ITA)
    12. Manuela Mölggová (ITA)
    13. Lara Gutová (SUI)
    14. Marie-Pier Préfontaineová (CAN)
    15. Frida Hansdotterová (SWE)
    16. Lindsey Vonnová (USA)
    17. Nina Lösethová (NOR)
    18. Ragnhild Mowinckelová (NOR)
    19. Marta Bassinová (ITA)
    20. Ana Drevová (SLO)
    21. Adeline Baudová Mugnierová (FRA)
    22. Taina Bariozová (FRA)
    23. Anémone Marmottanová (FRA)
    24. Francesca Marsagliová (ITA)
    25. Elena Curtoniová (ITA)
    26. Nicole Agnelliová (ITA)
    27. Kajsa Klingová (SWE)
    28. Marie-Michéle Gagnonová (CAN)
    29. Anne-Sophie Barthetová (FRA)
    30. Katarina Lavtarová (SLO)
    31. Cornelia Hütterová (AUT)
    32. Ricarda Haaserová (AUT)
    33. Alexandra Tilleyová (GBR)
    34. Candace Crawfordová (CAN)
    35. Karoline Pichlerová (ITA)
    36. Wendy Holdenerová (SUI)
    37. Emi Hasegawaová (JPN)
    38. Kateřina Pauláthová (CZE)
    39. Valérie Grenierová (FRA)
    40. Lena Dürrová (GER)
    41. Nina Ortliebová (AUT)
    42. Stephanie Brunnerová (AUT)
    43. Sofia Goggiaová (ITA)
    44. Coralie Frasseová Sombetová (FRA)
    45. Simone Wildová (SUI)
    46. Simona Höslová (GER)
    47. Magdalena Fjällströmová (SWE)
    48. Jasmina Suterová (SUI)
    49. Carmen Thalmannová (AUT)
    50. Megan McJamesová (USA)
    51. Rahel Koppová (SUI)
    52. Clara Direzová (FRA)
    53. Nathalie Eklundová (SWE)
    54. Katharina Truppeová (AUT)
    55. Tina Robniková (SLO)
    56. Katharina Gallhuberová (AUT)
    57. Estelle Alphandová (FRA)
    58. Michelle Gisinová (SUI)
    59. Sarah Schleperová (MEX)
    60. Emelie Wikströmová (SWE)
    61. Bernadette Schildová (AUT)
    62. Maren Wieslerová (GER)
    63. Nevena Ignjatovičová (SRB)
    64. Ana Buciková (SLO)
    65. Martina Dubovská (CZE)
    66. Piera Hudsonová (NZL)
    V Aspenu aktuálně panuje moc pěkné počasí:

     
    1. kolo bylo zahájeno.
     
    1
    Nelehký slalom s mnoha přesazenými branami a terénními nerovnostmi Federica Brignoneová (ITA), aktuální lídr světového poháru i obřího slalomu, zvládla slušně. Soupeřky se budou snažit překonat čas 59 minut a 15 sekund.
     
    2
    Viktoria Rebensburgová (GER) udělala na jedné těžší brance velkou chybu, dost zpomalila a nakonec dojela do cíle s hrozivou ztrátou 1,88 sekundy.
     
    3
    Sara Hectorová (SWE) výrazněji nechybovala, taková profesorská jízda jí ale první místo vynést jednoduše nemohla. Na vedoucí Italku ztratila celkově 96 setin sekundy.
     
    4
    Mikaela Shiffrinová (USA) jela někde na úrovni vedoucí Italky, pouze na jednom mezičase byla pomalejší. Ukázala, že tuhle sjezdovku v Aspenu zná náramně. A nakonec se dostala do vedení o 11 setin! Pěkná čistá i agresivní jízda od Američanky.
     
    5
    Eva-Maria Bremová (AUT), největší rakouská naděje, pasována do této role poté, co Hospová a Zettelová ukončily kariéru, nezajela vyloženě dobrý obří slalom. Možná že fyzicky na těžkou trať nestačila. Je čtvrtá se ztrátou 1,37 sekundy na první Shiffrinovou.
     
    6
    Tina Weiratherová (LIE) zajela ve srovnání s ostatními lyžařkami takový průměrný obří slalom. Dostala se na čtvrté místo, ztratila na první příčku 1,24 sekundy. Ale není to vyloženě nějaký propadák.
     
    7
    Chybiček se Nadia Fanchiniová (ITA) prostě nevyvarovala. Především těžší brány nezvládla ideálně. Zase průměrná jízda. Řečí čísel ztratila 1,33 sekundy. Patří jí pátá příčka.
     
    8
    Tohle jí jednoduše vůbec nesedlo. Maria Pietiläová Holmnerová (SWE) nemůže být s tímhle výkonem vůbec spokojená. Když už postoupí do dalšího kola, bude to stačit spíše až na třetí desítku. Její ztráta se vyšplhala až na 2,62 sekundy.
     
    9
    Tessa Worleyová (FRA) si průběžnou třetí pozici rozhodně zaslouží. Technicky jela skvěle, málo chybovala. Na lepší výsledek to chtělo možná jen více agresivity. Přesto ztráta rovné jedné vteřiny je dobrým příslibem do dalšího kola.
     
    10
    Michaela Kirchgasserová (AUT) nezvládla přechod do další branky, dostala se na paty lyží a vyletěla do vzduchu. Manévr jí naštěstí zranění nepřinesl, dojede mimo trať po svých. Ze závodu musí odstoupit.
     
    11
    Irene Curtoniová (ITA) dost hranila, nevedla paralerně svoje lyže, takže často dost zpomalovala. Aktuálně je devátá. Ztráta 2,44 sekundy jí dobré umístění ve druhém kole neslibuje.
     
    12
    Manuela Mölggová (ITA) začala velmi dobře, ztrácela na první místo nějaké tři desetiny, pak ale jednou vyjela mimo ideální stopu a málem závod nedokončila. Do cíle se dostala se ztrátou 1,38 sekundy.
     
    13
    I Lara Gutová (SUI) měla problém na jedné přesazené brance. Nebýt této chyby, možná by více ohrožovala první dvě příčky. I tak může být s časem rovné jedné minuty a ztrátou 96 setin velmi spokojená. Je třetí.
     
    14
    A máme tu další závodnici, která se nedostala do cíle. Marie-Pier Préfontaineová (CAN) nezvládla prudký přechod z kopce dolů a upadla.
     
    15
    Skoro třicetiletá Frida Hansdotterová (SWE) uzavřela působení první patnáctky. Vedla si průměrně. Na každém mezičase ztrácela vždy kolem tří až čtyř desetin a nakonec zaostala o 1,82 sekundy za vedoucí Shiffrinovou. První reklamní přestávka je na programu tohoto závodu.
     
    Průběžné pořadí:

    1. Mikaela Shiffrinová (USA) 59,04
    2. Federica Brignoneová (ITA) +0,11
    3. Lara Gutová (SUI) +0,96
    4. Tessa Worleyová (FRA) +1,00
    5. Sara Hectorová (SWE) +1,07
     
    16
    Domácí závodnice Lindsey Vonnová (USA) padá! Na vnitřní lyži zabrala až moc, terénní nerovnost jí vypnula vnější lyži a Američanka skončila v ochranné síti. Měla by být zdravotně v pořádku, alespoň tuhle dobrou zprávu podáme pro fanoušky této lyžařky.
     
    17
    Nemastné, neslané... Ale ne tak špatné. Nina Lösethová (NOR) zajela na své poměry celkem slušně. Ztratila 2,01 sekund a druhé kolo se jí určitě týkat bude.
     
    18
    Především přechod do prudší části trati se některým závodnicím nedaří vůbec zvládnout. A Ragnhild Mowinckelová (NOR) nebyla výjimkou. Se ztrátou 3,80 sekundy bude mít velký problém dostat se do kola dalšího. Ale v téhle otázce samozřejmě nepředbíhejme. Doplňme fakt, že je zatím suverénně poslední.
     
    19
    Marta Bassinová (ITA) měla velké problémy držet se ideální stopy. Dokonce ztratila hůlku. Jak je vůbec možné, že není poslední, netuší možná ani ona sama. Ztratila na Shiffrinovou 2,67 sekundy a je na průběžné patnácté příčce.
     
    20
    Zkušená Ana Drevová (SLO) si představovala určitě lepší výsledek. Se ztrátou 3,61 sekundy si nemohla vymodlit nic jiného než předposlední šestnáctou pozici. Postoupí do druhého kola?
     
    21
    Trať už začíná být místy dost rozbitá. A Adeline Baudová Mugnierová (FRA) si s ní neporadila ideálně. Čas 1:01,71 jí určuje aktuálně patnáctou příčku. Budeme-li mluvit v číslech ztráty, pak je to 2,67 vteřiny.
     
    22
    Taina Bariozová (FRA) útočila na první patnáctku. Stala se ale nakonec čtvrtou závodnicí, která musela odstoupit kvůli pádu. Následovat nyní bude druhá krátká komerční přestávka.
     
    Průběžné pořadí:

    1. Mikaela Shiffrinová (USA) 59,04
    2. Federica Brignoneová (ITA) +0,11
    3. Lara Gutová (SUI) +0,96
    4. Tessa Worleyová (FRA) +1,00
    5. Sara Hectorová (SWE) +1,07
     
    23
    Celkem škoda. Anémone Marmottanová (FRA) zajela na své poměry velmi dobře, do jedné branky se ale vůbec nevešla a jela úplně mimo ideální stopu. Ztráta se díky tomu vyšplhala na 2,30 sekundy.
     
    24
    Jo, tohle byla velmi slušná jízda. A mladá Francesca Marsagliová (ITA) může být rozhodně spokojená. Se ztrátou 1,52 sekundy se trošku překvapivě vešla do první desítky!
     
    25
    Bez tří setinek ztratila Elena Curtoniová (ITA) dvě sekundy na vedoucí Američanku Shiffrinovou. Posunula se na dvanáctou příčku. Určitě to pro ní je slušný výsledek.
     
    26
    Nicole Agnelliová (ITA) brnkla svým ramenem o jednu z branek a to jí úplně rozhodilo. Do cíle se tak nedostala.
     
    27
    Už už se zdálo, jako by Kajsa Klingová (SWE) zhruba v polovině trati závod vzdala. Nakonec pokračovala, ale absolutně ztratila rychlost. Ztráta se vyšplhala na 3,72 sekundy. Troufáme si tvrdit, že její čas na postup nebude stačit.
     
    28
    V cíli je už Marie-Michéle Gagnonová (CAN). Nebyla po dojezdu příliš spokojená. Občas se nevypořádala s nějkaou tou nerovností na trati. Ztrátu zaznamenala v řečí čísel 2,55 sekundy vysokou.
     
    29
    Ztrátu nakonec o píď nestlačila pod tři sekundy. Byla o pět setin vyšší. Anne-Sophie Barthetová (FRA) je na 21. příčce. Postup do 2. kola bude mít rozhodně na hraně. Kolem jejího času se zřejmě bude lámat chleba.
     
    30
    Třicítku startovní listiny uzavřela neúspěšnou jízdou Katarina Lavtarová (SLO). Po své chybě si mohla jen vztekle zařvat do éteru. Po její jízdě je naplánována další, v pořadí už třetí komerční pauzička.
     
    Průběžné pořadí:

    1. Mikaela Shiffrinová (USA) 59,04
    2. Federica Brignoneová (ITA) +0,11
    3. Lara Gutová (SUI) +0,96
    4. Tessa Worleyová (FRA) +1,00
    5. Sara Hectorová (SWE) +1,07
    6. Tina Weiratherová (LIE) +1,24
    7. Nadia Fanchiniová (ITA) 1,33
    8. Eva-Maria Bremová (AUT) +1,37
    9. Manuela Mölggová (ITA) +1,38
    10. Francesca Marsagliová (ITA) +1,52
    11. Frida Hansdotterová (SWE) +1,82
    12. Elena Curtoniová (ITA) +1,97
    13. Viktoria Rebensburgová (GER) +1,99
    14. Nina Lösethová (NOR) +2,01
    15. Anémone Marmottanová (FRA) +2,30
     
    31
    Cornelia Hütterová (AUT) dojela na první mezičas, na ten další už ne. A ze závodu vypadává.
     
    32
    Ricarda Haaserová (AUT) udělala vlastně tu chybu, co Hütterová, tedy myšleno tím ve stejném místě, a do cíle dojela se ztrátou 3,51 sekundy. Uvidíme, jestli tohle bude stačit na postup.
     
    33
    Alexandra Tilleyová (GBR) se na trati moc dlouho neohřála, také ona chybovala a ze závodu musela odstoupit.
     
    34
    Candace Crawfordová (CAN), závodnice z Toronta, je aktuálně na 26. příčce se ztrátou 3,97 sekundy. Blížíme se k jízdě Kateřiny Pauláthové.
     
    35
    Karoline Pichlerová (ITA) stlačila ztrátu pod čtyři sekundy, konkrétně na hodnotu 3,92 sekundy.
     
    36
    Wendy Holdenerová (SUI) ihned po prvním mezičase chybovala. Druhého kola se neúčastní.
     
    37
    Emi Hasegawaová (JPN) by se mohla podívat dále. Ztratila 3,12 sekundy, což není vyloženě vysoká ztráta. Aktuálně je na 22. místě.
     
    38
    Kateřina Pauláthová (CZE) ztrácela na prvním mezičase 58 setin sekundy, jenže pak udělala chybu a do cíle nedojela. Je to celkem škoda, postup se mohl určitě urodit, neboť celkem dost závodnic už vypadlo.
     
    39
    Ani Valérie Grenierová (FRA) se cíle nedočkala. Obří slalom je pro závodnice v tuhle chvíli dost těžký. Nejenže je už tak obtížný, co se postavení branek týče, ale trať už není v ideálním stavu.
     
    40
    Lena Dürrová (GER) dojela. To je důležitý fakt. Ztráta 3,38 sekundy jí určuje průběžnou 23. pozici.
     
    41
    Nina Ortliebová (AUT) je v tuhle chvíli na hraně postupu. Ztráta 4,10 sekundy znamená třicátou příčku. Dá se však předpokládat, že jí ještě někdo přece trumfne.
     
    42
    Stephanie Brunnerová (AUT) by se měla podívat dále. Zajela velmi solidně! Ztráta 2,78 vteřiny znamená 21. příčku.
     
    43
    Sofia Goggiaová (ITA) a její ztráta 3,53 vteřiny. Bude stačit její čas na další kolo? Aktuálně je z toho 26. pozice.
     
    44
    Coralie Frasseová Sombetová (FRA) je další závodnice, která si do výsledkové listině připíše tři nepopulární písmenka DNF. Chybovala na trati už po prvním mezičase.
     
    45
    Simone Wildová (SUI) dle mezičasů výrazně chybovala na těžkém úseku, kde se problémy nevyhnuly ani těm nejlepším. Dojela se ztrátou 3,86 sekundy. A ta znamená zatím postupovou třicátou příčku.
     
    46
    Simona Höslová (GER) se vecpala na třicátou pozici. Ztráta činí 3,84 vteřiny.
     
    47
    Magdalena Fjällströmová (SWE) zajela nejhorší obří slalom z celého startovního pole. Tedy až na lyžařky, které do cíle vůbec nedojely. Nabrala ztrátu 5,26 vteřiny.
     
    48
    Jasmina Suterová (SUI) je průběžně na 29. příčce. 3,74 sekundy, to byl její deficit na vedoucí Shiffrinovou.
     
    49
    Carmen Thalmannová (AUT) se do dalšího kola nepodívá. Ztráta 2,92 sekundy je v tuhle chvíli prostě příliš.
     
    50
    Domácí závodnice Megan McJamesová (USA) na druhém mezičasu ztrácela už přes dvě sekundy. Do cíle dojela v čase 1:03,06 a ten znamená až 36. místo. Nepostupuje.
     
    51
    Rahel Koppová (SUI) by se měla podívat překvapivě do dalšího kola. Zajela velmi slušně. Ztráta 3,28 sekundy znamená 24. příčku. Velký úspěch pro Švýcarku.
     
    52
    Clara Direzová (FRA) chybovala někde v pasáži mezi druhým a třetím mezičasem. Cílové pásky se tak nedočkala.
     
    53
    Nathalie Eklundová (SWE) nepostupuje. Ztráta 4,19 sekundy jí do dalšího kola prostě nepustí.
     
    54
    Už od začátku nebyla tahle jízda povedená. Katharina Gallhuberová (AUT) nakonec po prvním úseku trati chybovala.
     
    55
    I Tina Robniková (SLO) nezaznamenala úspěšný čas. Chybovala hned po prvním mezičase.
     
    56
    Katharina Gallhuberová (AUT) je další odpadlicí. Další, u které bude ve výsledkové listině svítit DNF.
     
    57
    O vlásek se vecpala do první třicítky Estelle Alphandová (FRA)! Ztráta 3,64 sekundy znamená 29. příčku. Parádní výsledek pro tuhle nepříliš známou Francouzku.
     
    58
    Michelle Gisinová (SUI) není žádnou specialistkou na obří slalom. Šla si závod vyloženě zkusit. Ztráta 4,67 neznamená příliš dobrou jízdu. V dalším kole ji neuvidíme.
     
    59
    Závodnice z exotických středoamerických končin Sarah Schleperová (MEX) dojela do cíle. Sice se ztrátou 5,60 sekundy, ale přece. Další druhé kolo bude samozřejmě bez ní.
     
    60
    Emelie Wikströmová (SWE) načala šestou desítku závodnic. Ztráta 4,53 sekundy jí posune až někam kolem čtyřicátého místa.
     
    61
    Bernadette Schildová (AUT) a její ztráta 4,97 sekundy na postup pochopitelně stačit nemohla.
     
    62
    Ani Maren Wieslerová (GER) se do druhého kola nepodívá. Zaznamenala ztrátu 4,72 sekundy.
     
    63
    Stálice balkánského lyžování Nevena Ignjatovičová (SRB) cílem neprojela. Díky jejímu pádu se závod opravdu o malinko pozdržel. Na startu zbývají už jen tři lyžařky.
     
    64
    Ana Buciková (SLO) neměla šanci už od začátku. Ztráta 4,85 sekundy je prostě příliš velká. A teď už se těšme na Martinu Dubovskou!
     
    65
    Na třetím mezičase ztrácela Martina Dubovská (CZE) už tři sekundy. A protože v závěru výrazněji nezrychlila, nakonec se do druhého kola nepodívá. Rozdíl mezi ní a vedoucí Shiffrinovou se ustálil na 3,97 sekundy. Oproti Pauláthové alespoň proťala cílovou pásku.
     
    66
    Závod uzavřela Piera Hudsonová (NZL) svou nepovedenou jízdou. Do cíle se nedostala.
     
    1. kolo skončilo.
     
    Konečné pořadí (1. kolo):

    1. Mikaela Shiffrinová (USA) 59,04
    2. Federica Brignoneová (ITA) +0,11
    3. Lara Gutová (SUI) +0,96
    4. Tessa Worleyová (FRA) +1,00
    5. Sara Hectorová (SWE) +1,07
    6. Tina Weiratherová (LIE) +1,24
    7. Nadia Fanchiniová (ITA) 1,33
    8. Eva-Maria Bremová (AUT) +1,37
    9. Manuela Mölggová (ITA) +1,38
    10. Francesca Marsagliová (ITA) +1,52
    11. Frida Hansdotterová (SWE) +1,82
    12. Elena Curtoniová (ITA) +1,97
    13. Viktoria Rebensburgová (GER) +1,99
    14. Nina Lösethová (NOR) +2,01
    15. Anémone Marmottanová (FRA) +2,30
    16. Irene Curtoniová (ITA) +2,44
    17. Marie-Michéle Gagnonová (CAN) +2,55
    18. Maria Pietiläová Holmnerová (SWE) +2,62
    19. Adeline Baudová Mugnierová (FRA) +2,67
    19. Marta Bassinová (ITA) +2,67
    21. Stephanie Brunnerová (AUT) +2,78
    22. Anne-Sophie Barthetová (FRA) +3,05
    23. Emi Hasegawaová (JPN) +3,12
    24. Rahel Koppová (SUI) +3,28
    25. Lena Dürrová (GER) +3,38
    26. Ricarda Haaserová (AUT) +3,51
    27. Sofia Goggiaová (ITA) +3,53
    28. Ana Drevová (SLO) +3,61
    29. Estelle Alphandová (FRA) +3,64
    30. Kajsa Klingová (SWE) +3,72
    ...
    37. Martina Dubovská (CZE) +3,97
    Kateřina Pauláthová (CZE) DNF
     
    Federica Brignoneová (ITA) a domácí Mikaela Shiffrinová (USA), která aspenské sjezdovky zná perfektně, to je dvojice, která si to ve druhém kole obřího slalomu žen rozdá o prvenství. Za nimi jsou totiž další nejlepší závodnice zhruba už o vteřinu později. Nenechte si proto ujít kolo druhé, které začne zhruba za hodinku a půl. Tenhle souboj o druhé vítězství v SP bude rozhodně zajímavý.
    Tahle se Mikaela Shiffrinová (USA) usmívala pod cílovou rovinkou ze svého vedení v 1. kole:

     
    Kateřina Pauláthová (CZE) ani Martina Dubovská (CZE) se do druhého kola neprobojovaly. Zatímco prvně jmenovaná cílovou pásku vůbec neproťala, druhá jmenovaná skončila se ztrátou 3,97 sekundy na děleném 37. místě.
     
    Z mé strany vše, těším se s Vámi na 2. kolo. (19:35:59)

    Patrik Sandev

    Aktuální pořadí světového poháru:
    1. Federica Brignoneová (ITA) – 100 bodů
    2. Mikaela Shiffrinová (USA) – 80 bodů
    3. Tina Weiratherová (LIE) – 60 bodů
    4. Lara Gutová (SUI) – 50 bodů
    5. Tessa Worleyová (FRA) – 45 bodů
    Aktuální pořadí obřího slalomu:
    1. Federica Brignoneová (ITA) – 100 bodů
    2. Mikaela Shiffrinová (USA) – 80 bodů
    3. Tina Weiratherová (LIE) – 60 bodů
    4. Lara Gutová (SUI) – 50 bodů
    5. Tessa Worleyová (FRA) – 45 bodů
    Startovní listina:
    1. Federica Brignoneová (ITA)
    2. Viktoria Rebensburgová (GER)
    3. Sara Hectorová (SWE)
    4. Mikaela Shiffrinová (USA)
    5. Eva-Maria Bremová (AUT)
    6. Tina Weiratherová (LIE)
    7. Nadia Fanchiniová (ITA)
    8. Maria Pietiläová Holmnerová (SWE)
    9. Tessa Worleyová (FRA)
    10. Michaela Kirchgasserová (AUT)
    11. Irene Curtoniová (ITA)
    12. Manuela Mölggová (ITA)
    13. Lara Gutová (SUI)
    14. Marie-Pier Préfontaineová (CAN)
    15. Frida Hansdotterová (SWE)
    16. Lindsey Vonnová (USA)
    17. Nina Lösethová (NOR)
    18. Ragnhild Mowinckelová (NOR)
    19. Marta Bassinová (ITA)
    20. Ana Drevová (SLO)
    21. Adeline Baudová Mugnierová (FRA)
    22. Taina Bariozová (FRA)
    23. Anémone Marmottanová (FRA)
    24. Francesca Marsagliová (ITA)
    25. Elena Curtoniová (ITA)
    26. Nicole Agnelliová (ITA)
    27. Kajsa Klingová (SWE)
    28. Marie-Michéle Gagnonová (CAN)
    29. Anne-Sophie Barthetová (FRA)
    30. Katarina Lavtarová (SLO)
    31. Cornelia Hütterová (AUT)
    32. Ricarda Haaserová (AUT)
    33. Alexandra Tilleyová (GBR)
    34. Candace Crawfordová (CAN)
    35. Karoline Pichlerová (ITA)
    36. Wendy Holdenerová (SUI)
    37. Emi Hasegawaová (JPN)
    38. Kateřina Pauláthová (CZE)
    39. Valérie Grenierová (FRA)
    40. Lena Dürrová (GER)
    41. Nina Ortliebová (AUT)
    42. Stephanie Brunnerová (AUT)
    43. Sofia Goggiaová (ITA)
    44. Coralie Frasseová Sombetová (FRA)
    45. Simone Wildová (SUI)
    46. Simona Höslová (GER)
    47. Magdalena Fjällströmová (SWE)
    48. Jasmina Suterová (SUI)
    49. Carmen Thalmannová (AUT)
    50. Megan McJamesová (USA)
    51. Rahel Koppová (SUI)
    52. Clara Direzová (FRA)
    53. Nathalie Eklundová (SWE)
    54. Katharina Truppeová (AUT)
    55. Tina Robniková (SLO)
    56. Katharina Gallhuberová (AUT)
    57. Estelle Alphandová (FRA)
    58. Michelle Gisinová (SUI)
    59. Sarah Schleperová (MEX)
    60. Emelie Wikströmová (SWE)
    61. Bernadette Schildová (AUT)
    62. Maren Wieslerová (GER)
    63. Nevena Ignjatovičová (SRB)
    64. Ana Buciková (SLO)
    65. Martina Dubovská (CZE)
    66. Piera Hudsonová (NZL)
    bahis siteleri