Olomouc – Slovácko 2:0 (kon.) | Slavia – Příbram 2:1 (kon.) | Ostrava – Jihlava 1:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Bohemians 1905 1:1 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
2:0 (1:0)
1.FC Slovácko
Sobota 28.11.2015, 17:00 • Andrův stadion Olomouc. Kapacita: 12.566 míst. • Synot liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasů 15. kola Synot ligy, ve kterém se střetnou mužstva olomoucké Sigmy a Slovácka. Utkání začíná v 17:00.
     
    1. FC Slovácko

    Před začátkem předposledního podzimního kola patřilo Slovácku jedenácté místo. Mužstvo trenéra Svatopluka Habance dosud pětkrát zvítězilo a dvakrát vybojovalo bod za remízu. Díky tomu se Jihomoravané drží se sedmnácti získanými body stále v dobré vzdálenosti od sestupových míst. Nicméně i tak už by se Slovácko mělo mít na pozoru.

    Nejproduktivnějším hráčem v dresu Slovácka je vytáhlý útočník Došek, který se v této sezóně trefil už šestkrát. O dvě branky méně zaznamenal záložník Diviš.
     
    SK Sigma Olomouc

    Na Hané už by měli pomalu začít bít na poplach, neboť aktuální vývoj je podobný tomu dva roky starému. Tehdy Sigma dopadla špatně, a přestože si to dlouho nikdo nedokázal připustit, Olomouc sestoupila. Nyní má tým trenéra Jílka na svém kontě pouhé dvě výhry, jen jednu vybojoval doma. V tabulce je Sigma čtrnáctá, zároveň má ale stejný počet bodů jako patnáctá Jihlava.

    Sigma trpí především kvůli mizerné koncovce. Ve čtrnácti duelech skórovala dvanáctkrát. Nejlepším v této činnosti je záložník Houska, který se trefil třikrát. Zbylých devět branek má na svědomí devět různých střelců.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Hála, Hubník, Radaković, Vepřek (C) – Moulis, Houska, Šindelář, Plšek, Navrátil – Malec.
    Náhradníci: Reichl – Štěpán, Vašíček, Rajnoch, Petr, Zahradníček, Falta.

    1.FC Slovácko: Heča – Břečka, Chvátal, T. Rada, Reinberk – Diviš, Valenta, Havlík, Daníček, Civič – Došek (C).
    Náhradníci: Daněk – S. Hofmann, Hlúpik, Koné, Kuncl, Sadílek, Košút.

    Rozhodčí: Kocourek – Paták, Urban.
     
    Trenér domácího celku udělal od posledního ligového zápasu v sestavě hned tři změny. Zpět do základní jedenáctky si cestu našel Navrátil, který minulý týden absentoval kvůli karetnímu trestu. Spolu s ním si od začátku zahraje i Plšek a útočník Malec.
     
    V kádru hostů došlo ke dvěma změnám. V obraně nastoupí od úvodního hvizdu Tomáš Rada, který nahradí Hofmanna. Ten začne duel jen na střídačce. Kvůli čtyřem žlutým kartám si dnes nemůže zahrát Šumulikoski, místo něj zvolil trenér Habanec záložníka Daníčka.
     
    Fotbalisté obou celků nastupují za doprovodu rozhodčích na hrací plochu. Domácí hrají v modrých dresech, hosté z Uherského Hradiště mají na sobě bílou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hanáci měli rozehru a hned se vrhli dopředu. Malec poslal míč na rozběhnutého Hálu, který mířil sám proti Hečovi. Nicméně z akce Sigmy nic nebylo, neboť obránce domácích se nacházel v ofsajdové pozici.
     
    2
    Na polovině hřiště zajel Hubník pod nohy Civičovi. Sudí stál velmi blízko, nejprve sice nechával hostům výhodu, ale vzápětí hru přerušil.
     
    3
    Reinberk se protáhl kolem několika obránců Sigmy na levé straně. Jeho následný centr na Doška ale byl příliš vysoký i pro dlouhána ve službách Slovácka.
     
    4
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci se dostávají po necelých čtyřech minutách do vedení. Ve skrumáži u pravé tyče hostující svatyně se do míče opřel TOMÁŠ MALEC, který prostřelil Heču.
    4. Tomáš MALEC - 1:0
     
    5
    Domácí jsou na začátku utkání aktivnější. Hála vybojoval rohový kop, ke kterému běží Moulis.
     
    6
    Moulis rozehrál nakrátko k Plškovi, který mu vzápětí míč vrátil. Následný centr z kopačky domácího záložníka mířil do malého vápna, kde musel zakročit Heča.
     
    8
    Diviš dostal pas za obranu Sigmy a už se chystal k zakončení. Naštěstí pro domácí ale k němu přistoupil Vepřek, který včas zakročil. Záložník Slovácka skončil na trávníku a dožadoval se pokutového kopu. Sudí ale dává jasně najevo, že se pískat nebude.
     
    10
    Navrátil vybojoval míč na polovině hřiště, odkud jej poslal do běhu Vepřkovi. Domácí obránce pak přízemním centrem vybídl k zakončení Moulise, jehož nepříliš razantní pokus skončil v rukavicích Heči.
     
    11
    Olomoučtí operují na polovině soupeře. Kombinaci mezi Navrátilem a Moulisem likvidují obránci Slovácka jen za cenu autového vhazování pro Sigmu.
     
    12
    Z uctivé vzdálenosti prověřil pozornost Heči domácí stoper Hubník. Ani jeho rána ale nebyla nikterak nebezpečná.
     
    13
    Na druhé straně si svůj první zákrok připisuje Buchta. Centr Chvátala poslal hlavou k pravé tyči domácí svatyně Došek. Buchta ale něco podobného čekal a vrhl se po míči.
    13. Doškova hlavička se neujala
     
    14
    Navrátil si připravil palebnou pozici a prověřil Heču, který musel na zem. Domácí mají rohový kop.
     
    15
    Rohový kop rozehráli domácí opět jako signál. Nicméně obránci hostů jejich úmysl přečetli a nedovolili jim zakončit. Když už se zdálo, že se Slovácko osvobodí, získal míč Vepřek a z dvaceti metrů poslal míč nad branku Heči.
     
    16
    Domácí mají s vysokým útočníkem Slovácka velké problémy. Poté, co Vepřek nedůrazně odkopl míč přímo na nohu Diviše, zkoušel podruhé v zápase hlavičkovat právě Došek. Naštěstí pro Sigmu šel míč vedle pravé tyče.
     
    18
    Vepřek musel zahrát do autu před dotírajícím Divišem. Hosté budou mít rohový kop.
     
    18
    Havlíkův rohový kop hlavičkoval jeden z hráčů Slovácka mimo tři tyče. Ačkoli bílý ještě vybojovali míč na hrací ploše, nacházeli se v ofsajdovém postavení.
     
    19
    Slovácko mířilo znovu do útoku. Diviš měl dostatek času na odcentrování, nicméně v bílém dresu nikoho nenašel. Domácí se tak osvobodili.
     
    20
    Po nedovoleném zákroku na Navrátila bude Sigma rozehrávat přímý kop. K němu opět běží Moulis.
     
    20
    Moulisův centr odvrátila defenziva soupeře k Houskovi, který adresoval přihrávku Plškovi. Ten se ale vracel z ofsajdu, a tak už na míč nedosáhl.
     
    21
    Navrátil bojoval o míč s Daníčkem. Kulatý nesmysl skončil nakonec v zámezí a rozehrávat se bude od branky Heči, ačkoli se to domácím nelíbí.
     
    22
    Moulis byl už v šestnáctce soupeře, jenže tísněný Havlíkem. I tak ale domácí útočník dokázal přihrát zadovkou do volného prostoru. Škoda, že jeho úmysl nikdo ze spoluhráčů nepřečetl.
     
    23
    Moulis se dostal do zakončení. Hlavou branku soupeře přestřelil. Navíc i kdyby se trefil, branka by neplatila. Útočník Sigmy byl v ofsajdu.
     
    24
    Hanáci hrají na polovině soupeře, nicméně nyní o míč přišli. Břečka rozehrál schválně o nohy Vepřka, od kterého míč šel do autu.
     
    25
    Po nedovoleném zákroku se k přímáku postavil Moulis, který měl připravený další signál. Hosté se ubránili. Následně se sice domácí útočník dostal znovu k míči, jenže další centr mířil jen do rukavic Heči.
     
    26
    I ve chvílích, kdy nemají domácí míč na kopačkách, hrají velice aktivně, čímž nutí soupeře k chybám. Proto se hraje především na polovině Slovácka.
     
    27
    Plšek prohodil mezi nohami soupeře míč na Housku, který to samé provedl dalšímu obránci Slovácka. Následný centr do šestnáctky obránci hostů zablokovali.
     
    28
    Hosté se díky nedovoleným zákrokům domácích hráčů pomalu dostávají na polovinu Sigmy.
     
    29
    Rada se rozhodl vystřelit ze střední vzdálenosti, jenže napálil hned prvního hráče Sigmy.
     
    30
    Navrátil poslal míč Plškovi, který vystřelil z voleje. jen do klubka hráčů před sebou.
     
    31
    Houska tak dlouho otálel s přihrávkou na Moulise, který tak obdržel míč až v ofsajdové pozici. Záložník Sigmy pak obešel gólmana a poslal míč do sítě, nicméně radovat se mohl jen chvíli.
     
    33
    Hubník vybojoval míč na vlastní polovině, nahrál spoluhráči a rozběhl se po pravém křídle, kam následně obdržel přihrávku. Obránci Slovácka jej ale dokázali stínovat a taky zabránit v odcentrování.
     
    34
    Domácí tak měli k dispozici alespoň rohový kop. Tentokrát zkusili míč rovnou poslat do šestnáctky, kde ale došlo k útočnému faulu.
     
    34
    V protiútoku se nedovoleného zákroku dopustil Došek, kterému se nelíbilo odpískání faulu a neodpustil si několik slov na adresu sudího. Ten tak ukazuje vysokému útočníkovi Slovácka žlutou kartu.
     
    36
    Po několika závarech před brankou Sigmy lapil míč Buchta a poslal jej na útočnou polovinu, kde Hanáci dobývají obranu soupeře.
     
    37
    Nejprve proti Divišovi včas vyběhl Buchta, vzápětí se do střelecké pozice probojoval Havlík, kterého domácí gólman skvělým zákrokem zneškodnil.
    37. Ani Havlík Buchtu nepřekonal
     
    38
    Hosté měli rohový kop, ale vážnější ohrožení domácí svatyně tentokrát nepřišlo.
     
    39
    Ani domácí nedokázali zakončit, v pokutovém území soupeře se Hanáci provinili nedovoleným zákrokem.
     
    40
    Odražený míč zkoušel napálit na branku Šindelář, jenže bílou zeď neprostřelil.
     
    41
    Akce hostů často končí na polovině hřiště, tentokrát se zde domácí dopustili faulu. Slovácko tak má druhou možnost něco vymyslet.
     
    42
    Daleko ale hosté nedošli, Hanáci si své území dnes důsledně hlídají.
     
    43
    Plšek parádním míčem vybídl k centru rozběhnutého Hálu. Ten z pravé strany poslal balon do malého vápna, kde šel do souboje s brankářem Moulis. Heča ale míč vyrazil nad sebe a následně jej chytil.
     
    44
    Po nedovoleném zákroku domácích rozehrál míč Rada. Centr se snášel na malé vápno, kam si pro něj došel Buchta.
     
    45
    Moulis získal míč na útočné polovině a klidně mohl vyslat do samostatného úniku Plška. Místo toho ale zkusil domácí hráč jít sám a byl faulován. Daníček obdržel žluté napomenutí.
     
    45+1
    Ve chvíli, kdy se již rozběhla první a zároveň jediná nastavená minuta, měli domácí k dispozici přímý kop. Nicméně místo ohrožení branky Slovácka se museli rychle vracet. Diviš na levé straně motal hlavu Vepřkovi, ten se ale obehrát nenechal a soupeře ubránil.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí, šťastnější do kabiny odcházejí určitě hráči domácího celku. Hanáci díky brance Malce ze čtvrté minuty vedou 1:0. Ačkoli byli po celý poločas jasně lepším celkem Hanáci, další branky nepřidali.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Trenér hostů udělal přes přestávku jednu změnu v sestavě. Místo Diviše si zahraje Hlúpik.
     
    46
    Houska v souboj o míč povalil Valentu, který se jen těžko zvedá z trávníku. Hosté budou rozehrávat.
     
    47
    Rada nacentroval míč do šestnáctky, kde si pro něj vyskočil Buchta.
     
    48
    Slovácko mělo možnost zakončit. Hlúpik si narazil s Doškem, jenže zpětná přihrávka od kapitána hostů byla příliš prudká a skončila v zámezí.
     
    48
    Šindelář viděl rozběhnutého Navrátila, kterému adresoval dlouhý pas. Domácí záložník míč doběhl a zkusil jej poslal do ohně, jenže neúspěšně. Balon tak skončil u Heči.
     
    49
    Na druhé straně se hostům podařilo vybojovat rohový kop, po kterém málem zahrozil Došek. Do souboje s vysokým hráčem Slovácka šel Buchta, ani jeden z nich ale netrefil.
     
    50
    Zdá se, že domácímu celku přestávka příliš neprospěla. U míče jsou nyní více hráči Slovácka, který se snaží srovnat stav duelu.
     
    51
    Civič bojoval s Hálou o to, aby mohl odcentrovat. Domácí obránce mu to nejen že neumožnil, zároveň donutil soupeře míč odevzdat.
     
    52
    Olomoučtí se poprvé ve druhém poločase dostali na delší dobu k míči. Na pravé straně útočné poloviny se snaží soupeře překombinovat.
     
    53
    Centr do šestnáctky poslal Moulis hrudí k pravé tyči, ovšem Heča byl pozorný a míč lapil. A i kdyby ně, nemusel by se zlobit, neboť Moulisovi byl nakonec odmáván ofsajd.
     
    54
    Slovácko se dostalo do útoku, dlouhý pas do šestnáctky směřoval na rozběhnutého Doška, se kterým do souboje vlétl Buchta. Oba hráči zůstávají ležet na trávníku, k oběma je ihned povolán lékař!
    54. Nešťastná srážka Doška s Buchtou
     
    55
    Nemilá zpráva pro oba týmy. Na domácí střídačce už se připravuje Reichl, i trenér Habanec na druhé straně chystá změnu.
     
    56
    Tak se zdá, že Buchta to zkusí rozchodit. Naopak Došek míří v nefotbalové pozici na nosítkách mimo hrací plochu.
     
    57
    Valenta ostře zajel Hubníkovi pod nohy po odehrání míče. Stoper Sigmy na sebe upozornil mohutným výkřikem, sudí trestá Valentu žlutou kartou.
     
    58
    Hosté hrají pouze v deseti, u postranní čáry se mezitím nachystal Koné.
     
    59
    Domácí mohli přesilovku využít, Hála ale nevyřešil situaci vůbec dobře a nepříliš razantní pokus napálil jen do Heči.
     
    60
    Nucené střídání Slovácka je tu. Místo Doška, který skončil někde v útrobách stadionu, si zahraje Koné.
     
    60
    Domácí hráči zahazují další příležitosti. Houska vyslal nalevo volného Moulise, který ale místo střely hledal někoho ze spoluhráčů. A ani to se mu vůbec nepovedlo. Celá akce tak skončila fiaskem.
     
    61
    Žlutou kartu za nesportovní chování inkasuje Malec.
     
    62
    Hosté se dostali do útoku, centr z levé strany byl ale příliš vysoký a dlouhý. Rozehrávat bude od své branky Buchta.
     
    63
    Hubník poslal míč Hálovi, který se následně postaral o přihrávku Navrátilovi. Defenziva Slovácka si ale domácí hráče pohlídala.
     
    64
    Dlouhý pas z vlastní poloviny mířil za obranu soupeře, kam si zabíhal Moulis. Sudí na lajně ale mává ofsajd, což se domácímu publiku ani hráčům nelíbí.
     
    65
    Civičův centr do šestnáctky mířil přímo na Buchtu, který v pohodě zakročil.
     
    66
    Houska se probojoval do šestnáctky, kde došlo ke kontaktu. Domácí nejen že nebudou mít penaltu ani roh, ale záložník Sigmy ještě navíc inkasuje žlutou kartu za nesportovní chování.
     
    67
    Domácí poprvé střídají. Moulis se pomalu trmácí ze hřiště, u postranní čáry už stojí přichystaný Falta.
     
    69
    Navrátil si vyměnil míč s Hálou a po zemi jej poslal do šestnáctky soupeře. Zde stál nehlídaný Plšek, ale k míči mu pár centimetrů chybělo.
     
    70
    Domácí si málem zadělali na problémy. Navrátil otálel s rozehrou, o míč jej nakonec obral Civič. Bylo to však s faulem.
     
    71
    Hlavička Radakoviće se snášela mezi tři tyče, jenže pro Heču nebyl problém jej chytit.
     
    72
    Střídání na hostující straně. Odchází Civič, místo kterého zkusí něco vymyslet Sadílek.
     
    73
    Domácí hrají na polovině soupeře, ale vůbec se jim nedaří kombinace. Nabídka Hály skončila až u Heči.
     
    74
    Několik přihrávek Slovácka na polovině soupeře vedlo ke střele Valenty, který vypálil ze střední vzdálenosti. Míč, který letěl mimo, Buchta chytil.
     
    75
    Druhé střídání na straně domácího celku. Plšek má pro dnešek splněno, naopak šichta ještě čeká na Petra.
     
    Dnešní utkání sleduje 3568 diváků.
     
    76
    V šestnáctce Sigmy došlo k souboji mezi Hubníkem a Koném. Hostující hráč zůstal ležet na zemi, nicméně o faul se nejednalo. Hosté měli poté alespoň roh, ale Buchtu neohrozili.
     
    77
    Houska tak dlouhou držel míč před dotírajícím Havlíkem, až jej hostující hráč povalil na zem.
     
    78
    Olomoučtí měli k dispozici přímák, u kterého zkusili signál. Možná ale ani sami hráči nevěděli, co mají dělat, a podle toho to také dopadlo.
     
    79
    Navrátil se hnal za dlouhým pasem, v souboji s Radou mu ale sudí pískl útočný faul. Následně hráč Slovácka domácího fotbalistu povalil na zem, za což si zblízka prohlédl žlutou kartu. Stejný trest zároveň obdržel i domácí záložník, zřejmě za zdržování hry.
     
    81
    Nedovolený zákrok Hály znamená šanci Slovácka a také žlutou kartu pro hráče Sigmy.
     
    82
    Přímák rozehrál Valenta, jehož centr skončil v rukavicích Buchty. Gólman Sigmy vyčkal s rozehrou a nakonec kvůli dvěma ležícím hráčům.
     
    83
    Poté, co Slovácko rozehrálo a vracelo míč Sigmě, se za ním rozběhl Koné. I vlastní spoluhráči na něj poté řvali, že hrát nemá, neboť vrací míč.
     
    84
    Hanáci se přestěhovali před branku soupeře. Rohový kop Housky odvrátila obrana Slovácka jen na aut.
     
    84
    Byla nařízena penalta pro Sigmu! Falta obdržel přihrávku do šestnáctky, kde jej stáhl Reinberk.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Petr Reinberk (1.FC Slovácko).
     
    85
    Olomouc právě vstřelila branku!
    K pokutovému kopu se postavil TOMÁŠ MALEC, který poslal míč na opačnou stranu, než zvolil Heča. Pro domácího útočníka je to dnes druhá branka!
    85. Tomáš MALEC - 2:0
     
    87
    Hanáci ale ještě nemají zdaleka vybráno. Přestože do konce utkání zbývá maximálně šest minut, musí se mít na pozoru.
     
    87
    Přímý kop hostů skončil sice na kopačce Koného, který byl sám před Buchtou. Bohužel pro hosty byl také v ofsajdu.
     
    87
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Jan Navrátil, přichází Vojtěch Štěpán.
     
    88
    Domácí přišli o míč a Vepřek musel zatáhnout za záchrannou brzdu. Soupeř si jej obhodil, přičemž domácí bek jej nedovoleně zastavit.
     
    90
    Přímák z produkce Slovácka skončil v zámezí. Buchta bude rozehrávat, nikam ale nespěchá.
     
    90+1
    I přes dlouhé ošetřování nastavuje sudí jen tři minuty.
     
    90+1
    Havlíkův centr domácí obránci poslali do bezpečí, následně získali Hanáci ještě aut.
     
    90+2
    Slovácko se sice snaží, ale to je tak vše. Centr Havlíka opět odvrací obrana domácích.
     
    90+3
    Buchta likviduje další centr do šestnáctky. Konec zápasu se blíží.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Poslední domácí utkání olomoucké Sigmy v roce 2015 je u konce. Hanáci teprve podruhé v této sezóně vybojovali na svém hřišti plný počet bodů, díky dvěma brankám útočníka Tomáše Malce porazili Slovácko 2:0. (08:00:42)

    Miroslav Fantal

    Branky: 4. Malec, 85. Malec (pen.)

    Karty:   61. Malec (OLO), 66. Houska (OLO), 79. Navrátil (OLO), 81. Hála (OLO), 88. Vepřek (OLO) – 34. Došek (SLO), 45. Daníček (SLO), 57. Valenta (SLO), 79. T. Rada (SLO), 85. Reinberk (SLO)


    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Hála, Hubník, Radaković, Vepřek (C) – Moulis (67. Falta), Houska, Šindelář, Plšek (75. Petr), Navrátil (87. Štěpán) – Malec.
    Náhradníci: Reichl – Štěpán, Vašíček, Rajnoch, Petr, Zahradníček, Falta.

    1.FC Slovácko: Heča – Břečka, Chvátal, T. Rada, Reinberk – Diviš (46. Hlúpik), Valenta, Havlík, Daníček, Civič (72. Sadílek) – Došek (C) (60. Koné).
    Náhradníci: Daněk – S. Hofmann, Hlúpik, Koné, Kuncl, Sadílek, Košút.

    Rozhodčí: Kocourek – Paták, Urban

    Diváci: 3568
    bahis siteleri