konec
Velká cena Abú Dhabí

Vítěz: N. Rosberg (Mercedes)

Neděle 29.11.2015, 14:00 • Okruh: Yas Marina, Abú Dhabí • Formule 1
     
    Sezona 2015 je minulostí. Celým ročníkem Vás provázeli Michal Šandor a Lukáš Štěrovský, kteří vám děkují za pozornost a přízeň, kterou jste nám po celou dobu věnovali a zachovali. Mějte se moc hezky a na jaře 2016 na začátku příští sezony se na Vás budeme znovu těšit. Hezký zbytek neděle, užijte si období adventu, nadcházející vánoční svátky a ať se Vám ve všem daří. Na počtenou. (16:00:33)
     
    Je za námi poslední závod letošní sezony, Velká cena Abú Dhabí, kterou opanoval Nico Rosberg, jenž si připsal třetí vítězství v řadě. Druhý skončil Lewis Hamilton, jenž se tak spolupodílel na rekordním dvanáctém doublu Mercedesu v sezoně. Stupně vítězů pak uzavřel Kimi Räikkönen.
     
    Všichni tři jezdci už jsou na stupních vítězů a my si poslechneme hymnu vítěze a vítězné stáje. Následovat bude předání cen a místo tradičního šampaňského poteče bublinková limonáda.
     
    Konečné pořadí Velké ceny Abú Dhabí: 1. Rosberg, 2. Hamilton, 3. Räikkönen, 4. Vettel, 5. Pérez, 6. Ricciardo, 7. Hülkenberg, 8. Massa, , 9. Grosjean, 10. Kvjat. Závod nedokončil Pastor Maldonado.
     
    Konec závodu.
     
    55
    NICO ROSBERG za přítomnosti velkého ohňostroje jako první proťal cílovou pásku a vítězí ve Velké ceně Abú Dhabí. Druhý dojel Lewis Hamilton a třetí Kimi Räikkönen.
     
    55
    Jezdci najeli do posledního kola a Nico Rosberg si jede pro vítězství ve Velké ceně Abú Dhabí.
     
    54
    Romain Grosjean předjel Carlose Sainze a dostal se na desáté místo. To by pro Francouze byla pěkná rozlučka s Lotusem, kdyby si poslední bodovanou pozici udržel do konce závodu.
     
    53
    Svůj poslední závod ve formuli 1 jede Roberto Merhi, jenž se nachází na posledním místě s mankem tří kol na prvního Rosberga.
     
    52
    Připomeňme si, že jediným závodníkem, který musel předčasně odstoupit, je Pastor Maldonado, který doplatil na kolizi s Fernandem Alonsem v úvodu závodu.
     
    51
    O složení na stupních vítězů je zřejmě definitivně rozhodnuto. Lewis Hamilton ztrácí na prvního Nica Rosberga šest sekund a o dalších deset vteřin zpět je Kimi Räikkönen.
     
    50
    Průběžné pořadí: 1. Rosberg, 2. Hamilton, 3. Räikkönen, 4. Vettel, 5. Pérez, 6. Ricciardo, 7. Hülkenberg, 8. Massa, 9. Kvjat, 10. Sainz.
     
    49
    Max Verstappen byl penalizován za to, že vyjel mimo trať a díky tomu získal výhodu nedovoleným způsobem. Nizozemec ztratí pět sekund.
     
    49
    Felipe Massa se doslova prohnal kolem Daniila Kvjata, který se sice snažil svou pozici zachránit, ale nakonec svému soupeři podlehl.
     
    48
    Incident mezi Verstappenem a Buttonem, při němž možná došlo ke kontaktu, momentálně vyšetřují sportovní komisaři.
     
    47
    Před malou chvíli spolu svedli souboj Max Verstappen a Jenson Button, který svému soupeři nenechal prostor a Nizozemec na chvíli opustil trať.
     
    47
    Lewis Hamilton postupně ukrajuje ze svého manka na Nica Rosberga, ale ten má k dobru ještě osm vteřin.
     
    46
    Sebastian Vettel aktivoval systém DRS a na čerstvých pneumatikách bez problémů předjel Sergia Péreze. V garáži Ferrari veškeré dění sleduje bývalý pilot F1 Rubens Barrichello.
     
    45
    Průběžné pořadí: 1. Rosberg, 2. Hamilton, 3. Räikkönen, 4. Pérez, 5. Vettel, 6. Ricciardo, 7. Hülkenberg, 8. Kvjat, 9. Massa, 10. Sainz.

    Michal Šandor

    bahis siteleri