TPS – Rauma 3:3 (kon.) | Blues – Kärpät 2:0 (kon.) | Davos – Skellefteå 1:1 (kon.)
Luleå – Frölunda 3:2 (kon.)
konec
TPS Turku
3:3 (1:2, 0:0, 2:1)
Lukko Rauma
Úterý 01.12.2015, 17:30 • HK Areena, Turku • Hokejová Liga mistrů
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Čtvrtfinále hokejové Ligy mistrů nabídne celkem dva ryze finské souboje a jedním z nich je právě tento. Zatímco TPS Turku si v osmifinále poradilo v dvojzápase se Storhamarem, Lukko Rauma vyřadilo Djurgardens. Oba dva rivalové se velmi dobře znají, na domácí scéně jsou povětšinou jejich zápasy hodně vyrovnané. A dá se očekávat něco podobného i na evropské scéně.
     
    Ani jeden z týmů neoplývá nijak oslnivou formou, přece jenom je ale na tom lépe domácí celek. Ten od skalpu Storhamaru ze sedmi zápasů čtyřikrát vyhrál a v lize se nachází na šesté příčce. Hosté naopak z osmi posledních utkání padli hned šestkrát. I přesto jsou ve finské nejvyšší soutěži stále o příčku výše než soupeř.
     
    Pochopitelně že TPS by nejvíce měl táhnout Toni Koivisto, který je nejlépe bodujícím hráčem jak na domácí, tak na evropské scéně. V Lize mistrů zaznamenal už 10 bodů. Dave Spina je naopak nejlepším hráčem, alespoň co se bodového konta týče, na straně Lukky.
    Trénink Raumy před čtvrtfinále:

     
    Úvodní sestavy:

    TPS Turku: Setänen (Georgijev) – Eronen, Tallinder, Forsström, Nummelin, Tikkanen, Keskitalo, Berger – Kallio, Spina, Perrin – Vainiola, Pikkarainen, Vähätalo – Siiki, Virta, Ahtola – Moisio, Karvonen, Nieminen – Jon. Virtanen

    Lukko Rauma: Zapolski (Rinne) – Jes. Virtanen, Tommila, Niskala, Ahonen, Brookbank, Mikkola, Jaatinen, Hyvärinen – Vahalahti, Piitulainen, Gagnon – Lahti, Koivisto, Asplund – Nurmi, Suuronen, Lähteenmäki – Sipiläinen, Riska, Lähde

    Rozhodčí: Gofman (RUS), Hribik (CZE) – Saha, Kiilunen (oba FIN).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Hosté podnikli první útok, jenže střela skončila jen v ochranné síti. Vhazovat se bude po vyrážečce Setänena.
     
    01:16
    Ahonen rozehrál jen za cenu zakázaného uvolnění. Hra se tedy stěhuje před branku Lukky.
     
    01:27
    Tohle byla dobrá možnost pro TPS! Vähätalo se snažil dorážet před Zapolskim pumelici Nummelina od modré čáry, nakonec si ale hostující defenzíva poradila. Rozhodčí následně hru přesunuli o středního pásma.
     
    02:50
    Lähde se snažil za brankou udržet puk, jenže boj u mantinelu nakonec nebyl úspěšný. Turku v pohodě puk vyvezlo z vlastního obranného pásma.
     
    03:55
    Jes. Virtanen a jeho neúspěšná rozehrávka. Puk zamířil přes všechny čáry, proto se vhazovat bude před Zapolskim.
     
    05:00
    Prvních pět minut je za námi. Zatím se vidíme hodně vyrovnaný duel. Rozhodčí některé drobné přestupky ponechávají bez trestu.
     
    06:06
    TPS právě vstřelilo branku!
    TOMI KALLIO otevírá skóre tohoto utkání. Hosté za brankou nedobře a nedůrazně bránili. Domácí forvard se tak před brankou dostal k puku po přihrávce Perrina, stačilo mu do něj jen dloubnout a touš se doškoural za brankovou čáru podél betonu ležícího Zapolskiho. Asistence: Éric Perrin.
    Tomi KALLIO - 1:0
     
    09:00
    TPS je i nadále o něco lepším týmem. Rauma zatím Setänena výrazněji neohrozila.
     
    09:53
    Setänen přece musel předvést zákrok lapačkou. Teď na něj lehkou střelou chtěl vyzrát Lähteenmäki, pochopitelně že ale neuspěl.
     
    09:55
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku!
    Po vyhraném buly Lähteenmäkiho se střelou zápěstím ihned prosadil TEEMU NURMI, jenž srovnává stav. Setänen na tenhle svižný pokus nemohl absolutně zareagovat. Asistence: Sami Lähteenmäki.
    Teemu NURMI - 1:1
     
    12:15
    Hostům tenhle gól rozhodně pomohl k lepší pohodě. Daleko více se nyní dostávají do útočného pásma, TPS trošku srazili hřebínek.
     
    13:09
    Lukko se nyní drží v útočném pásmu, ale Setänena nedokáže ohrozit nějakou tou lepší střelou. Po zákroku domácího gólmana následuje druhá komerční přestávka.
     
    13:28
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku!
    JANNE LAHTI posílá svůj tým do vedení! U brankoviště se dostal k puku, který poslal do poloprázdné svatyně, neboť gólman Setänen byl úplně rozhozený a ležel mimo svůj prostor. Asistence: Turo Asplund.
    Janne LAHTI - 1:2
     
    15:34
    Jaatinen (RAU) se dopustil podražení a musel odejít na 2 minuty na trestnou lavici. Využije TPS přesilovku?
     
    17:34
    Hosté v plném počtu.
     
    18:40
    TPS vyhazuje puk do bezpečí. Rauma se po dvou rychlých gólech se dostala do laufu a sní o gólu třetím.
     
    19:32
    Nějaký třicet sekund do konce. Hosté budou chtít dohrát třetinu především bez dalšího inkasovaného gólu.
     
    19:50
    Zapolski a ještě jeden jeho zákrok. Pro jistotu schoval puk do výstroje. Vhazovat se bude před jeho svatyní.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Trošku překvapivě se Lukko ujalo v 1. třetině vedení nad TPS. Ačkoli forma obou týmů slibovala něco jiného, hosté zásluhou Nurmiho a Lahtiho otočili vývoj utkání na svou stranu. Domácí poslal do vedení Kallio. Pak ovšem domácí dost polevili. Musejí se v dalších dějstvích zlepšit, aby si do odvety odvezli dobrý výsledek.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:20.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:17
    Rauma se nastěhovala do pásma soupeře, nicméně obrana TPS pracovala dobře. Setänen tak mezi třemi tyčemi zasahovat nemusel.
     
    22:13
    Mikkola vypálil z těžkého úhlu a narazil jen na připraveného Setänena. Tahle jeho střela z pravé strany měla jen málo šancí na úspěch.
     
    23:18
    Turku stále na ledě působí dost malátně. Pořád jen odevzdává puky, Zapolski mezi třemi tyčemi nemusel likvidovat doposud jediný pokus.
     
    24:21
    Tallinder (TPS) musel zatáhnout za záchrannou brzdu. Dopustil se hákování, Rauma bude mít k dispozici první početní výhodu.
     
    25:12
    Až na jednu zablokovanou střelu od modré čáry si hosté během početní výhodu nevytvořili vůbec nic. TPS se celkem v pohodě brání.
     
    26:21
    Domácí v plném počtu.
     
    26:23
    Přesilovou hru si zahraje také Turku. Koivisto (RAU) měl na svědomí také hákování, obdržel menší trest.
     
    26:56
    Kallio našel svou přihrávkou na levé straně vzadu svého spoluhráče, který ihned vypálil. Jeho pokus ovšem skončil mimo nebezpečí Zapolskiho.
     
    27:58
    Zatím to není dobrá početní výhoda od domácích. Teď dokonce ztratili puk ve středním pásmu a Setänen musel proti jedné střele zasahovat.
     
    28:23
    Hosté v plném počtu.
     
    29:09
    Rauma ztratila útočné pásmo, celý útok bude muset rozjet znovu.
     
    30:25
    Z obou stran se hraje druhá třetina s dosti nepřesnostmi. I když měly k dispozici po jedné přesilovkce, větší tlak si vytvořit na soupeře nedokázaly.
     
    31:35
    Puk se ocitl mimo hrací plochu. Rozhodčí hru museli přerušit. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    32:06
    Jen takové nahození od středního pásma pro jistotu řešil Setänen schováním puku do lapačky. Aktuálně nevidíme příliš pohledný hokej. Tedy pro oka nezaujatého diváka. Následovat bude komerční přestávka.
     
    32:49
    Jasné vyloučení. Oba hlavní rozhodčí přestupek signalizovali. Brankáře Zapolskiho fauloval díky nedovolenému bránění Moisio (TPS), budeme tak sledovat další přesilovku Raumy.
     
    33:16
    Tallinder vyhodil puk do bezpečí, Lukko bude muset založit útok odznovu.
     
    34:36
    A další úspěšné vyhození touše z vlastního pásma od Tallindera. Ani Lukko v početních výhodách dnes nijak neoplývá.
     
    34:49
    Domácí v plném počtu.
     
    35:38
    Perrin už několikrát dnes své spoluhráče pozlobil. Teď se na levé straně dostal ke střele, mířil na horní část branky, nicméně tu měl Zapolski velmi dobře pohlídanou.
     
    36:04
    Setänen má puk v moci, Lukko se k další akci nedostalo. Vhazovat se bude před domácím gólmanem.
     
    37:01
    Zdržování hry se nyní dopustil Mikkola (RAU) a obdržel dvě minuty. Domácí mají možnost v závěru třetiny vyrovnat.
     
    37:58
    Hosté vyhodili puk z obranného pásma. TPS se zatím k žádné střele nedostal.
     
    38:25
    Touš se opět ocitl za brankou Setänena. Ten pod tlakem musel rozehrávat. TPS situaci zvládl, do konce přesilovky mu každopádně nezbývá mnoho.
     
    39:01
    Hosté v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Nepříliš záživná druhá třetina nám čtvrtou branku nenabídla. Byla hodně vyrovnaná, TPS ani Lukko neměly žádnou převahu, Uvidíme, jaké rozuzlení nám přinese poslední dějství. Domácí by své fanoušky určitě rádi potěšili nějakým dobrým výsledkem.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:05.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:48
    Kallio se v úvodu této třetiny hnal za svou druhou brankou! Na levé straně se dostal ke střele, kterou mu Zapolski vykryl, propracoval se i k dorážce, ale i v tomhle případě hostující gólman dokázal zasáhnout.
     
    42:01
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku!
    Chyba ve středním pásmu stála TPS další inkasování. JESPER PIITULAINEN se po zisku puku prohnal kolem pravé strany a přesnou střelou našel skulinku mezi brankou a betony Setänena. Ten si tenhle inkasovaný gól za rámeček určitě nedá. Bez asistence.
    Jesper PIITULAINEN - 1:3
     
    43:02
    Zapolski si zatím vede lépe než jeho protikolega Setänen. Teď likvidoval střelu od modré a následnou bezprostřední dorážku Perrina. Ten totiž trefil z blízkosti jen jeho výstroj.
     
    45:20
    Lukko má zápas pod kontrolou. TPS působí na ledě jednoduše malátně. Pokud nezíská nějaký impuls, pravděpodobně padne.
     
    45:50
    Další přerušení hry. TPS vyhodil puk jen přes všechny čáry. Vhazovat se tedy bude před Setänenem.
     
    46:36
    Lukko mohlo navýšit vedení! Dostalo se totiž do brejku dva na jednoho. Gagnon nakonec zvolil zakončení s kličkou, ale trefil jen připraveného Setänena. Ten si v téhle situaci poradil, jak měl.
     
    47:24
    Po první reklamní přestávce této třetiny tu máme další přerušení. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    48:10
    Další zakázané uvolnění, tentokráte se ho dopustili hokejisté Raumy. Budou se muset bránit vhazování ve vlastním obranném pásmu.
     
    48:24
    První vyloučení této třetiny. Spina (TPS) se provinil podražením a musel odejít na 2 minuty na trestnou lavici.
     
    48:31
    Početní výhoda hostům netrvala příliš dlouho. Nurmi (RAU) se totiž dopustil hákování a a také on obdržel dvouminutový trest.
     
    49:38
    Teď se s tresty roztrhl pytel. Asplund (RAU) a jeho hákování pozornosti rozhodčích neuniklo. TPS má k dispozici přesilovku 4 na 3!
     
    50:12
    Pumelice Nummelina! Beton Zapolskiho ale zasáhl včas. Jak tahle akce nakonec dopadne?
     
    50:24
    Domácí v plném počtu.
     
    50:31
    Nurmi zpátky na ledě, hosté už hrají alespoň ve čtyřech hráčích na kluzišti.
     
    51:10
    Puk je nyní za brankou Setänena. I když v jedné možnosti byl TPS gólu opravdu blízko, puk za brankovou čáru Zapolskiho nezapadl. Ten lapačkou zasáhl na poslední chvíli v brankovišti! Do konce přesilovky nezbývá mnoho.
     
    51:38
    Hosté v plném počtu.
     
    52:57
    Souboj u mantinelu po vyrážečce Zapolskiho pro jistotu rozhodčí utnuli. Přece jenom nebyla možnost, jak v téhle akci reálně pokračovat. Následovat bude komerční přestávka.
     
    53:22
    Setänen musel předvést semafor! Pumelice od modré byla nebezpečná, ne že ne.
     
    53:50
    Frustrovaný Spina (TPS) trošku zbytečně u mantinelu trefil loktem svého protihráče. Rozhodčí ho vyloučili na dvě minuty.
     
    54:48
    Další trošku zbytečné vyloučení na straně domácích. A hosté budou mít přesilovku 5 na 3! Fauloval Forsström (TPS), a to hrou vysokou holí.
     
    55:48
    Brookbank hned dvakrát prověřil schopnosti Setänena! Byly to pořádné dělovky. Domácí gólman si ale poradil.
     
    55:50
    Na ledě je zpátky vyloučený Spina.
     
    56:48
    Domácí v plném počtu.
     
    57:17
    TPS právě vstřelilo branku!
    Domácí snížili! Tenhle gól může být pro odvetu důležitý. DAVE SPINA, navrátilec z trestné lavice, pohodlně zakončil do poloprázdné branky poté, co dostal přihrávku podél brankoviště, kterou adresoval od druhé tyčky svou hokejkou Perrin, jenž rychle a chytře objel Zapolskiho branku. Asistence: Éric Perrin, Tomi Kallio.
    Dave SPINA - 2:3
     
    58:04
    Nepříjemná záležitost pro Lukku! Rozhodčí jeho tým posílají do čtyř hráčů. Vyloučený byl Niskala (RAU) za hákování.
     
    58:58
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:40
    TPS právě vstřelilo branku!
    Velké rozuzlení tohoto utkání v samotném závěru! Domácí nakonec využili přesilovku a to prostřednictvím TOMIHO KALLIA. Ten dostal přihrávku od Perrina na pravém kruhu, vybruslil si více do středu a svižným pokusem překonal Zapolskiho dvacet vteřin před koncem. Asistence: Éric Perrin, Ilkka Pikkarainen.
    Tomi KALLIO - 3:3
     
    Konec zápasu.
     
    Souboj TPS s Lukkou dopadl nakonec nerozhodně. I když ještě tři minuty před koncem vedli hosté o dvě branky, o náskok v závěru přišli, a odveta tak bude hodně otevřená.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (20:02:01)

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 7. Kallio (Perrin), 58. Spina (Perrin, Kallio), 60. Kallio (Perrin, Pikkarainen) – 10. Nurmi (Lähteenmäki), 14. Lahti (Asplund), 43. Piitulainen


    TPS Turku: Setänen (Georgijev) – Eronen, Tallinder, Forsström, Nummelin, Tikkanen, Keskitalo, Berger – Kallio, Spina, Perrin – Vainiola, Pikkarainen, Vähätalo – Siiki, Virta, Ahtola – Moisio, Karvonen, Nieminen – Jon. Virtanen
    Lukko Rauma: Zapolski (Rinne) – Jes. Virtanen, Tommila, Niskala, Ahonen, Brookbank, Mikkola, Jaatinen, Hyvärinen – Vahalahti, Piitulainen, Gagnon – Lahti, Koivisto, Asplund – Nurmi, Suuronen, Lähteenmäki – Sipiläinen, Riska, Lähde

    Rozhodčí: Gofman (RUS), Hribik (CZE) – Saha, Kiilunen (oba FIN)
    bahis siteleri