Manchester City – Hull City 4:1 (kon.) | Middlesbrough – Everton 0:2 (kon.) | Stoke – Sheffield Wedn. 2:0 (kon.)
konec
Manchester City
4:1 (1:0)
Hull City AFC
Úterý 01.12.2015, 20:45 • Etihad Stadium, Manchester • Anglický Ligový pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Já se s vámi tímto loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (22:45:06)
     
    Máme dobojováno, Manchester City doma jasně přehrál Hull City 4:1 a zaslouženě postoupil do semifinále! Po prvním poločase jsme se branek dočkali až po 80. minutě. Vše v tento čas načal Kelechi Iheanacho, kterého za dvě minuty následoval Kevin De Bruyne. Tentýž hráč ještě za 5 minut skóroval podruhé a přidal tak čtvrtý gól City. Ve druhé minutě nastavení sice snížil Andrew Robertson, ovšem to na postupu Manchesteru City nic nezměnilo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Andrew ROBERTSON - 4:1
     
    90+2
    Hull City právě vstřelil branku!
    Hosté se přece jen dočkali čestného zásahu. ANDREW ROBERTSON si na hranici vápna narazil míč s Hernándezem a následně sám proti Caballerovi nezaváhal.
     
    90+1
    Nastavují se 3 minuty.
     
    90
    Domácí kombinují ve středu pole.
     
    89
    Proti Sterlingovi zasáhl ve vápně velice dobře Odubajo a je z toho odkop od brány Hullu.
     
    88
    De Bruyne je při chuti a tentokrát to zkusil z velké dálky, tentokrát ale neměl Jakupovic těžkou práci.
    87. Kevin DE BRUYNE - 4:0
     
    87
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Tak to je drtivý závěr Manchesteru City. K míči se postavil KEVIN DE BRUYNE, který krásnou ranou pod břevno nedal šanci ani Jakupovicovi, ani El Mohamadymu, který jistil svého gólmana u pravé tyče.
     
    86
    Na druhé straně zasáhl míč rukou Haydena těsně za šestnáctkou a domácí mají k dispozici přímý kop z velice zajímavé pozice. Míč si staví Kevin de Bruyne.
     
    86
    Hernández si narazil míč s Diamém, ten se ale na hranici velkého vápna neprosadil.
     
    86
    Nyní o něj ale hráči City přece jen přišli a hrát mohou hosté.
     
    85
    Domácí dohrávají dnešní utkání s přehledem a míčem na svých kopačkách.
     
    83
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Silva, přichází Demichelis.
    82. Kevin DE BRUYNE - 3:0
     
    82
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Po dlouhém nákopu Caballera se obrovské hrubky dopustil Robertson, jehož malou domů vystihl KEVIN DE BRUYNE, který sám proti Jakupovicovi nezaváhal.
     
    82
    Hosté vybojovali rohový kop, z něj ale zahrozit nedokázali a nakonec se provinili proti pravidlům. Rozehrávat bude Caballero.
    80. Kelechi IHEANACHO - 2:0
     
    80
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Povedená akce domácích znamená druhou branku City. Na přihrávku na levé křídlo si naběhl Sterling, který našel ideálním centrem KELECHIHO IHEANACHA, jenž na přední tyči prostřelil Jakupovice.
     
    75
    Nyní to zkoušel střídající Kelechi Iheanacho, ani on ale nepochodil před Eldinem Jakupovicem.
     
    74
    Střídání v týmu Hull City AFC: ze hřiště odchází Sone Aluko, přichází Robert Snodgrass.
     
    73
    A tentokrát po pasu od Kelechiho Iheanacha zahrozil David Silva! Jeho lob přes Jakupovice ovšem mířil i mimo klec.
     
    72
    Do krásné palebné pozice se dostal David Silva! Miláček fanoušků Manchesteru City ovšem svou dělovku mířil jen těsně mimo tři tyče, které střeží Eldin Jakupovic.
     
    71
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Wilfried Bony, přichází Kelechi Iheanacho.
     
    70
    Wilfried Bony se opět dostal do akce a zkoušel pálit. Ani tentokrát ovšem jeho projektil neslavil úspěch.
     
    69
    Hayden svým pasem výtečně uvolnil Hernándeze, který zkoušel překonat Caballera. Wilfredo Caballero byl ovšem připraven a míč za záda nepustil.
     
    67
    Střídání v týmu Hull City AFC: ze hřiště odchází Chuba Akpom, přichází Abel Hernández.
     
    66
    Wilfried Bony obdržel od Silvy pas přímo do brejku, jenže ani tuto poskytnutou šanci nedokázal hrotový útočník Manchesteru City zužitkovat.
     
    65
    Aluko málem překonal ležícího Caballera! Brankář Manchesteru ovšem i vleže vychytal útočníka Hull City.
     
    64
    S rohovým kopem si už hostující Hull City poradil bez potíží a díky odkopu Diamého se míč dostává za půlící čáru hřiště.
     
    63
    Příchozí Raheem Sterling se okamžitě zapojil do kombinací svého celku. Konkrétně posunul míč více na stranu, kde stál Kevin De Bruyne. Tento supertalent z Belgie vyslal dalekonosnou střelu, kterou Eldin Jakupovic jen tak tak vystrnadil na rohový kop.
     
    62
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Jesús Navas, přichází Raheem Sterling.
     
    60
    David Silva vyslal centr přímo na Jesúse Navase, který si zpracoval míč a následně vyslal dost jedovatou dělovku přímo do spojnice branky Hull City!
     
    59
    Další útočné kombinace Manchesteru City skončily na pevné obraně hostujícího celku.
     
    58
    Střídání v týmu Hull City AFC: ze hřiště odchází Ryan Taylor, přichází Mohamed Diamé.
     
    57
    Po dalším rohovém kopu se míč dostal k Davidu Silvovi, který okamžitě věděl, co s ním. Posunul ho na Fernandinha, který stál v dokonalé pozici. Bohužel pro něj byl Bruce hodně rychlý a stihl zarazit míč.
     
    56
    Kevin De Bruyne předvedl fantastickou střelu z obrovské dálky! Eldin Jakupovic se musel hodně natahovat, aby tuto dělovku zneškodnil.
     
    55
    Posléze se do šestnáctky Hull City prodral Bacary Sagna, který zkoušel střílet. Jeho projektil ovšem zlikvidovali zadáci hostujícího celku, kteří kulatý nesmysl následně odkopli pryč.
     
    54
    Míč se od rohového praporku vznesl pouze na nohu Eliaquima Mangaly, který pálil do Maguireho a následně do zámezí. Následoval tak další, se kterým si opět hostující zadáci poradili.
     
    53
    Fernandinhův centr na De Bruyneho byl Brucem sražen na rohový kop pro domácí celek. Podaří se Citizens onen rohový kop zužitkovat?
     
    52
    Po lehkém odkopu hostů se k míči opět dostal David Silva, který svým pasem na Bacaryho Sagnu rozjíždí další pokus o úspěšnou kombinaci domácího celku.
     
    51
    Jesús Navas už je zpět na hřišti a zapojuje se do útočné kombinace svých spoluhráčů.
     
    50
    Jesús Navas se jen s bolestmi zvedá z trávníku a na chvíli putuje do zámezí. Uvidíme, zda-li bude moci pokračovat v zápase.
     
    49
    Po přerušeném útoku Manchesteru City to zkoušel Aluko, ten ovšem neuspěl ani u klece Manchesteru City. Navíc při předchozím ataku domácích skončil na zemi Jesús Navas.
     
    48
    Volný přímý kop se však neprodleně po exekuci snesl na hlavu Wilfrieda Bonyho, který kulatý nesmysl odhlavičkoval pryč z šestnáctky Wilfreda Caballera.
     
    47
    Do další akce se dral Akpom, ten byl ovšem dost ostře sražen Mangalou. Hosté se tak dostávají do slušného postavení a budou zahrávat volný přímý kop.
     
    46
    Do druhého poločasu vlétli s míčem hráči hostujícího Hull City. Ti se okamžitě derou k brance Caballera a snaží se smazat jednogólové manko.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas tohoto čtvrtfinálového duelu. Manchester City po něm vede nad celkem Hull City 1:0, když se ve 12. minutě prosadil Wilfried Bony. Domácí mají hodně velkou převahu a hosté budou muset dost přidat, chtějí-li ještě otočit skóre a postoupit.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Závěrečnému útoku Manchesteru City vévodil Wilfried Bony, ten byl ovšem pomezním sudím přistižen v ofsajdu.
     
    45
    Závěr poločasu už je ve volnějším tempu. Rozhodčí nastavil akorát jednu minutu nad rámec řádné hrací doby.
     
    44
    I po žluté kartě se dopředu dral Manchester. Tentokrát však domácí zastavil pomezní sudí odpískáním ofsajdu.
     
    43
    Eliaquim Mangala byl za svůj zákrok odměněn první žlutou kartou tohoto duelu.
     
    42
    Několik kombinací Manchesteru City vyústilo v autové vhazování manchesterského celku na polovině Hull City. Nicméně domácí se aktuálně k brance netlačí tak urputně, jako na začátku duelu.
     
    41
    Ahmedd El Mohamady se trochu chytl s rozhodčím za odpískání faulu. Karta se ovšem neudělila ani za faul, ani za průpovídky záložníka Hull City. Po volném přímém kopu se Manchester drží u šestnáctky Hullu.
     
    40
    Po chybě Fabiana Delpha se do akce dostal Andrew Robertson, který ovšem neuspěl. I zde fungoval zákon akce a reakce, což vyústilo v atak Wilfrieda Bonyho. Hrotový útočník Manchesteru City ovšem nedokázal projít přes vracejícího se Mosese Odubaja.
     
    39
    David Silva po pasu s Delphem opět krapet rozhodil zálohu Hull City, která se snažila středopolaře Citizens obrat o míč, neúspěšně.
     
    38
    Gaël Clichy předvedl další jistý obranný zákrok a navíc byl posléze faulován. Manchester City tak rozehraje volný přímý kop z vlastní poloviny hřiště.
     
    37
    Jesús Navas vyslal dlouhou přihrávku Bonymu přímo do běhu. Pasu se ovšem na poslední moment zmocnil Bruce, který kulatý nesmysl odkopl pryč a dost možná tak zabránil gólu.
     
    36
    Tempo hry se relativně uklidnilo. U míče je hostující Hull City, který aktuálně kombinuje u půlící čáry na Etihad Stadium.
     
    34
    Gaël Clichy se zmocnil míče po akci hostujícího celku a svým následným centrem na Navase přenáší hru blíže k brance Jakupovice.
     
    33
    David Silva si naprosto famózně prohodil míč s Fabianem Delphem. Překrásné kombinaci chyběla už jen finální střela na klec Jakupovice.
     
    32
    Nicolás Otamendi se opět vyznamenal. Tentokrát skvěle zneškodnil hrozbu v podobě Omatsoneho Aluka s míčem.
     
    31
    Skvělou ránu vyslal Wiflried Bony! Zpoza vápna a pořádně rychlou. Chyběla ji už jen přesnost, jelikož Eldin Jakupovic vytáhl skvostný zákrok.
     
    30
    Kevin De Bruyne svým krásným pasem na Bonyho dal následnou možnost Navasovi protlačit se až ke skórování. Jesús Navas ovšem nedokázal obehrát Maguireho.
     
    29
    Po pasu Nicoláse Otamendiho se už k míči dostal opět David Silva, což znamená pouze útočné kombinace Manchesteru City. Nicméně ani tentokrát neskončila ofenzivní hra Citizens gólem.
     
    28
    Aluko si vyměnil pár míčů s Akpomem. Hosté se už chvilku drží u klece Caballera, nicméně zatím stále nedokázali vystřelit.
     
    27
    Ryan Taylor tentokrát skvěle zastavil rozjíždějící akci Kevina De Bruyneho a následným pasem na El Mohamadyho rozjel atak svého celku.
     
    26
    Další odkop hostujícího celku se snesl akorát na Bacaryho Sagnu, který pasem mezi ostatní zadáky Manchesteru City krapet uklidňuje hru a zkouší více otevřít obranu Hull City.
     
    24
    Wilfried Bony se ocitl ve skvělé příležitosti, jenže mu na záda dotíral Bruce. Bony si ho tak obehrál a zkoušel najít Silvu, jenže přihrál akorát na Maguireho.
     
    23
    David Silva předvedl dlouhou hru s míčem, během které oklamal několik svých oponentů. Jeho finální střela už ovšem za moc nestála.
     
    21
    Po pasu Davida Silvy se zkoušel uvolnit Jesús Navas. Ten byl ovšem tlačen Odubajem s míčem tak dlouho, až se balon dostal do zámezí. Domácí tak Jakupovicovi de facto darovali odkop od branky.
     
    20
    Na druhé straně se pracně probojoval do zakončení Fabian Delph. Jeho zakončení šlo z hodně ostrého úhlu, tudíž ani se moc není čemu divit, že šlo absolutně vedle.
     
    19
    Nyní Hull City poprvé zahrozil! K míči se dostal Isaac Hayden, který pálil z dost úctyhodné dálky. S jeho střelou neměl Wilfredo Caballero žádný problém.
     
    18
    Manchester City drží hostující Hull City hodně pod tlakem a druholigový celek zatím značně ztrácí na Etihad.
     
    17
    Jesús Navas zkoušel svým pasem uvolnit Bonyho, který se ochomýtal v šestnáctce Hull City. Míč se ovšem dostal jen k Harrymu Maguireovi, který už si s ním věděl rady.
     
    16
    Eldin Jakupovic se ujmul dalšího výkopu od klece. Po jeho ráně se ovšem kulatý nesmysl dostal pouze k Wiflredovi Caballerovi, který si už s míčem ví rady.
     
    15
    Akpom se skvěle dostal k míči v šestnáctce Manchesteru City! Po špatném zpracování míče od Mangaly dostal Akpom tak sekundu prostoru s míčem, poté Eliaquim Mangala napravil svou chybu.
     
    14
    Ahmed El Mohamady zastavil další rozjíždějící se útok domácího celku a alespoň na chvíli tak dal Eldinu Jakupovicovi možnost oddychu.
    12. Wilfried BONY - 1:0
     
    12
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Skóre otevírají zaslouženě domácí! Nejprve se dostal ke střele Kevin De Bruyne, ten však pálil pouze do tyčky. Odtud se míč odrazil přímo na volného WILFRIEDA BONYHO, který dokopl míč do prázdné sítě – 1:0!
     
    11
    Po autovém vhazování Sagny se k míči dostal Delph. Ten ovšem nedokázal s kulatým nesmyslem nic vymyslet u šestnáctky Hull City a do akce tak jde soupeř.
     
    10
    Wilfried Bony zkoušel nalézt vyběhnutého Kevina De Bruyneho, jenže bývalý útočník AC Sparta Praha byl sražen k zemi kousek před vápnem Hull City. Volný přímý kop se kopat nebude.
     
    9
    Fabian Delph měl sice chvíli míč na kopačkách, jenže nedokázal projít přes Ahmeda El Mohamadyho, který svým odkopem doslova daroval míč Mangalovi.
     
    8
    David Silva se opět zmocnil míče a našel Clichyho. Ten od postranní čáry zkoušel nalézt Navase na protější straně, jenže neúspěšně.
     
    7
    Fernandinho se prezentoval taktéž skvělou obrannou hrou. Jeho pozorná reakce vůči Livermorovi zapříčinila vznik dalšího ataku domácího celku.
     
    6
    Zpoza vápna Hull City to zkoušel Kevin De Bruyne. Tedy, snažil se. Belgičanovi míč těsně unikl z nohy.
     
    5
    Nicolás Otamendi předvedl první potřebný zákrok domácího celku, když zabránil Alukovi v jakékoliv akci. Svým následným pasem posouvá hru dopředu.
     
    4
    Jakupovic se poprvé dotkl míče, když se zmocnil odkopu od branky. Jeho odkop se snesl až na druhou půlku hřiště, zde ovšem nalezl pouze hráče Manchesteru City.
     
    3
    Do další akce se dral Jesús Navas, ten ovšem neprošel přes rychlou reakci bránícího Bruce.
     
    2
    Manchester City zatím v úvodu přebírá veškerou zodpovědnost za míč a kontroluje dění na hřišti. Na klec Jakupovice se však ještě nepálilo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Manchester City: Caballero – Sagna, Otamendi, Mangala, Clichy – Fernandinho, Delph – Jesús Navas, Silva, De Bruyne – Bony
    Náhradníci: Wright – Kolarov, Sterling, Humphreys, Iheanacho, García, Demichelis

    Hull City AFC: Jakupovic – Taylor, Bruce, Maguire, Odubajo – El Mohamady, Livermore, Hayden, Robertson – Akpom, Aluko
    Náhradníci: McGregor – Huddlestone, Maloney, Clucas, Hernández, Snodgrass, Diamé.
     
    HULL CITY AFC

    Hull City si v prvním kole odnesl z půdy celku Accrington Stanley vítězství 2:3 na penalty, v dalším kole je pak čekal Rochdale AFC, ten hosté přehráli 1:0. Stejným poměrem zvítězili i nad Swansea City ve třetím kole a ve čtvrtém si s Leicesterem poradili 2:1 na penalty. Co se týče ligy, tak Hull City hraje ve druhé anglické lize League Championship a zde se nachází na čtvrtém místě se ztrátou 3 bodů na první Brighton & Hove Albion.
     
    MANCHESTER CITY

    Manchester pohárem zatím hladce prochází. Ve třetím kole si z Citizens z hřiště Sunderlandu odnesli vítězství 1:4, následně pak na Etihad Stadium ve čtvrtém kole roznesli Crystal Palace 5:1 a zaslouženě postoupili do čtvrtfinále. Co se ligy týče, tak zde se Citizens po výhře nad Southamptonem 3:1 a remízou mezi Leicesterem s Manchesterem United vrátili na první místo.
     
    Příjemný úterní večer u sledování Anglického Ligového poháru. Čeká nás čtvrtfinále, ve kterém vyzve Manchester City celek Hull City AFC. Tímto zápasem vás provede Karel Janeba.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Karel Janeba

    Branky: 12. Bony, 80. Iheanacho, 82. de Bruyne, 87. de Bruyne – 90+2. Robertson

    Karty:   43. Mangala (MAC)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:12.
    Manchester City: Caballero – Sagna, Otamendi, Mangala, Clichy – Fernandinho, Delph – Jesús Navas (62. Sterling), Silva, De Bruyne – Bony (71. Iheanacho)
    Náhradníci: Wright – Kolarov, Sterling, Humphreys, Iheanacho, García, Demichelis

    Hull City AFC: Jakupovic – Taylor (58. Diamé), Bruce, Maguire, Odubajo – El Mohamady, Livermore, Hayden, Robertson – Akpom (67. Hernández), Aluko (74. Snodgrass)
    Náhradníci: McGregor – Huddlestone, Maloney, Clucas, Hernández, Snodgrass, Diamé
    bahis siteleri