Lotyšsko – Česko 2:15 (kon.) | Slovensko – USA 15:2 (kon.)
konec
Slovensko
15:2 (3:2, 2:0, 10:0)
USA
sk Sobota 05.12.2015, 13:00Mistrovství světa žen
     
    Florbalová deštrukcia. Aj takto by sme mohli označiť exhibíciu Slovenska v tretej tretine zápasu s USA. Slovenské reprezentantky strelili v záverečnej tretine 10 gólov a do tabuľky si napokon pripisujú na svoje konto dva body po víťazstve 15:2.
    Najlepšou hráčkou amerického tímu v zápase je vyhlásená Marie Häggströmová. Na slovenskej strane je to podľa očakávaní Lucia Košturiaková, ktorá si v zápase do štatistík pripísala bilanciu 5+1. Po tomto dueli čaká na Slovenky krátky oddych a už zajtra o 9:45 odohrajú posledný duel základnej skupiny proti Holandsku.
    Slovensko má po dvoch dueloch na konte plný bodový zisk. So štyrmi bodmi a skóre 19:4 sú jasným lídrom skupiny D. (15:08:18)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:26
    Američanky sa v závere zápasu snažia dať gólovú bodku za dnešným zápasom, no Krištofová v slovenskej bráne zasahovať nemusela.
     
    58:42
    Loptička je na hokejkách slovenských reprezentantiek, zápas sa pomaly chýli k svojmu definitívnemu koncu.
     
    57:45
    Slovenky sa bavia florbalom, po tom, čo sa v úvodných dvoch tretinách trápili v koncovke, im to v záverečnej dvadsaťminútovke padá do brány hojne a po dvoch hracích dňoch budú viesť skupinu D ako líderky s dvomi víťazstvami.
    57:32 KOŠTURIAKOVÁ - 15:2
     
    57:32
    Slovensko dalo gól!Aby toho nebolo málo. Piaty gól v zápase si na konto pripisuje Lucia Košturiaková, ktorá dorazila loptičku do americkej brány po strele Zuzany Šponiarovej.
     
    56:49
    Dominika Sádecká sa teraz snažila o desiaty gól Slovenska v tretej tretine, no jej strelecký pokus gólom neskončil. Američanky sú už hodnú chvíľu zrelé na uterák a viditeľne zúfalo čakajú na záver zápasu.
    56:05 K. HUDÁKOVÁ - 14:2
     
    56:05
    Slovensko dalo gól! Je to neuveriteľné, no Slovenky opäť skórujú a vedú o dvanásť gólov. Po osi Paulína Hudáková – Romana Janegová sa k loptičke dostala Kristína Hudáková, ktorá bez väčších problémov dostala loptičku za chrbát brankárky Dolanovej.
    55:26 FERENČÍKOVÁ - 13:2
     
    55:26
    Slovensko dalo gól!A Slovensko má už tretiu hráčku, ktorá dnes strieľa hattrick! Denisa Ferenčíková bola správny čas na správnom mieste a dorazila Klapitovej strelu za chrbát americkej brankárky.
     
    54:57
    Po akcii Sloveniek americká hráčka nechtiac pristúpila loptičku. Nasledovať bude vhadzovanie v rohu klziska.
     
    54:19
    K loptičke sa po dlhom čase dostala aj slovenská brankárka Krištofová, ktorá okamžitou rozohrávkou zakladá ďalší útok Slovenska.
    53:47 P. HUDÁKOVÁ - 12:2
     
    53:47
    Slovensko dalo gól!A vedieme už o desať gólov! Hattrick v zápase dovŕšila Paulína Hudáková, ktorá zužitkovala výbornú prihrávku Viktórie Bobotovej.
    53:37 FERENČÍKOVÁ - 11:2
     
    53:37
    Slovensko dalo gól!A je to ďalší gól! Tentoraz sa strelecky presadzuje Denisa Ferenčíková, ktorá zužitkovala výbornú prihrávku Lucie Košturiakovej a strelou z prvej zabezpečila Slovensku už deväťgólový náskok.
     
    53:20
    Košturiaková sa prezentovala peknou individuálnou akciou, poslala loptičku na Zuzanu Šponiarovú a Slovenky opäť zatlačili svojho súpera do úzkych.

    Dávid Lech

    Branky a nahrávky: 3. Ferenčíková (M. Šponiarová), 8. Košturiaková (M. Šponiarová), 10. Košturiaková (Ferenčíková), 27. Z. Šponiarová (Klapitová), 40. Ďuríková (P. Hudáková), 41. M. Šponiarová (Klapitová), 42. Košturiaková, 42. P. Hudáková (K. Hudáková), 48. P. Hudáková (Bobotová), 52. Košturiaková (Klapitová), 54. Ferenčíková (Košturiaková), 54. P. Hudáková (Bobotová), 56. Ferenčíková (Klapitová), 57. Hudáková (Janegová), 58. Košturiaková (Šponiarová) – 7. Gerber (Nurmia), 11. Heggstrom (Henry)


    Slovensko: Krištofová (Mládenková) – Klapitová, Z. Šponiarová, Bobotová, Ďuríková, Turčáková, Ješšová, Gáliková – Košturiaková, M. Šponiarová, Ferenčíková – P. Hudáková, Janegová, K. Hudáková – Trošková, Šidlová, Sádecká – Boľová, Malichová
    USA: Gomez (Dolan) – Carr, Jumppanen, Stubi, Henry, Pennisi – Nurmia, Hansen, Gerber – Bluhm, Camp, Williams – LeFrevre, Linhart, Haggstrom – Voutilainen, Owens, Zinsser.

    Rozhodčí: Zurbuchen, Wehinger
    bahis siteleri