Švédsko – Slovensko 15:1 (kon.)
konec
Švédsko
15:1 (5:0, 5:1, 5:0)
Slovensko
sk Čtvrtek 10.12.2015, 17:30 • Hakametsä Ice Hall • Mistrovství světa žen • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    A je tu záver zápasu. Švédsko postupuje do semifinále po hladkom víťazstve nad Slovenskom, ktoré zdolali 15:1. Nutno dodať, že Slovensko môže odchádzať zo zápasu so vztýčenou hlavou. Obhajkyne titulu potvrdili papierové predpoklady, zápas bol jasne v ich réžii, čo sa odrazilo aj na výsledku.
    Za najlepšiu hráčku slovenského výberu bola vyhlásená Kristína Hudáková, ktorá strelila jediný gól Slovenska v dnešnom zápase.
    Na švédskej strane bola ocenená Jennifer Stalhultová, ktorá si v zápase na konto pripísala päť bodov za bilanciu 3+2.
    Na slovenské hráčky tak čaká v závere šampionátu súboj o 5.-8. miesto na majstrovstvách sveta.
    Už zajtra o trinástej hodine sa naše hráčky predstavia v súboji s Lotyšskom, ktoré v štvrťfinále prehralo so Švajčiarskom 9:2.
    Ďakujeme za pozornosť. Týmto zápasom Vás sprevádzal Dávid Lech. Lúčim sa s konštatovaním, že Slovensko získalo v súboji so švédskou florbalovou veľmocou cenné skúsenosti a oči našich hráčiek sa už musia upierať na zajtrajší súboj s Lotyšskom. Slovenky majú na regeneráciu už len sedemnásť hodín. (19:45:14)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:47
    Košturiaková našla hokejku Michaely Šponiarovej, no jej strelecký pokus nebol úspešný. Švédky sa v závere zápasu dostávajú k loptičke.
     
    59:27
    Slovenky sa v závere duelu sympaticky snažia ohroziť švédsku bránu, no Slovenky sa k loptičke dostali nedovoleným spôsobom a naše súperky okamžite vyrážajú dopredu.
     
    59:21
    O loptičku sa bojuje za slovenskou bránou. Švédky napriek jasnému víťazstvu vysoko napádajú rozohrávku Slovenska.
     
    59:06
    Hra je prerušená. Nasledovať bude rozohrávka Švédska. Wijková sa dostala k strele, no jej pokus úspešný nebol.
     
    59:00
    Do konca zápasu ostáva jedna minúta.
     
    58:43
    Švédsko má naďalej loptičku vo svojej moci. Záver zápasu je, podobne ako celý zápas, jasne v réžii šesťnásobných majsteriek sveta.
     
    58:19
    Do konca zápasu ostávajú necelé dve minúty. Loptička je v moci Švédok, ktoré nevypustia ani jednu minútu hry a naďalej obliehajú slovenskú bránu.
     
    58:00
    Wijková sa teraz snažila využiť malý dôraz slovenskej obrany pri vlastnej bráne, no jej strelecký pokus si cestu do brány Krištofovej nenašiel.
    57:47 STALHULTOVÁ - 15:1
     
    57:47
    Švédsko dalo gól!A Švédsko má ďalšiu hráčku s hetrikom. Tentoraz svoj tretí gól v zápase strieľa Jennifer Stalhultová a český kouč slovenskej reprezentácie Jaroslav Marks si vyberá time-out.
    57:07 HELINOVÁ - 14:1
     
    57:07
    Švédsko dalo gól!Viktória Bobotáv teraz zle rozohrala loptičku. Jej prihrávku zachytila Sara Helinová, ktorá dovŕšila svoj hetrik. Švédsko okamžite trestá akékoľvek zaváhanie Slovenska.
     
    56:20
    Švédsko je stále pri loptičke a v závere duelu tak potvrdzuje, že v súčasnosti sú momentálne dominantou v ženskom florbale na medzinárodnej scéne.
     
    55:57
    Švédky ale vysoko napadajú svojho súpera, Slovensko má obrovské problémy s rozohrávkou a nedokáže sa dostať zo zovretia obhajkýň titulu.
     
    55:54
    Scheerová sa ale teraz dopustila faulu za slovenskou bránou a Slovenky sa dostanú k loptičke.
     
    55:10
    Švédky zjavne nevypustia ani minútu z dnešného duelu. Naďalej búšia do svojho súpera a prakticky každá jedna akcia Švédok je pre slovenskú obranu obrovskou hrozbou.
     
    54:29
    Slovenkám sa takmer podarilo streliť druhý gól v zápase, no rýchly brejk našich hráčok napokon nebol úspešný. Švédsko sa dostáva k loptičke a napriek pohodlnému 12-gólovému náskoku postupuje dopredu.

    Dávid Lech

    Branky a nahrávky: 1. Karlssonová (Wickstromová), 3. Anderssonová (Karlssonová), 6. Mládenková (vla.), 10. Helinová (Stalhultová), 12. Stalhultová (Wijková), 24. Wickstromová (Lundstromová), 30. Wijková (Tschopová), 35. Jakobssonová, 36. Stalhultová (Wickstromová), 37. Helinová (Stalhultová), 44. Jakobssonová (Andreasonová), 54. Andreasonová (Scheerová), 54. Karlssonová (Andersonová), 58. Helinová, 58. Stalhultová (Helinová) – 37. K. Hudáková (P. Hudáková)


    Švédsko: Frisková (Hjortingová) – Anderssonová, Bjuhrová, Scheerová, Rydfjallová, Tschopová, Lundstromová, Wibronová – Wickstromová, Eiremová (C), Karlssonová – Jakobssonová, Fjellstedtová, Andreasonová – Stalhultová, Wijková, Helinová – Johanssonová Delgadová, Larssonová
    Slovensko: Mládenková (41. Krištofová) – Klapitová, Z. Šponiarová, Bobotová, Ďuríková, Turčáková, Malichová, Gáliková – M. Šponiarová, Ferenčíková, Košturiaková (C) – P. Hudáková, Janegová, K. Hudáková – Trošková, Sádecká, Ješšová – Bolová, Šídlová.

    Rozhodčí: Petrík, Podlesný

    Diváci: 460
    bahis siteleri