Obří slalom mužů, 1. kolo, Val d'Isere Vítěz: M. Hirscher (AUT) (kon.) | Obří slalom žen, 1. kolo, Åre Vítěz: L. Vonnová (USA) (kon.)
Obří slalom mužů, 2. kolo, Val d'Isere Vítěz: M. Hirscher (AUT) (kon.) | Obří slalom žen, 2. kolo, Åre Vítěz: L. Vonnová (USA) (kon.)
konec
SP - obří slalom žen, 2. kolo, Åre

Vítěz: L. Vonnová (USA)

Sobota 12.12.2015, 13:30Sjezdové lyžování
     
    POŘADÍ Z PRVNÍHO KOLA
    1. Lindsey Vonnová (USA) 1:03,29
    2. Frida Hansdotterová (SWE) +0,33
    3. Eva-Maria Bremová (AUT) +0,35
    4. Nina Lösethová (NOR) +0,41
    5. Tessa Worleyová (USA) +0,50
    6. Federica Brignoneová (ITA) +0,69
    7. Marie-Michele Gagnonová (CAN) +0,80
    8. Ana Drevová (SLO) +0,84
    9. Maria Pietilä-Holmnerová (SWE) +0,89
    10. Marta Bassinová (ITA) +1,11
    11. Adeline Baudová-Mugnierová (FRA) +1,12
    12. Lara Gutová (SUI) +1,31
    13. Tina Weiratherová (LIE) +1,38
    14. Viktoria Rebensburgová (GER) +1,39
    15. Simone Wildová (SUI) +1,44
    16. Michaela Kirchgasserová (AUT) +1,57
    17. Sofia Goggiová (ITA) +1,60
    18. Taina Bariozová (FRA) +1,64
    18. Manuela Mölggová (ITA) +1,64
    20. Francesca Marsagliová (ITA) +1,69
    21. Tina Robniková (SLO) +1,86
    22. Irene Curtoniová (ITA) +1,91
    23. Marie-Pierová Prefontaineová (CAN) +1,99
    24. Stephanie Brunnerová (AUT) +2,00
    24. Wendy Holdenerová (SUI) +2,00
    26. Anne-Sophie Barthetová (FRA) +2,18
    27. Coralie Frasseová Sombetová (FRA) +2,24
    28. Rahel Koppová (SUI) +2,36
    29. Nathalie Eklundová (SWE) +2,34
    30. Katharina Truppeová (AUT) +2,53
     
    První kolo ve švédském Åre nabídlo opravdu těžké podmínky. Ledovatá trať sjezdovky v Åre si vybrala svojí daň. Závod nedokončilo čtrnáct lyžařek, mezi nimi i česká závodnice Kateřina Pauláthová. Nejhůře na tom skončila Hectorová, který spadla, a ze stadionu ji musely odvézt na saních.

    První kolo vyhrála americká sjezdařka Lindsey Vonnová, která si přenese náskok 33 setin sekundy na druhou Fridu Hansdotterovou! Na třetím místě dojela Eva-Maria Bremová, který ztrácí pouze 35 setin sekundy, a ve druhém kole nás čeká ještě pěkné drama!
     
    Příjemné sobotní odpoledne všem fanouškům sjezdového lyžování! Světový pohár žen má o tomto víkendu zastávku ve švédském Åre. My se společně zaměříme na druhé kolo obřího slalomu žen! Jeho začátek je naplánován ve 13:30, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic!
     
    Druhé kolo právě začalo!
     
    30
    Jako první se vydala na trať Švédka Nathalie Eklundová, který stanovila čas 2:07,62, který se bude pokoušet překonbat Švýcarka Rahel Koppová.
     
    29
    Rahel Koppová zatím nejede příliš dobré druhé kolo. Na druhém mezičase ztrácí na švédskou sjezdařku již skoro sekundu!
     
    29
    Do cíle dorazila švýcarská závodnice se ztrátou 1,14 sekundy, a řadí se až na druhé místo!
     
    27
    Třetí v pořadí startuje Francouzska Coralie Frasseová Sombetová, která zajela velmi dobrou jízdu, nicméně to na Eklundovou nestačilo! Francouzska ztratila celkem 17 setin sekundy!
     
    26
    Barthetová startovala s náskokem šestnácti setin sekundy na Eklundovou. Svůj náskok zatím drří i na druhém mezičase!
     
    26
    Barthetová nezajela špatnou jízdu, avšak ani ona nestačila na vedoucí Eklundovou!
     
    25
    Wendy Holdenerová startovala s náskokem 34 setin sekundy, a vypadalo to, že by mohla Eklundovou porazit! To Švýcarka také potvrdila, a do cíle dorazila s náskokem 45 setin sekundy!
     
    24
    Stephanie Brunerová zajela v prvním kole totožný čas jako Holdenerová. Brunerová však udělala uprostřed trati velkou chybi, která ji bude stát velkou ztrátu!
     
    24
    Brunnerová nakonec ještě zabojovala, nicméně na Holdenerovou ztratila 74 setin sekundy, a řadí se až na pátou pozici!
     
    23
    Kanaďanka Prefontaineová měla k dispozici náskok pouhé setiny sekundy, a v cíli se to projevilo. Prefontainenová hodně ztratila, a v cíli se zařadila až na šestou pozici!
     
    22
    Italka Irene Curtoniová startovala s náskokem devíti setin sekundy na Holdenerovou. Svůj náskok však promrhala hned na prvním mezičase!
     
    22
    Dolní pasáž však italské závodnici vyšla lépe, a do cíle dorazil se ztrátou 56 setin sekundy. To momentálně stačí na třetí pozici!
     
    21
    Francouzska Anemone Marmottanová měla náskok 14 setin sekundy, avšak ani ona nedokázala Holdenerovou překonat! Její ztráta v cíli činila 38 setin sekundy!
     
    21
    Robinková zajela v prvním kole totožný čas jako Marmottanová. Slovinsk sjezdařka zvládla jízdu daleko lépe, a v cíli porazila Holdenerovou od 19 setin sekundy, a jde na první místo!
     
    20
    Italka Francesca Marsagliaová si v prvním kole najela náskok 17 setin sekundy na Robinkovou. Hned na prvním mezičase však ztrácela již skoro sekundu!
     
    20
    Marsagliaová v dolní pasáži i nadále ztrácela, a v cíli je z toho aý deváté místo!
     
    19
    U Italek budeme pokračovat! Na trať vyjela Manuela Mölggová, která si vytvořila v prvním kole náskok 22 setin sekundy na Robnikovou.
     
    19
    Mölggové se druhé kolo příliš nepodařilo, nicméně nakonec svůj náskok dokázala uhájil, a dostává se na první místo. Robnikovou porazila o pouhých šest setin sekundy!
     
    18
    Taina Baraziovová startovala s naprosto totožným časem jako Mölggová. Její jízda byla však velmi povedená, a francouzská sjezdařka se řadí zcela zaslouženě na první místo!
     
    17
    Sofia Goggiová měla k dispozici náskok čtyř setin sekundy na francouzskou sjezdařku. Goggiová však dělala chyby, a na druhém mezičase již ztrácí přes sekundu!
     
    17
    Goggiová nakonec dokončila dnešní závod se ztrátou 1:11 sekundy na vedoucí Baraziovou, a to ji stačí až na devátou pozici!
     
    16
    Časové rozdíly mezi sjezdařkami jsou stále velmi malé! Kirchgasserová startuje s náskokem pouhých sedmi setin sekund na Bariozovou!
     
    16
    Kirchgasserové se však závod příliš nepovedl, a do cíle dorazila se ztrátou 58 setin sekundy! Rakouská sjezdařka se tak řadí až na čtvrté místo!
     
    15
    Mladá Simone Wildová měla na startu náskok na vedoucí Bariozovou 20 setin sekundy! Na prvním mezičase svůj náskok zdvojnásobila!
     
    15
    Wildová pokračovala v dobrém výkonu, a do cíle dorazila přesně s náskokem dvaceti setin sekundy, a řadí se na první pozici!
     
    14
    Viktorioa Rebensburgová startovala s náskokem pouhých šesti setin sekundy, a na Wildovou nakonec těsně nestačila. Ztráta 26 setin sekundy německou sjezdařku řadí až na třetí pozici!
     
    13
    Tina Weiratherová musela být po prvním kole rozhodně zklamaná, neboť má rozhodně na víc. Teď startuje do druhého kola s náskokem šesti setin sekundy na Wildovou!
     
    13
    Weiratherové se však zatím příliš její jízda nedaří, a na druhém mezičase ztrácí půl sekundy!
     
    13
    A ve spodní pasáži již Weiratherová svůj čas nedokázala zlepšit, ba naopak. Lichtenštejnská závodnice dojela se ztrátou 80 setin sekundy, a je z toho až sedmé místo!
     
    12
    Náskok Lary Gutové na svojí krajanku činil na startu celkem třináct setin sekundy. Gutová však o svůj náskok přišla hned na prvním mezičase, kde ztrácela 18 setin sekundy!
     
    12
    Lara Gutová ještě nějaké ty setinky ztratila na spodní pasáží trati, a do cíle dorazila se ztrátou 43 setin sekundy. Švýcarská sjezdařka tak s dnešním závodem rozhodně spokojená nebude ...
     
    11
    Francouzska Baudová-Mugnierová měla na Wildovou náskok 32 setin sekundy, avšak ani ten ji nestačil. Francouzská sjezdařka nezajela dobré druhé kolo, a ztratila celkem sekundu na vedoucí Wildovou!
     
    10
    Teď už půjde do tuhého! Na start se vydala desátá Marta Bassinová, která má na Wildovou slušný náskok 33 setin sekundy!
     
    10
    Italská závodnice zajela vcelku čistou jízdu bez chyb, nicméně postupem trati začala ztrácet, a v cíli z toho nakonec byla ztráta 10 setin sekundy! Italka tak míří na druhou pozici!
     
    9
    Devátá Pietilä-Holmnerová startovala s náskokem 55 setin sekund, a svůj náskok si držela. Následně však udělala velkou chybu, ta nakonec domácí závodnici vedení nestála, a Švédka se posouvá na první místo!
     
    8
    Ana Drevová je při absenci Tiny Mazeová nejlepší Slovinkou v závodě. Její náskok na švédskou závodnici však činil pouze pět setin sekundy, a o svůj zákrok přišla již po prvním mezičase!
     
    8
    Ana Drevová se však nevzdala, a nezajela špatnou jídzu. Nevyvarovala se však menším chybá, a do cíle dorazila se ztrátou 50 setin sekundy. To Slovince stačí na šesté místo ...
     
    7
    Marie-Michele Gagnonová předvedla v prvním kole velmi dobrý výkon, a to by ráda zopakovala i ve druhém kole! Kanadská sjezdařka startuje s náskokem devíti setin sekundy!
     
    7
    Ouu! Kanadská sjezdařka jela velmi dobrý závod, následně však podjela jednu z branek, a závod pro ni končí!
     
    6
    Federica Brignoneová z Itálie měla na startu náskok na Pietilä-Holmenrovou 20 setin sekundy! Horní pasáž tratě se ji navíc hodně povedla, a její náskok momentálně činí 46 setin sekundy!
     
    6
    Federica Brignone zajela naprosto parádní druhé kolo, a jednoznačně míří na první místo! Švédské závodnici navíc nadělila skoro sekundu!
     
    5
    Na Tessu Worleyovou čeká těžká práce! Francouzská závodnice má na Brignonenovou náskok pouhých devatenácti setin sekundy!
     
    5
    Francouzská sjezdařka již na prvním mezičase ztrácí 36 setin sekundy!
     
    5
    Brignonenová zajela svou jízdu naprosto parádně, a bude nehůře pátá! Tessa Worleyová ztratila na Italku 33 setin sekundy!
     
    4
    Překvapení prvního kola, Nina Lösethová, se právě vydala na trať! Její náskok na Brignoneovou činí 28 setin sekundy!
     
    4
    Hned na prvním mezičase však norská závodnice ztrácí celkem 22 setin sekundy! Ani na druhém to nebylo o moc lepší, její ztráta narostla na 45 setin sekundy!
     
    4
    Nina Lösethová svou ztrátu 42 setin sekund udržela, a dojela na třetím místě. Norská závodnice však může být s dnešním výkonem spokojena!
     
    3
    Do závodu se vydala Eva-Maria Bremová, která disponuje náskokem 34 setin sekundy na Brignoneovou!
     
    3
    Bremová udělala v horní pasáží malou chybičku, a hned na prvním mezičase ztrácí šest setin sekundy!
     
    3
    Na mezičase druhém však Bremová vede o devět setin sekundy!
     
    3
    Bremová zvládla dolní pasáž trati famózně, a do cíle dojela s náskokem 28 setin sekundy, a jde na první místo! Rakouská sjezdařka tak má jisté pódium!
     
    2
    Na trati je již domácí Frida Hansdotterová, ta má náskok dvou setin sekundy na Bremovou!
     
    2
    Na švédskou závodnici je v domácím prostředí velký tlak, nicméně Handotterová se s ním zatím pere velmi dobře! Na druhém mezičase však ztrácí 64 setin sekundy!
     
    2
    Hansdotterová bude bez pódia! Její čas stačí až na páté místo! To znamená, že minimálně třetí bude Brignonenová, která zajela skvělé druhé kolo!
     
    1
    Lindsey Vonnová je na trati!
     
    1
    Americká sjezdařka měla na startu náskok 35 setin sekundy! Na prvním mezičase má Vonnová stále náskok, teď již 53 setin sekundy!
     
    1
    Vonnová jede zatím parádně, a míří za vítězstvím! Na druhém mezičase má však náskok pouhých tří setin sekundy!
     
    1
    Ouuu! Tak to bylo opravdu hodně těsné! Lindsey Vonnová byla v cíli rychlejší o sedm setin sekundy, a vítězí!
    Pohled na první tři závodnice dnešního závodu
     
    Závod právě skončil
     
    Wow! To byl závod! Lindsey Vonnová potvrdila své postavení z prvního kola, a stává se dnešní vítězkou! O sedm setin sekundy byla pomalejší Eva-Maria Bremová, které tak patří druhá pozice! Na třetí pozici se dostala Federica Brignoneová, která má za sebou parádní druhé kolo!

    Tlak domácího publika nezvládla Frida Hansdotterová, které se druhé kolo nepodařilo, a obsadila až šesté místo!
     
    KONEČNÉ POŘADÍ
    1. Lindsey Vonnová (USA) 2:04,70
    2. Eva-Maria Bremová (AUT) +0,07
    3. Federica Brignoneová (ITA) +0,35
    4. Tessa Worleyová (FRA) +0,68
    5. Nina Lösethová (NOR) +0,77
    6. Frida Hansdotterová (SWE) +0,94
    7. Maria Pietilä-Holmnerová (SWE) +1,34
    8. Simone Wildová (SUI) +1,55
    9. Marta Bassinová (ITA) +1,65
    10. Taina Bariozová (FRA) +1,75
    11. Viktoria Rebensburgová (GER) +1,81
    12. Ana Drevová (SLO) +1,84
    13. Lara Gutová (SUI) +1,98
    14. Manuela Mölggová (ITA) +2,22
    15. Tina Robniková (SLO) +2,28
    16. Michaela Kirchgasserová (AUT) +2,33
    17. TIna Weiratherová (LIE) +2,35
    18. Wendy Holdenerová (SUI) +2,47
    19. Adeline Baudová Mugnierová (FRA) +2,55
    20. Anemone Marmottanová (FRA) +2,85
    21. Sofia Goggiová (ITA) +2,86
    22. Nathalie Eklundová (SWE) +2,92
    23. Anne-Sophie Barthetová (FRA) +3,03
    23. Irene Curtoniová (ITA) +3,03
    25. Coralie Frasse Sombetová (FRA) +3,09
    26. Stephanie Brunnerová (AUT) +3,21
    27. Francesca Marsagliová (ITA) +3,70
    28. Marie-Pier Prefontainová (CAN) +3,85
    29. Rahel Koppová (SUI) +4,06
    ___________________________________
    Mikaela Shiffrinová – nenastoupila do 2. kola
     
    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (14:32:52)

    Jan Havlovic

    Koneční pořadí
    1. Lindsey Vonnová (USA) 2:04,70
    2. Eva-Maria Bremová (AUT) +0,07
    3. Federica Brignoneová (ITA) +0,35
    4. Tessa Worleyová (FRA) +0,68
    5. Nina Lösethová (NOR) +0,77
    6. Frida Hansdotterová (SWE) +0,94
    7. Maria Pietilä-Holmnerová (SWE) +1,34
    8. Simone Wildová (SUI) +1,55
    9. Marta Bassinová (ITA) +1,65
    10. Taina Bariozová (FRA) +1,75
    11. Viktoria Rebensburgová (GER) +1,81
    12. Ana Drevová (SLO) +1,84
    13. Lara Gutová (SUI) +1,98
    14. Manuela Mölggová (ITA) +2,22
    15. Tina Robniková (SLO) +2,28
    16. Michaela Kirchgasserová (AUT) +2,33
    17. TIna Weiratherová (LIE) +2,35
    18. Wendy Holdenerová (SUI) +2,47
    19. Adeline Baudová Mugnierová (FRA) +2,55
    20. Anemone Marmottanová (FRA) +2,85
    21. Sofia Goggiová (ITA) +2,86
    22. Nathalie Eklundová (SWE) +2,92
    23. Anne-Sophie Barthetová (FRA) +3,03
    23. Irene Curtoniová (ITA) +3,03
    25. Coralie Frasse Sombetová (FRA) +3,09
    26. Stephanie Brunnerová (AUT) +3,21
    27. Francesca Marsagliová (ITA) +3,70
    28. Marie-Pier Prefontainová (CAN) +3,85
    29. Rahel Koppová (SUI) +4,06
    ___________________________________
    Mikaela Shiffrinová – nenastoupila do 2. kola
    Pořadí z prvního kola
    1. Lindsey Vonnová (USA) 1:03,29
    2. Frida Hansdotterová (SWE) +0,33
    3. Eva-Maria Bremová (AUT) +0,35
    4. Nina Lösethová (NOR) +0,41
    5. Tessa Worleyová (USA) +0,50
    6. Federica Brignoneová (ITA) +0,69
    7. Marie-Michele Gagnonová (CAN) +0,80
    8. Ana Drevová (SLO) +0,84
    9. Maria Pietilä-Holmnerová (SWE) +0,89
    10. Marta Bassinová (ITA) +1,11
    11. Adeline Baudová-Mugnierová (FRA) +1,12
    12. Lara Gutová (SUI) +1,31
    13. Tina Weiratherová (LIE) +1,38
    14. Viktoria Rebensburgová (GER) +1,39
    15. Simone Wildová (SUI) +1,44
    16. Michaela Kirchgasserová (AUT) +1,57
    17. Sofia Goggiová (ITA) +1,60
    18. Taina Bariozová (FRA) +1,64
    18. Manuela Mölggová (ITA) +1,64
    20. Francesca Marsagliová (ITA) +1,69
    21. Tina Robniková (SLO) +1,86
    22. Irene Curtoniová (ITA) +1,91
    23. Marie-Pierová Prefontaineová (CAN) +1,99
    24. Stephanie Brunnerová (AUT) +2,00
    24. Wendy Holdenerová (SUI) +2,00
    26. Anne-Sophie Barthetová (FRA) +2,18
    27. Coralie Frasseová Sombetová (FRA) +2,24
    28. Rahel Koppová (SUI) +2,36
    29. Nathalie Eklundová (SWE) +2,34
    30. Katharina Truppeová (AUT) +2,53