Slalom žen, 1. kolo, Lienz Vítěz: F. Hansdotterová (SWE) (kon.) | Sjezd mužů, Santa Catarina Vítěz: A. Theaux (FRA) (kon.)
Slalom žen, 2. kolo, Lienz Vítěz: F. Hansdotterová (SWE) (kon.)
konec
SP - slalom žen, 2. kolo, Lienz

Vítěz: F. Hansdotterová (SWE)

Úterý 29.12.2015, 13:30Sjezdové lyžování
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (14:34:54)
    Dnešní vítězka závodu Frida Hansdotterová (SWE):

     
    Konečné pořadí:

    1. Frida Hansdotterová (SWE) 1:47,02
    2. Wendy Holdenerová (SUI) +0,07
    3. Petra Vlhová (SVK) +0,43
    4. Carmen Thalmannová (AUT) +0,78
    5. Šárka Strachová (CZE) +0,94
    6. Veronika Velez-Zuzulová (SVK) +1,06
    7. Michelle Gisinová (SUI) +1,12
    8. Irene Curtoniová (ITA) +1,44
    9. Katharina Truppeová (AUT) +1,60
    10. Marie-Michele Gagnonová (CAN) +1,73
    11. Maria Pietiläová Holmnerová (SWE) +1,83
    12. Nastasia Noensová (FRA) +2,12
    13. Manuela Mölggová (ITA) +2,23
    14. Bernadette Schildová (AUT) +2,30
    15. Resi Stieglerová (USA) +2,46
     
    Šárka Strachová (CZE) měla sice výhodu, že trať pro tohle kolo stavěl její kouč Klaus Mayrhofer, ani tenhle fakt jí však k posunu na bednu nepomohl. Oproti 1. kolu si pohoršila o jednu příčku a spadla na pátou pozici. Hned za ní pak skončila rovněž ne zcela spokojená Veronika Velez-Zuzulová (SVK).
     
    Domácí Rakousko, alpská velmoc, nemá svou závodnici na stupních vítězů. Pořadatelské místo Lienz je určitě zklamané, že nejlepší rakouská lyžařka Carmen Thalmannová (AUT) je až na čtvrtém místě. Prvenství si mimochodem zajistila Frida Hansdotterová (SWE), která vyhrála obě dvě kola, druhé místo připadlo na Wendy Holdenerovou (SUI) a na skvělé třetí místo se posunula Petra Vlhová (SVK).
     
    2. kolo skončilo.
     
    30
    Byl to skvělý souboj na dálku! A nakonec si dnešní vítězka slalomu Frida Hansdotterová (SWE) pohlídala průběžné vedení ve světovém poháru. Do cíle dojela rychleji než druhá Holdenerová o 7 setin sekundy! Třetí pak skončila Vlhová.
     
    29
    Wendy Holdenerová (SUI) zaútočila na vítězství v tomto závodě. Pokud Hansdotterová, nejlepší po prvním kole, nepředvede stejně famózní výkon, bude mít velký problém s udržením první pozice. Švýcarka odsunula Vlhovou na druhé místo o 36 setin sekundy.
     
    28
    Michaela Kirchgasserová (AUT) si nepohlídala jednu z nejtěžších bran a do té následující se už nedokázala dostat. Velké zklamání. Na své konto si nepřipíše ani jeden bod do světového poháru. Rakousko smutní, vítězku z tohoto závodu mít nebude.
     
    27
    Šárka Strachová (CZE) neporazila vedoucí Vlhovou a nejhůře bude na šestém místě. Nevyvarovala se v těžkých pasážích několika zaváhání a musela se zase složitě vracet do tempa. Nakonec je se ztrátou 51 setin sekundy na třetím místě za druhou Thalmannovou, která stále stoupá pořadím výše.
     
    26
    Nastasia Noensová (FRA) mohla bojovat snad pouze o první desítku. Druhé kolo jí jednoduše vůbec nevyšlo. Ztráta 1,69 sekundy znamená až deváté místo. A na startu už je česká naděje Šárka Strachová (CZE). Držme palce.
     
    25
    Skvěle zajela Petra Vlhová (SVK) první úsek, ani v tom druhém výrazněji nezpomalovala a ve třetím pouze korunovala svůj dobrý a soustředěný výkon. Rakousko už není na prvním místě. Slovenská alpská kometa si vytvořila náskok 35 setin sekundy!
     
    24
    Ani Michelle Gisinová (SUI) nezajela slalom bez chyb. I proto se na první místo nedostala, dokonce neporazila ani Velez-Zuzulovou. Její manko v cíli činilo 34 setin sekundy a zařadila se na třetí příčku. Vede stále domácí Thalmannová.
     
    23
    Nebyla to úplně povedená jízda. Veronika Velez-Zuzulová (SVK) chtěla ze závodu určitě vytěžit více. I když se v závěru snažila napravit své nedostatky, zařadila se se ztrátou 28 setiny sekundy na druhé místo.
     
    Průběžné pořadí:

    1. Carmen Thalmannová (AUT) 1:47,80
    2. Irene Curtoniová (ITA) +0,66
    3. Katharina Truppeová (AUT) +0,82
    4. Marie-Michele Gagnonová (CAN) +0,95
    5. Maria Pietiläová Holmnerová (SWE) +1,05
     
    22
    Katharina Truppeová (AUT) dojela sice do cíle se ztrátou 82 setin sekundy, ale užívala si podporu vlastního publika. Zařadila se alespoň na průběžné stupně vítězů, konkrétně na třetí příčku. Závod nyní provází další reklamní přestávka.
     
    21
    Carmen Thalmannová (AUT) měla velkou podporu domácího publika, které jí hnalo do cíle. Rakušanka se hecla a předvedla skvělý výkon. Vlastně všechny těžké nástrahy zvládla, nechybovala. Vytvořila si náskok 66 setin sekundy.
     
    20
    Chiara Costazzaová (ITA) byla možná až moc přemotivovaná. První třetina trati jí vyšla dobře, druhá už hůře a ve třetí pasáži se vyřadila ze závodu definitivně svou chybou. Body do světového poháru si nezapíše.
     
    19
    Tahle trať jí vyloženě sedla. I když Irene Curtoniová (ITA) dělala mnoho chyb, nikdy neztratila rytmus ani rychlost. Do vedení před Gagnonovou se dostala o 29 setin sekundy! Velká spokojenost vládne u Italky.
     
    18
    Ani Anna Swennová-Larssonová (SWE) se jednoduše nevyvarovala chyb. Nemohla být spokojená v cíli, nabrala manko 1,11 sekundy a zařadila se až na 10. místo.
     
    17
    O pár setinek balancovala Lena Dürrová (GER) na pomezí prvního a druhého místa. jenže poslední třetina trati jí nevyšla. A nakonec proťala cílovou čáru o 95 setin pozadu za dosud vedoucí Gagnonovou. Měla mimochodem naprosto stejný čas jako Buciková i Wieslerová.
     
    16
    Eva-Maria Bremová (AUT) udělala jednu velkou chybu, navíc na pomalém úseku, takže se těžko dostávala zpátky do rytmu. Její ztráta se pořád navyšovala, až skočila na hodnotu 1,15 sekundy. Je až devátá.
     
    Průběžné pořadí:

    1. Marie-Michele Gagnonová (CAN) 1:48,75
    2. Maria Pietiläová Holmnerová (SWE) +0,10
    3. Manuela Mölggová (ITA) +0,50
    4. Bernadette Schildová (AUT) +0,57
    5. Resi Stieglerová (USA) +0,73
     
    15
    Maria Pietiläová Holmnerová (SWE) prostě nemá formu. Předvedla několik chyb a na první místo se nedostala. Kanaďanka Gagnonová byla lepší o jednu desetinku. Následovat bude komerční přestávka.
     
    14
    Změna ve vedení! Až Marie-Michele Gagnonová (CAN) dokázala předstihnout dosud vedoucí Mölggovou. V cíli se dost radovala, předvedla moc pěkný slalom. Celkový náskok na Italku se vyšponoval až na rovnou půlsekundu.
     
    13
    Emelie Wikströmová (SWE) se snažila udělat všechno proto, aby zrychlila. Pomáhala si dost tělem, snažila se oblouky co nejméne zkracovat, přesto však nabrala ztrátu sedmi desetin sekundy a je na 7. místě.
     
    12
    Agresivní jízdu předvedla Resi Stieglerová (USA), mezi bránami se hezky proplétala. Ani on však Mölggovou nesesadila z prvního místo, se ztrátou 23 setin sekundy je až na třetím místě.
     
    11
    Bude mít vůbec první body do světového poháru, to je pro ní důležité. Těžkopádně a opatrně se z kopce řítila do cíle Lisa-Maria Zellerová (AUT), která zaznamenala celkovou ztrátu 95 setin sekundy.
     
    10
    Prostě jí to vůbec nejelo. Na oko to nebyla špatná jízda, ztráta se ovšem stále navyšovala. Denise Feierabendová (SUI) v cíli zklamaně sklopila hlavu, zařadila se na předposlední sedmé místo s hrozivým mankem 1,79 sekundy.
     
    9
    Bernadette Schildová (AUT) nejela úplně čistě, přesto v závěru dokázala ještě chybičky napravit. Mölggovou ovšem nedokázala překonat, o pouhých sedm setin byla horší.
     
    8
    Velká škoda jedné velké chyby na závěrečném kopci. Anne-Sophie Barthetová (FRA) se držela s vedoucí Mölggovou, nakonec se ale zařadila na druhé místo se ztrátou 38 setin.
     
    7
    Adeline Baudová Mugnierová (FRA) nezvládla těžký nepravidelný úsek, neprojela jednu z branek a je druhou odpadlicí 2. kola.
     
    6
    Manuela Mölggová (ITA) zajela nejrychlejší jízdu ve 2. kole a zaslouženě se dostala do vedení. Na Bucikovu s Wieslerovou si vytvořila náskok 45 setin sekundy. Alespoň částečně tak napravila nepříliš povedený výkon z kola prvního.
     
    5
    Ana Buciková (SLO) jela někde na úrovni Wieslerové a nakonec měla naprosto totožný čas jako Němka! Obě dvě závodnice se tak dělí o průběžné vedení.
     
    4
    Katharina Gallhuberová (AUT) je určitě ráda, že získala vůbec nějaké body do světového poháru. Domácí závod si hlavně užívala. A na vedoucí Wieslerovou ztratila 63 setin sekundy.
     
    3
    Maren Wieslerová (GER) jela daleko lépe než Bariozová na samém začátku, a to o 1,80 sekundy. Měla by se průběžným pořadím sunout rozhodně výše. Z její strany to byl povedený výkon.
     
    2
    Christina Geigerová (GER) si body do světového poháru nepřipíše. Prakticky hned po startu chybovala na modré bráně a na trať už se vrátit nedokázala.
     
    1
    Slalom je to hodně, hodně přesazený, nerytmický a těžký. Pan Klaus Mayrhofer si s tratí pořádně vyhrál. Za sebou už má 2. kolo Taina Bariozová (FRA), která dojela do cíle v součtu obou časů v čase 1:51,50. Uvidíme, jak moc dobrý bude tenhle výkon.
     
    2. kolo bylo zahájeno.
     
    Startovní listina:

    30. Taina Bariozová (FRA) +2,42
    29. Christina Geigerová (GER) +2,26
    28. Maren Wieslerová (GER) +2,21
    27. Katharina Gallhuberová (AUT) +2,20
    26. Ana Buciková (SLO) +2,16
    25. Manuela Mölggová (ITA) +2,03
    24. Adeline Baudová Mugnierová (FRA) +1,95
    23. Anne-Sophie Barthetová (FRA) +1,92
    22. Bernadette Schildová (AUT) +1,89
    21. Denise Feierabendová (SUI) +1,89
    20. Lisa-Maria Zellerová (AUT) +1,81
    19. Resi Stieglerová (USA) +1,78
    18. Emelie Wikströmová (SWE) +1,65
    17. Marie-Michele Gagnonová (CAN) +1,57
    16. Maria Pietiläová Holmnerová (SWE) +1,44
    15. Eva-Maria Bremová (AUT) +1,38
    14. Lena Dürrová (GER) +1,33
    13. Anna Swennová-Larssonová (SWE) +1,29
    12. Irene Curtoniová (ITA) +1,22
    11. Chiara Costazzaová (ITA) +1,11
    10. Carmen Thalmannová (AUT) +1,07
    9. Katharina Truppeová (AUT) +0,99
    8. Veronika Velez-Zuzulová (SVK) +0,93
    7. Michelle Gisinová (SUI) +0,85
    6. Petra Vlhová (SVK) +0,80
    5. Nastasia Noensová (FRA) +0,70
    4. Šárka Strachová (CZE) +0,41
    3. Michaela Kirchgasserová (AUT) +0,39
    2. Wendy Holdenerová (SUI) +0,11
    1. Frida Hansdotterová (SWE)
     
    Jenom připomeňme, že trať pro druhé kolo bude stavět Rakušan Klaus Mayrhofer, tedy trenér Šárky Strachové. Právě té by tedy měl slalom vyhovovat ze všech nejvíce.
     
    Šárka Strachová (CZE) nemá špatnou výchozí pozici pro 2. kolo, celkově je totiž na čtvrtém místě, Petra Vlhová (SVK) je pak na šesté a Veronika Velez-Zuzulová (SVK) na osmé příčce. Duo Martina Dubovská (CZE) a Gabriela Capová (CZE) se do dalšího kola nepodívají, ostatně jako Barbara Kantorová (SVK).
     
    Frida Hansdotterová (SWE) byla nakonec v 1. kole slalomu tou nejlepší a potvrdila, že není vedoucí závodnicí této disciplíny nadarmo. Druhá skončila Wendy Holdenerová (SUI), jenž zaostala o 11 setin sekundy, domácí Michaela Kirchgasserová (AUT) pak ztratila 39 setin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:30.

    Patrik Sandev

    Startovní listina:
    30. Taina Bariozová (FRA) +2,42
    29. Christina Geigerová (GER) +2,26
    28. Maren Wieslerová (GER) +2,21
    27. Katharina Gallhuberová (AUT) +2,20
    26. Ana Buciková (SLO) +2,16
    25. Manuela Mölggová (ITA) +2,03
    24. Adeline Baudová Mugnierová (FRA) +1,95
    23. Anne-Sophie Barthetová (FRA) +1,92
    22. Bernadette Schildová (AUT) +1,89
    21. Denise Feierabendová (SUI) +1,89
    20. Lisa-Maria Zellerová (AUT) +1,81
    19. Resi Stieglerová (USA) +1,78
    18. Emelie Wikströmová (SWE) +1,65
    17. Marie-Michele Gagnonová (CAN) +1,57
    16. Maria Pietiläová Holmnerová (SWE) +1,44
    15. Eva-Maria Bremová (AUT) +1,38
    14. Lena Dürrová (GER) +1,33
    13. Anna Swennová-Larssonová (SWE) +1,29
    12. Irene Curtoniová (ITA) +1,22
    11. Chiara Costazzaová (ITA) +1,11
    10. Carmen Thalmannová (AUT) +1,07
    9. Katharina Truppeová (AUT) +0,99
    8. Veronika Velez-Zuzulová (SVK) +0,93
    7. Michelle Gisinová (SUI) +0,85
    6. Petra Vlhová (SVK) +0,80
    5. Nastasia Noensová (FRA) +0,70
    4. Šárka Strachová (CZE) +0,41
    3. Michaela Kirchgasserová (AUT) +0,39
    2. Wendy Holdenerová (SUI) +0,11
    1. Frida Hansdotterová (SWE)