Tisková konference AC Sparta Praha (kon.)
konec
Tisková konference AC Sparta Praha

Středa 13.01.2016, 15:05Tiskové konference
     
    Oficiální část tiskové konference je u konce. (15:20:11)
     
    Šural: Kontrakt jsem podepsal na 3,5 roku. Přeju Láďovi Krejčímu zahraniční angažmá, protože má na dresu číslo 23, které bych si i já rád přál. Pokud to nevyjde, tak si vezmu číslo 32.
     
    Šural o Liberci: K Liberci bych se rád vrátil až někdy časem, teď bych to nechtěl komentovat.
     
    Nehoda: Jednání na Slavii proběhla ve čtvrtek a v pátek jsme absolvovali schůzku na Spartě. Pepa akceptuje nabídku Sparty a je proto tady. Žádný trumf tady ale nebyl.
     
    Jakub Otava o Adamu Jánošovi: Adam Jánoš se mohl stát jedním z hráčů v rámci kompenzace do Liberce, nakonec se však Severočeši rozhodli pro Ondřeje Karafiáta. Po soustředění se asi rozhodne, kteří další hráči by tu mohli zůstat.
     
    Adam Kotalík: Co se týče Michala Kadlece, tam je to otázka. Je to spíše naše přání nebo úvaha do budoucna. Zatím tady nevíme, na čem jsme, nemáme nic přirpaveného. Další útočný hráč a jednání o něm začnou v nejbližších hodinách a dnech.
     
    Šural o EURU a přestupu: V Liberci jsem z nějakých důvodů už zůstat nemohl. Je to sice riskantní krok, ale kde jinde se fotbalově rozvíjet než ve Spartě. Ve Slavii by to možná bylo jistější, ale myslím, že mám Spartě co dát.
     
    Šural a jeho případný odchod po EURU: Možné je všechno. Mým cílem je ale dostat se do základní sestavy na Spartě a do širší nominace na EURO. Podepsal jsem dlouhodobý kontrakt a snad tu vydržím dlouho.
     
    Šura a jeho kolegové ve Spartě: Bylo vidět, že Sparta je značkou, velkoklubem. Je to výzva, v Česku lepší klub s větší tradicí už nenajdete. S nikým jsem se radit nepotřeboval.
     
    Šural o postu ve Spartě: Hodně jsme to probírali. Je to víceméně naše věc, co jsme si všechno řekli, a uvidíme v budoucnu co bude platit. Nemám problém ani s tím hrát na útočných postech.
     
    Šural o bydlení: První měsíc do soustředění určitě budu dojížět, ale sháníme bydlení blízk ostadionu na Letné.
     
    Kotalík: Matěj Pulkrab není součástí transferu Josefa Šurala do Sparty. Matěj Pulkrab odejde do Liberce na zkoušku, a pokud se mu tam bude dařit, stráví na hostování nějaký čas v Liberci.
     
    Adam Kotalík: Jednání s Libercem netrvala dlouho, po dvou schůzkách jsme se dohodli. Dohoda zní tak, že Pepa přestupuje za určitou finačnní částku a součástí je i přestup Ondřeje Karafiáta do Liberce.
     
    Šural o zahraničí: Nabídky ze zahraničí nebyly oficiální. Ústní nabídky a spekulace se objevovaly, žádná však po sportovní stránce nepřevyšovala nabídku Sparty. Po rozhovoru s trenérem jsem byl přesvědčený určitě o Spartě.
     
    Šural o variantách přestupu: Myslím, že je to jasné. Jednou variantou byla Slavia, dokonce se zde objevila varianta, že jsem si s ní plácnul, a musím poděkovat panu Šimáněmu, že to rychle uvedl na pravou míru. Další variantou byla samozřejmě Sparta. Chtěl jsem být co nejdřív na tréninku a rychle do toho zapadnout.
     
    Šural na otázku, proč si vybral Spartu: To moje rozhodování zas tak dlouho netrvalo. Byla to spíše mediální nabídka. Mé původní přání bylo dané, po rozhovorech s trenérem a vedením Sparty jsem se rozhodl takto, a bude to snad dobré jak pro mě, tak pro Spartu.
     
    Nehoda: Jsem rád, že se oba týmy dohodly v krátké době, a že se Josef může rychel zapojit do přípravy Sparty.
     
    Na tiskové konferenci je hráčská agent David Nehoda, člen představenstva Jakub Otava a Josef Šural.
     
    Vítejte na tiskové konferenci v press centru AC Sparta Praha. Jejím hostem bude Josef Šural, nová posila AC Sparta Praha.

    Radek Barkman