Los Angeles – Ottawa 3:5 (kon.) | Boston – Toronto 3:2 (kon.) | Buffalo – Washington 4:1 (kon.)
Columbus – Colorado 2:1 (kon.) | St. Louis – Montreal 4:3 (po pr.) | Nashville – Minnesota 3:0 (kon.)
Edmonton – Calgary 2:1 (1:0 po s.n.) | San Jose – Dallas 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – Carolina 5:0 (kon.)
NY Islanders – Vancouver 1:2 (0:1 po s.n.) | Tampa – Florida 3:1 (kon.) | Washington – NY Rangers 5:2 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
Carolina Hurricanes
Neděle 17.01.2016, 21:10 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    53:36 Trevor DALEY - 5:0
     
    53:36
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Neskutečné! Eddie Lack má problém, tím je prostor kolem pravé ruky, vyrážečky, kam nyní zamířil TREVOR DALEY a je úspěšný, byť puk prolétl nikoliv nad, ale pod rukou gólmana Caroliny. Asistence: Patric Hörnqvist.
    46:55 Sidney CROSBY - 4:0
     
    46:55
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Parádní akce v podání kapitána Pittsburghu, SIDNEY CROSBY převzal puk ve středním pásmu, projel po pravém křídle blíže k brance Lacka, kterého překonal do stejného prostoru, jako spoluhráči při prvním a druhém gólu Tučňáků, tedy nad vyrážečku Eddieho Lacka. Asistence: Patric Hörnqvist a Ben Lovejoy.
    39:24 Sidney CROSBY - 3:0
     
    39:24
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Nakonec se domácí dostali do útočného pásma a kapitán SIDNEY CROSBY tečuje bruslí střelu Kessela do branky, ale byl tam pohyb nohou, je to tedy úmyslné kopnutí, gól by platit neměl! Vše se konzultuje s videocentrem! Asistence: Phil Kessel a Jevgenij Malkin.
    10:05 Conor SHEARY - 2:0
     
    10:05
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté špatně rozehráli, puk získal na modré Porter, který pohotově našel v mezikruží CONORA SHEARYHO a ten se dokázal gólově prosadit, znovu střela nad vyrážečku Lacka. Asistence: Kevin Porter a Matt Cullen.
    03:54 Olli MÄÄTÄ - 1:0
     
    03:54
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Výborně sehraná akce Penguins, Malkin na sebe navázal dvojici bránících hráčů, na pravé straně přenechal OLLI MÄÄTÄ, který si sjel před branku, odkud překonal Lacka střelou nad pravou ruku. Asistence: Jevgenij Malkin a Phil Kessel.

    Martin Dvořák

    Branky a nahrávky: 4. Määtä (Malkin, Kessel), 11. Sheary (Porter, Cullen), 40. Crosby (Kessel, Malkin), 47. Crosby (Hörnqvist, Lovejoy), 54. Daley (Hörnqvist)


    Pittsburgh Penguins: Fleury (Zatkoff) – Määttä, Daley, Dumoulin, Lovejoy, Cole, Warsofsky – Kunitz, Crosby, Hörnqvist – Hagelin, Malkin, Kessel – Künhackl, Fehr, Rust – Porter, Cullen, Sheary
    Carolina Hurricanes: Lack (Ward) – Liles, Faulk, Hanifin, Hainsey, Jordán, Slavin – Versteeg, E. Staal, Lindholm – Nordström, J. Staal, Nestrašil – Skinner, Rask, Nash – Malone, McClement, Gerbe

    Rozhodčí: Kimmerly, Peel – Cherrey, Murphy

    Diváci: 18 528
    bahis siteleri