Frankfurt – Wolfsburg 3:2 (kon.) | Schalke – W. Brémy 1:3 (kon.)
konec
Eintracht Frankfurt
3:2 (0:1)
VfL Wolfsburg
Neděle 24.01.2016, 15:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Německá Bundesliga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Eintrachtu Frankfurt využili výhodu domácího prostředí a hráče VfL Wolfsburg udolali v poměru 3:2. Domácí po úvodním poločase prohrávali, ale v průběhu druhé půle dokázali nepříznivý vývoj otočit ve svůj prospěch. Hostujícímu celku se sice podařilo vyrovnat, avšak v samotném závěru střetnutí potřetí rozjásal domácí publikum Meier, jenž se stal ústřední postavou zápasu a strůjcem překvapivého frankfurtského vítězství. (17:30:24)
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Alexander MEIER - 3:2
     
    90+3
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    V Commerzbank-Areně propukla nefalšovaná radost! Domácí tým se totiž ve třetí nastavené minutě dostává do vedení a vypadá to, že si připíše tři body! Benaglio sice skvěle vyrazil střílený centr, který do předbrankového prostoru směřoval z levé strany, ale na dorážku ALEXANDERA MEIERA z bezprostřední blízkosti už byl gólman Wolfsburgu krátký. Meier se do střelecké listiny zapsal potřetí a stal se tak šťastným majitelem hattricku.
     
    90+2
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Stefan Aigner, přichází Aleksandar Ignjovski.
     
    90+1
    V závěru utkání se v obrovské šanci objevil Vieirinha. Ten se za zády obránců Frankfurtu zjevil jako blesk z čistého nebe a balon poslal na bránu podél vyběhnuvšího gólmana, za něhož před brankovou čárou zaskočil jeden z obránců.
     
    89
    Ricardo Rodriguez poslal míč na zadní tyč, balon se odrazil od jednoho z hráčů do náruče Hradeckého.
     
    88
    Roh pro Wolfsburg.
     
    86
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště míří Julian Draxler, na hrací plochu nastupuje Marcel Schäfer.
     
    86
    Standardní situaci zahráli hosté signálem. U míče stáli hned tři hráči, dva z nich si ho mezi sebou narazili, čímž vytvořili střeleckou pozici pro Nalda. Střelu brazilského fotbalisty však Hradecky vyrazil.
     
    85
    V blízkosti levého rohu pokutového území se faulu dopustil Makoto Hasebe (Eintracht Frankfurt). Hlavní arbitr na nic nečeká a ze své kapsičky vytahuje žlutou kartu.
     
    82
    Schürrle si v pokutovém území naběhl na přihrávku, proti jeho následné střele však zakročil Hradecky.
    79. André SCHÜRRLE - 2:2
     
    79
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Hráčům hostujícího celku se podařilo vyrovnat! Na Jungovu přihrávku z pravé strany si na pozici penaltového puntíku naběhl ANDRÉ SCHÜRRLE, který se prosadil přízemní střelou do levé části brány.
     
    78
    Avizované střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Max Kruse, přichází Nicklas Bendtner.
     
    77
    Trenér hostujícího týmu připravuje střídání, koho pošle do hry však zatím není zcela zřejmé.
     
    75
    Hosté mají míč v moci, nedaří se jim však vytvořit si střeleckou příležitost.
    73. Alexander MEIER - 2:1
     
    73
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Fotbalisté domácího celku znovu rozjásali publikum! Na hranici pokutového území se k odraženému míči dostal ALEXANDER MEIER a svým kulervoucím zakončením vymetl pavučinky v pravém horním rohu brány. Během necelých šesti minut má tak úspěšný střelec zaděláno na hattrick.
     
    71
    Do konce řádné hrací doby zbývá dvacet minut, podaří se některému z celků překlopit pomyslné mishy vah na svou stranu, nebo si mužstva body rozdělí?
     
    68
    V pokutovém území se ke střele dostal Russ, jeho pokus letící doprostřed brány však Benaglio úspěšně pokryl.
    67. Alexander MEIER - 1:1
     
    67
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    K obrovské radosti příznivců domácího týmu je vyrovnáno! Aigner v pokutovém území hlavou posunul míč na ALEXANDERA MEIERA, jenž vystřelil přibližně z pozice penaltového puntíku a trefil se do pravé části brány.
    65. Max Kruse (WOF)
     
    65
    Hradecky předvedl vynikající zákrok, kterým uchránil svůj celek od inkasované branky! Po nadýchaném centru z pravé strany totiž brankář Frankfurtu vyrazil hlavičkový pokus Kruseho a následnou dorážku zblokoval obránce Zambrano.
     
    63
    Ve velmi těsném ofsajdu byl nachytán Aigner, praporek pomezního rozhodčího tak okamžitě směřoval vzhůru. Nepřímý volný kop pro hosty.
     
    62
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: hřiště opouští Daniel Caligiuri, jeho místo zaujme Sebastian Jung.
     
    60
    Míč ale získali fotbalisté Wolfsburgu, kteří zahrozili dlouhou přihrávkou směřující za obranu. Proti nabíhajícímu Caligiurimu však skvěle vyběhl Hradecky a razantním způsobem odkopl míč do bezpečí.
     
    59
    Domácí hrají s míčem a snaží se prokombinovat hlouběji do pole, zatím si totiž přihrávají v blízkosti středového kruhu.
     
    58
    Ofenzivní tažení fotbalistů frankfurtského celku nemělo dlouhého trávní, přihrávka pro Aignera totiž mířila do ofsajdu.
     
    56
    Prvním hráčem potrestaným žlutou kartou je Szabolcs Huszti (Eintracht Frankfurt), který se uprostřed hracího pole provinil nedovoleným zákrokem.
     
    54
    Domácí zůstali u míče a na hranici šestnáctky se dostali do zakončení, po střele Abrahama zahrál v pokutovém území rukou Vieirinha, ale přerušení hry nenastalo.
     
    53
    Eintracht Frankfurt vybojoval další rohový kop, ale obránci Wolfsburgu opět spolehlivě zakročili a svým soupeřům tak nedovolili zakončit.
     
    51
    Stejný hráč se postavil také k rozehrávce rohového kopu a v pokutovém území svým centrem oslovil Fabiána, jehož pokus hlavou minul levou tyč o podstatný kus.
     
    50
    Exekutorem nařízeného přímého kopu se stal Huszti, jehož jedovatý projektil byl jedním z obránců tečován na roh.
     
    49
    Útočnou akci domácího celku zastavil před pokutovým územím pouze za cenu odpískání faulu Guilavogui.
     
    47
    Aigner si uvnitř pokutového území naskočil na nadýchaný centr, po němž míč usměrnil do spodního rohu brány. Benaglio se však překonat nenechal a po balonu skočil jako kočka na myš.
     
    46
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: do druhé půle nenastoupí Haris Seferović, kterého o poločasové přestávce nahradil Marco Fabián.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V úvodním poločase byla aktivita na straně fotbalistů Wolfsburgu, kteří si do druhé části zaslouženě přináší jednogólové vedení. Jediným úspěšným střelcem první půle se stal ve 25. minutě Dante. Domácí spoléhají obzvlášť na rychlé protiútoky, v zakončení jim to však nevychází podle představ.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    S míčem kombinují fotbalisté domácího mužstva, zatím ovšem výhradně na své polovině.
     
    45
    Hlavní arbitr prodloužil poločas o jednu minutu.
     
    43
    Při další útočné akci hostujícího celku se střeleckým pokusem prezentoval Caligiuri, tomu se však nepodařilo přesně zacílit.
     
    41
    Hosté se prokombinovali až do šestnáctky a v ní obdržel zpětnou přihrávku Kruse. Ten vypálil po zemi k levé tyči, kterou však minul a následovat bude pouze odkop brankáře Hradeckého.
     
    39
    Hra je přerušena vinou nedovoleného zákroku Zambrana, míč tak směřuje na kopačky fotbalistů Wolfsburgu.
     
    38
    Domácí měli možnost prosadit se po rohovém kopu, ale pro centrovaný míč si došel Benaglio.
     
    37
    Více ze hry má prozatím vedený Dieterem Heckingem, který disponuje jednobrankovým náskokem.
     
    35
    V levé části hracího pole operoval Rodriguez, ale jeho nadějný centr doplachtil pouze do náruče frankfurtského brankáře.
     
    33
    Na hranici šestnáctky si balon zpracoval Kruse a poté okamžitě vystřelil, neměl však dostatečně přesně seřízena mířidla, a jeho pokus tak skončil mimo.
     
    31
    Ošetření hráče Frankfurtu nemělo dlouhého trvání, Stendera bude moci ve hře nadále pokračovat.
     
    30
    Po jednom ze soubojů se v bolestech ocitl na trávníku Stendera, jenž si gestikulací žádá ošetření, a hra je proto přerušena.
     
    29
    Domácím se podařilo vybojovat míč a nakonec ho i odcentrovali do šestnáctky. K zakončení hlavou se prodral Russ, nicméně jeho pokus letěl jen doprostřed brány, kde stál pozorný Benaglio.
     
    27
    S míčem kombinují fotbalisté Wolfsburgu, kteří si přihrávky vyměňují na útočné polovině, kde se snaží nalézt další skulinu v defenzivě domácího celku.
    25. DANTE - 0:1
     
    25
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Hostující mužstvo otevírá gólový účet utkání a ujímá se tak vedení! Wolfsburg měl možnost rozehrát standardní situaci. K míči se postavil Ricardo Rodriguez a z pravé strany ho odcentroval do předbrankového prostoru, kam si naběhl DANTE, jenž balon z bezprostřední blízkosti poslal do sítě.
     
    23
    Útočný výpad Frankfurtu zastavil zdviženým praporkem asistent rozhodčího, v postavení mimo hru byl přistižen Oczipka.
     
    22
    Střelecký pokus z uctivé vzdálenosti vyprodukoval Vieirinha a jeho rána Hradeckého nemohla nikterak ohrozit. Byla totiž velmi nepřesná.
     
    21
    Hosté po dalším útočném tažení opět rozehrávali rohový kop. Míč mířil někam k penaltovému puntíku, odkud jej nad horní konstrukci brány odhlavičkoval Naldo.
     
    19
    Exekutorem kopu od rohového praporku se stal Rodriguez a míč po jeho centru letěl do předbrankového prostoru, kde se k hlavičce dostal Träsch. Pálil ale jen doprodtřed brány a připravený Hradecky zakročil svým tělem.
     
    18
    Caligiuri obdržel přihrávku do velkého vápna, v jeho pravé části se ve skluzu dostal do zakončení, míč směřoval pod břevno, ale Hradecky vytyčil svou dlaň a balon vyrazil na roh.
     
    16
    Domácí obrana centr odvrátila pouze k nohám Kruseho, který se na hranici šestnáctky opřel do míče a jeho přízemní střela prolétla zhruba metr od levé tyče.
     
    15
    Draxler se z levé strany prodral do šestnáctky a z ostrého úhlu poslal centr do předbrankového prostoru, míč ale na roh odvrátil gólman Hradecky.
     
    13
    Wolfsburg byl dopředu aktivní a snažil se napadat rozehrávku svého soupeře, až příliš byl ale důrazný Kruse, který se provinil útočným faulem.
     
    11
    Do pokutového území Eintrachtu vnikl s míčem Draxler, narazil však na jednoho z obránců a po kontaktu s ním upadl. Píšťalka hlavního arbitra však zůstala němá, pokračuje se tedy ve hře.
     
    10
    Hráči v černých dresech se nakonec dokázali probojovat na útočnou polovinu, centrem ze strany se prezentoval Oczipka, ale k úspěšnému provedení mu scházela potřebná přesnost.
     
    9
    Míč se v tuto chvíli nachází na kopačkách fotbalistů Frankfurtu, jimž se ovšem nedaří proniknout středem hřiště.
     
    8
    Hra se posléze přesunula do středu hřiště, kde probíhají četné a urputné souboje o míč, který velmi často střídá svého majitele.
     
    7
    Domácí podnili ofenzivní tažení podél pravé lajny, odkud do pokutového území přilétl centr. Na zadní tyči číhal Huszti, jehož hlavičkový pokus se však mezi tři tyče nevešel.
     
    5
    Na opačné straně se o přihrávku do pokutového území pokusil Meier, ale balon zachytila spolehlivá obrana Wolfsburgu.
     
    4
    Znovu vlevo zaútočil Draxler, chtěl proniknout do šestnáctky, ale když zjistil, že se mu to nepodaří, vymyslel centr. Ten ale zblokovala pozorně bránící defenziva Eintrachtu.
     
    3
    Hosté založili útočnou akci na levé straně a do pokutového území vyslali vzdušný centr. Uvnitř šestnáctky došlo k několika hlavičkovým soubojům, po kterých obránci odkopli míč do bezpečí.
     
    2
    Ve středu hracího pole podstoupil souboj o míč Draxler, hráč Wolfsburgu si však k zisku balonu dopomohl nedovoleným zákrokem.
     
    1
    Domácí hráči do utkání nastoupili v černých dresech, fotbalisté hostujícího celku zápas odehrají v bílozelené kombinaci dresů.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní aktéři právě přicházejí na hrací plochu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Hasebe, Zambrano, Abraham, Oczipka – Aigner, Russ, Stendera, Huszti – Seferović, Meier.
    Náhradníci: Lindner – Gaćinović, Medojević, Djakpa, Ignjovski, Fabián, Ayhan.

    VfL Wolfsburg: Benaglio – Vieirinha, Naldo, Dante, Ricardo Rodríguez – Draxler, Träsch, Guilavogui, D. Caligiuri – M. Kruse, Schürrle.
    Náhradníci: Casteels – Bendtner, Schäfer, Gustavo, S. Jung, Knoche, Azzaoui.

    Rozhodčí: Kircher – Kempter, Schiffner.
    Připravená kabina hráčů hostujícího týmu, kteří zápas odehrají ve svých tradičních barvách.

     
    Delegace rozhodčích

    Do funkce hlavního arbitra byl delegován Knut Kircher, na pozicích jeho asistentů se objeví Robert Kempter a Thorsten Schiffner. Čtvrtým sudím pak bude Bastian Dankert.
     
    Poslední vzájemná utkání

    16.08.2015 Wolfsburg – Frankfurt 2:1
    03.02.2015 Frankfurt – Wolfsburg 1:1
    30.08.2014 Wolfsburg – Frankfurt 2:2
    29.03.2014 Wolfsburg – Frankfurt 2:1
    02.11.2013 Frankfurt – Wolfsburg 1:2
    Střípky z tréninku fotbalistů Wolfsburgu

     
    VfL Wolfsburg

    VfL Wolfsburg má na svém kontě šestadvacet bodů, díky nimž se aktuálně nachází na sedmé příčce. Forma hráčů Wolfsburgu však v posledních utkáních není nikterak oslnivá. Tým vedený Dieterem Heckingem nevyhrál už ve čtvrtém ligovém utkání v řadě, v minulém kole prohrál na půdě Stuttgartu 1:3.
     
    Eintracht Frankfurt

    Eintrachtu Frankfurt patří se sedmnácti body patnáctá pozice. Fotbalisté tohoto celku v předchozím kole ukončili šestizápasovou sérii čekání na vítězství, když v domácím prostředí udolali Werder 2:1, díky čemuž celek z Brém v tabulce předskočili.
    Pozvánka na utkání

     
    Příjemné nedělní odpoledne přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům. Německá Bundesliga má na programu 18. kolo, v jehož rámci proti sobě nastoupí Eintracht Frankfurt a VfL Wolfsburg. Utkáním, jehož úvodní výkop je naplánován na 15:30, vás prostřednictvím online textové reportáže bude provázet Lukáš Jasoněk. Gif animace si pro vás připraví polský kolega Krzysztof Pogorzelski. Oba vám přejeme příjemnou zábavu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 67. Meier (Aigner), 73. Meier, 90+3. Meier – 25. Dante (Ricardo Rodríguez), 79. Schürrle (S. Jung)

    Karty:   56. Huszti (FRN), 85. Hasebe (FRN)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 6:11. Střely mimo: 4:6. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:19.
    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Hasebe, Zambrano, Abraham, Oczipka – Aigner (90+2. Ignjovski), Russ, Stendera, Huszti – Seferović (46. Fabián), Meier.
    Náhradníci: Lindner – Gaćinović, Medojević, Djakpa, Ignjovski, Fabián, Ayhan.

    VfL Wolfsburg: Benaglio – Vieirinha, Naldo, Dante, Ricardo Rodríguez – Draxler (86. Schäfer), Träsch, Guilavogui, D. Caligiuri (62. S. Jung) – M. Kruse (78. Bendtner), Schürrle.
    Náhradníci: Casteels – Bendtner, Schäfer, Gustavo, S. Jung, Knoche, Azzaoui.

    Rozhodčí: Kircher – Kempter, Schiffner

    Diváci: 36000
    bahis siteleri