Slalom mužů, 1. kolo, Kitzbühel Vítěz: F. Dopfer (GER) (kon.) | SuperG žen, Cortina d'Ampezzo Vítěz: L. Vonnová (USA) (kon.)
Slalom mužů, 2. kolo, Kitzbühel Vítěz: H. Kristoffersen (NOR) (kon.)
konec
SP - SuperG žen, Cortina d'Ampezzo

Vítěz: L. Vonnová (USA)

Neděle 24.01.2016, 11:30Sjezdové lyžování
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:30.
     
    Včerejší sjezd v Cortině d'Ampezzo ovládla Lindsey Vonnová, aktuální královna rychlostních disciplín, která si bude brousit zajisté úspěch také v dnešním Super-G. Stejně jako ve sjezdu i v této disciplíně hájí v rámci průběžného pořadí první místo. Je každopádně tou největší favoritkou v pořadí třetího závodu tohoto typu v programu světového poháru.
     
    Průběžné pořadí – Super-G:

    1. Lindsey Vonnová (USA) – 200 bodů
    2. Cornelia Hütterová (AUT) – 120 bodů
    3. Lara Gutová (SUI) – 116 bodů
    4. Tamara Tipplerová (AUT) – 100 bodů
    5. Nadia Fanchiniová (ITA) – 79 bodů
     
    Tohle bude také pořádně zajímavý souboj o celkové pořadí v hodnocení SP. Mezi první Larou Gutovou a druhou Lindsey Vonnovou je totiž pouhopouhý rozdíl 10 bodů! Bude se nám tedy pořadí na čele měnit, nebo Švýcarka před Američankou těsné vedení uhájí?
     
    Průběžné pořadí SP:

    1. Lara Gutová (SUI) – 810 bodů
    2. Lindsey Vonnová (USA) – 800 bodů
    3. Frida Hansdotterová (SWE) – 661 bodů
    4. Viktoria Rebensburgová (GER) – 520 bodů
    5. Nina Lösethová (NOR) – 496 bodů
     
    Na startu máme celkem 53 závodnic z 15 zemí světa. Celkem 44 branek a 43 změn směru připravil pro startovní pole pan R. Platzer ze Švýcarska, což znamená, že by trať mohla vyhovovat právě Gutové. Připomeňme ještě další technické parametry – startovat se bude z nadmořské výšky 2160 metrů, cíl je postavený o 600 metrů níže, délka trati bude 2195 metrů.
     
    Do závodu se přihlásila jediná česká reprezentantka, a to Klára Křižová, která pojede mezi posledními, konkrétně se startovním číslem padesát dva. Dosáhne na body do světového poháru? Doufáme, že alespoň zabojuje.
     
    Startovní listina:

    1. Jennifer Piotová (FRA)
    2. Tessa Worleyová (FRA)
    3. Stacey Cooková (USA)
    4. Daniela Merighettiová (ITA)
    5. Valérie Grenierová (CAN)
    6. Ragnhild Mowinckelová (NOR)
    7. Johanna Schnarfová (ITA)
    8. Federica Brignoneová (ITA)
    9. Kajsa Klingová (SWE)
    10. Elena Curtoniová (ITA)
    11. Elena Fanchiniová (ITA)
    12. Laurenne Rossová (USA)
    13. Tamara Tipplerová (AUT)
    14. Francesca Marsagliová (ITA)
    15. Fabienne Suterová (SUI)
    16. Elisabeth Görglová (AUT)
    17. Cornelia Hütterová (AUT)
    18. Tina Weiratherová (LIE)
    19. Lindsey Vonnová (USA)
    20. Lara Gutová (SUI)
    21. Viktoria Rebensburgová (GER)
    22. Nadia Fanchiniová (ITA)
    23. Verena Stufferová (ITA)
    24. Margot Bailetová (FRA)
    25. Corinne Suterová (SUI)
    26. Larisa Yurkiwová (CAN)
    27. Priska Nuferová (SUI)
    28. Ilka Štuhecová (SLO)
    29. Stephanie Venierová (AUT)
    30. Mirjam Puchnerová (AUT)
    31. Romane Miradoliová (FRA)
    32. Joana Hählenová (SUI)
    33. Sofia Goggiová (ITA)
    34. Anna Marnoová (USA)
    35. Ramona Siebenhoferová (AUT)
    36. Stefanie Moserová (AUT)
    37. Alice McKennisová (USA)
    38. Anouk Bessyová (FRA)
    39. Simona Höslová (GER)
    40. Denise Feierabendová (SUI)
    41. Jacqueline Wilesová (USA)
    42. Noémie Larrouyová (FRA)
    43. Abby Ghentová (USA)
    44. Mirena Küngová (SUI)
    45. Vanja Brodniková (SLO)
    46. Marie-Pier Préfontaineová (CAN)
    47. Sabrina Maierová (AUT)
    48. Alexandra Colettiová (MON)
    49. Laura Gaucheová (FRA)
    50. Patrizia Dorschová (GER)
    51. Edit Miklósová (HUN)
    52. Klára Křižová (CZE)
    53. Ania Monica Caillová (ROU)
     
    Závod začal.
     
    1
    V cíli už máme první závodnici. Jennifer Piotová (FRA) zajela čas 1:29,72, opravdu jen těžko v tuhle chvíli říci, na co její výkon bude ve finále stačit.
     
    2
    V cíli je už také Tessa Worleyová (FRA) a byla lepší než její kolegyně z reprezentace. Porazila jí o 42 setin sekundy. Ti nejlepší závodnice ale teprve ještě přijdou. Prakticky od startovního čísla 15 do startovního čísla 22 se můžeme těšit na tuhou bitvu.
     
    3
    Stacey Cooková (USA) tuhle trať zvládla na své poměry parádně! Může být opravdu nadmíru spokojená. Na dosud vedoucí Worleyovou najela 92 setin sekundy a zaslouženě se před ní dostala na první místo.
     
    4
    Daniela Merighettiová (ITA) neměla na čas vedoucí Američanky. Přece jenom nepatří rozhodně do světové špičky. Se ztrátou 2,21 sekundy se zařadila na čtvrté, tedy aktuálně poslední místo.
     
    5
    Valérie Grenierová (CAN) si body do světového poháru nezapíše. Sice útočila na čas vedoucí Cookové, na třetím měřeném úseku ztrácela 31 setin, jenže těsně před cílem chybovala.
     
    6
    Ragnhild Mowinckelová (NOR) zajela jednu z těch lepších jízd, co jsme doposud mohli vidět. Na první místo její výkon nestačil, na druhé už ale ano. Cílovou čáru proťala se ztrátou 55 setin sekundy.
     
    7
    Už druhá závodnice se nedokázala dostat do cíle. Domácí Johanna Schnarfová (ITA) nejela vyloženě špatně, na druhém měřeném úseku ztrácela jednu desetinu, jenže pak se jednoduše dostavila chyba.
     
    8
    Ani teď se nám pořadí na čele nezměnilo. Federica Brignoneová (ITA) měla podporu publika, které jí táhlo do cíle, na třetím měřeném úseku disponovala dokonce náskokem 31 setin sekundy. Jenže ve finiši byla horší než Cooková o 16 setin. Je druhá.
     
    9
    Kajsa Klingová (SWE) byla kromě začátku Super-G v červených číslech, jinak jela po celou dobu lépe než Cooková. A nakonec Švédka vystřídala svou soupeřku na čele. A porazila jí celkem slušným rozdílem, který se zastavil na čtyřech desetinách sekundy.
     
    10
    Elena Curtoniová (ITA) se zařadila na čtvrté místo. Byla to od ní taková průměrná jízda. Její ztráta nakonec činila 71 setin sekundy. Žádná z Italek, tedy domácích závodnic, se prozatím na nejvyšší stupínek neprobojovala.
     
    11
    Už po polovině trati bylo vlastně zřejmé, že ani další domácí sjezdařka Elena Fanchiniová (ITA) vedoucí čas Klingové neohrozí. Na třetím měřeném úseku ztrácela vteřinu, ve finiši se její deficit zastavil na hodnotě 1,17 sekundy.
     
    12
    Laurenne Rossová (USA), kolegyně z reprezentace prozatím druhé Cookové, nepředvedla vyloženě špatnou jízdu. Američanky mohou být spokojené. Je pátá se ztrátou 83 setin sekundy. Pochopitelně že za velkou louží se čeká hlavně na výkon Vonnové. Ta pojede jako devatenáctá v pořadí.
     
    13
    Letošní velké překvapení světového poháru Tamara Tipplerová (AUT) udělala chybu prakticky před cílem a nepřipíše si na své konto body do světového poháru. Samozřejmě že nepřejeme Rakušance nějaký neúspěch, ale otevírá se více možnost pro českou reprezentantku Křížovou, která by se ráda vešla do třicítky.
     
    14
    Závod je přerušený. Trať totiž nezvládla už čtvrtá závodnice, tentokráte to byla Francesca Marsagliová (ITA). Doufejme, že se Italce nic vážného nestalo a že závod bude v nejbližší době bude pokračovat.
     
    15
    Závod byl po chvilce opět odstartován. Své Super-G absolvovala Fabienne Suterová (SUI), která sice byla nejrychlejší na prvním úseku, jenže prostřední část jí moc nevyšla. A nakonec do cíle také nedojela. Máme tu tedy pátý výsledek s třemi nepopulárními písmeny DNF. Následovat bude komerční přestávka.
     
    Průběžné pořadí:

    1. Kajsa Klingová (SWE) 1:28,02
    2. Stacey Cooková (USA) +0,40
    3. Federica Brignoneová (ITA) +0,56
    4. Elena Curtoniová (ITA) +0,71
    5. Laurenne Rossová (USA) +0,83
    6. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +0,95
    7. Elena Fanchiniová (ITA) +1,17
    8. Tessa Worleyová (FRA) +1,32
    9. Jennifer Piotová (FRA) +1,70
    10. Daniela Merighettiová (ITA) +2,61
     
    16
    Elisabeth Görglová (AUT) dojela do cíle na šestém místě. Nebude příliš spokojená s tímhle výkonem. Ztratila na vedoucí příčku Klingové celkem 86 setin sekundy.
     
    17
    Cornelia Hütterová (AUT) předvedla zatím nejlepší výkon! A dostává se do vedení. Jen na druhém měřeném úseku byla pomalejší než Klingová, poslední třetina trati jí ale vyšla velmi dobře a aktuálně disponuje náskokem 28 setin sekundy. To je hozená rukavice všem favoritkám. I když pochopitelně – především Vonnová umí zajet vždy naprosto senzační čas.
     
    18
    Tina Weiratherová (LIE) předvedla optimální výkon tak, jak to vždycky umí. A možná i zaútočila na stupně vítězů. Vždyť náskok rovné půl sekundy je rozhodně velmi dobrým výsledkem. Jak na tohle její vedení zareagují další závodnice?
     
    19
    Lindsey Vonnová (USA) postupně zrychlovala a v cíli neměla problém vedení na trati udržet. Potvrdila roli favoritky a dostala se na první místo o 69 setin sekundy. Dokáže vedení udržet i v následujících minutách? Na startu je totiž především její největší konkurentka Gutová.
     
    20
    Tohle Super-G prostě Švýcarce nesedlo. Lara Gutová (SUI) byla od začátku v červených číslech a na vedoucí Američanku v žádném případě neměla. Nakonec se její ztráta vyšponovala na 1,31 sekundy a zařadila se bramborovou pozici. Vypadá to tedy, že na čele bodování světového poháru se nám bude měnit pořadí.
     
    21
    Viktoria Rebensburgová (GER) potvrdila, že je aktuálně ve formě. Letos už překvapivě dokázala vyhrát například obří slalom. A teď odsunula Hütterovou na čtvrté a Gutovou na páté místo. Celkem ztratila 1,15 sekundy. Udrží postavení na bedně?
     
    22
    Poslední nasazenou závodnicí byla na startu domácí závodnice Nadia Fanchiniová (ITA), do které Italové rozhodně vkládaly naděje. Avšak hrozivá ztráta 2,31 sekundy znamená až 11. místo. Tohle je určitě velké zklamání tohoto závodu. Následovat bude druhá komerční přestávka.
     
    Průběžné pořadí:

    1. Lindsey Vonnová (USA) 1:26,55
    2. Tina Weiratherová (LIE) +0,69
    3. Viktoria Rebensburgová (GER) +1,15
    4. Cornelia Hütterová (AUT) +1,19
    5. Lara Gutová (SUI) +1,31
    6. Kajsa Klingová (SWE) +1,47
    7. Stacey Cooková (USA) +1,87
    8. Federica Brignoneová (ITA) +2,03
    9. Elena Curtoniová (ITA) +2,18
    10. Laurenne Rossová (USA) +2,30
    11. Nadia Fanchiniová (ITA) +2,31
    12. Elisabeth Görglová (AUT) +2,33
    13. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +2,42
    14. Elena Fanchiniová (ITA) +2,64
    15. Tessa Worleyová (FRA) +2,79
     
    23
    Teď už by neměl první místo Vonnové nikdo ohrozit. Rozhodně to nemohla být ani Verena Stufferová (ITA), která ztratila 2,51 sekundy a zařadila se na 14. místo. Celkově by z toho měla být příčka zaručující minimálně první dvacítku.
     
    24
    Tohle byla zatím nejhorší jízda, jakou jsme měli možnost vidět. Margot Bailetová (FRA) prostě trať nezvládla ideálně, udělala příliš chyb, které jí možná stály bodované umístění. Ztráta 4,52 je prostě příliš vysoká.
     
    25
    Corinne Suterová (SUI) může být určitě spokojená, protože se s největší pravděpodobností zařadí do první desítky. Její ztráta 1,70 sekundy znamená aktuální sedmou pozici.
     
    26
    Larisa Yurkiwová (CAN) nezopakovala včerejší senzační druhé místo ze sjezdu a v dnešním závodě si vedla podstatně hůře. Celkově se její deficit vyšplhala na 2,24 sekundy, což znamená 11. příčku.
     
    27
    Priska Nuferová (SUI) zajela druhý nejhorší čas a nemůže si být jistá, že bude vůbec bodovat. Ztráta 4,39 sekundy je prostě příliš velká.
     
    28
    Ilka Štuhecová (SLO) zajela tohle Super-G velmi slušně. Deficit na první místo činil 2,25 sekundy, což zaručuje průběžné dvanácté místo. I s tímhle celkem vysokým startovním číslem se dá zajet dobrý čas a Slovinka to potvrdila.
     
    29
    A Stephanie Venierová (AUT) možná překvapila i sama sebe! Protože je průběžně v první desítce a takový výsledek se od ní určitě nečekal. Na Vonnovou ztratila 2,18 vteřiny.
     
    30
    Mohlo to být lepší, to tedy určitě ani. Ztráta 2,80 sekundy znamená až 21. místo, tedy chvost průběžného pořadí. Zaručí si Mirjam Puchnerová (AUT) bodované umístění? To zjistíme po reklamní přestávce. Po ní se na trať vydá ještě 23 sjezdařek, včetně Křížové.
     
    Průběžné pořadí:

    1. Lindsey Vonnová (USA) 1:26,55
    2. Tina Weiratherová (LIE) +0,69
    3. Viktoria Rebensburgová (GER) +1,15
    4. Cornelia Hütterová (AUT) +1,19
    5. Lara Gutová (SUI) +1,31
    6. Kajsa Klingová (SWE) +1,47
    7. Corinne Suterová (SUI) +1,70
    8. Stacey Cooková (USA) +1,87
    9. Federica Brignoneová (ITA) +2,03
    10. Stephanie Venierová (AUT) +2,18
    10. Elena Curtoniová (ITA) +2,18
    12. Larisa Yurkiwová (CAN) +2,24
    13. Ilka Štuhecová (SLO)
    14. Laurenne Rossová (USA) +2,30
    15. Nadia Fanchiniová (ITA) +2,31
    16. Elisabeth Görglová (AUT) +2,33
    17. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +2,42
    18. Verena Stufferová (ITA) +2,51
    19. Elena Fanchiniová (ITA) +2,64
    20. Tessa Worleyová (FRA) +2,79
     
    31
    Romane Miradoliová (FRA) je v cíli se ztrátou 2,99 sekundy a zařadila se na 22. pozici. Tohle by mohlo stačit na body do světového poháru.
     
    32
    Joana Hählenová (SUI) byla o něco lepší než předchozí závodnice, je dvacátá se ztrátou 2,72 sekundy. I ona by se mohla dostat na bodovaná umístění.
     
    33
    Sofia Goggiová (ITA) se vešla do první patnáctky! Italští fanoušci byli s jejím výkonem určitě spokojeni. Za Vonnovou zaostala celkem o 2,31 sekundy.
     
    34
    Anna Marnoová (USA) ztratila celkem dost, ztráta 3,78 sekundy by na bodovaná umístění nemusela stačit.
     
    35
    Rakušanka Ramona Siebenhoferová dojela na průběžné dvacáté pozici s mankem 2,64.
     
    36
    Další Rakušanka Stefanie Moserová sice dobře začala, jenže po pádu nakonec závod nedokončila.
     
    37
    Američanka Alice McKennisová nepředvedla úplně špatnou jízdu a útoční na body, průběžně je na 23. pozici s mankem 3,25.
     
    38
    Francouzka Anouk Bessyová od samého začátku hodně ztrácela a nakonec dojíždí na 29. příčce s mankem 3,98. To asi na body stačit nebude.
     
    39
    Němka Simona Höslová útočila na bodovanou třicítku, nakonec ale v samém závěru upadla a závod tedy nedokončila.
     
    40
    Stejný osud potkal také Švýcarku Denise Feierabendovou, která ztrácela více jak 3,5 vteřiny a těsně před cílem upadla.
     
    41
    Američanka Jacqueline Wilesová závod nedokončila a byl to nepříjemný pád, závod je nyní přerušen.
     
    Američanka Wilseová bude zřejmě v pořádku, závod tedy pokračuje.
     
    42
    Noémie Larrouyová z Francie nezajela příliš dobrou jízdu a průběžně je na 31. místě s mankem 4,33.
     
    43
    Další Američanka Abby Ghentová obsadila průběžnou 32. příčku s mankem 4,39.
     
    44
    Švýcarka Mirena Küngová udělala chybu ve střední pasáži a dnešní závod nedokončila.
     
    45
    Slovinka Vanja Brodniková je další závodnicí, která se do cíle nedostane. Super G prozatím dokončilo jen 34 účastnic.
     
    46
    Opět chyba ve střední pasáži, Kanaďanka Marie-Pier Préfontaineová tak předčasně končí.
     
    47
    Rakušanka Sabrina Maierová ztratila více jak čtyři sekundy a je na 31. příčce.
     
    48
    Alexandra Colettiová z Monaka ztratila 5,15 a je na posledním 36. místě.
     
    49
    Francouzka Laura Gaucheová jela jízdu na hranici bodů, avšak nakonec ve spodní pasáži upadla.
     
    50
    Němka Patrizia Dorschová ztrácela od samého začátku a v cíli je mimo bodované příčky s mankem 4,28.
     
    51
    Maďarka Edit Miklósová odstartovala velmi dobře, nakonec dojíždí na slušném 27. místě s mankem 3,22.
     
    52
    Teď už je připravena jediná Češka na startu Klára Křížová!
     
    52
    Klára Křížová po pomalejším začátku zrychlila ve spodní pasáži a nakonec je na bodované 29. pozici s mankem 3,56.
     
    53
    Poslední závodnice na trati Ania Monica Caillová nijak nezazářila a je v cíli na poslední 40. pozici s mankem 6,31.
     
    Dnešní Super G žen právě skončilo.
     
    Konečné pořadí super žen:

    1. Lindsey Vonnová (USA) 1:26,55
    2. Tina Weiratherová (LIE) +0,69
    3. Viktoria Rebensburgová (GER) +1,15
    4. Cornelia Hütterová (AUT) +1,19
    5. Lara Gutová (SUI) +1,31
    6. Kajsa Klingová (SWE) +1,47
    7. Corinne Suterová (SUI) +1,70
    8. Stacey Cooková (USA) +1,87
    9. Federica Brignoneová (ITA) +2,03
    10. Stephanie Venierová (AUT) +2,18
    10. Elena Curtoniová (ITA) +2,18
    12. Larisa Yurkiwová (CAN) +2,24
    13. Ilka Štuhecová (SLO)
    14. Laurenne Rossová (USA) +2,30
    15. Nadia Fanchiniová (ITA) +2,31
    15. Sofia Goggiová (ITA) +2,31
    17. Elisabeth Görglová (AUT) +2,33
    18. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +2,42
    19. Verena Stufferová (ITA) +2,51
    20. Elena Fanchiniová (ITA) +2,64
    20. Ramona Siebenhoferová (AUT) +2,64
    -------------------------------------------------
    29. Klára Křížová (CZE) +3,56
     
    V dnešnímu Super G nakonec potvrdila úlohu favoritky Američanka Lindsey Vonnová, která o téměř sedm desetin porazila druhou Tinu Weiratherovou z Lichtenštejnska a třetí Němku Viktorii Rebensburgovou dokonce o více jak sekundu. Mírným zklamáním je umístění Švýcarky Lary Gutové, která dojela pátá. Jediná česká zástupkyně Klára Křížová si dojela pro body, obsadila 29. místo s mankem 3,56. Já se tímto s Vámi loučím a přeji hezký zbytek dnešního dne. (13:22:47)

    Patrik Sandev

    Startovní listina:
    1. Jennifer Piotová (FRA)
    2. Tessa Worleyová (FRA)
    3. Stacey Cooková (USA)
    4. Daniela Merighettiová (ITA)
    5. Valérie Grenierová (CAN)
    6. Ragnhild Mowinckelová (NOR)
    7. Johanna Schnarfová (ITA)
    8. Federica Brignoneová (ITA)
    9. Kajsa Klingová (SWE)
    10. Elena Curtoniová (ITA)
    11. Elena Fanchiniová (ITA)
    12. Laurenne Rossová (USA)
    13. Tamara Tipplerová (AUT)
    14. Francesca Marsagliová (ITA)
    15. Fabienne Suterová (SUI)
    16. Elisabeth Görglová (AUT)
    17. Cornelia Hütterová (AUT)
    18. Tina Weiratherová (LIE)
    19. Lindsey Vonnová (USA)
    20. Lara Gutová (SUI)
    21. Viktoria Rebensburgová (GER)
    22. Nadia Fanchiniová (ITA)
    23. Verena Stufferová (ITA)
    24. Margot Bailetová (FRA)
    25. Corinne Suterová (SUI)
    26. Larisa Yurkiwová (CAN)
    27. Priska Nuferová (SUI)
    28. Ilka Štuhecová (SLO)
    29. Stephanie Venierová (AUT)
    30. Mirjam Puchnerová (AUT)
    31. Romane Miradoliová (FRA)
    32. Joana Hählenová (SUI)
    33. Sofia Goggiová (ITA)
    34. Anna Marnoová (USA)
    35. Ramona Siebenhoferová (AUT)
    36. Stefanie Moserová (AUT)
    37. Alice McKennisová (USA)
    38. Anouk Bessyová (FRA)
    39. Simona Höslová (GER)
    40. Denise Feierabendová (SUI)
    41. Jacqueline Wilesová (USA)
    42. Noémie Larrouyová (FRA)
    43. Abby Ghentová (USA)
    44. Mirena Küngová (SUI)
    45. Vanja Brodniková (SLO)
    46. Marie-Pier Préfontaineová (CAN)
    47. Sabrina Maierová (AUT)
    48. Alexandra Colettiová (MON)
    49. Laura Gaucheová (FRA)
    50. Patrizia Dorschová (GER)
    51. Edit Miklósová (HUN)
    52. Klára Křižová (CZE)
    53. Ania Monica Caillová (ROU)
    bahis siteleri