Slalom mužů, 1. kolo, Kitzbühel Vítěz: F. Dopfer (GER) (kon.) | SuperG žen, Cortina d'Ampezzo Vítěz: L. Vonnová (USA) (kon.)
Slalom mužů, 2. kolo, Kitzbühel Vítěz: H. Kristoffersen (NOR) (kon.)
konec
SP - slalom mužů, 1. kolo, Kitzbühel

Vítěz: F. Dopfer (GER)

Neděle 24.01.2016, 10:30 • Hahnenkakamm (AUT) • Sjezdové lyžování
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:30.
     
    STARTOVNÍ LISTINA
    1. Giuliano Razzoli (ITA)
    2. Stefano Gross (ITA)
    3. Fritz Dopfer (GER)
    4. Marcel Hirscher (AUT)
    5. Henrik Kristoffersen (NOR)
    6. Alexander Chorošilov (RUS)
    7. Felix Neureuther (GER)
    8. Alexis Pinturault (FRA)
    9. Sebastian Foos-Solevaag (NOR)
    10. Andre Myhrer (SWE)
    11. Jean-Baptiste Grange (FRA)
    12. Mattias Hargin (SWE)
    13. Victor Muffat-Jeandet (FRA)
    14. Julie Lizeroux (FRA)
    15. Daniel Yule (SUI)
    16. Patrick Thaler (ITA)
    17. Jens Byggmark (SWE)
    18. David Chodunsky (USA)
    19. Manfred Moelgg (ITA)
    20. Axel Bäck (SWE)
    21. Marco Schwarz (AUT)
    22. Dave Ryding (GBR)
    23. Luca Aerni (SUI)
    24. Manuel Feller (AUT)
    25. Anton Lahdenperä (SWE)
    26. Linus Strasser (GER)
    27. Marc Digruber (AUT)
    28. Reinfried Herbst (AUT)
    29. Ramon Zenhäusern (SUI)
    30. Riccardo Tonetti (ITA)
    __________________________
    32. Adam Žampa (SVK)
    52. Kryštof Krýzl (CZE)
    78. Matěj Falat (SVK)
     
    Mezi největší favority dnešní závodu patří dvojice Henrik Kristoffersen – Marcel Hirscher. První jmenovaný vede pořadí SP v této discíplíně, a druhý jmenovaný je zase na druhém místě pořadí SP! O přední umístění se budou hlásit také Rus Alexander Chorošilov, Felix Neureuther nebo také Alexis Pinturault. Většina favoritů pojede hned mezi prvními!
     
    Česká reprezentatce nasadila do dnešního závodu pouze jednoho závodníka. Tím bude Kryštof Krýzl, který však bude mít startovní číslo 52, a uvidíme, zdali se mu povede dostat do elitiní třícítky ... Slovensko vyslalo do dnešního slalomu dva závodníky. Tím prvním je Adam Žampa, který bude mít číslo 32, a mohl by zaútočit na postup do druhého kola. Druhým závodníkem je Matěj Falat, ten pojede až jako 78.!
     
    Příjemné nedělní dopoledne všem fanouškům a fanynkám sjezdového lyžování. Světový pohár má o tomto víkendu svou zastávku v rakouském Kitzbühlu. My se společně zaměříme na první kolo slalomu můžů, které startuje v 10:30. U textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Dnešní závod začal
     
    1
    Hned první závodník dnešního závodu, Giuliano Razzoli, nezvládl svou trať, a nepříjemně upadl. Razzoli je montálně ošetřován na sjezdovce!
     
    1
    Stav Giuliana Razzoliho bohužel vypadá vážně! Italský lyžař bude za malou chvíli transportován do nemocnice ...
    Pád Razzoliho
     
    1
    Italský závodník byl již dopraven do helikoptéry, a je transportován do nemonice. Trať musí být ještě lehce upravena, a poté by se mělo pokračovat.
     
    2
    Stefano Gross vyjel na trať po nepříjemném pádu svého reprezentačního kolegy, nicméně do cíle se italský závodník dostal, a je z toho čas 51,67.
     
    3
    Němec Firtz Dopfer má dobrou formu v letošní sezóně. V těžkém slalomu se mu také dařilo, a na Grosse najel 1,53 sekundy, a je z toho suverénně první místo!
     
    4
    A teď už je na řadě Marcel Hirscher!
     
    4
    Rakouský slalomář ukázal svou velkou kvalitu, a zajel velmi dobrou jízdu. Hirscher se nakonec řadí až na druhé místo za Dopfera!
     
    5
    Henrikh Kristoffersen zažívá parádního sezónu, ale co předvede dnes?
     
    5
    Norský reprezentant udělal na trati poměrně hodně chyb, a na Dopfera začal ztrácet. Kristoffersen nakonec ztratil na vedoucí příčku 83 setin sekund!
     
    6
    Alexander Chorošilov se od loňské sezóny dostal také do užší světové špčiky. Ruskému slalomáři se první kolo velmi povedlo, a řadí se na druhou příčku!
     
    7
    Sedmičku měl na startu Felix Neureuther! Německý slalomář se pokoušel navázat na jízdu Dopfera, což se mu až tolik nepovedlo. Neureuther se řadí na čtvrté místo, nicméně ztráta na nejlepší činí pouze 74 setin sekundy!
     
    8
    Alexis Pinturault vystartoval velmi agresivně, nicméně již ve druhé brance ztratil hůlku, a závod pro něj končí!
     
    9
    Ani Sebastian Foos-Solevaag nezajel špatný závod. Čas norského závodníka, který opravdu hodně riskoval, stačí na průběžné šesté místě.
     
    10
    Andre Myhrer na trati nebláznil, a jel na jistotu. Švédský slalomář také hodně ztratil, a nakonec se řadí až na průběžnou sedmou příčku. Na Dopfera ztratil přes sekundu!
     
    11
    Zkušený Jean-Baptiste Grange zajel velmi dobrou jízdu! Francouzský slalomář se řadí na průběžné čtvrté místo, a vybojoval si ideální výchozí pozici pro druhé kolo!
     
    12
    Mattias Hargin nezažívá povedenou sezónu, avšak zde v Kitzbühlu v loňském roce triumfoval! Švédský slalomář však zajel velmi dobře, a řadí se na druhé místo! Hargin ztratil na Dopfera pouze osmnáct setin sekundy.
     
    13
    Victor Muffat-Jeandet začal závod velmi agresivně, avšak to se mu nevyplatilo. Francouzský závodník upadl na podobném místě jako Razzoli, a závod pro něj končí.
     
    14
    Juliena Lizeroux byl dalším Francouzem na startu. Jeho jízda však nebyla ideální, a Lizeroux se řadí až na průběžné poslední místo.
     
    15
    Úvodní patnáctku závodníků v dnešním závodě zakončil Daniel Yule. Švýcarský reprezentant nakonec dojel se ztrátou 1,20 sekundy, a řadí se až na průběžné deváté místo.
     
    16
    Po krátké pauze se dostal na trať Ital Patrick Thaler. Jeho jízda nebyla úplně ideální, nicméně na Dopfera ztratil necelou sekundu, což stačí na průběžnou devátou pozici.
     
    17
    Jens Byggmark začal dnešní první kolo velmi aktivně, nicméně se mu hned v horní pasáži trati podařilo udělat chybu, a závod pro něj rychle skončil.
     
    18
    Hned po Byggmarkovi vyjel do dnešního prvního kola David Chodounsky. Americký slalomář zajel velmi dobrou jízdu, a dostává se na průběžnou pátou pozici.
     
    19
    V dnešním závodě se nám představil další Ital – Manuel Moelgg. Dnes však italský slalomář zajel velmi dobrou jízdu, a je z toho průběžné šesté místo.
     
    20
    Úvodní dvacítku dnešního závodu zakončil Axel Böck. Švédský slalomář jel velmi dobře, nicméně v dolní pasáži trati si nedal pozor, a slalom pro něj skončil!
     
    21
    Domácí Marco Schwarz zvládl těžký tlak domácího publika, a po parádní jízdě se řadí na třetí pozici! Rakušan si tak vytvořil skvělou výchozí pozici do druhého kola!
     
    22
    Dave Dyring má již své první kolo také za sebou. Jeho jízda však nebyla ideální, a v cíli je z toho až průběžná šestnáctá pozice!
     
    23
    Luca Aerni nebude na dnešní slalom vzpomínat v dobrém, neboť se nedokázal podívat do cíle, a závod pro něj skončil!
     
    24
    Dalším domácím závodníkem je Manuel Feller, kterému se první kolo povedlo skvěle. V cíli je z toho nakonec průběžné šesté místo!
     
    25
    Anton Lahdenperä také zajel velmi dobrou jízdu. Švédský slalomář se nakonec řadí na průběžné šesté místo!
     
    26
    Linus Strasser má již svou jízdu také za sebou. Německý slalomář však nebude příliš spokojený, neboť je z toho až šestnácté místo.
     
    27
    Marc Digruber se vrhl do závodu hodně agresivně, což se nevyplatilo, a domácí závodník se do cíle nepodívá ...
     
    28
    Dalším Rakušanem na trati byl Reinfried Herbst, nicméně jeho jízda nebyla povedená, a rakouský slalomář se do cíle nepodívá.
     
    29
    Ramon Zenhäusern jel velmi agresivně, a těžkou trať v rakouském Kitzbühlu nezvládl, a po chybě pro něj závod skončil.
     
    30
    Riccardo Tonetti chyboval hned pár branek po startu, a ani italský slalomář se do cíle nepodívá!
     
    31
    Po krátké televizní přestávce se vydal na trať Ted Ligety, který sice dojel do cíle, avšak byl následně diskvalifikován!
     
    32
    Slovák Adam Žampa má výhodu nízkého startovního čísla, a nevedl si vůbec špatně. Slovenský reprezentant se řadí na průběžnou sedmnáctou pozici! Bude to stačit na účast ve druhém kole?
     
    33
    Postupně přibývá závodníků, kteří se nedokáží vyrovnat s těžkou tratí, a závod nedokončí. Dalším takovým je Marc Gisin, který chyboval hned na začátku trati.
     
    34
    Prvním japonským závodníkem v tomto zápase byl Naoki Yuasa, který se řadí na průběžnou 22. pozici.
     
    35
    Trevor Philp je již také v cíli, a kanadský slalomář zajel podobný čas jako závodník předtím, a jeho čas stačí na průběžnou 22. pozici.
     
    36
    Americký reprezentant Michael Ankeny má již své první kolo také za sebou, a momentálně se řadí na průběžné 21. místo.
     
    37
    Matic Skube nezajel dobře dnešní závod, a na Dopfera hodně ztratil. Jeho času stačí na průběžné 25. místo!
     
    38
    Berngard Niederberger se rozhodl do prvního kola neodstartovat.
     
    39
    Robit Buffet z Francie můe pomýšlet na účast ve druhém kole. Francouzský slalomář se řadí na sedmnácté místo!
     
    40
    Domink Stehle dokázal zajet velmi povedené první kolo, a německý reprezentant se řadí na průběžné patnácté místo! To by mohl na druhé kolo stačit ...
     
    41
    Američan Tim Kelley rozjel dnešní závod velmi dobře, nicméně následně začal ztrácet, a je z toho až průběžné 22. místo.
     
    42
    Dalším norským závodníkem v prvním kole byl Kristian Leif Haugen, který se momentálně řadí na 28. místo, a na jeho účast ve druhém kole to nevypadá.
     
    43
    Erik Read mohl útočit na pozici, která by zaručovala účast ve druhém kole. Ve spodní pasáži však chyboval, a závod pro něj skončil.
     
    44
    Dnešní závod má již za sebou také domácí Michael Matt, který však nepřekvapil, a zařadil se až na 28. pozici.
     
    45
    Jediným finským závoníkem v tomto závodě je Joonas Rasanen. Finský reprezentant však chyboval hned na začátku trati, a předčasně končí.
     
    46
    Espen Lysdahl nezajel špatnou jízdu! Norský reprezentant se řadí na průběžnou dvacátou příčku, a uvidíme, zdali to bude stačit na účast ve druhém kole.
     
    47
    Robby Kelley je dalším závodníkem, který se do cíle dnešního prvního kola nepovídá!
     
    48
    Domácí Wolfgang Hörl také nezajel ideální první kolo, a na účast ve druhém kole to nevypadá. Rakouský slalomář dojíždí na průběžném 28. místě.
     
    48
    Tomoya Ishi z Japonska jel čas na pomezí 28. místa, nicméně poté japonský slalomář chyboval, a závod pro něj skončil.
     
    50
    Francois Place nedkončil dnešní závod, neboť chyboval hned na začátku trati.
     
    51
    Jonathan Nordbotten dorazil do cíle na 22. místě, a vypadá to, že by se mohl propracovat do druhého kola!
     
    52
    Kryštof Krýzl má již své první kolo za sebou! Český slalomář však svou jízdu pokazil, a momentálně je z toho 29. místo! Na účast ve druhém kole to však zřejmě stačit nebude ...
     
    53
    Andrea Ballerin také nezajel ideální jízdu, a jeho času ho momentálně řadí na 35. pozici!
     
    54
    Ani Reto Schmidiger se nedokázal vypořádat s těžkou tratí, a závod pro něj končí hned v horní pasáži!
     
    55
    Ani Mark Engel nezvládl dnešní závod, v polovině trati chyboval, a do cíle prvního kola se nepodívá.
     
    56
    Jediným maďarským závodníkem v dnešním závodě byl Dalibor Samsal. Ani on se však do cíle dnešního závodu nepodívá ...
     
    57
    Kristaps Zvejnieks z Lotyšska svou jízdu v prvním kole dokončil, avšak se dostává na průběžné 35. místo, a do druhého kola se nepodívá.
     
    58
    Japonec Hideyuki Narita chyboval hned v úvodu trati, a závod pro něj skončil velmi rychle ...
     
    59
    Rakušanům se však v dnešním prvním kole velmi daří! Christian Hirschbühl zajel parádní jízdu, a řadí se na patnáctou příčku, což by určitě mělo stačit na účast ve druhém kole!
     
    60
    Thomas Mermillod Blondin chyboval ve stejné pasáži jako japonský slalomář, a závod pro něj také velmi rychle skončil.
     
    61
    Druhým ruským závodníkem na startu prvního kola byl Pavel Trichičev, který se však do cílového prostoru nepodívá, neboť chyboval hned v horní pasáži trati.
     
    62
    Dalším závodníkem, který dnešní první kolo nedokončí, je Marc Rochat ze Švýcarska.
     
    63
    Na Rochata navázal také Matěj Vidović z Chorvatska, který chyboval ve spodní pasáži trati!
     
    64
    Jediným belgickým reprezentantem v dnešním závodě byl Kai Alaerts. I on však udělal na trati velkou chybu, a do cíle se nepodívá.
     
    65
    Dalším chorvatským závodníkem byl Filip Zubčić, který dokončil závod na 32. místě, a druhé kolo z toho dnes nebude.
     
    66
    Justin Murisier nezvládl prostředí pasáž trati, a také chyboval. Švýcar se tak do cíle nepodívá!
     
    67
    Fabian Bacher je již v cíli, nicméně čas italského slalomáře stačí pouze na průběžné 38. místo.
     
    68
    Marco Pfiffner z Lichtenštejnska trať prvního kola nezvládl, a do cíle se také nepodívá.
     
    69
    Německý slalomář Stefan Luitz zvládl první kolo dokončit. Jeho čas stačí na průběžnou dvacátou pozici, a měl by se představit i ve druhém kole.
     
    70
    Phil Brown dnešní závod nedokončil, a chyboval hned na začátku trati.
     
    71
    Třetím ruským závodníkem v dnešním závodě byl Vladislav Novikov, kterému se však jízda nepovedla, a je z toho průběžná 41. pozici.
     
    72
    Markus Vogel svůj dnešní závod nedokončí, neboť chyboval ve spodní pasáži trati.
     
    73
    Tak ani Emil Johansson ze Švédska se do cíle nepodívá!
     
    74
    To samé se dá říci o Dominiku Raschnerovi, který chyboval hned v horní pasáži trati!
     
    75
    Stefan Hadalin sice dnešní první kolo dokončil, avšak jeho čas stačí až na průběžné 40. místo, a účast ve druhém kole z toho nebude.
     
    76
    Giordano Ronci z Itálie dnešní závod nedokončí!
     
    77
    To samé platí o Španělovi Juanu Del Campovi, který chyboval hned pár sekund po startu!
     
    78
    Slovenský závodník Matěj Falat se málem dostal do cíle prvního kola, následně však chyboval, a závod nedokončí.
     
    79
    Korejský slalomář Sung-Hyun Kyung dnešní závod také nedokončí.
     
    80
    Maciej Bydlinski udělal velkou chybu uprostřed trati, a ani on se do cíle nepodívá.
     
    81
    Argentinský reprezentant Birkner Simari rovněž velmi rychle skončil v dnešním závodě, a do cíle se nepodívá.
     
    82
    Irský reprezentant Kieran Norris také chyboval, a do cíle rovněž nedojede.
     
    83
    Jhonatan Longhi z Brazílie by nejlepším konkurovat určitě nemohl, nicméně i on chyboval, a do cíle nedojede.
     
    84
    To samé platí i o Bennettovi Norburymu z Austrálie!
     
    Dnešní závod skončil
     
    POŘADÍ PO PRVNÍM KOLE
    1. Firtz Dopfer (GER) 50:14
    2. Mattias Hargin (SWE) +0,18
    3. Marco Schwarz (AUT) +0,33
    4. Alexander Chorošilov (RUS) +0,34
    5. Marcel Hirscher (AUT) +0,34
    6. Anton Lahdenperä (SWE) +0,46
    7. Manuel Feller (AUT) +0,50
    8. David Chodounsky (USA) +0,60
    9. Manfred Moelgg (ITA) +0,65
    10. Jean-Baptiste Grange (FRA) +0,73
    11. Felix Neureuther (GER) +0,74
    12. Henrik Kristoffersen (NOR) +0,83
    13. Sebastian Foss-Solveaag (NOR) +0,84
    14. Patrick Thaler (ITA) +0,95
    15. Christian Hirschbühl (AUTú +1,18
    16. Dominik Stehle (GER) +1,19
    17. Daniel Yule (SUI) +1,20
    18. Linus Strasser (GER) +1,24
    19. Robin Buffet (FRA) +1,25
    20. Adam Žampa (SVK) 1,33
    21. Espen Lysdahl (NOR) +1,39
    22. Andre Myhrer (SWE) +1,41
    23. Jonathan Nordbotten (NOR) +1,46
    24. Stefano Gross (ITA) +1,53
    25. Tim Kelley (USA) +1,79
    26. Dave Ryding (GBR) +1,88
    27. Michael Ankeny (USA) +1,92
    28. Julien Lizeroux (FRA) +2,06
    29. Trevor Philp (CAN) +2,07
    30. Kryštof Krýzl (CZE) +2,26
    _______________________________
    Matěj Falat (SVK) závod nedokončil
     
    Dnešní první kolo slalomu v rakouském Kutzbühlu je u konce. Pro prvenství v prvním kole si dojel Fritz Dopfer, který si však nevybojoval žadný velký náskok na své konkurenty, a bude to mít ve druhém kole hodně těžké, pokud chce svou pozici udržet! Velmi dobrou jízdu má za sebou také Mattias Hargin, který dojel na druhém místě. Největším překvapením je však Rakušan Marco Schwarz, který dojel na třetím místě!

    Velmi dobrý výkon předvedl Adam Žampa, který obsadil dvacátou pozici, a představí se ve druhém kole. Ve druhém kole uvidíme také Kryštofa Krýzla, který obsadil poslední postupovou pozici!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (12:15:54)

    Jan Havlovic

    Startovní listina dnešního závodu
    1. Giuliano Razzoli (ITA)
    2. Stefano Gross (ITA)
    3. Fritz Dopfer (GER)
    4. Marcel Hirscher (AUT)
    5. Henrik Kristoffersen (NOR)
    6. Alexander Chorošilov (RUS)
    7. Felix Neureuther (GER)
    8. Alexis Pinturault (FRA)
    9. Sebastian Foos-Solevaag (NOR)
    10. Andre Myhrer (SWE)
    11. Jean-Baptiste Grange (FRA)
    12. Mattias Hargin (SWE)
    13. Victor Muffat-Jeandet (FRA)
    14. Julie Lizeroux (FRA)
    15. Daniel Yule (SUI)
    16. Patrick Thaler (ITA)
    17. Jens Byggmark (SWE)
    18. David Chodunsky (USA)
    19. Manfred Moelgg (ITA)
    20. Axel Bäck (SWE)
    21. Marco Schwarz (AUT)
    22. Dave Ryding (GBR)
    23. Luca Aerni (SUI)
    24. Manuel Feller (AUT)
    25. Anton Lahdenperä (SWE)
    26. Linus Strasser (GER)
    27. Marc Digruber (AUT)
    28. Reinfried Herbst (AUT)
    29. Ramon Zenhäusern (SUI)
    30. Riccardo Tonetti (ITA)
    __________________________
    32. Adam Žampa (SVK)
    52. Kryštof Krýzl (CZE)
    78. Matěj Falat (SVK)
    bahis siteleri