Slalom žen, 1. kolo, Maribor (zruš.) | Obří slalom mužů, 1. kolo, Ga-Pa (zruš.)
Slalom žen, 2. kolo, Maribor (zruš.) | Obří slalom mužů, 2. kolo, Ga-Pa (zruš.)
zrušeno
SP - slalom žen, 1. kolo, Maribor

Neděle 31.01.2016, 09:30Sjezdové lyžování
     
    S konstatováním, že slalom v Mariboru byl po pětadvaceti závodnicích přerušen, když ve vedení byla Wendy Holdenerová se Šárkou Strachovou, se s Vámi loučí a hezkou neděli přeje Tomáš Lysý. (10:26:45)
     
    Na jednu stranu je škoda, že je slalom v Mariboru ukončen. Šárka Strachová totiž byla v naprosto shodném čase s Wendy Holdenerovou ve vedení, třetí a čtvrté místo držely slovenské hvězdy Petra Vlhová a Veronika Velez Zuzulová. Ovšem s ohledem na zdraví a bezpečnost dalších závodnic se asi nedalo nic jiného dělat, i když pomalu byla odjetá první třicítka. Hned sedm z pětadvaceti závodnic nedokončilo dnešní, nyní již zrušený, závod.
     
    Konec
    Bohužel, nedá se nic dělat. Závod je zrušen.
     
    Tohle je obrovská škoda pro Wendy Holdenerovou, Šárku Strachovou, Petru Vlhovou i Veroniku Velez Zuzulovou, první tři závodnice průběného pořadí. Zavod v Mariboru byl po pětadvaceti závodnicích zrušen, důvodem je špatné počasí a vytrvalý déšť, který v Mariboru panuje.
    Úpravy tratě v Mariboru
     
    Závod je na chvíli přerušen, pořadatelé musí upravovat deštěm zkrápěnou trať.
    Christina Geigerová
     
    25
    Stejnou chybu jako Bernadette Schildová předvádí na začátku trati také Christina Geigerová a komerční panel Generali je podruhé v závodě atakován. Naštěstí je německá závodnice v pořádku. No, déšť a špatný sníh, to je smrtelná kombinace.
     
    24
    Katharina Truppeová jela hodně rozházenou jízdu. Několikrát to vypadalo, že se ve střední části slalomu rozloučí, párkrát to zavánělo špicarem, nakonec ale do cíle dojela, a to na posledním místě z dokončivších se ztrátou 5,39 vteřiny.
     
    23
    Manuela Mölggová končí téměř na stejném místě jako Lena Dürrová, už tak nelehká trať je ještě zkrápěná deštěm a to není pro vyložené TOP slalomářky nic jednoduchého.
    Vedoucí duo Wendy Holdenerová - Šárka Strachová se usmívá do kamery
     
    Průběžné pořadí:
    1. Wendy Holdenerová (SUI) 49,60
    1. Šárka Strachová (CZE) +0,00
    3. Petra Vlhová (SVK) +0,09
    4. Veronika Velez Zuzulová (SVK) +0,30

    5. Frida Hansdotterová (SWE) +0,44
    6. Nastasia Noensová (FRA) +0,60
    7. Erin Mielzynskiová (CAN) +0,91
    8. Michelle Gisinová (SUI) +1,48
    9. Maria Pietiläová-Holmnerová (SWE) +1,90
    10. Anne-Sophie Barthetová (FRA) +2,11.
     
    22
    Už to vypadalo, že Lena Dürrová dojede do cíle a bude někde kolem patnáctého místa, když také německá závodnice udělala na konci chybu a pár branek před koncem vypadla.
    Bernadette Schildová
     
    21
    Bernadette Schildová se s tratí rozloučila hned v úvodu. Nezvládla ostrou pasáž s pravotočivou zatáčkou, dostala se na zadní část těla a namířila si to nejen do reklamního panelu, ale i do ochranné sítě.
     
    20
    Emelie Wikströmová nebyla v brankách dostatečně agresivní, navíc ve střední části trati, kde už dnes pár lyžařek vypadlo, měla také problémy a tak tak že se vešla do branky. No, tohle bude pro další lyžařky ještě hodně těžké, o to víc nás může těšit umístění českých a slovenských slalomářek.
    Chiara Costazzaová také končí
     
    19
    Špicárek v podání Chiary Costazzaové a také tato závodnice z Itálie nedokončí závod, vypadává před druhým mezičasem.
     
    18
    Anna Swennová-Iarssonová zajela také průměrný, možná podprůměrný slalom. Jde sice na předposlední místo před Bremovou, ale se ztrátou 3,29 vteřiny si ještě nemůže být jistá, že to bude stačit na druhé kolo.
     
    17
    To samé by se dalo říct o Irene Curtoniové, ovšem její ztráta se alespoň vešla do tří setin. Curtoniová ale byla ráda, že vůbec dojela dolů, před druhým mezičasem udělala chybu a málem dostala špicara.
     
    16
    Po kratší přestávce následuje jízda Rakušanky Bremové. Také ona má raději spíše obří slalom, takže na vedoucí duo ztratila 3,47 vteřiny a také ona pouze rozhodila rukama. Nepovedený slalom, poslední místo.
     
    15
    Anne-Sophie Barthetová jela v úvodu velmi slušnou jízdu ovšem tempo neudržela a se ztrátou 2,11 vteřiny je až desátá. Škoda, tohle vypadalo dobře.
     
    14
    Rakušanka předvedla v horní části trati hodně rozevlátou jízdu a i když se dole snažila své první kolo zlepšit, již to nepomohlo. Navíc ani obtížné podmínky závodnicím nepřejí. Desáté místo za 52 vteřin rovných se ztrátou 2,40 vteřiny.
     
    14
    Michaela Kirchgasserová ztrácí na prvním mezičasu již 67 setin, tohle nevypadá dobře.
     
    13
    Za tuhle jízdu se Michelle Gisinová rozhodně nemůže stydět! Sestra olympijské medailistky Dominique neudělala výraznější chybu, z její strany to bylo hodně dobré. Po dojetí je spokojená a září štěstím. Její ztráta je sice 1,48 sekundy, ale to není na osmé místo zas tak moc.
     
    12
    Carmen Thalmanová se snažila, co to šlo. Ale i ona měla problém udržet se na poslední třetině trati v brankách, ani od ní to nebyl povedený slalom. Řad se sice před poslední Stieglerovou, ale asi chtěla víc.
     
    11
    Resi Stieglerová je při zranění Miki Shiffrinové asi nejlepší americká slalomářka, ovšem dnes tento post nepotvrdila. Už od prvních branek se jí jízda nedařila, navíc dělala dost chyb, i poměrně viditelných. V cíli je to poslední pozice se ztrátou 2,70 vteřiny.
    Konec také pro Marii-Michele Gagnonovou.
     
    10
    Kanadskou krásku Marii-Michele Gagnonovou rozhodila vláseknka hned v úvodu trati a také neuvidí cíl.
     
    9
    Maria Pietiläová-Holmnerová udělala ve spodní části trati několik chyb, takže se nebylo čemu divit, že to je až poslední místo. Její ztráta je velká, téměř dvě vteřiny. Tohle nebyla povedená jízda.
     
    8
    Erin Mielzynskiová se zatím s tratí v Mariboru vypořádala nejhůře, jde na sedmé místo a její ztráta je téměř vteřinová. Samozřejmě nepočítám Ninu Lösethovou, která vypadla.
    Wendy Holdenerová jde na první místo k Šárce Strachové
     
    7
    Skvělá jízda v podání Wendy Holdenerové, páté ženy průběžného pořadí. Švýcarka měla na druhém mezičasu ztrátu jen 16 setin, ovšem dynamickou a agresivní jízdou stihla tento náskok Strachové smazat a v cíli je na stejném čase jako česká závodnice.
    Nina Lösethová je z prvního kola venku
     
    6
    Nina Lösethová nejela vůbec špatně, na prvním mezičasu nebyla její ztráta vůbec velká. Jenže hned za druhým měřeným úsekem si špatně najela do jedné z branek, což jí rozhodilo a následoval klasický špicar.
     
    5
    Nastasia Noensová ztrácí na prvním mezičase téměř dvě desetiny. Ač se snažila, co to šlo, nabrala ve druhé polovině trati další deficit a je to poslední pozice. Ovšem její ztráta je jen 60 setin, to není tak zlé.
    Šárka Strachová
     
    4
    Tohle je brilantní, možná jsme sledovali jízdu nejlepší závodnice prvního kola! Náskok 9 setin v cíli, Šárka projela brankami jako dynamit! Česko a Slovensko zatím vládne slalomu v Mariboru.
     
    4
    Ano, česká závodnice vede o 22 setin a zatím neztratila oproti Vlhové téměř nic.
     
    4
    Na prvním mezičasu je to dobré, vede o 33 setin. Jak to bude vypadat dole?
     
    4
    Připravena je Šárka Strachová, držme pěsti.
    Veronika Velez Zuzulová
     
    3
    Jenže opět se ukazuje, že spodní část trati byla doménou Vlhové. Zuzulová v této části ztratila 77 setin, rázem se dostala do deficitu 21 setin a do konce závodu nedokázala svojí ztrátu zmenšit, ale ani nabrat ještě více. Druhé místo.
     
    3
    Zuzulová vede na prvním mezičasu o 56 setin, to je zatím parádní jízda.
     
    3
    Druhou slovenskou závodnicí je Veronika Velez Zuzulová.
     
    2
    Ale možná se projevuje, že Vlhová zajela spodní část opravdu dobře. Rázem Hansdotterová prohrává o setinu a v cíli je o 35 setin horší.
     
    2
    Frida Hansdotterová, která je nejlepší ženou světového poháru ve slalomu, vede na prvním mezičase o 51 setin.
    Studie jízdy Petry Vlhové
     
    1
    Petra Vlhová doslova kraluje nad slalomovými tyčkami, její čas je 49,69. Jízda se mi zdála hodně dobrá, tak uvidíme, jak to bude vypadat v porovnání s Handsotterovou.
     
    1
    Slovenka jede zatím čistou a agresivní jízdu, tohle vypadá hodně dobře.
     
    1
    Slovenská hvězda letošní sezony Petra Vlhová je na trati.
     
    Start
    1. kolo bylo zahájeno.
     
    Na startu je předjezdec, závod za okamžik začne.
     
    Na startu je vedle Veroniky Velez Zuzulové, Šárky Strachové a Petry Vlhové (dle pořadí ve světovém poháru slalomu) připraveny také další dvě české závodnice. S číslem 47 se vydá na trať Martina Dubovská, o dvanáct čísel za ní půjde na start i Kateřina Pauláthová. Trio slovenských závodnic doplní se startovním číslem 63 Barbara Kantorová.
     
    Slalom v Mariboru:
    V prvním kole čeká závodnice celkem 61 branek. Start je ve výšce 530 metrů, cíl najdeme ve 340 metrech, takže závodnice překonají převýšení 190 metrů.
     
    Hlavní favoritky závodu:
    Skupina nejlepších slalomářek sezony přijde na řadu hned v úvodu celé startovní listiny. S číslem 1 je připravne slovenský objev sezony Petra Vlhová, hned po ní přijde nejlepší slalomářka sezony Frida Hansdotterová ze Švédska. Jako třetí přijde na start slovenská závodnice Veronika Velez Zuzulová a poté již vyjede na trať Šárka Strachová. Tyto čtyři jména určitě budou hodně vysoko a nedivil bych se, kdyby figurovala po prvním kole na prvních čtyřech místech.
     
    Průběžné pořadí světového poháru ve slalomu:
    1. Frida Hansdotterová (SWE) 505 bodů.
    2. Veronika Velez Zuzulová (SVK) 420 b.
    3. Šárka Strachová (CZE) 396 b.
    4. Petra Vlhová (SVK) 320 b.

    5. Wendy Holdenerová (SUI) 302 b.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího kola světového poháru v alpském lyžování. Celý kolotoč několika desítek závodů nyní zavítal do slovenského Mariboru, kde je na programu ženský slalom.
     
    Startovní listina prvního kola:
    1. Petra Vlhová (SVK)

    2. Frida Hansdotterová (SWE)
    3. Veronika Velez Zuzulová (SVK)
    4. Šárka Strachová (SVK)

    5. Nastasia Noensová (FRA)
    6. Nina Lösethová (NOR)
    7. Wendy Holdenerová (SUI)
    8. Erin Mielzynskiová (CAN)
    9. Maria Pietiläová-Holmnerová (SWE)
    10. Marie-Michele Gagnonová (CAN)
    11. Resi Stieglerová (USA)
    12. Carmen Thalmannová (AUT)
    13. Michelle Gisinová (SUI)
    14. Michaela Kirchgassorová (AUT)
    15. Anne-Sophie Barthetová (FRA)
    16. Eva-Maria Bremová (AUT)
    17. Irene Curtoniová (ITA)
    18. Anna Swennová-Larssonová (SWE)
    19. Chiara Costazzaová (ITA)
    20. Emelie Wikströmová (SWE)
    21. Bernadette Schildová (AUT)
    22. Lena Dürrová (GER)
    23. Manuela Mölggová (ITA)
    24. Katharina Truppeová (AUT)
    25. Christina Geigerová (GER)
    26. Maren Wieslerová (GER)
    27. Denise Feierabendová (SUI)
    28. Charlotte Chableová (SUI)
    29. Laurie Mougelová (FRA)
    30. Julia Grünwaldová (AUT)
    31. Ana Bučiková (SLO)
    32. Emi Hasegawaová (JPN)
    33. Paula Molztanová (USA)
    34. Katharina Gallhuberová (AUT)
    35. Maren Skjöldová (NOR)
    36. Maruša Ferková (SLO)
    37. Katarina Lavtarová (SLO)
    38. Emiko Kijosawaová (JPN)
    39. Laurence St-Garmainová (CAN)
    40. Taina Bariozová (FRA)
    41. Elisabeth Willibaldová (GER)
    42. Lila Lapanjaová (USA)
    43. Lisa Blomqvistová (SWE)
    44. Ricarda Haaserová (AUT)
    45. Lisa-Maria Zellerová (AUT)
    46. Adeline Baudová Mugnierová (FRA)
    47. Martina Dubovská (CZE)
    48. Charlotta Säfvenbergová (SWE)
    49. Asa Andová (JPN)
    50. Candace Crawfordová (CAN)
    51. Ksenia Alopinová (RUS)
    52. Stehpanie Brunnerová (AUT)
    53. Susanne Weinbuchnerová (GER)
    54. Katharina Huberová (AUT)
    55. Alexandra Tilleyová (GBR)
    56. Nicole Agnelliová (ITA)
    57. Barbara Wirthová (GER)
    58. Saša Březovniková (SLO)
    59. Kateřina Pauláthová (CZE)
    60. Nevena Ignjatovičová (SRB)
    61. Mireia Gutierrezová (AND)
    62. Andrea Komšičová (CRO)
    63. Barbara Kantorová (SVK)
    64. Stephanie Reschová (AUT)
    65. Estelle Alphandová (FRA)
    66. Klara Livková (SLO)
    67. Meta Hrovatová (SLO)
    68. Maria Škanovová (BLR)
    69. Riikka Honkanenová (FIN).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:30.

    Tomáš Lysý

    Průběžné pořadí 1. kola:
    1. Wendy Holdenerová (SUI) 49,60
    1. Šárka Strachová (CZE) +0,00
    3. Petra Vlhová (SVK) +0,09
    4. Veronika Velez-Zuzulová (SVK) +0,30

    5. Frida Hansdotterová (SWE) +0,44
    6. Nastasia Noensová (FRA) +0,60
    7. Erin Mielzynskiová (CAN) +0,91
    8. Michelle Gisinová (SUI) +1,48
    9. Maria Pietiläová-Holmnerová (SWE) +1,90
    10. Anne-Sophie Barthetová (FRA) +2,11
    12. Carmen Thalmannová (AUT) +2,42
    13. Resi Stieglerová (USA) +2,70
    14. Irene Curtoniová (ITA) +2,96
    15. Anna Swennová-Larssonová (SWE) +3,29
    16. Eva-Maria Bremová (AUT) +3,47
    17. Emelie Wikströmová (SWE) +4,76
    18. Katharina Truppeová (AUT) +5,39
    Startovní listina prvního kola:
    1. Petra Vlhová (SVK)
    2. Frida Hansdotterová (SWE)
    3. Veronika Velez-Zuzulová (SVK)
    4. Šárka Strachová (CZE)

    5. Nastasia Noensová (FRA)
    6. Nina Lösethová (NOR)
    7. Wendy Holdenerová (SUI)
    8. Erin Mielzynskiová (CAN)
    9. Maria Pietiläová-Holmnerová (SWE)
    10. Marie-Michele Gagnonová (CAN)
    11. Resi Stieglerová (USA)
    12. Carmen Thalmannová (AUT)
    13. Michelle Gisinová (SUI)
    14. Michaela Kirchgassorová (AUT)
    15. Anne-Sophie Barthetová (FRA)
    16. Eva-Maria Bremová (AUT)
    17. Irene Curtoniová (ITA)
    18. Anna Swennová-Larssonová (SWE)
    19. Chiara Costazzaová (ITA)
    20. Emelie Wikströmová (SWE)
    21. Bernadette Schildová (AUT)
    22. Lena Dürrová (GER)
    23. Manuela Mölggová (ITA)
    24. Katharina Truppeová (AUT)
    25. Christina Geigerová (GER)
    26. Maren Wieslerová (GER)
    27. Denise Feierabendová (SUI)
    28. Charlotte Chableová (SUI)
    29. Laurie Mougelová (FRA)
    30. Julia Grünwaldová (AUT)
    31. Ana Bučiková (SLO)
    32. Emi Hasegawaová (JPN)
    33. Paula Molztanová (USA)
    34. Katharina Gallhuberová (AUT)
    35. Maren Skjöldová (NOR)
    36. Maruša Ferková (SLO)
    37. Katarina Lavtarová (SLO)
    38. Emiko Kijosawaová (JPN)
    39. Laurence St-Garmainová (CAN)
    40. Taina Bariozová (FRA)
    41. Elisabeth Willibaldová (GER)
    42. Lila Lapanjaová (USA)
    43. Lisa Blomqvistová (SWE)
    44. Ricarda Haaserová (AUT)
    45. Lisa-Maria Zellerová (AUT)
    46. Adeline Baudová Mugnierová (FRA)
    47. Martina Dubovská (CZE)
    48. Charlotta Säfvenbergová (SWE)
    49. Asa Andová (JPN)
    50. Candace Crawfordová (CAN)
    51. Ksenia Alopinová (RUS)
    52. Stehpanie Brunnerová (AUT)
    53. Susanne Weinbuchnerová (GER)
    54. Katharina Huberová (AUT)
    55. Alexandra Tilleyová (GBR)
    56. Nicole Agnelliová (ITA)
    57. Barbara Wirthová (GER)
    58. Saša Březovniková (SLO)
    59. Kateřina Pauláthová (CZE)
    60. Nevena Ignjatovičová (SRB)
    61. Mireia Gutierrezová (AND)
    62. Andrea Komšičová (CRO)
    63. Barbara Kantorová (SVK)
    64. Stephanie Reschová (AUT)
    65. Estelle Alphandová (FRA)
    66. Klara Livková (SLO)
    67. Meta Hrovatová (SLO)
    68. Maria Škanovová (BLR)
    69. Riikka Honkanenová (FIN).
    bahis siteleri