Ajax – Feyenoord 2:1 (kon.) | Graafschap – Nijmegen 1:1 (kon.) | Groningen – Cambuur 2:0 (kon.)
Utrecht – Eindhoven 0:2 (kon.)
konec
FC Utrecht
0:2 (0:2)
PSV Eindhoven
Neděle 07.02.2016, 16:45 • Stadion Galgenwaard, Utrecht • Nizozemská Eredivisie • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:45.
     
    Dobré nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce nizozemského fotbalu. Dnes se v rámci dvaadvacátého kola nejvyšší nizozemské soutěže, Eredivisie, střetne domácí FC Utrecht s lídrem tabulky PSV Eindhoven.
     
    FC Utrecht

    Utrecht je v tabulce nejvyšší nizozemské soutěže na sedmé příčce a zatím si drží pozici zajišťující postup do play-off kvalifikace o Evropskou ligu. V posledních dvou zápasech však hráči Utrechtu nebodovali a budou to chtít odčinit proti Eindhovenu. Nejdříve se neprosadili na hřišti Rody Kerkrade, následně přišla porážka také na stadionu Twente, kdy si domácí tým vytvořil v první půlhodině tříbrankový náskok a hráči Utrechtu dokázali odpovědět je jedním zásahem, který jim body nepřinesl.
     
    PSV Eindhoven

    Eindhoven je zatím na prvním místě v tabulce. Před Ajaxem má však jen jednobodový náskok, který se bude snažit v dnešním zápase udržet. PSV si připsalo v dosavadní sezoně jen jednu porážku a to na stadionu v Heraclesu, poté už v každém si hráči Eindhovenu připsali minimálně bod. Nyní mají hráči sérii pěti výher v řadě, v novém roce jak Feyenoord, tak Twente, Excelsior i Graafschap, vždy o dvě branky. Ve čtvrtečním pohárovém zápase však Eindhoven prohrál právě s Utrechtem, který ho tak vyřadil s pohárové soutěže.
     
    Poslední tři vzájemná utkání:

    04.02. 2016 PSV – Utrecht 1:3 (pohár)
    08.11. 2015 PSV – Utrecht 3:1
    07.02. 2015 PSV - Utrecht 3:1
     
    Úvodní sestavy:

    FC Utrecht: Ruiter – van der Maarel (C), Leeuwin, Letschert, Kum – Ramselaar, Strieder, Joosten – Haller, Ayoub, Barazite.
    Náhradníci: Bednarek – Boymans, Ludwig, Ligeon, S. Amrabat, Abena, Troupee.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Bruma, Isimat-Mirin, H. Moreno – van Ginkel, Hendrix, D. Pröpper – Pereiro, L. de Jong (C), Jozefzoon.
    Náhradníci: Pasveer – Schaars, Maher, L. Narsingh, Willems, Locadia, Brenet.

    Rozhodčí: Gözübüyük – Goossens, van Dongen.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    -5
    Hráči již přicházejí na trávník. Zápas za malou chvíli začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí celek v bílo-červených dresech rozehrál první polovinu dnešního zápasu. Ihned po rozehrání se dostal k míči Barazite, který chtěl najít lépe postaveného spoluhráče, ale je nepřesný.
     
    3
    Také hosté se poprvé podívali na útočnou polovinu. Pereiro si došel pro míč k pravé postranní lajně. Tam je ale obklíčen soupeři a o míč přichází.
     
    4
    Ayoub dostal dlouhou přihrávku za obranu hostů. Rozhodčí je přesný a píská ofsajdové postavení.
     
    5
    Eindhoven hned v úvodu utkání praktikuje aktivní napadání rozehrávky soupeře až k vápnu. Tím se dostal k míči Hendrix. Záložník hostů chtěl najít ještě lépe postaveného De Jonga, ale do přihrávky se vložil Leewin.
     
    6
    První větší šance na polovině hostů. K míči se dostal Strieder. Jeho centr však hlavičkuje do bezpečí dobře postavení Bruma.
     
    8
    Hosté jsou nyní aktivnějším týmem a kombinují ve středu pole. Také Utrecht však vytahuje obranu až na střed hřiště a PSV musí ustoupit s míčem.
     
    9
    Arias zavezl míč po pravém kraji až do pozice pro centr. Jeho přihrávka na zadní tyč našla volného Jozefzoona, který ale z voleje pálí jen nad branku.
     
    10
    Hostující obránce Bruma má zdravotní problémy a tak musí být hra přerušena.
     
    11
    Po ošetření se může znovu pokračovat ve hře. U míče jsou hráči Eindhovenu, který kombinují na své polovině hřiště.
     
    12
    Kombinační hra Eindhovenu svědčí. Po několika velmi rychlých přihrávkách se dostal do zakončení Pereiro, ale i jeho první pokus končí až na tribuně za brankou.
     
    14
    Utrecht vyčkává a nechává hrát s míčem soupeře. Hostující hráči se však také nikam neženou a čekají na chybu soupeře v obraně.
     
    15
    PSV právě vstřelilo branku!
    Nyní už to Eindhovenu vyšlo. Na dlouhou přihrávku si za obranu naběhl SANTIAGO ARIAS a i s trochou štěstí prostřeluje domácího brankáře Ruitera, který byl hodně rychle z branky, ale ani to nestačilo.
    15. Santiago ARIAS - 0:1
     
    16
    Domácí chtějí rychlou odpověď a drží míč na svých kopačkách. Zatím si však nevytvořili větší příležitost.
     
    17
    Až nyní se dostal do vápna s míčem Haller. Byl však zády k bráně a proti Morenovi se do lepší pozice nedostal a tak musí vrátit míč zpět na svou polovinu.
     
    19
    Velmi aktivně začal dnešní utkání Arias. Další jeho pokus končí u Kuma, který musí jeho střelu blokovat.
     
    20
    Barazite byl blízko střele na branku. Míč mu však v klíčový moment přeskočil kopačku a tak útočník domácího celku jen švihl nohou na prázdno.
     
    21
    PSV právě vstřelilo branku!
    PSV jdou do dvoubrankového náskoku. Po závaru na hranici vápna se míč dostal k volnému MARCO VAN GINKELOVI, který byl zcela sám před Ruiterem a s přehledem poslal míč na druhou stranu, než byl gólman.
    21. Marco van Ginkel - 0:2
     
    23
    Také domácí ohrozili branku Zoeta. Míč z volného přímého kopu směřoval na zadní tyč, kde ale nebyl žádný domácí hráč a tak balon jen prolétl do autu.
     
    24
    Ve středu pole faulovat domácí Strieder a Utrecht se tak bude muset znovu bránit.
     
    25
    Naštěstí pro domácí PSV zvolilo pomalou rozehrávku a obránci se stačili vrátit na své pozice.
     
    26
    Další velká šance Eihndovenu! Po levém křídle se dostal s míčem k centru Moreno. Jeho centr měl najít ve vápně jednoho z dvojice Pereiro, De Jong. Ani jeden se k míči nedostal.
     
    27
    Arias je znovu u míče. Tentokrát chtěl najít rozběhnutého Jozefzoona, který byl ale u míče později než domácí brankář.
     
    29
    Po téměř půlhodině hry se domácí stále nedostali do hry. Jedinou větší šanci spálil Barazite, který se netrefil do poskakujícího míče.
     
    30
    Rychlá akce PSV. Míš se dostal z pravé strany od Van Ginkela do středu, kde byl připravený na hru Hendrix. Ten však už přihrává špatně a u míče jsou domácí.
     
    31
    Arias znovu v akci. Dnes hraje velmi povedený zápas. Naběhl si na velmi rychlou přihrávku od Pereira a ihned centroval do vápna, kde byl ale jen obsazený De Jong, který se k míči nedostal.
     
    32
    Také na druhé straně se dostal do velmi slibné pozice Strieder. Míč mu však unikl až k Zoetovi, který ho pevně drží v rukavicích.
     
    33
    Letschert měl příliš řečí k rozhodčímu a dostává první žlutou kartu v zápase.
     
    35
    Domácí se pomalu ale jistě dostávají do tempa. Další povedenou akci vedl po pravém kraji Ramselaar. Jeho průnik ale zastavuje velmi dobře postavený Van Ginkel.
     
    36
    Nyní mohli jít dokonce domácí do přečíslení. Joosten však zbrzdil celou akci a k míči se poté dostal dříve Bruma, než Barazite, který musí faulovat.
     
    37
    Domácí tým začíná ovládat hru. Centr do vápna si zpracoval zády k brance znovu Barazice, který byl ale velmi těsně bráněn a do zakončení se nedostal.
     
    38
    Joosten v dalším kontaktu s míčem. Tentokrát si navedl míč na střed a vystřelil. Jeho pokus blokuje na rohový kop Bruma.
     
    39
    Po rohovém kopu se bouří celý stadion. Míč se v klubku hráčů nejspíše dotkl ruky jednoho z bránících hráčů. Rozhodčí byl ale blízko a penaltu nepíská.
     
    41
    Po delším čase, kdy ovládali hru domácí se k míči dostal také Pereiro, který provětral levou stranu. Míč si však ukopl do autu a akce končí.
     
    42
    Další velká šance hostů! Přihrávka na Hendrixe byl však nepřesná a záložník hostů si ji zpracoval jen na kopačku soupeře, který hatí celou šanci na zakončení.
     
    43
    Domácí zkouší ještě vytvořit tlak v závěru poločasu. To se jim náramně daří, když po faulu Ismata-Mirina budou rozehrávat volný přímý kop.
     
    44
    Isimat-Mirin navíc dostává žlutou kartu za svůj faul v blízkosti svého vápna.
     
    45
    Volný přímý kop domácím nevyšel podle představ. K míči se postavil Ramselaar, který sice přestřelil zeď, ale také netrefil branku.
     
    45+1
    Rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    V úvodu utkání Eindhoven jasně přehrával svého soupeře a ze svého tlaku vytěžil dvě branky. V patnácté minutě se prosadil Arias, který hraje dnes velmi aktivně. O šest minut později vstřelil druhý gól Van Ginkel a tím i udal skóre prvního poločasu, protože domácí se do větší šanci nedostali.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:47.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Jeffrey Bruma, přichází Jetro Willems.
     
    47
    Hosté v modrých dresech rozehráli druhý poločas dnešního duelu. Po rozehrávce se dostal k míči střídající Willems a drží míč na své polovině.
     
    48
    Dlouhá přihrávka na Pereira neprošla přes Kuma, který se může vydat do rychlého protiútoku.
     
    49
    Domácí však nikam nespěchají a volí postupnou rozehrávku. Tak se jim nedaří a míč mají zpět na svých kopačkách hráči Eindhovenu.
     
    50
    Další akce hostů šla přes levou stranu, kde hraje velmi rychlý Moreno. ten předběhl v souboji Kuma. Jeho následný centr však končí za brankovou lajnou.
     
    52
    Van Ginkel našel na pravém kraji volného Pereiru. Tomu však míč po zpracování uniká daleko od nohy.
     
    53
    Velmi netakticky si počínal Van der Maarel, který při velmi dobrém napadání celého útoku fauluje a hosté tak mohou v klidu rozehrát.
     
    54
    Ayoub chtěl přejít přes střed hřiště, kde bylo ale příliš mnoho hráčů Eindhovenu a i proto domácí útočník ztrácí míč.
     
    55
    Domácí rozehráli velmi rychle autové vhazování a po pravém kraji šel sám Ramselaar, který se sám vyhnal s míčem do autu a akce končí.
     
    56
    Dlouhý aut do vápna hostů končí jen hlavičkou Willense, který odvrací nebezpečí z vápna.
     
    57
    O další středu se pokusil Strieder. Jeho pokus ze střední vzdálenosti končí zblokovaný na rohovém kopu.
     
    58
    Rohový kop domácí zahráli signálem. Míč se dostal na hranici vápna, kde byl připravený Joosten. Ten však otírá znovu míč o hráče před sebou.
     
    59
    Druhý rohový kop v krátkém čase již přinesl velké nebezpečí. Míč se snesl na hlavu Baraziteho, který ho poslal do břevna.
    59.
     
    60
    Domácí začínají přehrávat svého soupeře a vytvářejí si velký tlak. Ten teď však utíná dobrým zásahem na polovině hřiště Hendrix.
     
    61
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Yassin Ayoub, přichází Andreas Ludwig.
     
    63
    Volný přímý kop z nadějné pozice nyní vybojoval domácí Joosten, který byl faulován Van Ginkelem.
     
    64
    Míč z volného přímého kopu se dostal jen k prvnímu bránícímu hráči, který odvrací nebezpečí od Zoeta.
     
    65
    Domácí se stále tlačí do zakončení. Tentokrát si na centr naskočil Haller, ale poslal míč jen do rukavic připraveného Zoeta.
     
    66
    Isimat-Mirin si pomohl přidržením za dres a dává další příležitost domácím na útočnou akci.
     
    68
    Po pravém kraji se dostal centru Joosten. Jeho přízemní pokus měl najít Baraziteho, ten je však velmi dobře strážen a k míči se nedostal.
     
    69
    Rohový kop hostů končí jen na první tyči, kde je Arias. Ten si posunul míč tělem ven z vápna a chtěl založit rychlý protiútok. Tomu zabránil faulem Ramselaar.
     
    70
    Další velká šance domácího celku. Míč se dostal po centru až k Hallerovi, ten však nedokázal hlavičku umístit do branky.
     
    71
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Gastón Pereiro, přichází Luciano Narsingh.
     
    72
    Další střela z hranice vápna od Striedera. Jeho pokus jde jen do středu branky, kde je připravený Zoet.
     
    73
    Van Ginkel musel hasit rychlý protiútok domácích a dostává za to žlutou kartu.
     
    74
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Christian Kum, přichází Issa Kallon.
     
    76
    Rohový kop domácích končí jen na hlavě Leewina, který posílá míč mimo vápna. Následná střela z třiceti metrů Ruitera nezaskočila.
     
    78
    Domácí se stále snaží něco vymyslet, ale všechny útočné akce končí před vápnem Eindhovenu.
     
    79
    Ani pokus z levé stany od Joostena se nevešel do branky. Míč končí jen v boční síti a Zoet nemusí zasahovat.
     
    80
    Rychlý protiútok domácích končí u Hallera, který ve vyložené šanci trefuje míč jen vysoko na tribunu za brankou.
     
    81
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Florian Jozefzoon, přichází Stijn Schaars.
     
    82
    O ojedinělou střelu se postaral hostující De Jong, který ale nepřekvapil skákavou střelou Ruitera.
     
    83
    Do vápna se s míčem dostal střídající Schaars. Po několika zbytečných kličkách ho ale obírá o míč Leewin a posouvá míč rychle na polovinu Eindhovenu.
     
    84
    Nebezpečný míč z levé strany poslal před Zoeta Joosten. V malém vápně však nikdo z domácích nebyl a míč tak jen prošel vápnem.
     
    85
    Posledních zhruba osm minut pro domácí, aby vstřelenou branou ještě zdramatizovali úplný závěr zápasu.
     
    87
    Pohotovou střelu vypustil z pravé nohy Narsingh. Jeho pokus po přihrávce od Van Ginkela končí jen vedle pravé tyče.
     
    88
    Hosté mohli ještě podtrhnout své vítězství. Míč do vápna se však dostal mezi dva útočníky PSV a Letschert už odkopává míč pryč z vápna.
     
    89
    Rohový kop hostů končí jen na první tyči, kde míč odvrací z vápna Kaloon. U míče ale zůstávají hráči Eindhovenu.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje v druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+2
    Rohový kop domácích znovu nepřinesl žádné nebezpečí pro Zoeta, který dnes nemuset řešit žádnou nepříjemnou situaci.
     
    90+3
    Ani dlouhý míč na Lugwiga se domácím nevydařil a míč tak mají znovu hráči PSV na svých kopačkách a kontrolují závěr zápasu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    PSV Eindhoven vítězí na stadionu Utrechtu o dvě branky 2:0. Když oba góly padly již v prvním poločase. O první se postaral Arias. O několik minut později navýšil vedení PSV druhým přesným zásahem Van Ginkel. Ve druhém poločase byli jednoznačně aktivnější domácí, větší šanci si však nevytvořili a tak dnes vítězí Eindhoven
     
    Statistiky dnešního utkání:

    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:4.
    Střely mimo: 6:2.
    Rohy: 7:3.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 12:13.
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek nedělního večera. (18:40:07)

    Vít Schück

    Branky: 15. Arias, 21. van Ginkel

    Karty:   33. Letschert (UTR) – 44. Isimat-Mirin (PSV), 73. van Ginkel (PSV)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:2. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:13.
    FC Utrecht: Ruiter – van der Maarel (C), Leeuwin, Letschert, Kum (74. Kallon) – Ramselaar, Strieder, Joosten – Haller, Ayoub (61. Ludwig), Barazite.
    Náhradníci: Bednarek – Boymans, Ludwig, Ligeon, S. Amrabat, Abena, Troupee, Kallon.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Bruma (46. Willems), Isimat-Mirin, H. Moreno – van Ginkel, Hendrix, D. Pröpper – Pereiro (71. L. Narsingh), L. de Jong (C), Jozefzoon (81. Schaars).
    Náhradníci: Pasveer – Schaars, Maher, L. Narsingh, Willems, Locadia, Brenet.

    Rozhodčí: Gözübüyük – Goossens, van Dongen
    bahis siteleri