Rusko – Slovensko 4:7 (kon.)
konec
Rusko
4:7 (1:2, 0:2, 3:3)
Slovensko
sk Neděle 07.02.2016, 12:00Kvalifikace mistrovství světa - muži
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní posledného slovenského zápasu v rámci kvalifikácie na MS 2016 vo florbale. Slovenských reprezentantov dnes v rámci domáceho kvalifikačného turnaja v Nitre čaká piaty duel, ktorý odohrajú proti Rusku a vám zo stretnutia vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Vstup do turnaja zvládli Slováci výborne a v stredu porazili Francúzov vysoko 15:3. Naši reprezentanti predviedli úspešný vstup do zápasu a už v 13. minúte vyhrávali 3:0, ale po viacerých chybách v obrane dovolili Francúzom do 19. minúty znížiť na rozdiel jediného presného zásahu (4:3). Napokon ale ešte do prestávky pridali aj piaty gól, čo im psychicky pomohlo a následne už neinkasovali ani raz. Naopak, v každej zvyšnej tretine skórovali takisto päťkrát a vypracovali si tak vysoký náskok, ktorý francúzski hráči nemali šancu zmazať.
    Podrobnosti zo zápasu s Francúzskom a videá všetkých gólov nájdete TU.

    V druhom zápase sa Slováci vo štvrtok predstavili proti Islandu a opäť zvíťazili bez akýchkoľvek problémov, tentokrát pomerom 11:0. Naši reprezentanti strelili súperovi po štyri góly v prvej i druhej tretine, v záverečnej časti hry potom pridali ešte tri presné zásahy (jeden z nich po trestnom strieľaní vo vlastnom oslabení). Na opačnej strane neinkasovali ani raz, takže gólman Dominik Turek si udržal čisté konto a bol vyhlásený za najlepšieho hráča svojho tímu.
    Podrobnosti zo zápasu s Islandom a videá všetkých gólov nájdete TU.

    Naši reprezentanti zažiarili aj v treťom turnajovom zápase, v piatok zdolali Belgicko vysoko 16:4. Základ svojho úspechu položili tradične už v úvodnej časti hry, ktorú vyhrali jednoznačne 7:0. V zvyšných dvoch dvadsaťminútovkach góly do belgickej siete iba kopili, Mazák nemal veľa práce. Výnimkou bola krátka časť záverečnej tretiny, kedy inkasoval trikrát v rozpätí štyroch minút, ale to jednoznačný bodový zisk Slovákov neohrozilo.
    Podrobnosti zo zápasu s Belgickom a videá všetkých gólov nájdete TU.

    Slováci okúsili trpkosť prehry až v súboji s aktuálnymi majstrami zo Švédska. Tí boli nad ich sily už od samého úvodu, v prvej tretine totiž švédski hráči jasne dominovali a vypracovali si náskok 10:0. Slovensku sa v zápase podarilo skórovať iba raz, zásluhou Komačku si tak gólman Hedlund neudržal čisté konto. Švédi ale v posledných dvoch tretinách pridali ďalších 10 presných zásahov, takže celkovo zvíťazili jednoznačne 20:1.
    Podrobnosti zo zápasu so Švédskom a videá všetkých gólov nájdete TU.

    Dnešným súperom Slovenska bude Rusko a diváci v Nitre uvidia priamy súboj o postup na florbalové majstrovstvá sveta. Ruskí hráči doposiaľ na slovenskej pôde v tomto turnaji zvíťazili trikrát – Island zdolali 12:6, Francúzov porazili 13:2 a nad Belgičanmi vyhrali 11:2. Doposiaľ jedinú prehru zaznamenali Rusi proti osemnásobným majstrom sveta Švédom, ktorým podľahli 4:15.

    Kto teda vyhrá dnešný duel, bude oslavovať postup na svetový šampionát. Spríjemnite si nedeľný obed florbalom a sledujte rozuzlenie tejto dôležitej otázky prostredníctvom priameho prenosu webu Onlajny.eu.
     
    Úvodné zostavy:

    Rusko: Naubrejt (Ponomarev) – Goršenenko, Saranskij, Kurjatnikov, Poljakov, Bykov (C), Suvorov, Šutichin, Petrov – Maslov, Uglanov, Latuchin – Bryn, Semenov, Kurach – Jurjev, Šarapov, Taldonov – Čelyšev

    Slovensko: Turek (Mazák) – Bulko, Joščák, Komačka, Kopčák, Konečný, Sikorjak – Miške, Grlický, Komínek – Kubovič, Kuaský, Gál – Dudovič, Řezanina (C), Halás – Katlovský, Szabo, Nehila

    Rozhodca: Vilkki, Alakare.
    Slováci počas hymny
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na hracej ploche a duel sa o malý moment začne. Slováci budú hrať v bielych dresoch v bránke s Dominikom Turekom, Rusi nastúpia v červenej farbe v bránke s Maximom Naubrejtom.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:07
    Prvé buly tohto zápasu vyhralo Slovensko a loptičku si ihneď stiahlo k svojej bránke. Naši chlapci sa pokúsia rozohrať prvú útočnú akciu.
     
    00:40
    Slováci s loptičkou prešli do útoku, ale tam sa im nepodarilo nebezpečnejšie pohroziť. Strieľať chcel Kubaský, no prihrávka na neho cez pozornú ruskú obranu vôbec neprešla.
     
    01:22
    Začalo sa v rýchlom tempe a sledujeme veľmi bojovný herný prejav bez prerušení. Ruskí hráči sa pohodlne ubránili a loptičku sa do útoku pokúsia dostať popri mantineli.
     
    02:01
    Aj naši reprezentanti si ale v defenzíve dávajú veľký pozor a súpera do ničoho nepúšťajú. Prvé dve minúty sú za nami, na vyloženú šancu zatiaľ iba čakáme.
     
    02:51
    Väčšia aktivita je na začiatku zápasu na hokejkách Sovákov. Naši chlapci teraz forčekovali rozohrávku súpera až kým nezískali loptičku, ale následné nahodenie pred bránku si Naubrejt pohodlne postrážil.
     
    03:23
    Stále pokračujeme vo veľkej aktivite našich reprezentantov. Kubaský teraz pred bránkou vybojoval loptičku a poslal ju spoluhráčovi na pravú stranu, ale proti strele si Naubrejt výborne povybehol a zrazil ju.
     
    03:55
    Rusi musia v úvode dnať na defenzívnu činnosť, pretože Slováci sú pred domácimi fanúšikmi odhodlaní zvíťaziť. Iba pripomeňme, že triumf by Slovensku zabezpečil priamy postup na svetový šampionát.
     
    04:50
    Teraz sa ale naši chlapci museli stiahnuť pred svojho gólmana. Turek síce prácu nemal, ale Poljakov si k deliacej čiare vypýtal prihrávku a chcel strieľať, no naša obrana jeho pokus zrazila.
     
    05:58
    Rusko dalo gól!
    Tak toto je pre našich reprezentantov veľmi smolný moment. Maslov poslal spred bránky prihrávku na ľavú stranu, kde bol bránený DMITRIJ UGLANOV, ktorý sa teda iba bez zaváhania oprel do loptičky. Strela mu napokon sadla a skončila v ľavom hornom rohu Turekovej bránky. Asistencia: Valér Maslov.
    05:58 Dmitrij UGLANOV - 1:0
     
    06:11
    Slováci boli od úvodného buly lepším celkom, ale inkasovali veľmi nešťastne po nenápadnej strele. Pevne veríme, že sa našim chlapcom podarí gólovo odpovedať čo najskôr.
     
    07:31
    Slováci už pracujú na vyrovnaní. V útoku to strelou od pravého mantinelu skúšal Dudovič, ale jeho pokus pred bránkou nedokázal nik z hráčov v bielom drese tečovať a loptička doletela iba tesne vedľa svätyne ruského celku.
     
    08:05
    Naši chlapci pokračujú v aktívnej hre a stále sa snažia útočiť. Ruská defenzíva ale pracuje naozaj výborne a aktuálne nám nič nedovoľuje.
     
    08:44
    Loptičku si tesne za polovicou vypýtal Kopčák a svoju strelu skúšal skryť za obranu, ale zadáci ruského celku jeho pokus napokon zrazili.
     
    09:37
    Slovensko stále útočí, ale jeho snahy sú zatiaľ márne. V útoku to strelecky skúšal aj Bulko, ale v rýchlosti nebol presný a jeho pokus minul tri žrde.
     
    10:00
    Prvá desaťminútovka zápasu je za nami. Slovensko je doposiaľ lepším a aktívnejším tímom, Rusi ale dosiahli pomerne náhodný gól a odvtedy sa výborne bránia.
     
    10:38
    Slovensko dalo gól!
    Je vyrovnané! Dudovič výborne prečítal hru na ľavej strane, zamestnal obrancov a napokon prihrával pred bránku, kde si skvele zbehol kapitán LUKÁŠ ŘEZANINA a nekompromisne zakončil. Asistencia: Michal Dudovič.
    10:38 Lukáš ŘEZANINA - 1:1
     
    11:18
    Naši chlapci sú psychicky povzbudení vyrovnaním a aj naďalej pokračujú v svojej hre. Rusi dnes zatiaľ v útoku veľa vody nenamútili, väčšinu času totiž trávia pred svojou svätyňou.
     
    12:01
    Rusi si prevzali loptičku za svojou bránkou a pokúsia sa upokojiť hru. Po tom by sa chceli presunúť aj do ofenzívy.
     
    12:35
    Ruskí hráči dostali loptičku za polovicu ihriska a skúsili to nahodením pred bránku. Loptičku tam chcel získať Bryn, no Slováci ju pred ním bez akéhokoľvek zaváhania odpálili do bezpečia.
     
    13:23
    Slovensko zopakovalo akciu, ktorá mu priniesla vyrovnávajúci gól! Dudovič opäť prihrávkou z pravej strany našiel Řezaninu a ten ihneď zakončil, no Naubrejt si už dal pozor a loptičku zachytil.
     
    13:51
    Aj Rusi sa presunuli do útoku, ale väčšie nebezpečentvo tam vyprodukovať nedokázali. K pravej žrdi sa natlačil Šutichin a pokúšal sa vybojoval loptu, ale tú mal Turek plne pod kontrolou.
     
    14:28
    V Nitre je aj dnes vynikajúca atmosféra a diváci povzbudzujú našich reprezentantov. Tí si uvedomujú vážnosť zápasu a pristupujú k nemu naozaj veľmi obetavo a bojovne.
     
    15:01
    Začala sa nám posledná päťminútovka prvej tretiny a Rusi sa teraz čoraz viac tlačia pred našu bránku. Slovensko ale zatiaľ defenzívnu činnosť zvláda bez problémov.
     
    15:44
    Naši chlapci majú teraz menšie problémy s pokusom o prechod do útoku. Na vine sú Rusi, ktorí vysoko forčekujú slovenskú rozohrávku.
     
    16:29
    Loptička napokon do útoku prenikla, ale hra bola prerušená a oba celky odišli striedať. Ani jeden z tímov teraz nechce zbytočne pochybiť.
     
    17:15
    Slováci si loptičku rýchlo prevzali späť a pokúšajú sa prekvapiť. V strede hracej plochy si prihrávky vymenili Kopčák s Komačkom, druhý menovaný chcel aj nastreliť pred bránku, ale ruská obrana bola proti.
     
    17:30
    Slovensko dalo gól!
    Našim chlapcom sa podarilo otočiť skóre vo svoj prospech a prvýkrát v zápase sú vo vedení! Slováci získali loptičku v hĺbke vlastnej defenzívy a ihneď zamierili do útoku. Pri mantineli tam bol v náročnej pozícii Komínek, ale napokon dokázal prihrať na útolne voľného MICHALA MIŠKEHO, ktorý beskovo a úspešne zakončil. Asistencia: Ján Komínek.
    17:30 Michal MIŠKE - 1:2
     
    18:09
    Nálada v Nitre je teraz ešte lepšia a obraz hry sa stále nemení. Slováci sú od úvodného buly aktívnejší a Rusko musí nad vyrovnanm uvažovať pred vlastnou bránkou.
     
    18:56
    Rusi dokázali dlhou rozohrákou dostať loptičku na útočnú polovicu a tam to skúsili aj strelecky, ale loptička bola zrazená mimo hraccej plochy.
     
    19:24
    Výborná práca Slovenska! Gál vybojoval loptu a po pravej strane sa vyrútil až pred Naubrejta, ale ten si povybehol a nedovolil mu zakončiť. Gál následne spoza bránky prihrával na Kuboviča, ale prihrávka bola príliš silná a zakončenie neprišlo.
     
    19:47
    V závere ešte zaujímavú strelu vyslal Bulko, ale z ľavej strany od mantinelu v tiesnenej pozícii mieril iba tesne vedľa bránky.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá dvadsaťminútovka je za nami. Slováci v nej predviedli veľmi dobrý výkon, v ktorom sa na ihrisku obetovali a zabojovali aj za nepriaznivého stavu. Skóre sa im napokon bojovnosťou podarilo otočiť a aktuálne sú vo vedení.

    Druhá tretina sa začne približne o 12:39.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:17
    Aj druhá tretina sa začala ziskom loptičky pre Slovensko. Pevne veríme, že naši chlapci budú pokračovať vo výbornej hre aj po zmene strán.
     
    20:42
    Slováci sa ihneď presunuli do útoku. Gál si tam skúšal loptičku nabiť spo spoluhráčom a popri mantineli preniknúť až pred bránku, ale Rusi ho zastavili.
     
    21:07
    Rusi sa ubránili, loptičku presunuli do útoku a odišli striedať. Prvá minúta druhej tretiny nepriniesla žiadnu vyloženú príležitosť.
     
    21:56
    Slovensko to stále skúša v útoku, teraz sa však prezentovalo iba nepresnou strelou. Naši chlapci majú aj po zmene strán viac z hry.
     
    22:34
    Ruskí florbalisti vytlačili loptičku za deliacu čiaru, kde sa ju pokúšal rýchlo vybojovať Řezanina. Slovenský kapitán to dokázal a aj napriek tesnej obrane dokonca aj našiel spoluhráčov.
     
    22:54
    Hra musí byť na malý moment prerušená, pretože pri jednom zo súbojov sa rozpojil mantinel pred ruskou striedačkou. Nemalo by ale ísť o vážny technický problém a hneď budeme môcť pokračovať.
     
    23:36
    Ruskí hráči závadu bezproblémovo odstránili a zápas môže pokračovať. Pri lopte sú Slováci pokúšajúci sa dostať na dostrel ruskej bránky.
     
    24:40
    Prvýkrát po zmene strán dostali Rusi loptičku do útoku a pokúsia sa tam niečo vymyslieť. Zatiaľ ale veľa priestoru nemajú a skúšajú aspoň kombinovať.
     
    24:56
    Slováci vytesnili hostí do rohu ihriska, Rusom sa však nepodarilo prihrať ani odtiaľ, ani spoza bránky. Naši reprezentanti sa dokázali prvému ruskému náporu po zmene strán ubríniť bez najmenšieho zaváhania.
     
    25:55
    Medzičasom sa nám začala už druhá päťminútovka tejto tretiny. Hra je bojovná, ale takmer vôbec sa neprerušuje. Slovensko si už prevzalo loptičku späť na svoje hokejky a pokúsi sa útočiť.
     
    26:33
    Naši chlapci nastrelili loptičku z ľavej strany a takmer sa im podarilo skórovať! Strelu výborne tečoval Dudovič a pred bránkou sa ju ešte do siete pokúšal usmerniť Halás, ale Naubrejt sa k žrdi rýchlo presunul.
     
    27:03
    Slovensko dalo gól!
    Prvýkrát v zápase tu máme dvojgólové vedenie! Postaral sa oň MARTIN SIKORJAK, ktorý sa do loptičky oprel takmer pri deliacej čiare a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencia: Michal Dudovič.
    27:03 Martin SIKORJAK - 1:3
     
    27:59
    Naši chlapci tak svoju hernú prevahu dokázali pretaviť aj do gólu, čo im v stretnutí určite pomôže. Slovensko je už od začiatku lepšie, Rusi ale statočne odolávajú.
     
    28:53
    Slovensko ostáva v útoku. Spoza bránky chcel Komínek prihrávať na Miškeho, ale loptička na neho napokon neprešla a strelu sme nevideli.
     
    29:26
    Miške teraz na prihrávku striehol na opačnej strane, ale ani teraz k nemu loptička neprešla. Rusi hrajú v zadným radoch aj naďalej veľmi zodpovedne.
     
    30:01
    Prvá polhodina hry je za nami a Slovensko musí byť s doterajšou hrou spokojné. Naši chlapci sú na palubovke lepším tímom, ale skvelí Rusi výborne odolávajú a doposiaľ inkasovali iba trikrát.
     
    30:49
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci ale zrejme našli recept na ruského brankára! Sú ním prudké strely z vúčšej vzdialenosti, pretože Naubrejt teraz zaváhal aj proti takémuto pokusu MICHALA DUDOVIČA. Asistencia: Martin Sikorjak.
    30:49 Michal DUDOVIČ - 1:4
     
    31:20
    Zápas sa pre našich chlapcov vyvíja veľmi priaznivo a aj keď trojgólový náskok ešte nič neznamená, môžeme byť spokojní. Rusi totiž nemajú takmer žiadne šance, pretože väčšinu času sa iba bránia.
     
    32:28
    Slováci zakadali útočnú akciu popri ľavom mantineli, ale ďaleko nezašli, pretože loptička v strede ihriska prepadla iba mimo hracej plochy.
     
    32:50
    Slováci to teda skúsili postupným prechodom a ten bol úspešný. Komínek prihrával zo stredu na strany hneď niekoľkokrát, no presnú strelu sme zatiaľ nevideli.
     
    33:11
    Po nepresnej strele od ľavého mantinelu loptičku zachytil Joščák a spoza bránky chcel prihrávať do najnebezpečnejšieho priestoru, ale ten Rusi výborne vykryli.
     
    34:27
    Po dlhšej dobe je loptička opäť v obrane nášho tímu, ale Slováci tam majú situáciu plne pod kontrolou a budú môcť rozohrávať.
     
    34:56
    Slovensku sa ale nepodarilo rozohrať a Rusi si vypracovali veľmi dobrú príležitosť na skórovanie. Po Uglanovej prihrávke loptičku na pravej strane do siete usmerňoval Latuchin, ale slovenský gólman sa k ľavej žrdi výborne presunul a jeho pokus zmaril.
     
    35:22
    Slováci začali mať s prechodom do útoku problémy, pretože Rusi sa čoraz viac vysúvajú bližšie k Turekovej bráne. Z pohľadu ruského celku je to prirodzené, tento zápas totiež nie je o veľkom množstve gólov a kontaktný presný zásah je potrebný čo najskôr.
     
    36:05
    Slováci sú stále na svojej obrannej časti ihriska, no súpera do zakončenia vôbec nepúšťajú. Naši chlapci sú aktuálne vo fáze defenzívy, ale zvládajú ju výborne.
     
    36:40
    Slovensko sa presunulo do útoku. Pred bránku sa tam natlačil Halás, ale prirhrávku na neho Rusi nepustili.
     
    37:08
    Slovensko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Jozef Halás.
     
    37:55
    Slovensko začalo obrannú činnosť dobre a loptičku vyhodilo pred od svojej bránky. Rusi budú musieť zakladať novú útočnú akciu.
     
    38:15
    Ruskí hráči chcú početnú prevahu využiť, ale narážajú iba na veľmi tvrdý odpor domácej defenzívy. Slováci sa pred Turekom sformovali naozaj výborne a pomíhajú svojmu gólmanovi.
     
    38:40
    Mohlo byť znížené! Rusi sa výborne rozostavili v útoku, napokon prihrali na stred na Goršenenka a ten ihneď pálil. Jeho pokus Tureka prekvapil a náš gólman ho iba vyrazil, no nebezpečnejšia dorážka vďaka okamžitej reakcii obrany neprišla.
     
    39:08
    Medzičasom sa začala posledná minúta tejto tretiny a skončil sa trest Slovenska. Naši chlapci už hrajú v plnom počte.
     
    39:52
    Slovensko si prihráva na svojej polovici a nikam sa zbytočne nehrnie. Rusi by chceli napádať rozohrávku, ale nemajú na to dostatok psychických síl, pretože pred nami je už iba niekoľko záverečných sekúnd.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina je za nami. Aj tentokrát sme videli lepšiu hru v podaní Slovákov, ktorí sa dvakrát presadili po prudkej strele do horných častí bránky, kde je podľa všetkého slabina gólmana Naubrejta. Rusi sa na opačnej strane palubovky pokúšali o odpoveď, ale cez skonsolidovanú obranu to mali veľmi náročné a skórovať sa im nepodarilo.

    Tretia tretina sa začne približne o 13:18.
    Fanúšikovia v Nitre čakajú na tretiu tretinu
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:01
    Veľmi dôležitá tretia tretina sa začala. Ak si Slovensko svoj náskok ustráži a dokáže zvíťaziť, po záverečnom hvizde bude oslavovať priamy postup na svetový šampionát.
     
    40:22
    Slovensko nechce nechať nič na náhodu a ihneď sa preusnulo do útoku. Loptičku si tam vymenili Kubovič s Kopčákom, ale ich nahrávky pri mentineli neboli presné.
     
    41:02
    Do útoku sa tak nahrnuli Rusi a pred bránkou Tureka bolo naozaj horúco. Slovenský gólman mal čo robiť, aby situáciu ustál.
     
    41:35
    Rusi si udržali útok a pokúšajú sa o ďalšie nebezpečenstvo. Kurach sa nechal osekávať pri mantineli, ale napokon mu to nepomohlo, keďže prihrávku pred bránku neposlal.
     
    42:32
    Slovenské sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za hru rukou kapitán Lukáš Řezanina.
     
    42:50
    Rusi sa ihneď nasťahovali pred našu bránku a Turek má skutočne veľmi šťaženú pozzíciu. Jeden z hostí dokonca pri tesnom súboji stratil aj hokejku a tá bude nášmu gólmanovi zavadzať.
     
    43:26
    Na hracej ploche sa stále nič nemení. Tlak RUska je pri početnej výhode veľmi veľký, naši chlapci ale zatiaľ odolávajú.
     
    44:04
    Hosťom sa napokon podarilo prudko zakončiť z hokejky Šarapova, ale loptička skončila iba na telách obetavých Slovákov. Naši chlapci musia vydržať ešte niekoľko sekúnd.
     
    44:32
    Z najhoršieho je Slovensko vonku. Naši chlapci sa dokázali ubrániť a už hrajú v plnom počte, ale Rusi zrejme aj napriek tomu neprestanú v aktívnom útočení.
     
    44:57
    Tlak Ruska je skutočne veľký a slovenský tréner naň reagoval oddychovým časom. Naši reprezentanti dostanú pred náročnými minútami potrebné pokyny.
     
    45:31
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci sa z hĺbky vlastnej obrany dostali až do útoku a podarilo sa im pridať piaty gól! Postaral sa oň LADISLAV GÁL, ktorý loptičku potiahol popri mantineli, následne si ju vymenil s Kubovičom a po vrátenej prihrávke prudko pálil pod hornú žrď. Asistencia: Martin Kubovič.
    45:31 Ladislav GÁL - 1:5
     
    45:47
    Rusi chceli ihneď reagovať na opačnej polovici palubovky. Poljakov sa tam z pravej strany natlačil až na Tureka, ale prihrávku napokon nedostal.
     
    46:52
    Slovensko dalo gól!
    Poltucet gólov v ruskej sieti je zavŕšený! Postaral sa o to svojím druhým presným zásahom v zápase LADISLAV GÁL, ktorý teraz dostal prihrávku na stred a nechytateľne zakončil. Asistencia: Martin Kubovič.
    46:52 Ladislav GÁL - 1:6
     
    47:44
    Oddychový čas našim chlapcom pomohol a razom majú na svojom konte pohodlné päťgólové vedenie. Nechceme predbiehať, ale tento náskok nás právom stavia do pozície optimistov!
     
    48:10
    Rusi zapínajú útočné obrátky a presávajú sa do útoku. Hráči v červených dresoch urobai všetko pre to, aby sa im podarilo skórovať.
     
    49:11
    Slováci ale svoju defenzívnu činnosť zatiaľ zvládajú. Naši chlapci vyhodili loptičku oblúčikom až k Naubrejtovi.
     
    49:38
    Slovensko dalo gól!
    LADISLAV GÁL sa presadil tretíkrát v rade, pri všetkých troch góloch mu asistoval Martin Kubovič a Slovensko od úvodu tretej tretiny zdvojnásobilo svoj náskok!. Gál dostal tentokrát krížnu prihrávku k ľavej žrdi, odkiaľ bez zaváhania zakončil za bezmocného Rusa. Asistencia: Martin Kubovič.
    49:38 Ladislav GÁL - 1:7
     
    50:01
    Slovenskí florbalisti v záverečnej časti zápasu výrazne zabrali a majú výborne nakročené k vytúženému víťazstvu. Pred nami je záverečná desaťminútovka.
     
    52:30
    Rusko dalo gól!
    Ruskí hráči si uvedomujú vážnosť situácie a podarilo sa im znížiť. Za prudkú strelu po prihrávke spoza bránky za to vďačia VALÉROVI MASLOVOVI. Asistencia: Pavel Semenov.
    52:30 Valér MASLOV - 2:7
     
    52:40
    Slováci sa rýchlo presunuli do útoku, kde chceli odpovedať. Na ľavej strane už takmer dvíhal ruky nad hlavu Miške, ale prudká strela nášho tímu napokon skončil atesne vedľa bránky.
     
    53:11
    Slováci sú teraz v náročnej pozícii, pretože ruský tím zvyšuje svoj tlak. Rusi si uvedomujú, že už nemajú čo stratiť.
     
    56:23
    Rusko dalo gól!
    Brankár Turek inkasuje aj tretíkrát v zápase. Postaral sa o to KONŠTANTÍN KURJATNIKOV, ktorý si loptičku individuálne potiahol po ľavej strane a napokon sám aj vystrelil, čo rozhodne nemusí ľutovať. Bez asistencií.
    56:23 Konštantín KURJATNIKOV - 3:7
     
    57:04
    Rusko dalo gól!
    Situácia sa z pohľadu našich chlapcov výrazne komplikuje. Presadiť sa totiž dokázal aj VLADIMÍR GORŠENENKO, ktorý vystrelil z ľavej strany z pomerne veľkého uhla a jeho loptička skončila v sieti. Asistencia: Dmitrij Uglanov.
    57:04 Vladimír GORŠENENKO - 4:7
     
    57:50
    Slovensko má na svojom konte trojgólové vedenie a veľký ruský tlak bude pokračovať. Nitrianski diváci sa pokúšajú potleskom povzbudiť svojich obľúbencov.
     
    58:19
    Medzičasom sa nám začala posledná dvojminútovka riadnej hracej doby tohto zápasu. Rusi sú nasťahovaní v útoku, Slováci sa pre zmenu stiahli pred Tureka.
     
    59:03
    Celá nitrianska hala je na nohách a povzbudzuje Slovákov, ktorí musia odolávať obrovskému tlaku súpera.
     
    59:29
    Ruský tím si vyžiadal oddychový čas. Do konca riadnej hracej doby ostáva ešte 31 sekúnd.
     
    59:50
    Diváci odrátavajú posledné sekundy, slovenská striedačka je na nohách a drží sa okolo pliec. O 10 sekúnd postúpime na svetový šampionát!
     
    Koniec zápasu.
     
    Obrovský výbuch radosti na strane slovenského tímu. Naši chlapci to dokázali a po úspešnom vystúpení na domácom kvalifikačnom turnaji priamo postúpili na majstrovstvá sveta.
     
    Vyhlásenie najlepších hráčov turnaja:
    Brankár: Dominik Turek (Slovensko)
    Obrancovia: Robin Nilsberth a Martin Ostholm (obaja Švédsko)
    Útočníci: Albin Sjogren, Johan Samuelsson a Alexander Galante Carlstrom (všetci Švédsko)
     
    Najlepší hráči zápasu:
    Rusko: Dmitrij Uglanov
    Slovensko: Ladislav Gál
     
    S konštatovaním, že naši chlapci zvládli mimoriadne dôležitý súboj a postupujú na svetový šampionát sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme, že ste tento kvalifikačný turnaj sledovali na webe Onlajny.eu a prajeme vám príjemný zvyšok víkendu. (13:58:59)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 6. Uglanov (Maslov), 53. Maslov (Semenov), 57. Kurjatnikov, 58. Goršenenko (Uglanov) – 11. Řezanina (Dudovič), 18. Miške (Komínek), 28. Sikorjak (Dudovič), 31. Dudovič (Sikorjak), 46. Gál (Kubovič), 47. Gál (Kubovič), 50. Gál (Kubovič)


    Rusko: Naubrejt (Ponomarev) – Goršenenko, Saranskij, Kurjatnikov, Poljakov, Bykov (C), Suvorov, Šutichin, Petrov – Maslov, Uglanov, Latuchin – Bryn, Semenov, Kurach – Jurjev, Šarapov, Taldonov – Čelyšev
    Slovensko: Turek (Mazák) – Bulko, Joščák, Komačka, Kopčák, Konečný, Sikorjak – Miške, Grlický, Komínek – Kubovič, Kuaský, Gál – Dudovič, Řezanina (C), Halás – Katlovský, Szabo, Nehila

    Rozhodčí: Vilkki, Alakare
    bahis siteleri