Super Bowl 50: Denver Broncos - Carolina Panthers 24:10 (kon.)
konec
Super Bowl 50: Denver Broncos - Carolina Panthers

24:10

(10:0, 3:7, 3:0, 8:3)

Pondělí 08.02.2016, 00:40 • Levi's Stadium, Santa Clara, Kalifornie, USA • Americký fotbal
Předzápasové kurzy
    A ještě jeden rekord na Manningovu adresu, ten se totiž stal vůbec nejstarším quarterbackem, který kdy Super Bowl vyhrál!

     
    Americká pohádka je na světě! PEYTON MANNING vítězí v posledním zápase své kariéry a stává se prvním quarterbackem historie, který zvedne nad hlavu trofej Vince Lombardiho v dresech dvou různých klubů!
    Vítězem jubilejního padesátého Super Bowlu se stali hráči Denveru Broncos!

     
    DENVER BRONCOS VÍTĚZÍ V SUPER BOWLU 50!
     
    2:08
    CAR, 4 & 24, CAR 6
    Tak ne, Panthers puntují! Nortman kopl 57yardový punt. Coleman po zachycení zaklekl a Broncos budou hrát z vlastních 37 yardů.
    Newton sackován!
     
    3:02
    CAR, 2 & 10, CAR 20
    Newton sackován! O-line neubránila Warea a toto bude pro Panthers obrovsky těžké, protože ztratili 14 yardů!
    BENNIE FOWLER (Denver Broncos) - konverze - 24:10
     
    3:08
    2-POINT CONVERSION!
    Manning si počkal na úplně volného BENNIE FOWLERA v end zóně a 2 body jsou na světě! Je to 24:10!
     
    3:08
    Broncos hrají 2bodovou konverzi! V případě úspěchu by byl rozdíl ve skóre 2 potvrzené touchdowny.
    C. J. ANDERSON (Denver Broncos) - TOUCHDOWN - 22:10!
     
    3:13
    DEN, 1 & GOAL, CAR 1 – TOUCHDOWN BRONCOS!
    C.J. ANDERSON dostal sladkou odměnu za čas strávený ve hře! Našel ve středu obrany dostatečnou skulinu pro překonání zbývajícího yardu a má touchdown! Sice to muselo potvrdit video, ale na věci to ni nemění, Broncos utíkají na 22:10 a možná rozhodují zápas!
    Skvělá práce Von Millera, který oběhl obranu a stihl Newtonovi vyrazit míč před odhodem!
     
    4:16
    CAR, 3 & 9, CAR 25 – FUMBLE RECOVERY!
    Veledůležitý moment! Von Miller oběhl obranu a zezadu v poslední chvíli vyrazil míč Newtonovi z ruky před odhodem! Míč navíc získal hráč Denveru Ward a Broncos budou hrát pouhé 4 yardy od end zóny!
    GRAHAM GANO (Carolina Panthers) - field goal - 16:10!
     
    10:26
    CAR, 4 & 9, DEN 21 – FIELD GOAL PANTHERS!
    GRAHAM GANO dnes vůbec není jistý, netrefuje střed háčka, ale tento kop ze 39 yardů dokázal vtěsnat mezi tyče a snižuje na 16:10!
    Beast neboli bestie, i takové slovo se nyní šíří sociálními sítěmi ve spojitosti s výkonem Ealyho, který znovu přepisuje historické anály a zaznamenává již třetí sack v průběhu utkání o Lombardiho trofej!

     
    13:27
    DEN, 3 & 14, CAR 41 – FUMBLE RECOVERY!
    Oborvská chyba Manninga dává Panterům novou šanci! Manning příliš dlouho čekal s přihrávkou, až ho v nápřehu sundal Ealy, který si připsal již 3. dnešní sack, což je rekord Super Bowlu! Navíc legendě vyrazil míč, který zalehl Johnson a Panthers budou útočit z poloviny!
     
    15:00
    DEN, 2 & 10, DEN 32
    Jako by mě Manning slyšel a šel do vzduchu. Narýsoval přesnou přihrávku na Sanderse, který dnes hraje výborně. Tentokrát je z toho 16 yardů a navíc obránce Boston opět porušil pravidla a nesportovním chováním trestá svůj tým 15 yardy. Výrazný posun pro Broncos.
    Ne, ani teď to Panterům nevyšlo! Newton byl pod tlakem Wolfeho s Millerem, kteří se podělí o následný sack! Carolina tak znovu musí jen puntovat.
     
    1:03
    CAR, 3 & 8, CAR 32
    Wolfe s Millerem překonali bloky, oba vlétli do Newtona a tento sack si rozdělí! Čerstvý MVP sezóny se nedostane do hry, obrana Denveru pracuje fantasticky! Ztráta 10 yardů a nutný punt.
    Broncos v defenzivě vládnou! Ward zachytil interception, po chvíli váhání následný zisk málem přetavil ve ztrátu, ale povedlo se, Trevathan zalehl míč a hrát bude Denver!
     
    5:57
    CAR, 2 & 10, DEN 28 – INTERCEPTION!
    Obrana Broncos opět úřaduje! Newton házel středem delší přihrávku na Ginna, avšak vše přečetl Ward a zachytil interception! Poté chvíli nevěděl, co má dělat, nakonec se rozběhl a málem na to doplatil, neboť Tolbert mu vyrazil míč z ruky. Naštěstí pro obranu Mustangů míč zalehl Trevathan a hrát bude Denver! Panthers to nejde a navíc mají velkou smůlu!
    Parádní hra v podání dvojice Newton - Brown, druhý jmenovaný zachytil míč ve výskoku a výsledkem je zisk 42 yardů pro Panthers!
     
    8:18
    CAR, 1 & 10, CAR 20
    Newton hodně odstoupil od své O-line a potom vyslal obrovskou bombu středem na Browna, který zachytil míč ve výskoku přes obranu dvou hráčů! Těchto 42 yardů může Panthers nakopnout!
    BRANDON MCMANUS (Denver Broncos) - field goal - 16:7!
     
    8:22
    DEN, 4 & 5, CAR 12 – FIELD GOAL BRONCOS!
    Přestože z výborně rozjetého drivu není touchdown, nemusí Broncos moc smutnit! BRANDON MCMANUS má nervy ze železa a i třetí krátký field goal, nyní ze 30 yardů, proměňuje! Broncos vedou 16:7 a Panthers musí skórovat minimálně 2x!
    Sanders znovu využil dobré přihrávky a získal pro Broncos dalších 22 yardů!
     
    9:57
    DEN, 2 & 8, CAR 39
    Opět Sanders v akci a opět výborně! Tentokrát se rozběhl po krátké přihrávce a Davis ho zastavil až po 22 yardech!
     
    10:48
    DEN, 1 & 10, DEN 34
    Také ve druhém poločase je první přihrávka Manninga výborná! Sanders ještě přidal něco po catchi a dohromady získal 25 yardů!
    Štěstí přeje Denveru a naopak hraje proti Panthers, Gano nezvládl pokus o field goal ze vzdálenosti 44 yardů a trefil pouze tyč!
     
    10:54
    CAR, 4 & 11, DEN 26 – FIELD GOAL MISSED!
    Graham Gano neunesl tíhu situace a ze 44 yardů trefil tyč! Carolině se dnes nedaří vůbec nic a tyto body jim můžou na konci výrazně chybět!
    Newton si počkal na správný okamžik a pak parádní přihrávkou našel rozběhnutého Ginna, který doběhl pro 45 yardů'
     
    14:22
    CAR, 2 & 10, CAR 20
    Newton si počkal a poté hodil dlouhou přihrávku středem Ginnovi, který měl hodně prostoru a doběhl pro 45 yardů! Panthers jsou náhle na dostřel!
     
    0:11
    CAR, 2 & 10, DEN 45
    Toto Newton nezvládl! Nechal si míč příliš dlouho, Ware překonal bloky a další sack je na světě! Zároveň to znamená konec poločasu.
    Newton si dokázal poradit i přes velké potíže a nakonec vykouzlil parádní přihrávku na Funchesse, který chytá parádní catch, vůbec nejdelší v dosavadním průběhu letošního Superbowlu!



     
    1:22
    CAR, 3 & 12, CAR 17
    Newton byl v problémech, ale dokázal vykouzlit skvělou přihrávku středem na Funchesse, který si připsal výborný catch přes dobrou obranu Robyho! 24 yardů!
    I mistr tesař se někdy utne a nyní to tedy Manningovi nevyšlo ani trochu dle jeho představ! První interception zkušeného borce v letošním Play off!
     
    4:35
    DEN, 3 & 8, CAR 24 – INTERCEPTION!
    Obrovská chyba Peytona Manninga, který hází svoji 1. interception v tomto play off! Chtěl hodit míč na Sanderse, avšak nevšiml si dobře stojícího Ealyho, kterému stačilo jen natáhnout ruku a míč byl jeho! Následně se tento obránce rozběhl, vyhnul se několika soupeřům a byl zastaven až po 19 yardech!
    Parádní běh Andersona zajistil Denveru 34 yardů!
     
    6:28
    DEN, 2 & 10, DEN 40
    Vynikající běh Andersona! Vyhnul se veškerým pokusům o tackle, křížem zprava doleva přeběhl velký kus hřiště a nakonec vyběhl do autu, přičemž získal skvělých 34 yardů!
    Tak Panthers se dnes zatím příliš nedaří a na kontě mají již třetí fumble, což je pro ně vůbec nejhorší počin v utkání a to ještě není základní hrací doba ani za svou polovinou!

     
    6:39
    CAR, 1 & 10, CAR 49 – FUMBLE RECOVERY!
    Tolbert sice po pravé straně doběhl pro 11 yardů, avšak poté mu obránce Stewart vyrazil míč, který zalehl další obránce Trevathan a míč mají Broncos! Nejlepší obrana ligy zatím ovládá zápas!
    BRANDON MCMANUS (Denver Broncos) - field goal - 13:7!
     
    7:01
    DEN, 4 & 11, CAR 15 – FIELD GOAL BRONCOS!
    BRANDON MCMANUS měl opět lehkou úlohu a 33yardový kop proměnil bez problémů! Broncos zvyšují na 13:7!
     
    7:14
    DEN, 4 & 1, CAR 5
    Anderson to sice dokázal, ale spoluhráč Vasquez se provinil držením, čímž je hra anulována a Denver potrestán 10 yardy! Toto už hrát nejde a bude se kopat field goal.
     
    7:55
    DEN, 3 & 1, CAR 5
    Anderson to nedokázal,nezískal potřebný yard a Broncos jsou zastaveni pouhých 5 yardů od touchdownu! A pozor, Denver jde hrát čtvrtý down!
    Jordan Norwood právě předvedl nejdelší punt return v historii Superbowlu, 61 yardů!



     
    9:29
    CAR, 4 & 12, CAR 47
    Nortman kopl krátký 28yardový punt, který Norwood returnoval a předvedl fantastický běh! Útočil na touchdown, ale Addison se dokázal skvěle vrátit a zastavil ho pouhých 14 yardů před goal line!
    Tak to byla velká klika pro Manninga, jehož dlouhá přihrávka na Norwooda málem skončila velkým průšvihem! K interception však Normanovi přeci jen malý kousek chyběl.
     
    11:11
    DEN, 2 & 17, DEN 13
    Manning házel dlouhou přihrávku na Norwooda a Normanovi chyběl jen malý kousek k interception! Velké štěstí pro Broncos.
     
    11:18
    Challenge podle očekávání úspěšná. Zahlášen sack a Denver ztrácí 7 yardů.
    Manning byl znovu sackován, čehož si však sudí v první chvíli nevšimli! Jinak tomu však bylo u kouče Rivery, který si vyžádal challenge!
     
    11:25
    DEN, 1 & 10, DEN 20
    Manning se ocitl pod tlakem a ač málem tomuto sacku utekl, jeden z obránců se ho v pádu dotkl. To je jasný sack, avšak rozhodčí si toho nevšimli a zahlásili nekompletní přihrávku. Kouč Rivera samozřejmě ihned hází červenou vlajku a je tu challenge, kterou nemůže prohrát.
    GRAHAM GANO (Carolina Panthers) - extra point - 10:7!
     
    11:25
    GRAHAM GANO proměnil extra point a upravil na 10:7!
    JONATHAN STEWART (Carolina Panthers) - TOUCHDOWN - 10:6!
     
    11:28
    CAR, 1 & GOAL, DEN 1 – TOUCHDOWN PANTHERS!
    Očekávaná hra, JONATHAN STEWART se po zemi prosadil, ale udělal to moc hezky. Přeskočil celou obranu a Panthers poprvé v zápase skórují! Snižují tak na 10:6.
    Olsen parádním způsobem získal další potřebné yardy pro svůj tým!
     
    12:34
    CAR, 3 & 1, DEN 34
    Olsen odčinil své zaváhání a po catchi rozhýbal své mohutné tělo. Je z toho 19 yardů a Panthers jsou blízko prvním bodům!
     
    0:44
    CAR, 2 & 10, CAR 27
    Newton se poprvé pořádně prosadil vzduchem! Podél pravé lajny se rozběhl Brown, dostal dlouhý míč a získal 20 yardů.
    BRANDON MCMANUS (Denver Broncos) - extra point - 10:0!
     
    6:25
    BRANDON MCMANUS bezpečně proměnil field goal a upravil na 10:0!
    MALIK JACKSON (Denver Broncos) - TOUCHDOWN - 9:0!
     
    6:34
    CAR, 3 & 10, CAR 15 – FUMBLE A TOUCHDOWN BRONCOS!
    O-line Panthers nedokázala udržet neuvěřitelného Vona Millera, který sackoval Newtona 4 yardy před goal line a kutálející se míč na hraně end zóny sebral a zalehl MALIK JACKSON, což znamená touchdown! Broncos skórují z obrany a zvyšují na 9:0!
     
    A rozhodčí i po prozkoumání videa trvají na svém rozhodnutí! Nekompletní pas, Panthers přicházejí o jednu challenge a o jeden time out!
    Zpracování přihrávky v podání Cotcheryho nebylo ideální a i dle sudích se jedná o nekompletní přihrávku!
     
    7:23
    CAR, 1 & 10, CAR 15
    Cotchery měl velké problémy se zpracováním přihrávky na střed a ač to nakonec nejspíše zvládl, rozhodčí usoudili, že ne. Kouč Rivera ihned vytáhl červenou vlajku a je tu challenge!
    BRANDON MCMANUS (Denver Broncos) - field goal - 3:0!
     
    10:47
    DEN, 4 & 12, CAR 16 – FIELD GOAL BRONCOS!
    BRANDON MCMANUS je v play off naprosto neomylný. Jednoduchý kop ze 34 yardů proměňuje a posílá Broncos do vedení 3:0! Carolina poprvé v tomto play off prohrává!
    Další úspěšná přihrávka z rukou hrající legendy Peytona Manninga našla Caldwella a tím pádem je to dalších 22 yardů pro Broncos!
     
    13:46
    DEN, 3 & 4, DEN 44
    Manning hodil přesný pas na Caldwella pro 22 yardů! Navíc s trestem pro hosty, který se ale vzhledem k délce této hry ruší. Broncos jsou na dostřel!

    Libor Štěpán

    Clete Blakeman
    Popis akce
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce a také o aktuální poloze hry.

    Příklad DEN, 3 & 5, CAR 42 – U míče je Denver, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Caroliny.
    Exkurze do pravidel
    Utkání se hraje na čtyři čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po patnáctiminutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

    Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy dvě minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning), zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření a každý tým má také tři oddechové časy na poločas k zastavení času.

    Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů, přičemž pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenziva soupeře a útočit začne z místa ztráty míče soupeře. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy kopající dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-50 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne do hloubi útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole (field goalu), kterým může navýšit svůj bodový zisk o tři body.

    Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do endzóny (desetiyardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za šest bodů, plus k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z patnácti yardů (extra point – jeden bod), nebo zvolit útočnou akci z dvou yardů před endzónou a v případě úspěchu získat dva body.

    V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, tak i obranný, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (obvykle 5, 10, nebo 15).

    Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, nebo pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.
    bahis siteleri