Rusko – Ázerbájdžán 6:2 (kon.) | Kazachstán – Itálie 5:2 (kon.)
konec
Kazachstán
5:2 (2:0)
Itálie
Úterý 09.02.2016, 21:00 • Bělehrad, Srbsko • Mistrovství Evropy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Pro dnešek je to z futsalového mistrovství Evropy vše, se semifinálovými boji se přihlásíme znovu ve čtvrtek. Hezký zbytek večera přeje Petr Dejnožka! (22:38:27)
     
    Kazašská pohádka na evropském šampionátu pokračuje! Mužstvo vedené zkušenými brazilskými kouči Cacauem a Alessiem dokázalo vyřadit Italy a poslat obhájce titulu domů již ve čtvrtfinále. Nyní čeká Kazachy den volna, ve čtvrtek od 21 hodin vyzvou v semifinále celek Španělska! Kaňkou na vítězství je žlutá karta brankáře Higuity, klíčový hráč bude v semifinálovém střetnutí Kazachstánu chybět.
    Kazachstán při svém debutu na EURO vyřadil obhájce z Itálie!

     
    Italové v základní skupině ani jednou neinkasovali a se skóre 10:0 šli do čtvrtfinále jako obrovští favorité. V play-off se však na papírové předpoklady nehraje, a tak po porážce 5:2 cestují předčasně domů!
     
    Konec zápasu.
    39:37 LEO - 5:2
     
    39:37
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Definitivní razítko na senzační kazašský postup je tady! Kazachstán se poprvé dostal na evropský šampionát a ihned si zahraje proti Španělům semifinále! LEO se po italské chybě dostal k míči na vlastní polovině a trefil odkrytou klec naprosto neomylně – 5:2!
     
    39:18
    Higuita dvakrát za sebou dostal možnost výkopu, ani jednou ale odkrytou italskou klec netrefil. V tuto chvíli ho to příliš mrzet nemusí.
     
    38:54
    Itálie nastěhována před brankou soupeře, Honorio se ale k zakončení nedostal. Čas se krátí, obhájci titulu jsou blízko senzačnímu vyřazení.
     
    38:32
    Canal se mohl dnes podruhé zapsat do střelecké listiny a vrátit Italy zpět do hry, to by ale na druhé straně nemohl stát Higuita! Kazašský brankář byl hodně rychle na zemi a prudkou střelou italského futsalisty skvěle vyrazil!
     
    37:55
    Italská hra bez brankáře pokračuje, Gabriel Lima ostrou dělovkou minul kazašskou svatyni.
     
    37:10
    Jesenamanov byl v souboji s jedním z italských hráčů zasažen do kolena a nyní je na hrací ploše ošetřován. Pochopitelně se z palubovky nežene, Kazaši si potřebují zejména odpočinout.
     
    37:02
    Italové jsou velmi zbrklí a pykají za to. Mammarella musel zpátky mezi tři tyče, aby si poradil se střelou Jesenamanova z ostrého úhlu.
    36:30 Dauren NURGOŽIN - 4:2
     
    36:30
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné! Italský tým s myšlenkami pouze na útočení naprosto zapomněl na levé straně na Jesenamanova, jehož střela zamířila do tyče! Od ní se ale odrazila přímo do nabíhajícího si DAURENA NURGOŽINA, který si připisuje zřejmě nejdůležitější gól své kariéry – 4:2!
     
    36:25
    Na snížení odpovídá trenérské duo Cacau s Alessiem oddechovým časem. Do konce zápasu zbývá ještě spoustu času.
    36:24 Mauro CANAL - 3:2
     
    36:24
    Itálie právě vstřelila branku!
    Hra bez brankáře se sice Italům dlouho nevedla, tři a půl minuty před koncem však poprvé přináší užitek! Na konci fantastické kombinace na jeden dotek byl MAURO CANAL, který z voleje uklidil míč za Higuitova záda – 3:2!
     
    35:45
    Naopak se blýskalo na druhé straně, Žamankulov však ve složité pozici z vlastní poloviny prázdnou italskou klec trefit nedokázal.
     
    35:31
    Čas běží, italská kombinace zatím nepřináší nic zajímavého.
     
    34:15
    Fortino poměrně ukvapenou střelou pouze odevzdal míč do Higuitovy náruče.
     
    34:00
    A je to tu, Italové v pěti na útočné polovině a s prázdnou brankou vzadu.
     
    33:53
    Následuje time out italského týmu, který pochopitelně za několik okamžiků přichystá hru bez brankáře. Šest minut do konce, ztráta dvou branek neznamená nic dobrého.
     
    33:46
    Znovu se ukázala kvalita kazašského brankáře, Higuita dnes přivádí italské futsalisty k šílenství! Patias dostal nabito, brankář soupeře se ale rychle přesunul a následně hrudí odstranil míč z předbrankového prostoru!
    33:14 Higuita udělal obrovskou chybu, aby ji fantastickým zákrokem napravil. Italové promarnili obrovskou šanci.
     
    33:14
    Zřejmě ještě s myšlenkami na předchozí zaváhání Higuita rozehrál přímo na nohu Canala, který ve stoprocentní příležitosti napálil balon do břevna! Nyní stáli při Higuitovi všichni svatí!
     
    32:53
    Tak to je obrovský zkrat Higuity! Za zakopnutí balonu dostává naprosto zbytečně žlutou kartu a to znamená, že v případě kazašského postupu bude proti Španělům chybět!
     
    32:36
    Canalovo zakončení po rohovém kopu se neujalo, Kazaši ukrojilo další vteřinky do konce utkání.
     
    32:24
    Gabriel Lima nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi, naštěstí pro něj byla střela tečována. Následuje roh Itálie.
     
    32:16
    Italský tým má v současnosti značnou převahu, stále mu to ale není nic platné. A co je nejhorší, minuty do konce zápasu stále ubývají.
     
    31:40
    Dovgan mohl po dlouhé době provětrat zchladlou italskou část hřiště, svůj postup zakončil lehkou střelou do náruče Mammarelly.
     
    31:18
    O nic vážného se nejedná, jistota mezi tyčemi Kazachstánu bude i nadále čelit prudký italským střelám.
     
    31:10
    Canal dostal od Cortina parádní pas do běhu, rychle si ho zpracoval a vypálil! Higuita byl dobře postaven a jedovaté zakončení vyrazil. Navíc dostal při Canalově střele do citlivých míst a z toho důvodu musí být nyní na hrací ploše rychle ošetřen.
     
    30:36
    Peršin zkušeně pohlídal balon při cestě mimo hřiště, Kazaši se ale u míče příliš dlouho neudrželi. V posledních minutách je na hrací ploše pouze jedno mužstvo.
     
    30:22
    A znovu pozorný Higuita, jeho pozornost prověřil Alex Merlim, jehož střela z levé strany zkušenou jedničku Kazachů nezaskočila.
     
    29:44
    Chvíli na to již musel brazilský brankář ve službách Kazachstánu předvést zákrok proti Canalovi, převaha favorita se začíná stupňovat. Na vstřelení nejméně dvou gólů mají Italové ještě přes deset minut.
     
    29:16
    Gabriel Lima dostal balon přímo na pravou nohu, s ničím se nerozpakoval a tvrdou dělovkou orazítkoval tyčku Higuitovy klece!
     
    28:34
    Canal dostal nabito, zakončení z voleje tečoval Leo z dosahu Higuity a měl velké štěstí, že balon skončil mimo tři tyče!
     
    28:15
    Jesenamanov se sympaticky probíjel po levé postranní čáře a dostal by se až do zakončení, nebýt toho, že mu míč o milimetry utekl mimo hřiště.
     
    27:39
    Tlak obhájců titulu se začíná zvyšovat! Romanova střela byla zpomalena Sulejmenovem, následně se míč v poklidu dokutálel do náruče Higuity.
     
    27:20
    Italská kombinace zakončením neskončila, Kazaši ale vzápětí balon odevzdali.
     
    26:44
    Mírná komplikace pro Kazachstán přichází ze strany nedovolených zákroků. Za necelých sedm minut nasbírali již čtyři, Italové jsou na nule.
     
    25:09
    Druhý poločas se zatím hraje v obrovském tempu, Italové mohli znovu snížit na rozdíl jediného gólu! Murilo ale ztroskotal na fantastickém Higuitovi!
     
    24:11
    Průnik Murila končí druhým akumulovaným faulem pro Kazachstán, Romanova střela z volného přímého kopu branku Kazachů neohrozila.
     
    23:25
    Fortino se pokusil podruhé překonat Higuitu, příliš daleko se ale nedostal. Kazaši znovu formují svoji útočnou kombinaci.
    22:51 Čingiz JESENAMANOV - 3:1
     
    22:51
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Rozdíl jediného gólu však vydržel pouze třicet vteřin! Jako správný kapitán střílí třetí kazašskou branku ČINGIZ JESENAMANOV, který dokázal překonat Mammarellu a posadil Kazachy znovu na koně – 3:1!
    22:21 FORTINO - 2:1
     
    22:21
    Itálie právě vstřelila branku!
    Rázem zde máme zaděláno na velké drama! Druhá střela Italů na branku končí kontaktním gólem! Ercolessi fantastickou přihrávkou z pravé strany našel nabíhajícího si FORTINA, který již neměl před přesouvajícím se Higuitou složitou práci – 2:1!
     
    22:07
    Ecrolessi faulován Leem, jenž zapisuje úvodní nedovolený zákrok na stranu Kazachstánu.
     
    21:36
    Chvíli na to si brankář Higuita výkop zopakoval, podruhé ještě s mnohem menším úspěchem.
     
    21:08
    Higuitův výkop našel přesně nohu Dovgana, který ale ze vzduchu míč netrefil vůbec dobře.
     
    20:40
    Italská odpověď přinesla zablokované zakončení Alexe, dopředu se žene znovu modrá, kazašská mašina.
     
    20:17
    A Kazachstán pokračuje v útočném koncertu, Leo měl na noze navýšení vedení! Brankář Mammarella však jeho prudké zakončení z levé strany ukryl do své náruče.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Italové vyhráli svoji základní skupinu se skóre 10:0, nyní jsou ale v obrovských problémech. Podaří se jim zvrátit nepříznivý stav a zabránit senzačnímu postupu Kazachů do semifinále?
     
    I statistiky prvního poločase jasně dokládají převahu kazašského týmu, který sahá při premiérové účasti na evropském šampionátu po historickém úspěchu. Velký podíl má na dosavadním úspěchu trenér Cacau, kterého společně s Douglasem znají zejména fanoušci chrudimské ERA-PACKu. Oba muži totiž ve východočeském dresu strávili řadu sezon a následně odešli do týmu nyní již dvojnásobného vítěze UEFA Futsal Cupu – Kairatu Almaty.
     
    Statistiky zápasu:

    střely na branku: 9:1
    střely mimo: 11:5
    rohy: 9:1
    fauly: 1:1
    Kazaši byli v prvním poločase lepší a zaslouženě vedou nad Italy.
     
    Obhájci evropského titulu z belgických Antverp jsou ve vážných problémech! Dvoubrankový rozdíl sice ve futsale vůbec nic neznamená, mnohem více však musí Italy děsit bezchybná hra Kazachstánu, který má nakročeno k historické účasti v semifinále! Mužstvo vedené trenérem Cacauem díky dvěma přesným trefám vede 2:0, svému soupeři navíc mnoho nepovolilo. Uvidíme, zda senzace dokáží Kazaši dotáhnout až do konce, druhá půlka odstartuje krátce po dvaadvacáté hodině.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:45
    Těsně před koncem mohl vrátit Italy do hry Ecrolessi, branku střeženou gólmanem Higuitou ale netrefil. Pět vteřin na to dopadl totožně na druhé straně kapitán Jesenamanov.
     
    19:26
    Rozehrávka volného přímého kopu přinesla střelu pro Peršina, ta ale byla zblokována a italskou branku tak ohrozit nedokázala. V současné době to ale Kazachům příliš vadit nemusí.
     
    19:20
    Právě střelce druhého gólu Serika Žamankulova poslal nešetrně k zemi Murilo, jenž po zásluze dostal od hlavního rozhodčího kartu žluté barvy.
    18:47 Serik ŽAMANKULOV - 2:0
     
    18:47
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Ani time out italskému týmu nepomohl, Kazaši krátce před koncem prvního poločasu odskakují na rozdíl dvou gólů! Za hrdinu je SERIK ŽAMANKULOV, který nejprve tečoval střelu Lea do břevna, následně vleže dotlačil balon ve skrumáži až za brankáře Mammarellu – 2:0!
     
    18:03
    Dvě minuty před koncem prvního poločasu si lodivod obhájců titulu bere za složité situace oddechový čas. Kazaši mají duel zvládnutý skvěle po taktické stránce, Higuita prakticky ještě nemusel předvést žádný obtížný zákrok.
     
    17:54
    Murilo z levé strany stříleným centrem poslal balon pouze do rukavic brankáře Higuity.
     
    17:13
    Leova střela znovu sražena na rohový kop, Kazaši i nadále nastěhováni před brankou Itálie.
     
    17:07
    Navýšit vedení kazašského týmu mohl Nurgožin, který dostal v pokutovém území až příliš prostoru! Litovat ale může nepovedené otočky, po které vyslal střelu po zemi těsně mimo!
     
    16:41
    Higuita tentokrát nedokázal dobře přihrát, čímž odevzdal balon na půlící čáře Patiasovi. Italskému hráči však zakončení do prázdné branky vůbec nevyšlo.
     
    16:09
    Leova další střela byla včas zablokována, na druhé straně zahrozil Patias. Higuita však cestu míče nad branku pouze zkontroloval očima.
    15:51 LEO - 1:0
     
    15:51
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Italský brankář Mammarella je poprvé na tomto turnaji překonán! Po takřka 86 minutách Itálie inkasuje z nohy LEA, který dokázal zužitkovat přesné přihrávky kapitána Sulejmenova! Máme zaděláno na překvapení, Kazachstán vede 1:0!
     
    15:48
    Tentokrát již Douglas ohrozil italskou klec, Mammarella je ale stále neomylný. Nicméně musíme podotknout, že Itálie je směrem dopředu takřka bezradná a má s bráněním houževnatých Kazachů velké potíže.
     
    14:36
    I po time outu pokračují Kazaši v tlaku, střely Lea i Douglase byly včas zablokovány.
     
    13:56
    Právě po Leově zakončení zde máme oddechový čas trenéra Cacaua, který svým svěřencům hodně hlasitě vysvětluje, jak kombinovat na polovině Italů.
     
    13:56
    A znovu Leo vyslal jedovku od postranní čáry, prudká střela vyprášila pouze rukavice jistého italského gólmana.
     
    13:46
    Kazaši si hodně aktivně říkají o vedoucí branku, což by znamenalo vůbec první inkasovaný gól Italů na tomto turnaji.
     
    13:07
    Chvíli na to byl již naturalizovaný Kazach Leo v mnohem větší šanci! Nikým nehlídaným se dostal až na pozici desetimetrového kopu, odkud trestuhodně po zemi poslal balon těsně vedle pravé tyče Mammarellovy svatyně!
     
    12:43
    Ze standardky Italové mnoho nevytěžili, naopak se museli strachovat při zakončení Lea. Mammarella však jeho střelu bez problému viděl a sebral jí do rukavic.
     
    12:23
    První faul dnešního utkání připsán na konto Kazachstánu, Leo totiž fauloval Alexe Merlima.
     
    12:02
    Na druhé straně poslal Ercolessi ránu z první téměř pod střechu Kombank arény.
     
    11:49
    Zatím nejaktivnějším střelcem kazašského týmu je Douglas, který nyní poprvé prověřil italského gólmana! Prudkou dělovku mu Mammarella vrátil přímo na pravačku, z voleje následně otřel druhou střel o boční síť!
     
    11:34
    Centrovaný míč z nohy Ercolessiho nebyl přesný, italští futsalisté tak balon takřka zadarmo odevzdali.
     
    11:23
    Směrem dopředu zatím vynulovaní Italové zkusili ránu Fortina z voleje, ani zde brankář Higuita zasahovat nemusel.
     
    11:02
    Sulejmenov si už už chystal míč na svoji pravačku, těsně před tím mu ale dle rozhodčích utekl do zámezí.
     
    10:21
    Na nemohoucnost v zakončení Kazachů se nemohl dívat Higuita, který poslal na kolegu Mammarellu sympatický pozdrav. K jedničce Itálie se však balon ani nedostal.
     
    10:00
    Prvních deset minut prvního poločasu je za námi, stále jsme ještě neviděli žádnou nadějnou příležitost. Čtvrtfinálový duel berou soupeři hodně defenzivně.
     
    09:11
    Příliš dlouho ale Italové na balonu nevydrželi, na tahu jsou znovu hráči z Kazachstánu.
     
    08:32
    Zodpovědnost vzal na sebe Jesenamanov, ostrá rána však přeplachtila břevno italské klece. Míče si na chvíli pokusí užít také současní mistři Evropy.
     
    08:06
    Kazaši již minutu drží míč na svých sálovkách a stále kombinují. Zatím se ale neodvážili vystřelit.
     
    07:06
    A opět si tým pod vedení brazilského trenéra Cacaua vypomáhá hrou s brankářem Higuitou na útočné polovině.
     
    06:32
    Po Higuitově rozehrávce došlo k velké chybě v kazašské defenzívě, Patias jí ale nepotrestal. K zakončení se sice dostal, jenže balon z voleje napálil úplně mimo.
     
    06:26
    Honorino si zkoušel dojít pro faul v rohu hřiště, sudího ale svým pádem neobměkčil.
     
    05:58
    Zatím sledujeme naprosto vyrovnané utkání, žádné velké gólové příležitosti jsme se bohužel nedočkali.
     
    05:29
    Douglas vybojoval pro Kazachstán další rohový kop, jeho exekuce přineslo střelecký pokus z obrovské vzdálenosti. Rána Lea skončila zhruba dva metry od pravé tyče Mammarellovy klece.
     
    04:56
    Vzápětí se do hry musel hodně rychle zapojit Higuita, jenž rychlým výběhem a přesným odkopem zastavil vznikající příležitost obhájců titulu.
     
    04:42
    Kombinace kazašského týmu před italskou brankou pokračovala až do doby, kdy přišel nepřesný centr z první z nohy Žamankulova.
     
    04:27
    Bývalý chrudimský futsalista Douglas si hodně šikovně pustil na pravé straně míč na svoji silnější nohu, prudká střela donutila Mammarellu k dalšímu zákroku.
     
    03:59
    Žamankulov kombinoval s Douglasem na malém prostoru, následná střela z pravé strany italskou jedničku nevystrašila.
     
    03:33
    Směrem dopředu jsou stále aktivnější hráči z Kazachstánu, Italové dnes nedostanou postup do semifinále zadarmo.
     
    02:54
    Po dalším rohovém kopu Kazachů zůstal na středu nepokrytý Dovgan, zakončení ze vzduchu ale zamířilo přímo do rukavic stále nepřekonaného Mammarelly.
     
    02:50
    Leo na levé straně nevěděl, co s balonem, jeho prudké zakončení bylo sraženo mimo branku.
     
    02:03
    Znovu vidíme pro Kazachy hru tak typickou. Higuita se vysunul na půlící čáru a kombinuje se svými spoluhráči. V kuloárech turnaje se ale již nyní hovoří, že tato poměrně neatraktivní možnost hrát s brankářem vpředu po většinu zápasu bude zatrhnuta.
     
    01:57
    V prvních minutách se obě mužstva zatím seznamují, žádné zběsilé útočení k vidění rozhodně není.
     
    01:31
    Nakonec to ani z jeho strany není příliš vážné, pokračování v dnešním čtvrtfinále není ohroženo.
     
    01:31
    Hodně tvrdě se střetli nohu na nohu dvě desítky, ze souboje Jesenamanova s Alexem Merlimem vyšel mnohem lépe kazašský futsalista. Italský hráč je přímo na hrací ploše ošetřován.
     
    00:45
    Na druhé straně se provětral v České republice hodně známý Douglas, jeho střela ale neměla šanci na jakýkoliv gólový úspěch.
     
    00:33
    Úvodní okamžiky dnešního střetnutí přinesly útočnou kombinaci Italové, Ercolessi od levé postranní čáry míč až k Higuitovi nedostal.
     
    1
    Utkání právě začalo.
    Hráči obou týmů po nástupu na hrací plochu a znění hymen.

     
    Úvodní sestavy:

    Kazachstán: Higuita (Šamro) – Leo, Douglas Jr., Dovgan, Jesenamanov – Sulejmenov (C), Peršin, Knaub, Grebonos, Žamankulov, Pengrin, Taku, Nurgožin.

    Itálie: Mammarella (Miarelli) – Ercolessi, Gabriel Lima (C), Alex Merlim, Fortino – Romano, Leggiero, Giasson, Murilo, Honorio, De Luca, Patias, Canal.

    Rozhodčí: Çetin (Turecko), Pelissier (Francie) – Peško (Slovensko).
    Futsalisté italské reprezentace během rozcvičení v Bělehradě.

     
    Vítěz dnešního čtvrtfinále poměří v semifinálovém boji síly se silným Španělskem, které přešlo do semifinále přes Portugalce.
     
    Italové zatím procházejí mistrovstvím Evropy naprosto fenomenálně. Nejprve porazili Ázerbajdžán poměrem 3:0, následně si smlsli i na českém národním týmu, kterého zničili rozdílem sedmi gólů. Navíc jsou jediní, kdo v celém turnaji ještě neinkasoval a tuto pozoruhodnou statistiku si bude chtít celek z Apeninského poloostrova udržet i po čtvrtfinále.
     
    Kazachstán prošel do čtvrtfinále z druhého místa skupiny C, když nejprve těsně podlehl favorizovanému Rusku, následně však smetl Chorvaty a pouze vyčkával na svého soka. Proti Itálii to nebude mít tým, ve kterému můžeme vidět i tři brazilské hráče, vůbec jednoduché a jeho postup by byl velmi překvapivý.
     
    Bitva o Španěly! Přesně tímto způsobem by se dalo charakterizovat čtvrté čtvrtfinále evropského šampionátu, v rámci kterého se proti sobě postaví obhájci titulu z Itálie a černý kůň celého turnaje vedený brazilským koučem Cacauem – Kazachstán! Bude se dnes radovat favorit nebo se dočkáme velké senzace?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Petr Dejnožka

    Branky: 16. Leo (Sulejmenov), 19. Žamankulov, 23. Jesenamanov, 37. Nurgožin (Jesenamanov), 40. Leo – 23. Fortino (Ercolessi), 37. Canal (Fortino)

    Karty:   33. Higuita (KAZ) – 20. Murilo (ITA)


    Kazachstán: Higuita (Šamro) – Leo, Douglas Jr., Dovgan, Jesenamanov – Sulejmenov (C), Peršin, Knaub, Grebonos, Žamankulov, Pengrin, Taku, Nurgožin.
    Itálie: Mammarella (Miarelli) – Ercolessi, Gabriel Lima (C), Alex Merlim, Fortino – Romano, Leggiero, Giasson, Murilo, Honorio, De Luca, Patias, Canal.

    Rozhodčí: Çetin (Turecko), Pelissier (Francie) – Peško (Slovensko)
    bahis siteleri