Kvalifikace HS140, Trondheim Vítěz: D. Ito. (JPN) (kon.)
konec
SP - kvalifikace HS140, Trondheim

Vítěz: D. Ito. (JPN)

Úterý 09.02.2016, 19:00Skoky na lyžích
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 19:00.
     
    Startovní listina kvalifikace:
    1. Kevin Bickner (USA)
    2. Andraž Pograjc (SLO)
    3. Radik Žaparov (KAZ)
    4. Luca Egloff (SUI)
    5. Marat Žaparov (KAZ)
    6. Nicholas Alexander (USA)
    7. Šohei Točimoto (JPN)
    8. Hjun-ki Kim (KOR)
    9. Bartlomiej Klusek (POL)
    10. Heung-Čul Čoj (KOR)
    11. Martti Nomme (EST)
    12. Čestmír Kožíšek (CZE)
    13. Kenširo Ito (JPN)
    14. Jaka Hvala (SLO)
    15. Karl Geiger (GER)
    16. Denis Kornilov (RUS)
    17. Mackenzie Boyd-Clowes (CAN)
    18. Ilmir Hazetdinov (RUS)
    19. Jevgenij Klimov (RUS)
    20. Ronan Lamy Chappuis (FRA)
    21. Kento Sakujama (JPN)
    22. David Siegel (GER)
    23. Andrzej Stekala (POL)
    24. Dawid Kubacki (POL)
    25. Andreas Kofler (AUT)
    26. Jan Matura (CZE)
    27. Tom Hilde (NOR)
    28. Jurij Tepeš (SLO)
    29. Manuel Poppinger (AUT)
    30. Robert Kranjec (SLO)
    31. Taku Takeuči (JPN)
    32. Vincent Descombes Sevoie (FRA)
    33. Maciej Kot (POL)
    34. Stefan Hula (POL)
    35. Jakub Janda (CZE)
    36. Stephan Leyhe (GER)
    37. Manuel Fettner (AUT)
    38. Kamil Stoch (POL)
    39. Andreas Wank (GER)
    40. Anže Lanišek (SLO)
    41. Joachim Hauer (NOR)
    42. Daiki Itp (JPN)
    43. Simon Ammann (SUI)
    44. Andreas Stjernen (NOR)
    45. Roman Koudelka (CZE)
    46. Andreas Wellinger (GER)
    47. Anders Fannemel (NOR)

    Předkvalifikovaná desítka:
    48. Noriaki Kasai (JPN)
    49. Daniel-André Tande (NOR)
    50. Domen Prevc (SLO)
    51. Richard Freitag (GER)
    52. Stefan Kraft (AUT)
    53. Michael Hayböck (AUT)
    54. Johann Andre Forfang (NOR)
    55. Kenneth Gangnes (NOR)
    56. Severin Freund (GER)
    57. Peter Prevc (SLO)
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u další zastávky světového poháru skokanů na lyžích. Po nepříliš podařeném vystoupení na magickém můstku Holmenkollen v norském městě Oslo, kde se v sobotu s potížemi odskákal závod družstev, a v neděli byl závod jednotlivců zrušen, se skokani přesouvají do jiného norského města. V úterý je v Trondheimu na programu kvalifikace a o den později hlavní závod.
     
    Průběžné pořadí světového poháru:
    1. Peter Prevc (SLO) 1224 bodů
    2. Severin Freund (GER) 855 b.
    3. Kenneth Gangnes (NOR) 738 b.
    4. Johann Andre Forfang (NOR) 618 b.
    5. Michael Hayböck (AUT) 567 b.
    6. Stefan Kraft (AUT) 478 b.
    7. Richard Freitag (GER) 422 b.
    8. Domen Prevc (SLO) 411 b.
    9. Daniel-André Tande (NOR) 396 b.
    10. Noriaki Kasai (JPN) 388 b.
    ...
    13. Roman Koudelka (CZE) 333 b.
    23. Jakub Janda (CZE) 130 b.
    30. Lukáš Hlava (CZE) 70 b.
    34. Jan Matura (CZE) 60 b.
    64. Tomáš Vančura (CZE) 3 b.
    71. Čestmír Kožíšek (CZE) 1 b.
     
    Z dnešních sedmapadesáti skokanů, kteří jsou ve startovní listině, zbude Černý Petr v podobně nepostupu do zítřejšího hlavního závodu na sedmnáct jmen. Nejlepší desítka světového poháru má tradičně zajištěno zítřejší první kolo, k ní se přidá čtyřicet nejlepších skokanů kvalifikace. Měl by mezi nimi být i nejlepší český skokan Roman Koudelka, a přejme si, aby se středeční závod týkal také Jakuba Jandy, Jana Matury a Čestmíra Kožíška, kteří české barvy v kvalifikaci doplní.
     
    V tréninku si nejlépe vedl Severin Freund skokem dlouhým 130 metrů. Byl sice o dva metry kratší než třetí Prevc a dokonce o pět metrů kratší než druhý Forfang, ale dosáhl lepších bodů.

    Z nekvalifikované desítky skočil nejlépe Anders Fannemel, který byl za 135 metrů na devátém místě.

    Češi v tréninku:
    21. místo Roman Koudelka, 123,5 metrů
    39. místo Jakub Janda, 117,5 metrů
    44. místo Jan Matura, 116,5 metrů
    45. místo Čestmír Kožíšek, 107 metrů.
     
    Start
    Kalifikace právě začala ze startovního okna č. 14.
     
    1
    Američan Kevin Bickner neletěl vůbec špatně. 118,5 metrů představuje na tohoto skokana dobrý pokus s bodovým součte přesně sto rovných.
     
    2
    Ale Slovinec Andraž Pograjc ukazuje, že letošní skokanská velmoc umí kdekoliv. Jde o šest metrů dále než Bickner a jeho 112,7 bodů by již na zítřejší postup mělo stačit.
     
    3
    Naopak Kazachstán se trápí a Radik Žaparov to potvrzuje. 110,5 metrů a jasně poslední místo. Uvidíme, zda jeho nevydařený skok napraví bratr Marat.
     
    4
    Ještě před ním uvidíme Lucu Egloffa a to je o trošku jiná kategorie. 121 metrů dává švýcarskému skokanovi post druhého místa, Egloff se ale možná zalekl a mohl to trošku natáhnout.
     
    5
    Marat Žaparov jde o 6,5 metrů dále než jeho bratr Radik. Stačí to ale na průběžné čtvrté místo, jeho bratr je poslední a je asi jasné, že oba dva zůstanou v kvalifikačním sítu.
     
    6
    Po Bicknerovi, který je zatím na třetím místě, má odskákáno i jeho reprezentační kolega Nicholas Alexander. Ten šel o půl metru dále, tedy na 119 metrů, a je na třetí pozici. Na postup by to možná, s odřenými uši, mohlo stačit.
     
    7
    Šohei Točimoto rozhodně letos nemá žádnou skvostnou formu a potvrdil to. 118,5 metrů. No, od tohoto Japonce jsme byli zvyklí na delší skoky, ovšem kdeže minulé roky jsou. Nyní je třetí, do závodu to asi bude, ovšem dále nikoliv.
     
    8
    Hjun-Ki Kim dává naději bratrům Žaparovům a posouvá do prvního kola Andraže Pograjce. Pouze 108,5 metrů, to je jasně poslední místo pro zkušeného Korejce.
     
    9
    Bartolomiej Klusek jde dva metry za konstrukční bod můstku. To už bylo někam k prvnímu Pograjcovi, nakonec je přesně o sedm bodů za vedoucím Slovincem. Ale tímto skokem si zajistil zítřejší první kolo.
     
    10
    Korejce Kima napodobil v negativním gardu další reprezentant Korey Hjung-Čul Čoj. Co napodobil, tohle je ještě horší než jeho mladší kolega. 105 metrů, poslední desáté místo.
     
    11
    Nevyšlo to ani Estonci Martti Nommemu, jenž si připisuje pouze o 1,5 metrů více než před ním skákající Čoj. Předposlední pozice a Marat Žaparov se možná při troše štěstí do prvního kola dostane.
     
    12
    Držme pěsti Čestmíru Kožíškovi.
     
    12
    Český skokan by musel jít někam na páté místo, aby si zajistil přímý postup, a za 120,5 to vyjde! Navíc v zaďáku. Výborný to skok českého závodníka, kterému se slušně daří v Kontinentálním poháru. Druhé místo o 3,9 bodů za prvním Pograjcem.
    Čestmír Kožíšek jde do zítřejšího závodu
     
    13
    O dva metry méně než Kožíšek dává Kenširo Ito, 118,5 metrů. Na body samozřejmě s českým skokanem prohraje, stejně tak jako s třetím Kluskem i čtvrtým Egloffem, ovšem zítřejší první kolo má jisté.
     
    14
    Andraž Pograjc byl od svého skoku ve vedení, šel z můstku jako druhý, nyní jej na prvním místě střídá Jaka Hvala. Slovincovi se letos moc nedaří, ovšem tohle bylo technicky výborné. Klidný čistý let s telemarkem, 124,5 metrů, první místo o 2,9 bodů.
     
    15
    Tak jsme se pomalu rozskákali. Karl Geiger předvádí druhý nejdelší skok kvalifikace, 124,5 metrů, což je stejný výkon jako u Pograjce, kterého odsouvá na třetí místo.
     
    16
    Denis Kornilov z Ruska bude na čekané, potřebuje jeden horší skok. Skokanské Sborné se prostě letos nedaří, o tom žádná. 118,5 metrů bude postup jen tak tak.
     
    17
    Mackenzie Boyd-Clowes zatím Kornilova do zítřejšího závodu nepouští. 121,5 metrů je sice o metr dále než u Kožíška, ovšem při horším stylu a lepším větru. Je tak na šestém místě. Také jeho zítra v Trondheimu uvidíme.
     
    18
    Ilmir Hazetdinov jde za 119 metrů na jedenácté místo a je přesně na 11 místě, které zajišťuje poslední umístění pro zítřek. Kornilov tak stále čeká.
     
    19
    A čekat bude i dále, protože Jevgenij Klimov mocně usiluje o post ruské skokanské jedničky. 125 metrů je výborný výkon, může být spokojený. Druhé místo o 1,1 bodů za Hvalou.
     
    20
    Ronan Lamy Chappuis pouští do druhého kola Denise Kornilova. To se až tak nečekalo, přece jen Francouz letos střídá dobré výsledky s horšími. Nyní je to druhá možnost a potřebuje jeden horší skok ke středečnímu závodu. Jen 118 metrů a čtrnáctá pozice.
     
    Čestmír Kožíšek je zatím na dobrém pátém místě.
     
    21
    Kento Sakujama míří metr a půl za konstrukční bod můstku, ovšem od sudích dostal o dva body méně, proto jde o sedm desetin bodů na šesté místo za Čestmíra Kožíška.
     
    22
    Nejdelší skok kvalifikačního klání je tu. David Siegel předvedl 129 metrů, což je o tři metry dále než Jaka Hvala, kterého poráží o 6,8 bodů. Pokud půjde takhle daleko i zítra, bude blízko k dalším bodům do světového poháru.
     
    23
    Andrzej Stekala, polská minikometa letošní sezony a vítěz "druholigového" závodu kontinentálního poháru, dopadá na 124,5 metrů. Čtvrté místo a jasná pohoda před zítřkem.
     
    24
    Další polský skokan Dawid Kubacki to řádně natáhl. Potřeboval na vedení 129 metrů, ovšem šel ještě o tři metry dále. Výborný to skok, poprvé někdo šel za sto třicet metrů. Kubacki vede o 5,1 bodů.
     
    25
    Bývalý vítěz Turné čtyř můstku Andy Kofler je na sklonku své kariéry, nyní předvádí slušných 123 metrů a dělí se o sedmé místo s Andražem Pograjcem. Je těsně před osmým Čestmírem Kožíškem.
     
    26
    Tohle byl pro Jana Maturu málem problém. 117,5 metrů stačí tak tak na hlavní závod. I díky větru do zad a dobrému stylu český skokan připočítává nějaké ty body, jenž mu stačí na sedmnácté místo. Připomínám, že se nyní postupuje za devatenáctou pozici.
     
    27
    Tom Hilde jde pouze o metr dále než Matura, ovšem získává méně bodů za vítr a o bod méně za styl. Proto má 102,5 bodů a je také sedmnáctý.
     
    28
    Po dvou kratších skocích opět vidíme pokus za 120 metrů, o který se zasloužil Jurij Tepeš. Skočil na značku s číslem 124. Je na pátém místě a patří mu po třetím Hvalovi post zatím druhého slovinského skokana kvalifikace.
     
    29
    Manuel Poppinger se blížil ke 128 metrům. Výborným pokusem natahoval svůj skok, co to šlo, a vysloužil si průběžné třetí místo.
     
    30
    Robert Kranjec je také v pohodě v hlavním závodu. Zítra by ale 124,5 metrů na druhé kolo nemuselo stačit, a pokud ano, tak se sešmirglovaným pozadím. Sedmé místo, za body 52,5.
     
    31
    Taku Takeuči šel na stejnou vzdálenost jako před malou chvílí Manuel Poppinger. Dva metry od stotřicetimetrové hranice, o dvě desetiny méně za vítr, o pět desetin více za styl. Třetí místo o tři desestiny před Poppingerem.
     
    32
    Ten, kdo nyní neprojde do závodu, by mě hodně překvapil. Rozhodně to neudělal Vincent Descombes Sevoie. Nejlepší skokan ze země Galského kohouta skáče na 122,5 metrů. Trošku horší skok, čtrnácté místo, ovšem také pohodový postup.
     
    33
    Maciej Kot měl vítr do zad silný jako při skoku Jana Matury. Přičítá 1,8 bodů a jeho 117,5 metrů bylo málem málo! 25. místo, do zítřejšího klání jde nyní skokan na 26. místě. Byl bod od nepostupu a Ronan Lamy Chappuis tak stále čeká.
     
    34
    O deset metrů dál než Kot šel další polský skokan Stefan Hula. 127,5 metrů, čtvrté místo, tady není třeba nad postupem jakkoliv dále debatovat.
     
    35
    Na můstku je připraven Jakub Janda.
     
    35
    Český závodník měl jedny z nejhorších podmínek kvalifikace. I tak skáče dva metry před konstrukční bod můstku a je na dvaadvacátém místě. Postup bez problému, ale Jandys v top formě není.
     
    36
    Pokus par excellence ze strany Stephana Leyheho. V téměř bezvětří mu pokus sedl, trefil se do odrazu, kvůli bezvětří předvedl dobrou letovou fázi. 123,1 bodů a čtvrtá pozice.
     
    37
    Manuel Fettner skáče do naprosto stejné vzdálenosti jako Stephan Leyhe. Jenže má o 1,5 bodů více za styl a o dvě desetiny méně za vítr, proto je o 1,3 bodů před Leyhem na třetí pozici.
     
    38
    Kamil Stoch předvádí nejlepší výkon kvalifikace a usiluje o výhru v celém dnešním klání. 134 metrů je ještě o dva metry více, než předvedl jeho krajana vedoucí muž kvalifikace Dawid Kubacki. Poláci jsou ve dvou ve vedení, Stoch je o 5,1 bodů lepší!
     
    39
    Andreas Wank šel také daleko, ovšem na Stocha či Kubackého to stačit nebude. Třetí místo za polskou dvojicí a za 130,5 bodů. Němec si může také oddechnout, přece jen formu nemá bývalý juniorský šampion kdovíjak dobrou.
     
    40
    Můžeme opět porovnávat, protože na 130 metrů přistál i Anže Lanišek. A z trojice Leyhe – Fettner – Lanišek je nejlepší, má totiž nejlepší styl, dostává 55,5 bodů. Třetí místo o šest desetin před Wankem.
     
    41
    Tak na 130 metrech je nyní asi nějaký magnet či co. Přesně tam skáče také Joachim Hauer, domácí to letec. Páté místo, protože má o něco menší stylové známky než Lanišek.
     
    42
    Daiki Ito ohrožuje polské duo Stoch – Kubacki ve vedení a ohrožuje je úspěšně! Nejdelší skok dnešního dne a Japonec potvrzuje, že mu v Trondheimu chutná! 135,5 metrů, navíc s pokusem o telemark. Nikdo dnes neskočil dále ani nedostal více bodů od jury, dohromady 56. První místo o pět bodů. Že by vítězný skok kvalifikace?
    Daiki Ito útočí na výhru v kvalifikaci
     
    43
    Simon Ammann totiž Ita rozhodně nepředstihne. 129 metrů, navíc tradičně horší dopad a menší stylové známky. Až třináctá pozice pro Simiho.
     
    44
    Domácí Andreas Stjernen se předvedl v dobrém světle. Znovu je to 130 metrů, tutuo vzdálenost má v první jedenáctce hned pět skokanů. Právě Nor z nich dostal druhé nejhorší známky od sudích, proto je devátý.
     
    45
    Pojďme se podívat na Romana Koudelku.
     
    45
    Hádejte, kam český skokan šel. Pokud tipujete že na 130 metrů, tak tipujete správně. Koudy je šestým skokanem s touto vzdáleností. Od sudích 55,5 bodů, což je tradičně dobré, navíc téměř v bezvětří. Šesté místo je nejlepším českým výkonem kvalifikace.
    Roman Koudelka - 130 metrů
     
    46
    Andreas Wellinger se k šestičlenné partě stotřicetimetrových skokanů nezařadil, je to o metr méně. Proto je Němec na deváté pozici.
     
    47
    Posledním nekvalifikovaným skokanem je Anders Fannemel. Domácí závodník jde na rozdíl od Wellingera o metr dále za 130 metrů, je čtvrtý a je také jasné, že Daiki Ito z Japonska bude vítězem kvalifikačního klání.
     
    48
    Noriaki Kasai nakonec startuje v kvalifikaci. Japoncům to prostě skáče dobře, Ito vyhrál kvalifikaci, 42letý Nori předvedl nejdelší skok dnešního dne – 137 metrů. Fantazie.
    137 metrů od Noriaki Kasaie
     
    49
    Norský skokan Daniel-André Tande se ještě před dvěma třemi týdny trošku trápil, nyní je to opět nor v parádní formě. 135 metrů, navíc na rozdíl od Noriho s telemarkem.
     
    50
    Domen Prevc musí do zítřejšího závodu poladit formu, protože 126,5 metrů by nemuselo osmému muži světového poháru stačit na postup do finálové třicítky. Rychle vystoupal, rychle klesal a telemark odplul do nenávratna.
     
    51
    Richard Freitag si před zítřejším hlavním závodem zlepší náladu, je to zcela bezproblémových 135 metrů.
     
    52
    Rakušan Stefan Kraft do kvalifikace nenastupuje. Nemusí, psotup má jistý.
     
    53
    Stejně je na tom i Michael Hayböck, dva nejlepší Rakušané do kvalifikace nejdou.
     
    54
    Krásná práce v podání Johanna Andre Forfanga. Nor měl lehký vítr proti a i to mu stačilo k nejlepšímu skoku dnešního dne. 140 metrů a potěšení hrstky domácích fanoušků, kteří na kvalifikaci přišli.
    Johann Andre Forfang a jeho 140 metrů
     
    55
    Kenneth Gangnes trošku neurovnaným letem jde na 132,5 metrů. Do zítřka má hodně času na uklidnění své letové fáze.
     
    56
    Severin Freund do kvalifikace také nenastupuje, také on má jistý postup.
     
    57
    Ač se Johann Andre Forfang mohl snažit, jak chtěl, tak Peter Prevc je prostě jasná jednička letošní sezony. Tohle píšu vlastně každý závod. 142 metrů je jen o metr méně, než je rekord můstku. Také zítra bude Slovinec patřit k jasným favoritům.
    142 metrů od Petera Prevce
     
    Konec
    Kvalifikace skončila.
     
    Dnešní kvalifikace je u konce, české fanoušky může těšit, že kvarteto Čestmír Kožíšek, Jan Matura, Jakub Janda a Roman Koudelka bude zítra bojovat v prvním kole o další body. Nejlepší z českých skokanů byl právě poslední jmenovaný na dobrém sedmém místě.

    Už se zdálo, že kvalifikaci ovládne dvojice Poláku Kamil Stoch – Dawid Kubacki, když se pak z můstku spustil Daiki Ito, vystříhl 135,5 metrů a jasně zvítězil.

    Předkvalifikovaná desítka předvedla parádní skoky, a to dokonce dva za 140 metrů. Na tuto hranici šel Johann Andre Forfang, chvíli na to předvedl Peter Prevc 142 metrů dlouhý velelet.
     
    Konečné pořadí kvalifikace:
    1. Daiki Ito (JPN) 137,9 bodů
    2. Kamil Stoch (POL) 134,9 b.
    3. Dawid Kubacki (POL) 129,8 b.
    4. Anders Fannemel (NOR) 128,9 b.
    5. Anže Lanišek (SLO) 127,1 b.
    6. Andreas Wank (GER) 126,5 b.
    7. Roman Koudelka (CZE) 126,0 b.
    8. Joachim Hauer (NOR) 125,8 b.
    9. David Siegel (GER) 124,7 b.
    10. Andreas Wellinger (GER) 124,5 b.
    ...
    26. Čestmír Kožíšek (CZE) 108,8 b.
    34. Jakub Janda (CZE) 103,9 b.
    36. Jan Matura (CZE) 102,5 b.

    – vš. postup do 1. kola.
     
    S konstatováním, že kvalifikační klání na můstku v Trondheimu vyhrál o 3 body japonský skokan Daiki Ito a kompletní české kvarteto postoupilo do zítřejšího hlavního závodu, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (20:01:17)

    Tomáš Lysý

    Konečné pořadí kvalifikace:
    1. Daiki Ito (JPN) 137,9 bodů
    2. Kamil Stoch (POL) 134,9 b.
    3. Dawid Kubacki (POL) 129,8 b.
    4. Anders Fannemel (NOR) 128,9 b.
    5. Anže Lanišek (SLO) 127,1 b.
    6. Andreas Wank (GER) 126,5 b.
    7. Roman Koudelka (CZE) 126,0 b.
    8. Joachim Hauer (NOR) 125,8 b.
    9. David Siegel (GER) 124,7 b.
    10. Andreas Wellinger (GER) 124,5 b.
    ...
    26. Čestmír Kožíšek (CZE) 108,8 b.
    34. Jakub Janda (CZE) 103,9 b.
    36. Jan Matura (CZE) 102,5 b.

    - vš. postup do 1. kola.
    Startovní listina kvalifikace:
    1. Kevin Bickner (USA)
    2. Andraž Pograjc (SLO)
    3. Radik Žaparov (KAZ)
    4. Luca Egloff (SUI)
    5. Marat Žaparov (KAZ)
    6. Nicholas Alexander (USA)
    7. Šohei Točimoto (JPN)
    8. Hjun-ki Kim (KOR)
    9. Bartlomiej Klusek (POL)
    10. Heung-Čul Čoj (KOR)
    11. Martti Nomme (EST)
    12. Čestmír Kožíšek (CZE)
    13. Kenširo Ito (JPN)
    14. Jaka Hvala (SLO)
    15. Karl Geiger (GER)
    16. Denis Kornilov (RUS)
    17. Mackenzie Boyd-Clowes (CAN)
    18. Ilmir Hazetdinov (RUS)
    19. Jevgenij Klimov (RUS)
    20. Ronan Lamy Chappuis (FRA)
    21. Kento Sakujama (JPN)
    22. David Siegel (GER)
    23. Andrzej Stekala (POL)
    24. Dawid Kubacki (POL)
    25. Andreas Kofler (AUT)
    26. Jan Matura (CZE)
    27. Tom Hilde (NOR)
    28. Jurij Tepeš (SLO)
    29. Manuel Poppinger (AUT)
    30. Robert Kranjec (SLO)
    31. Taku Takeuči (JPN)
    32. Vincent Descombes Sevoie (FRA)
    33. Maciej Kot (POL)
    34. Stefan Hula (POL)
    35. Jakub Janda (CZE)
    36. Stephan Leyhe (GER)
    37. Manuel Fettner (AUT)
    38. Kamil Stoch (POL)
    39. Andreas Wank (GER)
    40. Anže Lanišek (SLO)
    41. Joachim Hauer (NOR)
    42. Daiki Itp (JPN)
    43. Simon Ammann (SUI)
    44. Andreas Stjernen (NOR)
    45. Roman Koudelka (CZE)
    46. Andreas Wellinger (GER)
    47. Anders Fannemel (NOR)

    Předkvalifikovaná desítka:
    48. Noriaki Kasai (JPN)
    49. Daniel-André Tande (NOR)
    50. Domen Prevc (SLO)
    51. Richard Freitag (GER)
    52. Stefan Kraft (AUT)
    53. Michael Hayböck (AUT)
    54. Johann Andre Forfang (NOR)
    55. Kenneth Gangnes (NOR)
    56. Severin Freund (GER)
    57. Peter Prevc (SLO)
    Průběžné pořadí světového poháru:
    1. Peter Prevc (SLO) 1224 bodů
    2. Severin Freund (GER) 855 b.
    3. Kenneth Gangnes (NOR) 738 b.
    4. Johann Andre Forfang (NOR) 618 b.
    5. Michael Hayböck (AUT) 567 b.
    6. Stefan Kraft (AUT) 478 b.
    7. Richard Freitag (GER) 422 b.
    8. Domen Prevc (SLO) 411 b.
    9. Daniel-André Tande (NOR) 396 b.
    10. Noriaki Kasai (JPN) 388 b.
    ...
    13. Roman Koudelka (CZE) 333 b.
    23. Jakub Janda (CZE) 130 b.
    30. Lukáš Hlava (CZE) 70 b.
    34. Jan Matura (CZE) 60 b.
    64. Tomáš Vančura (CZE) 3 b.
    71. Čestmír Kožíšek (CZE) 1 b.
    bahis siteleri