B. Bystrica – L. Mikuláš 1:0 (kon.) | MFK Zvolen – Borčice 1:1 (kon.) | Maribor – Trenčín 1:0 (kon.)
konec
NK Maribor
1:0 (0:0)
AS Trenčín
sk Úterý 09.02.2016, 18:00 • Gloria Sports Arena • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Posledný zápas Trenčína v Turecku skončil a nedá sa povedať, že by sme si ho mohli vychutnať. Môj osobný názor hovorí, že bol zo všetkých v krajine na hranici Európy s Áziou najslabší. Všetko zavŕšil jediný gól Tavaresa a tak AS prehráva 0-1. (19:53:55)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
    90+1. TAVARES - 1:0
     
    90+1
    Maribor dal gól!
    Tak gólu sme sa predsa v samom závere dočkali a prišiel z kopačky útočníka TAVARESA, ktorému prihral Ibraimi z krídla.
     
    90
    Posledná minúta riadnej hracej doby. Zápas sa chýli k záveru a pravdepodobne už gól neuvidíme.
     
    89
    Je to vôbec možné? Ten brankár Mariboru pokazí každú prihrávku. Tentoraz opäť našiel Kalua, no jeho obstrel skončil tesne vedľa brány.
     
    88
    Šuler padá po strete s protihráčom a mierne si poranil nohu. Po krátkom pobyte na trávniku polohou sediac sa dvíha a vyzerá k spokojnosti trénera a jeho lekárskeho personálu.
     
    86
    Ďalší nepodarený center Cotmana našiel len kopačku Kalua. Ten okamžite z krídla hľadal pasom do šestnástky Gubu, čo sa mu aj podarilo, lenže útočník AS z prvej vysoko prestrelil.
     
    85
    Takmer obrovská šanca pre Vršiča, pretože pas Hodžiča z poliacej čiary bol veľmi dobrý. Spadol za obranu, no lopta sa pred ex-Žilinčanom odrazila do rukavíc Chovana.
     
    85
    Kleščík sa trochu hnevá, keďže sa mu na krídle píska faul proti Tavaresovi, ale je mu jasné, že to extrémne dôležité nie je. Maribor aj tak vracia loptu iba dozadu.
     
    83
    Čerstvý Kalu hneď získal cez Voriča aj rohový kop a konečne vzruch. Najprv v malom vápne dokázali nebezpečnú loptu obrancovia Mariboru odvrátiť a následne prišla prudká pumelica Madua z diaľky, ktorá letela len veľmi tesne nad bránu.
     
    81
    Stereotyp v strede poľa prerušil faul a to využije Trenčín na prestriedanie. Z ihriska odchádza Schet, prichádza Kalu.
     
    80
    Hráme stále v strede poľa, nevyzerá to, že sa to do konca zápasu zmení. Posledných niekoľko minút je to fakt ako čakanie na vykúpenie, ktorým má byť záverečný hvizd.
     
    76
    Chovan bol trošku vyššie z brány a tak to skúsil využiť Ibraimi, bránu sa mu trafiť z nejakých 35 metrov nepodarilo.
     
    75
    Trenčín drží loptu na kopačkách a postupne si ju posúva v okolí stredovej čiary. Následne sa po krídle vydal dopredu Madu, stroskotal na skúsenom Šulerovi.
     
    73
    Hra stále nenašla vhodné tempo a už ho ani nenájde, keďže po toľkých striedaniach sa to nezvykne a ani nestáva.
     
    72
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Koolwijk, prichádza Opatovský.
     
    71
    Po všetkom je až teraz, keďže Kleščík dostal lakťom od Vršiča, bude v poriadku. Podobne aj Koolwijk, ktorý sa stretol v súboji s Tavaresom.
     
    70
    Trenčín mierne hazaraduje s loptou v okolí poliacej čiary, ale zatiaľ o ňu neprišiel a tak v tom pokračuje. Maribor však stále neprestal napádať.
    70. Rohový kop Trenčanov
     
    70
    Tentoraz ešte nie, pas na prvú žrď odvrátil z prvej žrde Filipovič.
     
    69
    Madu sa síce z ľavej strany cez svojho protihráča presadil nedokázal, ale získal aspoň rohový kop. Dočkáme sa konečne gólu?
     
    66
    Obrovská šanca Trenčína po zlom výkope Cotmana. Lopta našla Gubu a ten okamžite adresoval prihrávku pred prázdnu bránu Maierhoferovi. Rakúšan v páde minul a navyše stál v ofsajde.
     
    66
    Maribor vymenil takmer komplet celú jedenástku a tá je na ihrisku v zložení: Cotman – Hodžič, Šuler, Janža, Filipovič, Vršič, Kabha, Ibraimi, Tavares, Vokič, Mertelj.
     
    65
    Koolwijk centrom evidentne hľadal vysokého Maierhofera, pred ním však nízky center poslal poľahky preč zo šestnástky Sallalich.
     
    64
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Jančo, prichádza Holúbek.
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza van Kessel, prichádza Guba.
     
    63
    Schet po kontakte s Villerom padá, z krídla tak priletí centrovaná lopta pred Obradoviča.
     
    62
    Výkop Obradoviča našiel iba futbalistov Trenčína, ktorí sa tým pádom dostali k lopte a to aj napriek tomu, že je to ďaleko od brány.
     
    61
    Dve veľmi rovnaké situácie v podaní hráčov Mariboru. Takmer z toho boli dve obrovské šance, keďže dvakrát sa zdalo, že Defendi môže ísť sám na Chovana, v oboch prípadoch stál v ofsajde.
     
    59
    Perfektné prenesenie hry doľava našlo Villera, ktorý okamžite poslal prudký center do šestnástky a ten bol o niečo málo vyšší, ako by Mendy na volej potreboval. Všetko zakončila strela Ibraimiho nad.
     
    58
    Lopta dosť nečakane preskákala cez Skovajsu až k Mendymu a ten sa takmer hnal do čistej šance na Chovana. Spomínaý stopér Trenčínu ale v poslednej chvíli na zemi zasiahol a poslal loptu k svojmu brankárovi.
     
    57
    Kleščíková veľká malá domov síce k Chovanovi prešla, ten však nasmeroval svoj odkop pod miernym tlakom len von z ihriska.
     
    56
    Ďalší nákop zo stredu poľa do šestnástky spracoval Rabiu, ako nie tak dávno sa ale nedokázal s loptou otočiť a tak o ňu prišiel. Ušla mu za čiaru.
     
    55
    Kleščík faulovaný v strede poľa, na čo ešte rozhodca nereagoval, ale keď bol následne potiahnutý aj Rabiu, už musel.
     
    53
    Madu a Rabiu zamestnali obrancov na ľavom trenčianskom krídle, ale následne to už s kľučkami prehnali a preto prišla strata.
     
    51
    Mendy pri atakovaní rozohrávky Kleščíka spadol, lenže podobný osud následne stretol aj stopéra AS tak práve Francúz mohol postupovať do šestnástky, na ktorej hranici nepresne prihrával.
     
    50
    Van Kessel sa snažil postupovať stredom bližšie k šestnástke súpera, ale ďaleko za polovicu sa nedostal, keďže si loptu predkopol a našiel len stopérov Mariboru.
     
    49
    Rabiu síce dokázal spracovať dlhý nákop do šestnástky pred hráčmi súpera, no prihrať presne už nezvládol.
     
    49
    Loptu z rohového kopu dokázali obrancovia Trenčína odpratať mimo šestnástky a aj keď len na kopačky hráčov súpera, ich nákop cez šírku ihriska našiel hráča v ofsajde.
     
    48
    Po odvrátenom centri z ľavého krídla prišla nepríjemná strela z voleja od Derviševiča. Tá je zrazená na roh.
     
    47
    Schet na krídle nič nevymyslel, ale proti presile získal aspoň aut a udržal loptu na kopačkách hráčov svojho tímu.
     
    46
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Nworah, prichádza Maierhofer.
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Šulek, prichádza Lawrence.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Na zápase je aj reprezentačný tréner Ján Kozák a jeho asistent Štefan Tarkovič.
     
    Prvý polčas nám takmer nič neukázal a diváci sa futbalom baviť nemohli. Verme, že po zmene strán sa to zlepší.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
    45. Veľká šanca na otvorenie skóre
     
    45
    V závere sme mohli vidieť gól, pretože Sallalich sa až príliš jednoducho dostal na hranici šestnástky k strele, ktorá mierila po zemi a jemne lízala žrď.
     
    44
    Po presnom pase do šestnástky súpera, ktorý našiel van Kessela sa píska ofsajd, akcia Trenčína je tým pádom prerušená.
     
    42
    Nworah po ťažkom hlavičkovom súboji so stopérov Mariboru padá, faul sa tesne pred šestnástkou nepíska.
     
    40
    Okamžite prišla kolmica na Nworaha, ktorý sa s loptou otočil a dostal sa do šestnástky medzi dvoch hráčov. Po kontakte s nimi padá, penalta sa nepíska.
     
    39
    Chovan pred šestnástkou, posiela dlhý výkop po ktorom nasleduje faul Defendiho v strede poľa, no on sám ostal ležať na zemi. Bude v poriadku.
     
    38
    Po faule slovinského tímu sa k priamemu kopu asi z 25 metrov postavil Koolwijk a jeho ľavačka poslala loptu niekoľko málo centimetrov vedľa brány.
     
    36
    Schet to spravil vynikajúce, keď na polovici prešiel cez jedného obrancu a razom poslal svoj tím do situácie troch na jedného. Spoločne s ním nabiehali Nworah aj van Kessel, no Holanďan si počkal a prihrával krížom pred prázdnu bránu až v šestnástke. Van Kessel loptu o niečo málo nestihol dobehnúť.
     
    34
    Hráči Mariboru získali po zrazenej strele rohový kop, ktorý rozohrali na krátko a následne prišla pomalá strela po zemi smerujúca vedľa Chovanovej brány.
     
    32
    Merelj nedokázal pri autovej čiare vedľa vlastnej šestnástky spracovať loptu a tak o ňu prichádza, avšak po aute Trenčína ide dopredu opäť len Maribor. V strede poľa aj od nich prichádza chyba a strata.
     
    31
    Center Villera sprava bol dostatočne prudký, no aj veľmi nepresný, keďže ho nasmeroval do miest, kam nenabiehal ani jeden hráč na ihrisku.
     
    30
    Šanca pre Maribor nakoniec v rýchlom slede aj tak prišla. Nákop dopredu skákal na hranici šestnástky a prvý bol pri ňom Mendy. Ten poslal strelu okolo Chovana, avšak tesne bránu minul.
     
    29
    Maduovi lopta na krídle ušla od nohy, ale zabojoval a nepustil tak aspoň súpera do ofenzívy.
     
    28
    Rýchly prechod Mariboru z vlastnej polovice až na šestnástku súpera končí ofenzívnym faulom Mendyho, čo sa útočníkovi vôbec nepáči, no aj napriek protestom na výber nemá.
     
    26
    Trenčín veľmi rýchlo prešiel po krídle dopredu, keď akciu potiahol Schet a oblúčikom cez brankára hľadal Nworaha alebo van Kessela. Kvôli zákroku obrancu Mariboru sa ani jeden j lopte nedostal.
     
    25
    Ďalší zbytočný faul, Rabiu padá po zásahu Jankoviča v strede poľa.
     
    24
    Ofenzívny faul Scheta, ktorý sa chcel natlačiť k lopte cez Villera, lenže popri tom ho odstrčil rukami na zem.
     
    23
    Lotu drží Trenčín v strede poľa a postupne si ju posúva z nohy na nohu. Maribor je dobre rozostavený pod loptou, takže to ide pomerne ťažko.
     
    21
    Jančov center z priameho kopu bol príliš nízky, takže lopta nekončí v žiadnej nebezpečnej pozícií, len pri Chovanovi.
     
    20
    Premotivovaný kapitán Mariboru Merelj zoťal zozadu sklzom prenikajúceho Trenčana a vidí žltú kartu.
     
    19
    Neujala sa ani akcia Scheta, ktorého center po zemi hľadajúci Nworaha obrana súpera odkopla a keďže išla lopta za čiaru práve od holandského krídelníka, bude to odkop od brány.
     
    18
    Dosť dobre kopnutý roh letel aj do dobrých miest, ale hráči Mariboru odtiaľ nejakým spôsobom vybehli, takže nemohol zakončiť.
     
    18
    Center do šestnástky Trenčína odvrátený, nasledovať bude rohový kop. Asi prvý v zápase.
     
    17
    Úspechom nekončí ani ďalšia akcia NK, pretože prihrávka po zemi sprava nenašla správneho adresáta.
     
    16
    Maribor sa dostal do sľubnej šance, keď išiel s tromi hráčmi do otvorenej obrany súpera, no Sallalich, ktorý viedol loptu, neprihral dvom lepším postaveným spoluhráčom. Zobral to na seba a trafil len do nôh hráčov Trenčína.
     
    14
    Schet so spoluhráčmi výborne zakombinoval na krídle až sa dostal do šestnástky, no prihrávku pred bránu Nworahovi alebo niekomu podobnému zachytili iba hráči Mariboru.
     
    12
    Nákop zo zadných radov mariborského tímu pristál na hlave Janča a cez Koolwijka sa lopta dostáva za čiaru. Následne si ju však Trenčania zobrali do svojho držania.
     
    10
    Dlhý pas Kleščíka našiel na krídle van Kessela s dostatkom priestoru, lenže jemu sa nepodarilo nič vymyslieť, keďže si loptu odkopol od nohy a ušla mu za čiaru.
     
    9
    Zbytočné emócie kapitána Mariboru Merelja po tom, čo ho fauloval Koolwijk. Hlavný arbiter ale všetko bez problémov upokojil.
     
    8
    Prenesenie hry na ľavú stranu najprv našlo Maduho, ktorý však mal problém so spracovaním a preto o loptu prišiel.
     
    7
    Ďalší pokus o kolmicu medzi obrancov na Mendyho, tentoraz sklzom včas zasiahol stopér Skovajsa.
     
    5
    Pas do šestnástky bol dosť nízky, zakončenie hráčov Mariboru letelo veľmi nepresne vedľa brány.
     
    5
    Pekná kolmica za obranu AS našla Mendyho, ktorý si to chcel nasmerovať k bráne, čo mu najprv znemožnil, Madu, vytlačil ho k čiare, kde ho však fauloval.
     
    3
    Centrovaná lopta do šestnástky Trenčínu nebola vôbec zle kopnutá, ale hlavička jedného z hráčov v tmavom drese mierila nad Chovanovu bránu.
     
    2
    Kombinácia slovenského tímu na ľavej strane sa vývýjala sľubne, až bol odpískaný faul útočníkovi Nworahovi.
     
    1
    Rozohrávku patrila hráčom Mariboru, ktorí však za polovicou o loptu prišli, no podobne si počínali aj Trenčania.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    NK Maribor: Obradovič – Merelj, Rajčevič, Defendi, Viller, Sallalich, Derviševič, Jankovič, Ahmedi, Mendy, Bohar
    Náhradníci: Cotman – Hodžič, Šuler, Janža, Filipovič, Vršič, Kabha, Ibraimi, Tavares, Vokič

    AS Trenčín: Chovan – Šulek, Kleščík, Skovajsa, Madu – Koolwijk – Jančo, Rabiu – Schet, Nworah, Van Kessel
    Náhradníci: Šemrinec – Kochan, Kalu, Bero, Guba, Holúbek, Mensah, Ranko, Bala, Lawrence, Opatovský, Maierhofer.
    Nový čínsky rok privítali aj hráči AS na čele s ázijskými legionármi Jinom Cchung-Jaom a Chuangom Cchongom.

    AS Trenčín prináša pozdrav k čínskemu Novému roku.Čínski futbalisti Jin Cchung-Jao a Chuang Cchong vám prajú pri prílež...

    Posted by AS Trenčín on 8. február 2016
    Hráči AS sa stretli aj s bývalými spoluhráčmi momentálne v tíme Trnavy.

    Jedna veľmi exkluzívna! Na ihrisku bez pardonu, ale mimo trávnika stále kamaráti... Chlapci posledné dva dni trénujú na vedľajšom ihrisku.

    Posted by AS Trenčín on 9. február 2016
     
    AS Trenčín končí svoje sústredenie v Turecku posledným zápasom. Jeho súperom bude slovinský Maribor, ktorý vo svojom strede ukrýva niekoľko zaujímavých mien. Kapitánomje brazílsky útočník Marcos Tavares a za zmienku stoja aj hráči ako Agim Ibraimi, Jean-Philippe Mendy, Dare Vršič (v rokoch 2005-2007 nastupoval za MŠK Žilina), Rodrigo Defendi či Marko Šuler. Maribor je 13-násobný slovenský majster a v tejto sezóne bol účastníkom druhého predkola Ligy majstrov, kde vypadol s klubom FC Astana.

    Trenčín týmto zápasom končí nie len sústredenie v Turecku, ale aj prípravné zápasy.

    Prípravné zápasy

    17.1.2016 Mladá Boleslav – AS Trenčín 1-1
    20.1.2016 Loko Vltavín – AS Trenčín 0-5
    20.1.2016 AC Sparta Praha – AS Trenčín 3-4
    23.1.2016 AS Trenčín – 1. FC Slovácko 1-0
    31.1.2016 Slavia Sofia – AS Trenčín 0-0
    3.2.2016 Pogoň Štetín – AS Trenčín 3-2
    5.2.2016 1. FK Příbram – AS Trenčín 0-0
    6.2.2016 FC Steaua Bukurešť – AS Trenčín 0-1
    9.2.2016 NK Maribor – AS Trenčín 18:00
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Matej Kubove

    Branky: 90+1. Tavares

    Karty:   20. Merelj (MAR)


    NK Maribor: Obradovič – Merelj, Rajčevič, Defendi, Viller, Sallalich, Derviševič, Jankovič, Ahmedi, Mendy, Bohar
    Náhradníci: Cotman – Hodžič, Šuler, Janža, Filipovič, Vršič, Kabha, Ibraimi, Tavares, Vokič

    AS Trenčín: Chovan – Šulek, Kleščík, Skovajsa, Madu – Koolwijk – Jančo, Rabiu – Schet, Nworah, Van Kessel
    Náhradníci: Šemrinec – Kochan, Kalu, Bero, Guba, Holúbek, Mensah, Ranko, Bala, Lawrence, Opatovský, Maierhofer
    bahis siteleri